Priateľ sa rozplakal, pretože som mu pod stromček nič nekúpila

24. dec 2021

Podotýkam že vopred sme boli dohodnutí že sebe nič nekupime, že kúpime iba deťom. Bola som tak dohodnutá s celou mojou rodinou a žiadny problém. Ale môj priateľ sa rozplakal pretože všetky darčeky ktoré sa nachadzali pod stromčekom boli pre deti. Nato že som obidvom deťom kupovala darčeky sama, celé Vianoce som si hradila sama, vyupratovala som si sama, s varením mi pomohla mama, sa nahnevať nato že som jemu nič nekúpila mi prišlo dosť hlúpe od neho. Nechcela som od neho nič pretože máme finančnú krízu. Preto som si všetko zaobstarala sama z materskej. On nemusel pohnúť prstom aby nejaké vianoce naše deti vôbec mali. Kúpil mi nejakú kozmetickú kazetu čo ani nepoznám,. Vie veľmi dobre že nepoužívam hocijakú kozmetiku, takže som asi neskakala od radosti keďže to nevyužijem. Ešte aj to sa zdul že sa mi napaci. Ja neviem už ako sa chlapom zavďačiť robím čo je v mojich silách ale on si to ako malé decko vôbec neuvedomuje.

monkasponka
24. dec 2021

Fuha, tak to je ina kava. Asi si ho veľmi rozmaznala 😏 . Zvyknuty ze o vsetko je postarane..

savanna
24. dec 2021

Tak jeho spravanie mi pride detinske, ak je vopred dohodnute, ze sa nic nekupuje, tak by mal ako dospely chlap dodrzat slovo a naozaj nic nekupit ani nic neocakavat. Celkovo aj z toho, co pises, to vyzera, akoby aj v domacnosti plnil ulohu dietata. O nic sa nepostara, nic nezabezpeci a bohuzial asi ani rodinu financne.
Co sa tyka placu, mozno sa mu len vybavili nejake bolestne spomienky z detstva, ak nahodou zil v nedostatku a darcekov nebolo nazvys alebo nieco podobne. Ale tak celkovo, dospely chlap by sa mal s detmi tesit pod stromcekom z ich darcekov a nie vyplakavat, ze oni maju a on nie...

marseillefan
24. dec 2021

Ja mám presne pre tento účel takú spoločenskú hru, ktorú som si kúpil pred pár rokmi. Je však veľmi komplikovaná, tak som ju ešte nerozbalil, lebo sa mi nechce študovať pravidlá (nemám na to čas). Keďže je stále nerozbalená, dávam si ju pod stromček každé Vianoce a vždy mi urobí radosť, keď si ju rozbalím 🙂
Inak kupovať darčeky iným ľuďom je psychicky veľmi náročné.. neraz sa stane, že do toho človek investuje kopec času a ten človek sa tomu ani nepoteší. Ja už ani vlastnej manželke nekúpim darček bez toho, aby som sa jej na to opýtal. Má špecifický vkus.. a keďž ju už poznám, tak viem, že aj keď povie, že sa jej to páči, tak sa jej niektoré veci v skutočnosti nepáčia a nechcem, aby sa predo mnou teraz pretvarovala, lebo som jej kúpiť nejakú blbosť. A v podstate to platí aj opačne... najlepšie darčeky sú tie, ktoré si človek kúpi sám 🙂

autor
24. dec 2021

@monkasponka práveže vždy sa ho snažím do všetkého zapájať či už finančné ho poprosim aby prispel alebo fyzickú pomoc. Ale i tak ma na háku či bude či nebude jemu je to jedno.

autor
24. dec 2021

@savanna samozrejme to je logické. Mne už príde že mu preplo alebo čo. Ale máš pravdu že sa o nič nepostara. V ničom sa ako na svojho partnera nemôžem spoľahnúť len sama na seba. A čo sa týka toho plaču možno mu naozaj prišlo niečo iné ľúto ale toto zabiť..no neviem . Veď logicky som deťom kúpila darčeky aj za neho mali naozaj veľa naozaj sa tešili. A ja s deťmi som sa tešila a rozbalovala pod stromčekom. On nič. Sedel a cumel. Tak mu vravím že nech rozbaluje teda s mladším darčeky. Tak úplne nasilu to robil že mi prišlo veľmi ľúto. Veď pre boha všetko som to robila kvôli deťom a on ma ani nevie potapkat po pleci že super si kúpila súper si to zvládla. Keby on všetko zariadil za mňa úplne inak sa zachovam.

autor
24. dec 2021

@marseillefan áno to máš pravdu ja tiež buď sa pýtam čo by sa niekomu hodilo alebo radšej nekúpim nič ako vyhodiť peniaze do vzduchu. Veď sme dospelí ľudia toto je už taká tá detská časť vianočného večera. Mňa osobne najviac teší keď sa tešia moje detí takže mne stačí že detí majú.

bororka
24. dec 2021

Z jednej strany máš môj obdiv.
Ja keby som sa dohodla s mužom a nájdem si nevyuzitelny dar pod stromom, by som mu ho vratila.
On chlapec, plače bežne? Príde mi to zvláštna reakcia, že nedostal darček.

Nemyslím toto nijako v zlom, alebo ustipacne, no skôr ma zarazilo 4x slovo sama. A v akom kontexte je použite:
obidvom deťom kupovala darčeky sama
celé Vianoce som si hradila sama,
vyupratovala som si sama,
som si všetko zaobstarala sama z materskej
Jedine kedy použiješ my na váš vzťah je, že máte fin.krízu
"Nechcela som od neho nič pretože máme finančnú krízu."
Tú krízu máte obaja, či len on? Je to zvláštne napísané, akoby si bola a ťahala to sama za seba. Vianoce som si.. Vyupratovala som si.. Zaobstarala z materskej som si..

amelie2017
25. dec 2021

A on je otec tvojich deti? Poprosis ho, aby financne prispel? Ako ja uz ozaj zasnem, s akymi chlapmi mate niektore deti.

lucka_ke
25. dec 2021

ty si už dospela a prevzala zodpovednosť za iných, on je ešte stále dieťa

apolka77
25. dec 2021

Prepáč, ale hrozne sa rozosmial ten nadpis a predstava takého chlapa.
No ako ho opisujes neviem čo ťa na ňom drží..aké poprosila som nech finanče prispeje? Wtf? Veď snáď to je samozrejmosť...radšej sama ako a takým...

laila22
25. dec 2021

Mala si mu podať jedno autíčko... 🚗

katka1389
25. dec 2021

No baby neviem ale moje deti su stastne ked si tam aj my nieco najdeme trebars aj ponozky za 2€ .Mozno mu prislo luto ,ze on nic .No on plati ucty nie elektriku,plyn ci ty tahas vsetko.....Moj manzel mi pomaha s detmi aspon no domace prace si robim sama....No to je moja rodinka ty mas zas inaksiu rodinku kazdy sme iny

cessy01
25. dec 2021

@katka1389 presne toto ma napadlo pri tych komentaroch. Moj tiez plati uver a veci spojene s domom plus dovolenky a obcas urobi nakup. Ja oblecenie stravu a darceky komplet vsetko automaticky. To ze chlap nekupi darceky neznamena ze je divny. Tiez som vsetko okoko sviatkov robila sama a to chodim do prace aj cele sviatky a niesom na materskej. Tiez mi dal pod stromcek vec za 5e lebo on to proste nevie a zabalil to ako z chranenej dielne. Kazda rodina ma inak nastavenu domacnost a nebudem tu niekoho urazat s kym ma deti pre boha.

panelacikova
25. dec 2021

@katka1389
@cessy01 baby, keby aj.... ale rozplakal sa? no tak akože pŕŕŕ....
autorka: keby si napísala, že "dieťa" v jednotnom čísle. ak som to správne pochopila, tie deti máš s ním. len som nepochopila, prečo si to nestopla po prvom dieťati.... už vtedy si mala vlastne deti dve...
znie to kruto, ale čo si si navarila, to máš. :(

sima338
25. dec 2021

Ufff, no tie darčeky, vie to narobiť neplechu...Ja som už rozvedená, darčeky od chlapa nedostávam, kúpim si sama :D plač je z jeho strany maximálne prehnaná reakcia. Jasné, mohol povedať, že vieš čo, možno to, že sme si nedali darčeky zamrzelo, nabudúce opäť kúpime, ale plakať? Pred pár dňami tu písala slečna, že je sklamaná z darčeka od priateľa, ako chápem, niekto má jazyk lásky aj darčeky, rozumiem, že aj tá tvoja kazeta zrovna nepotešila, ale plakať ako chlap pre darček? Neviem, nerozumiem...

cessy01
25. dec 2021

@panelacikova poviem ti len tolko nesud. Ja si pre istotu kupim darcek sama aj ked iba kozmetiku aby deti neboli sklamane ak on nekupi ze ja nic nemam. To neznamena ze ma nelubi alebo ze je divny. To neznamena ze s nim nemam mat deti lebo tebe a inym zenam.sa to zda divne. Mne napr. vola 10x ked snezi ci som dobre prisla do prace a nech davam pozor ked pojdem domov pre mna to ma vacsiu hodnotu ako keby mi kupil auto pod stromcek. Moj muz napr. ani slzu nevyronil ked mu otec zomrel. Moj ex plakal.ked oškrel auto kazdy ma iny prah citlivosti. A to teda moj ex je pilot a presiel inymi psychotestami.

dusankomoj
25. dec 2021

Na budúce vianoce(ak budú spoločné) mu kúp papierové vreckovky🤗 asi máš o jedno dieťa viac, ako si si myslela! Plakať za darčekmi je vážne trochu moc. Treba sa porozprávať.

panelacikova
25. dec 2021

@cessy01 ale veď to je od neho pozorné, nespomínaš tam plač pre to, že ste sa vopred dohodli, že darčeky nie a on sa rozplakal, lebo ty si mu nepripravila prekvapenie. ja som sa vyjadrila ku konkrétnej situácii. mne je fuk, čo máš doma ty, autorka sa pýtala na názor na JEJ situáciu 🙂

panelacikova
25. dec 2021

@dusankomoj to je dobrý tip 😀

0silvia0
25. dec 2021

no tak asi mu to prislo luto no... aj ked ste sa dohodli, ze ziadne darceky, asi ten pocit ze ozaj nic ho prevalcoval...

tykat
25. dec 2021

My sme sa len raz dohodli ze si nic s muzom nekupime, vsetko sme mali, prekvapenia nejako nemusime.... a bolo to divne, deti si to vsimli a riesili preco sme nic nedostali. Odvtedy si kupujeme ale vzdy sa dohodneme co presne alebo si kupime aj sami Teraz uz sj deti nam davaju ale aj tak uz zo zvyku si nieco nadelime.
Mne by bolo najvisc luto tych vyhodenych penazi za kozmetiku ktoru nevyuzijem, hlavne ked mate fin.krizu.

h2
25. dec 2021

Robíš veľkú chybu v tom, že sa snažíš byť dokonalá, zavďačiť sa mu, robíš všetko, čo je v Tvojich silách a všetko platíš sama. Prečo?! On je naozaj, ako Tvoje ďalšie dieťa a podľa toho sa aj správa: plače pri stromčeku, že nedostal darček. Hoci ste sa dohodli, že si nedáte.
My sme tohto roku prvýkrát tiež mali dohodu, že každý si kúpi pre seba darčeky sám. (Samozrejme, len my, dospelí.) Dokonca ešte aj moja mama, ktorá s nami trávi Vianoce, si doniesla darčeky pre seba z domu. (Akože, áno, kúpili sme si aj navzájom, ale fakt len symbolickú drobnosť.) A bolo to úplne super! Všetci boli s darčekmi spokojní! 👍

0kristina0
25. dec 2021

Mozno mu prislo luto ze na neho dlabes, zrejme to citi aj z tvojho spravania. Z prispevku mam pocit, ze ste skor dvaja spolubyvajuci ako milujuci par. Nemusela si vsetko robit sama. Mala si ho do vsetkeho zapojit aby sa citil uzitocny. Keby som svojmu muzovi nepovedala, ze ma vybrat aj on nieco pre dceru tak to berie ako automatiku, ze to spravim ja. Niektorym chlapom treba povedat narovinu.

martul
25. dec 2021

Mňa zaujali také ,,drobnosti":
1. Priateľ plakal
2. Sama, varíš, upratujes, chystáš
3. Všetko sama platíš
4. Poprosila som ho....

To vážne myslíš toto?! Ty máš decko ďalšie?

selest
25. dec 2021

Pises ze mate financnu krizu, mozno to na neho dolahlo lebo uz ked sa chlap rozplace... My sme na tom nie tak zle ale aj tak sme sa dohodli ze si nic nekupime ale jasne ze som kupila par drobnosti ako ponozky. A este sa muz tedil ze kedy som si vobec naslacas to kupit ked mame chore dieta. To ze si vsetko tahala ty je tvoja chyba, ked vies ze je decko a sam sa neponukne mas mu normalne povedat co ma robit. Napr povies nestiham vsetko sama kym ja uvarim ty uprac alebo nakup atd. Mna by ani nenapadlo sama vsetko robit.

alka234
25. dec 2021

Chybu robíš ty, prečo sa o všetko staráš sama? On s tebou nežije v jednej domácnosti? Nechápem potom prečo sa sťažuješ keď si ho tak asi naučila, je otec tvojich detí? Aj keby nebol...,tak to nemení na tom nič, že sa o ne s tebou nemá starať a pomáhať ti.

tncka
25. dec 2021

To mas teda 3deti doma co🤣🙈no ja by som sa ho spytala ci je normalny...je dospely a rozplakat sa pri stromceku ze nedostane darcek...

slovakboy
25. dec 2021

Chyba mu humor a neuvedomuje si že mu uniká podstata života. Tešiť sa z pozorovania radosti druhých. Veď to mohol obrátiť na srandu. Berie sa veľmi vážne a je orientovaný do seba nie smerom von. Zaoberá sa svojimi potrebami a pocitmi a ľutuje sa ako male decko. Sú chvíle keď to pomáha a je to potrebné. Ale určite nie na Vianoce keď je to o darovaní hlavne deťom. Tie u krásne ako sa tešia. Ty si možno mohla ten jeho neprakticky dar krajšie okomentovať a poľutovať ho pofúkať mu urazené ego, no či by to stačilo. Kto sa chce ľutovať dôvod si nájde.

nice202
25. dec 2021

Prepáč, ale prišli mi to smiešne, že dospelý muž plače, lebo nedostal darček 😁. Daj mu 20 eur a nech si niečo kúpi.

bloger
25. dec 2021

Tak ale on ti kúpil niečo z lásky. Nie vždy sa človek s darčekom trafí. Vianoce predsa nie sú len o darčekoch.