Priateľ sa mi vyhráža, že ma zabije

olinkamalinka
7. aug 2016

Ahojte. Vedel by mi z Vás niekto poradiť alebo mali ste už nejakú tú skúsenosť so svojím partnerom, že každý týždeň sa Vám vyhrážal, že sa zabije??...ja už neviem čo s tým, stále mi hovorí, že to myslí iba zo srandy...ale ja viem, že nie a premýšľa nadtým...je to z finančných dôvodov, ale povedala som mu, že som pri ňom a má robotu, že všetko sa to dá vyriešiť, tak nech nepanikári...niekedy má svojské stavy, že keď nie je po jeho, tak je všetko zle, mne nadáva, je nahnevaný..aj keď ja zato nemôžem...niekedy nevie pochopiť určité veci..ma sklony aj k pitiu, pred mesiacom skoro každý večer vypil jednu fľašku pálenky...to som mu povedala, že keď neskončí je koniec...aj prestal...ale včera sa opil a ja neviem prečo a ani dôvod, do rána ho nebolo...predchvíľou sa našiel a triezvy bol...tak ja neviem čo s ním...psychiatrovi nechce ísť dobrovoľne..chcela by som ho tak nejako dostať ale neviem ako...nemáte niekto s takýmto prípadom skúsenosti?...veľmi by ste mi pomohli

zooeynka
7. aug 2016

Ak chces aby takto vyzeral cely tvoj zivot tak s nim zostan. Ak mas pocit ze si zasluzis krajsi zivot s psychicky zdravym muzom tak sucasneho posli kade lahsie...ine ti poradit neviem a myslim ze ziadna zena ti ine neporadi...

slecnamarplova
7. aug 2016

@olinkamalinka predstav si že v tomto budú ešte tvoje deti

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olinkamalinka
autor
7. aug 2016

@miriam11 presne toto si myslím aj ja, že to musím spraviť...dať mu dve možnosti

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mima4
7. aug 2016

@olinkamalinka a pre o mu nedas kopacky?

07022007
7. aug 2016

Rozchod,mala som taku cest s chlapom co hovoril o zabiti.... clovek,ktory nahlas o tom hovori,to neurobi a raz stym prestal ked som mu povedala,ze nech sa paci v pivnici je lano,ze si to kludne moze hodit 🙂

marisola
7. aug 2016

ten alkohol je tam dosť blbý, že ho požíva, ked má depky, to vedie k závislosti, istotne mer psycholog a neskôr možno psychiater. prípadne nejaké terapie,lebo takto to začína s depresiami a úzkostnými stavmi. netreba to podcenovať.!

olinkamalinka
autor
7. aug 2016

Som zvedavá čo mi dneska povie...keď mu toto navrhnem..ale keď tam nepôjde dobrovoľne, tak ja fakt neviem, ako ho tam dostať...zostane to iba na jeho sestru...ktorá už aj tak svoj život a musí riešiť aj ten jeho, lebo ja si zatiaľ s nim rady neviem...mám pocit, že to dneska ukončím, aj keď to veľmi nechcem, ale čo mám robiť...on raz tak povie, potom tak

olinkamalinka
autor
7. aug 2016

@07022007 a rozišla si sa s ním?
Neuvedomil sa?

07022007
7. aug 2016

Rozisla,mam sa nato az moc rada aby som bola s takym clovekom

lubkavargova1
7. aug 2016

@07022007 pozri ja som takeho debila...lebo hoc ako to budeme priklaslovat..je to debil...mala. Tiez sa mi vyhrazal, ze poje tabletky, sa obesi a bla-bla-bla..aj sa rozplakal...tak som mu povedala, surovo: dobre, mozes, kludne. Ty urobis somarinu nie ja..a ani necakaj ze pridem na pohreb alebo co. Ma nezaujimas a ja si svoj zivot nenecham znicit takym debilom...cca mesiac este vyvolaval...zaujimave, ze nepojedol tabletky ako sa vyhrazal...potom to nechal, lebo som raz napisala poslednu sms, ze ak neprrestane tak zajdem na policiu....potom to nechal a nasiel si inu obet...

V pripade, ze su taketo stavy, a teraz bez srandy pisem...ked sa zacne vyhrazat samovrazdou, treba okamzite volat sanitku alebo 112...oni ho odnesu na cvokarinu a tam uz si s nim budu robit poriadky...bez srandy, vzdy treba volat sanitku.

peppermint
7. aug 2016

Vyzerá to, že je vážne chorý a aj keby sa dobrovoľne dal liečiť, tá cesta bude dlhá a náročná. Moja dobre mienená rada je, že sa s ním rozíď. Hovorím ti z vlastnej skúsenosti. Mala som priateľa s OCD, tiež často spomínal samovraždu, lebo nezvládal svoj život. Rozchádzať som sa s nim nechcela, lebo som si povedala, že keby bol fyzicky chorý, tiež ho neopustím. No nakoniec som to urobila a bolo to najlepšie rozhodnutie v živote. Až teraz pri mojom partnerovi viem, že to bolo predtým trápenie. Držim palce, aby si sa správne rozhodla.

slecnakatie
7. aug 2016

olinka mala som podobneho partnera ktoreho som nonstop zachranovala a poradim ti jedine a najlepsie-rozchod. Lebo on sa naozaj nikdy ale nikdy nezmeni. Ziadne sedenie u psychologa ho nezmeni.Aj mne to ten moj ex sluboval ze uz neurobi nic zle no samozrejme nevydrzal pil,bral mi peniaze,zmizla mi zlata retiazka v 500 eurovej hodnote,hral automaty....s takymto clovekom nebudes nikdy stastna pretoze bude robit stale peklo. Ty ho budes zachranovat a nakoniec potopis aj seba

danielahamar
7. aug 2016

tiež poznám jedného, čo o tom stále hovoril, ale takí to nerobia pred inými a hlavne o tom nehovoria, čo to myslia ozaj, lebo je to skrat..... Musí sa ísť liečiť, toto nie je sranda už

misiaknunu
7. aug 2016

Poviem ti jedno - sama ho podporuješ v jeho psycho stavoch. Daj si do gúgla - spoluzávislý člen rodiny. Pochopíš.
A nie je ani náhoda, že máš partnera takého. Si z rodiny, kde bol niekto trebárs alkoholik alebo drogovo závislý, či maniodepresívny? Ak áno, jedna rada - nepomáhaj jemu. Pomôž sebe! Nauč sa mať rada. Nestavaj sa do zodpovednosti za iných. Ale za seba. Choď vpred a ľúb samú seba!!!

tetapetra
7. aug 2016

@olinkamalinka odid a hned. Ziaden chlap nestoji za to, aby si si znicila zivot. Ked si chce nieco spravit, spravi to ci si alebo nie si s nim

sardinka32
7. aug 2016

A potom ze je tu na MK kopec tem, kde sa zeny stazuju na svojich uz manzelov a nechapu, ze po svadbe to bude este horsie ako za slobodna.

@olinkamalinka Aby som to zhrnula - chodis s chlapom, ktory ma financne problemy, sklony k alkoholizmu a este aj samovrazedné (pokial by to aj nemyslel vazne, tak je to aj tak na zamyslenie, ze Ta takymto niecim vydiera). Ja som mala frajera, ktory "po" alebo "z" kazdej hadky utekal a to doslova...jednoducho sa zobral a utiekol kamsi a bolo mu jedno, kde sa prave nachadzame...a ja sliepka za nim ze nechod!, pockaj! a bla bla...az som sa raz nasrala a nechala ho tak. Dosiel po pol hodine, so zelenymi kolenami (asi niekde aj spadol 😀 ) krotky jak baranok a uz to nikdy neurobil. Neviem ale ci ignoracia takehoto spravania (ze si daco spravi) bude v Tvojom pripade stacit?!

Mam skusenost aj s alkoholikom v rodine a poviem Ti, ze to je neskutocne trapenie a pokial on sam sa nezatne a nebude chciet sa liecit, NIKDY sa z toho nedostane. Radim Ti rozchod. Zi si svoj zivot a jemu daj cas, nech sa spamata a dostane sa z toho...ak Ta bude chciet naspat, tak to bude mat silnu motivaciu. Dokial ho budes ofukovat, nezmeni svoj vzorec spravania.

liavan
7. aug 2016

@olinkamalinka Nehnevaj sa, ale čo tebe úplne šibe?? Načo si s takým človekom?? Zmizni od neho preč, kým so sebou nestiahne aj teba.

adel222
7. aug 2016

kamarat na vyske mal pocas pitia take reci. vsetci sme vzdy mavli rukou nech netrepe. spravil tak. skocil z internatu.
jedna dievcina sa mojmu frajerovi vyhrazala, ze ak nebudu spolu zabije sa. podrezala si zily, prezila. su spolu a maju dve deti

liavan
7. aug 2016

@adel222 Preboha... 🙄

mawka
7. aug 2016

@adel222 tvooj frajer s nou ostal z lutosti?

inak strasne ma zaujima nazor na tieto situacie. ak je jeden z partnerov chory, ci uz fyzicky alebo dusevne a druhy partner ostava z lutosti alebo nechce byt za svinu... ze aky na to maju nazor ludia. lebo mam v okoli par, neziju spolu, nie su manzelia, nemaju deti, ale ona ostala ID po chorobe, mlada baba, deti tam uz nebudu, zrejme, ani nebude (bohuzial) schopna aktivneho zivota a jej drahy je zase clovek aktivny. na jednej strane mi je kočky luto, na druhej strane mi je luto aj toho chlapa, lebo chce zit aktivne a ostava s nou len z lutosti. ja sa do toho a ani dalsi znami nechceme starat, ale velmi by ma zaujimali nazory a skusenosti ludi, ktori toto zazili.

michaelamilan
7. aug 2016

@olinkamalinka ešte mi povedz že ten chalan sa volá Patrik a čakáte spolu dieťa.......Toto mi fakt pripomía jeden prípad čo osobne poznám.

michaelamilan
7. aug 2016

@tetapetra ty brďo a ešte aj pozerám že si z BA. Moja nohy na ramena a utekaj kade ľahšie.

larissa113
7. aug 2016

No utekalaaa by sooom ciiim najdaleeej!

olinkamalinka
autor
7. aug 2016

@michaelamilan nie nie žiaden Patrik 🙂

olinkamalinka
autor
7. aug 2016

Prečo sa diskusia zmenila na názov že priateľ sa mi vyhráža, že ma zabije??

jana_eyre
7. aug 2016

no admin troska zblbol nazov, nie? lebo v nadpise je ze sa ti vyhraza TA zabije a v texte, ze SA zabije.. nevravim, ze jedno alebo druhe je pohoda, ale trocha to meni pohlad na neho, ci sa vyhraza samovrazdou, alebo vrazdou..

misel0806
7. aug 2016

Chory clovek,chore nazory a este aj lubi poharik.. Kombinacia jak hovado. Cim skor sa uvedomis a odides od neho tym lepsie.. Alebo ist snim k cvokarovi🌸

tetapetra
7. aug 2016

@michaelamilan ???? Naozaj odpovedas mne?