Priateľ sa mi vysmieva za to, že som konečne sebavedomá

2. mar 2021

Od druhého stupňa ZŠ som mala problém so sebavedomím. Vždy som bola také “škaredé káčatko” s krivými zubami, večne strapatá,každý vlas do inej strany, zarastené obočko a jedine co ma trápilo bolo že mi ušla futbalová lopta dole potokom. :D spolužiačky sa už líčili ako siedmačky, začali behať za chlapcami, boli populárne, mali veľa kamosiek. Ja som vždy bola akási iná, tichá hanblivá šedá myska ktorá sa radšej držala v kúte pretože som sa podceňovala. Mala som s tým naozaj veľký problém. Nikdy som sa netocila okolo chlapcov, ani som len nepomyslela na to že by som sa vôbec niekomu mohla páčiť. Na strednej som sa dosť zmenila, začala som sa líčiť aj keď len jemne (špirála, obočie a rozjasnovač a bronzer), zuby sa mi narovnali vďaka strojčeku. Zrazu som sa brala konečne inak a pomaly som si začala pripúšťať že aj ja môžem byť krásna. Na škole som si našla chlapca s ktorým som dodnes (5 rokov). Zo začiatku to nebola z mojej strany láska, skôr som sa bezhlavo rýchlo donútila do vzťahu pretože som bola rada že o mňa má niekto záujem, dokonca môj chlapec bol jeden z najpopulárnejších zo školy takze som bola aj rada no city sa prejavili až neskôr. To je ale na inú tému. Neskôr som si konečne začala uvedomovať svoju hodnotu, zvýšilo sa mi sebavedomie a dnes si so všetkou skromnosťou o sebe dovolím tvrdiť že som krásna a myslím že mám aj fajn povahu. Problém je ale v tom, že môj priateľ sa mi za to smeje. Keď mi povie že som úžasná a krásna, sexi a bla bla, tak mu poviem viem, ďakujem. (Milo, nie nejako odmerane) A na tej reakcii sa začne smiať. Ja viem, možno je to moc odvážne ale ja som rada že si konečne uvedomujem moju hodnotu a on sa mi za to smeje? Je to v poriadku? Alebo naozaj som namyslena?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
2. mar 2021

Podľa mňa si svoju hodnotu stále neuvedomujes ináč by Ťa tak nezneistil jeho smiech.Preco by si mala byť namyslená?veď za kompliment je mile a slušne poďakovať...

danieli
2. mar 2021

Kedze si sebavedoma tak sa na tom schuti zasmejes asi, ci? Aj my sme s muzom obaja dokonali😊

katkami123
2. mar 2021

A čo čaká akú reakciu? Veď povedať ďakujem je úplne normalna reakcia. Či si máš rozprestrieť koberček pred ním za to, že ťa pochválil, co by v každom vztahu malo byt normálne a klaňať sa mu za to?

autor
2. mar 2021

@katkami123 jeho hlavne rozosmeje to že poviem aj to že “viem” vždy sa ma spyta či sa nemám nejako moc rada... veď to je dobre mat rad samého seba, nie?

kristiii
2. mar 2021

Podľa mňa záleží ako to "viem" povieš. Za mňa, ak by si to hovorila s plnou vážnosťou, vyznelo by mi to asi tiež skôr namyslene, ak s podtónom humoru, bolo by to ok. Podľa úvodného príspevku ale tak nejak predpokladám, že A je správne a v tom prípade sa nedivím, že si rypne. Samotné "ďakujem" by za taký pekný kompliment myslím úplne stačilo.

kitycat
2. mar 2021

A ty mu hovoris aky je uzasny ked uz sme pri tom?

7miriam77
2. mar 2021

A co keby si ho pri takej lichotke objala a povedala len, dakujem a ze je velmi zlaty? Nie vsetci chlapi vedia zene polichotit. Mozno mu pride vtipne, ze povies...viem 🙂

7miriam77
2. mar 2021

Si predstav, ze by ste niekam isli a on by sa pekne obliekol a ty by si mu polichotila...aky si fesak...a on by povedal...viem, dakujem 😀

lolita555
2. mar 2021

Kokos to su problemy🙈

lija22
2. mar 2021

on nie je zvyknuty, ze niekto povie jasne, ze som. to nevadi ale. nejaky vysmech by som tam nehladala. skor take neohrabane sposoby, to pride vekom a skusenostami, Robis dobre. ja to sama muzovi hovorim a hovorim si to aj sama pre seba. starigan mi povie, fakt dobru tu krkovicku si upiekla. odpoviem, viem, dakujem a este som aj super sexi 😆

jakoma
2. mar 2021

prilis si to pripustas, ked to riesis. prva tretina uvodneho prispevku napadne pripomina moj pripad :D chlap sa ti smeje za samochvalu, nie za tvoje sebavedomie..

karpina
2. mar 2021

Podla toho, ako opisuješ tú situáciu, nemyslím, že by sa z teba smial, skôr mi pripadá, že mu to tvoje "viem" príde roztomilé, ako ked dieťa niečo úprimne tresne. Nehladaj za tým nič negatívne, raduj sa z úprimného vzťahu.

miadi
3. mar 2021

Ja nemam rada falošnu skromnost. Vzdy lepsie uprimne sebavedomie. Moj muz si mysli ze ho mam asi moc velke 😂😎a co ? Tak mam ho vacsie ako on svet sa nezruti. Ale nie som nejaky narcis Proste sa mam rada pacim sa sama sebe a nemusim sa pacit kazdemu. On asi ten tvoj krason popularny by chcel aby si bola Ta tomboy siva myska ( skromna strapana) akou si bola pred 5r. Cela stastna ked Ta oceni. Smeje sa lebo to tvoje sebavedomie mu nepride smiesne ( ze nanho nemas narok) ale mu asi trochu vadi. Ste taka detska laska uz 5r mozno trochu neistoty v nom kde si zrazu nabrala sebavedomie. Boji sa. Asi ze ho mas vacsie ako on 😎

mirkaandrej
3. mar 2021

@katkami123 vela krat ked mi muz povie ze napr aka si sexi poviem ja viem, alebo naopak on si povie sam o sebe aky je sexi a smejeme sa natom obaja, nieje to o vysmechu ani o namyslenosti, jednoducho a spontanne je to smiech ktory vlastne hovori ano mas pravdu .. sme spolu 10 rokov a nikdy sa ani jeden za nieco take neurazil. Ale zalezi ako to ty povies a ako sa on smeje.

because
3. mar 2021

Niekde som čítala, ze je pre hrozne veľmi veľa žien velmi ťažké naučiť sa prijímať komplimenty. S namyslenostou to nemá nic. žena môže za kompliment poďakovať a necítiť sa trapne/namyslene/a neviem ako negatívne..
Ja sa doteraz ucim prijmat komplimenty bez zvláštneho pocitu viny vzadu(bolasom skatede vtacatko s komplexami-vyvrhel) Povedzme si pravdu najčastejšia reakcia zeny na kompilliment ale nieee, vobec,neklam, nie som.. .(atd) to ze je to najčastejšia neznamená najspravnejsia takze mozno to takto on vnima a posudzuje.
Každopádne s babami súhlasím, záleží od situácie a tohokto mi to povedal, ale vždy príhodim usmev a cels to potom ma iny šmrnc.
Hlavu hore 😉

amelie2017
3. mar 2021

Ja nepatrim k tym zenam, ktoru vidis na ulici a povies si, vau, ta je krasna. Ale aj tak sa citim pekna (ano, mam dni, kedy by som sa zakopala donkanala). A ked mi muz povie, ze som krasna, tiez vacsinou poviem, dakujem, ja viem, prehodim si vlasy a urobim pozu a la modelka. A smejeme sa obaja. Alebo mu poviem, ze musim byt krasna, lebo kvoli peniazom a dobrej gazdinke so mnou urcite nie je.
Prepac, ale podla mna spolu nezostarnete. Ak si sa naozaj vonkajsie aj vnutorne zmenila, casom budete obaja hladat niekde inde. On pravdepodobne dalsiu babu s nizkym sebavedomim a ty niekoho, kto sa skutocne ohodnoti.

makova333
3. mar 2021

Problem nie je tvoj frajer, ale ty. Este stale sebavedoma nie si. Ak by si bola, neriesila by si co si o tom mysli a ci sa smeje. Na otazku, ci sa nemas prilis rada, by si mala odpovedat nie, mam sa zdravo rada 🙂 Ale ty riesis a tam je skryta podstata problemu, nie si si ista sama sebou. Popracuj este na tom a uvidis, nebudes riesit, ze sa smeje, na poznamky odpovies s humorom alebo odignorujes. A ak by poznamok bolo vela a boli neadekvatne, tak sa s "poznamkovacom" s usmevom rozlucis (a ano, potom mozes poplakat do vankusa, to je normalne, to sa deje aj sebavedomym 🙂 )

uskrnica
3. mar 2021

Neviem, no asi by som na take nieco neodpovedala, ze viem ale skor dakujem. Moze to proste vyzniet namysleno a to ako nie je bohvie co. Sebavedoma asi nebudes az natolko, ked taketo podpichovacky riesis, lebo ak by si bola, bolo by ti to uplne jedno

katkami123
3. mar 2021

@mirkaandrej
Mne komplimenty prídu v každom zdravom vztahu, kde sa majú dvaja ľudia radi úplne prirodzene. A keď je to aj pravda, co sa budeme hrať na falošné skromných 😀 preto nechápem, ze aká ma byt podľa neho reakcia, lebo povedať ďakujem mi príde úplne normálne.

jana_eyre_2
3. mar 2021

A keď mu povieš, len ďakujem tak sa smeje tiež? Veď svoju hodnotu si nemusíš utvrdzovat tým "viem".. stačí že si ju uvedomujes vnútorne, nie?

unicornlady
3. mar 2021

podľa mňa človek, ak si je vedomý svojej hodnoty, tak ani už tak veľmi nepotrebuje tie komplimenty- lebo to o sebe vie
jasné, že komplimenty potešia, ale ak neprídu, tak nevadí, lebo človek vedomý si sám seba proste vie, že je dobrý, krásny... nepotrebuje to potvrdzovať zvonka

akože, nebavíme sa o práci, kde možno aj treba poukázať na to, že aha, šéfko, robím viac, chcem väčšiu výplatu

bavíme sa tu o vzťahu

môj priateľ ani nezvykne dávať komplimenty, resp. to dáva najavo svojim vlastným spôsobom, kedy ja sama poviem, že "chcel si povedať, že aká som úžasná" a on že "áno"

unicornlady
3. mar 2021

na ten jeho kompliment "si krásna, sexi..." môžeš s úsmevom podotknúť "som rada, že si to uvedomuješ 🙂 hej, všimla som si, aj iní chlapi po mne pokukujú 🙂 "
úsmev "čo narobím, keď som taká dobrá" :D

ty to berieš od neho vzťahovačne, lebo chceš jeho potvrdenie (prečo myslíš, že si baby dávajú sexi fotky na fb, instagram? lebo potrebujú potvrdiť, že sú pekné, že sa niekomu páčia, lebo samé o sebe pochybujú. čím viac "lajkov", tým viac "lásky" si myslia, že dostávajú/si zaslúžia...)

nafka0483
3. mar 2021

Mne je zvlastne povedat ze "viem, dakujem". Aj ked to vies a uvedomujes si to aj ty, tak na co druhemu hovorit, ze viem? Nestaci povedat, ze dakujem? Keby povedal - vies aka si dnes krasna? Tak tam pochopim odpoved, ze viem, dakujem.
Ale ked niekto povie: Dnes ti to pristane a odpoved je: Viem, dakujem. Tak to posobi trosku tak namyslene alebo velmi sebavedomo.

Je skvele, ze ty sa povazujes za krasnu, ze mas sebavedomie, ale treba to v kazdej odpovedi davat najavo?

unicornlady
3. mar 2021

veď keď mu to povie s úsmevom, žmurknutím, môže to byť ako flirtovanie
chlapi predsa nechcú zakomplexované ženy

any_soj
3. mar 2021

Smeje... Aký máte vzťah? Naša odpoveď pri milujem ťa je (obojstranne) bežne "ja viem". A kľudne sa druhý začne smiať. Lebo hej znie to divne ale my vieme, že je to pre nás krásna odpoveď. Lebo je úžasné keď manžel vie, že ho milujem aj z môjho správania, rovnako že ja viem, že to nie sú len slová od neho... Ale zvonku by to asi vyzeralo čudne. Aj na si krásna zvyknem odpovedať viem - lebo aj vďaka nemu to naozaj viem. Ste spolu 5 rokov, tak asi vieš - smeje sa ti - vysmieva? Alebo sa zasmeje? A pýtala si sa ho ako to myslí?

karelova
3. mar 2021

Prepáč ale tiež mi to príde celé vtipné 😀
Vieš, že si krásna a máš fajn povahu 😀😀😀😀 (mne osobne to príde ako namyslenost, prepáč). Je fajn, že si vytunovala svoj vzhľad k svojmu lepšiemu ja ale fajn povahu by si mala, keby bolo v tebe aj kusok pokory.. A ta podľa tvojich riadkov aka si úžasná a ze reagujes na kompliment 'ja viem', ti chyba....
Krása je vsak velmi subjektívna a hlavne pominutelna... Mala by si sa este venovať 'tunovaniu' svojej povahy....

O mne sa vo všeobecnosti tiež asi da povedať (aj som to uz na svoju adresu pocula) ze som pekná, atd.. Ale keby mam sama o sebe tvrdiť, ze 'som krásna' a na kompliment reagovať 'ja viem'.. No príde mi to fakt vtipné 😀😀😀 ale to je moj pohľad..

judar
9. mar 2021

Mat tak tvoje problemy :D....mne ked niekto nieco take povie ani neodpovedam, prevratim ocami a mam to u prdeli bo vzhlad nieje vsetko, sice u viacerych je viac menej vsetko a to sa odraza cez vonkajsiu schranku na ich vnutre - povahe a chovani vid insta facebook atd vyspulkane papulky