Ahojte, nemam sa komu vyrozpravat a je mi z toho extremne smutno. :( ale potrebujem radu. S priateľom mám 9 mesačne dieta a premyslam nad rozchodom. Neustále sa hádame, nespime spolu vôbec možno raz za 6-7 tyzdnov ale uprimne, ja po tom ani netuzim. Stále sú doma nejake problémy, priateľ sa hada so mnou, s rodičmi, súrodencami, v práci.. nonstop je s niečim nespokojný, všetko je zle atd .. on je strasne negativny a paranoidný clovek. Medzi sebou nemame žiadne intímnosti, ani nič.. nedáme si pusu, nedrzime sa za ruky, ani vedla seba nespime. Voľný cas kazdy trávi osobitne. Keď nacnem temu rozchod, lebo mi je neskutocne zle psychicky, začne mi hovorit že mi nikdy nedá pokoj, že ma bude sledovat, že bude sledovat a ničiť zivot môjmu budúcemu. Že to budem ľutovať a dopadnem veľmi zle. Zevraj skoncim sama niekde v p*** a naše dieťa so mnou nebude chciet byt. Tieto veci mi hovorí pred dietatom, bucha do steny, po stole a male place lebo sa boji. Čo mám robiť prosím? Byvame u mna a kľúče mi nechce vrátiť, vraj on nebude odchádzať keď tu ma dieta a nech skúsim naňho zavolať policajtov, vraj od neho v zivote neuvidím ani cent.
Veď rozchod je u teba iba ústne oznámenie, nie je to tvoj muž predsa.
Okamžite oznámiť mu dátum, do kedy sa má vysťahovať aj sms, mailom, so svedkami a vymeniť následne zamkuy.
Je to cudzí človek a vlastne tvoj exfrajer.
Psychicky chory clovek, treba vymenit zamky a ked sa bude vyhrazat, zavolat policajtov. Zmenil sa prichodom dietata, ci?
Na tvojom mieste by som zavolala na krizovu linku, mali by ta navigovat a pomoct. Neviem ci si to uvedomujes, ale si tyrana zena.
Jezis dalsi parchant 🤮. Mas od neho aj sms ulozene ? Ked to pojde takto dalej treba ist na policiu . Ja som byvaleho jedneho tak udala, posunuli to kiminalke a dostal zakaz priblizenia a aj podmienku, hrozilo mu 6r väzenia ked nepodpise dohodu. Ale on uz bol extremny, tiez to zacalo ako u Teba ze ma bude sledovat. Potom uz aj ze pozabija mna aj moju rodinu a aj si ma ako tehotnu odchytil a skoro zo schodov zhodil.
Prosim Ta stopni to hned v zaciatkoch aj kvoli Vasmu dietatu. On ma u Teba trvali pobyt?
Z bytu by letel ako taka handra,vymenit zamok ak nechce dat kluce. Fuj
Vidi ze sa bojis a len mu to robi väcsie ego
Veď ty sa ho reálne riadne bojíš a on to vie tak skúša, obyčajný magor, zober ešte dnes zo sebou chlapa na výmenu zámky a zavolaj rovno policajtov, robí len bu bu bu nedaj sa takto psychicky nicit aj to dieťa už vníma a bude mať traumu, keď to radikálne nevyriešis budete trpieť
Super, ze byt je tvoj. Normalne zavolaj policajtov, ze tam ma dieta nic neznamena, to mu nedava ziadna prava zostavat v tvojom byte. Presne toto skusal moj ex, policajti mu to vysvetlili, ani obliect sa nestihol…
Maš v rodine nejakeho muža ktory by Ti vedel pomocť s vyhodenim jeho veci aj jeho samotneho? Nahraj si nenapadne taketo jeho vystrajanie. Može sa Ti to zisť . Ak by sa vyhražky stupňovali, všetko by som si zdokumentovala. Bráň sa. Apropo ,byva u Teba. Ako Ti niekto napisal - cudzi človek. Takto by sa k Tebe nechoval ani najomnik - spolubyvajuci, nie člivek ktory by ta mal chranit a lubit.
každý týždeň je tu podobná téma, takmer identický problém. prosím ťa prečítaj si rady a všetky texty čo sme tu ženám ako ty napísali. Naozaj sa veľa dozvieš, pomôže ti to nabrať silu a hentoho debila vyhodiť. už pár rokov sem prispievam, aj veľa žien sa tu na MK vyjadrilo a napísali veľmi dobré rady. čítaj ...
@romiada mám brata ale ten býva v Brne a ja na strednom SR ..
Nemáš ani žiadnych kamarátov? Zavolaj zámočníka, veci mu vysyp pred dvere a keď bude robiť bordel volaj políciu. Nečakaj kým ťa naozaj napadne.
a ktorá rada je pre teba akceptovateľná? Lebo zatiaľ si sa vyjadrila len k bratovi. Čiže to, že brat je v Brne znamená, že sestre nepomôže?
vyhod ho, platit bude musieť na to je on malý pán aby neplatil, ničíš život sebe aj dieťaťu
Ulož si sms, daj vymeniť zámky, veci mu vyhoď pred dvere, choď na súd a daj neodkladné opatrenie a pekne k nemu prilož aj výhražné sms. Keď príde robiť bordel neotváraj a volaj policajtov.
No kope okolo seba a vyhraza sa, lebo kam by asi siel keby ho vyhodis? Dobre on vie ze mas navrch, tak sa ta snazi zhodit a zdeptat.
Súhlasím s tým čo napísali ženy, vymeniť zámky,veci dať pred dvere,a keď bude robiť cirkus zavolať policajtov. A ešte toľko že teraz som niečo podobné riešila s kamarátkou,aj jej sa priateľ vyhrážal až kým sa nepohadali a on ju riadne dokopal,mal prasknuté rebrá (našťastie nedopadla horšie) vtedy sa rozhodla že stačilo. Takéto týranie môže skončiť takto alebo ešte horšie. Stačí ak si do Google hodíš prípad Cyntia, dúfam že potom naberieš odvahu.
Vyhraza sa, lebo je bezmocny, a vie to.
Neznamena to zial, ze na teba nemoze napr. vziat noz. Cim zbabelejsi a sebestrednejsi clovek, tym vacsia svina, ked ide o jeho "ublizene" ego. Zialbohu.
Nieco, cim ho mozes drzat spatky, je pripominanie, ze skonci v base, (a tam sa s nim uz pohraju). Na seba moze byt tak citlivy, ze sa radsej uchyli len k niceniu majetku, ale neublizi. aby mal taku pofidernu istotu, ze ho tak lahko stihat nebudu. Teda skodu narobi (pomsti sa), no bude beztrestny.
A pre vlastnu obranu nebud ticho a nenechavaj si veci pre seba. Pokojne pred znamymi rozsir, ako je to u vas na figu. Vacsina z nich ti odporuci rozchod.
Ked potom rozchod bude, pride im to prirodzene. Najdes aj viac podpory.
Na jeho vyhrazky, ze neuvidis ani cent mu povedz, ze v prvom rade o tom rozhodne sud a druhom rade o tie peniaze ani nestojis.
Aj keby ti chybali, lahsie je pretlct sa bez nich, ako ho mat na krku. Cim viac spojeni k nemu pretnes, tym budete nakoniec stastnejsi. A poradis si nakoniec aj bez jeho mizernych 30 eur, ktore mu sud nariadi posielat z minimalky. Lebo najskor na tuto cestu sa bude sustredi, okresat si prijmy.)
Druha moznost je naopak manipulovat ho do toho, ze o tie peniaze stojis. Aby sa trapne tesil z toho, ako ti ublizil, ked ta o ne pripravil. Je sanca, ze to ho zabavi (vymyslat, ako ta o neh obtiahnut) a tak uspokoji a zahreje na egu, ako vyhral a dokonale sa ti pomstil, ze uz ti da viac-menej pokoj.
Ahoj,citam diskusiu k prispevku-radia ti dobre. Mas vyhodu,ze byvanie je len tvoje. Ak ma trvaly pobyt u teba,treba mu zrusit trvaly pobyt. Na to myslim staci list vlastnictva. Ked bude v praci,daj vymenit zamok na dverach a pobal mu veci,tie mu nechaj pred dverami. Az sa bude dobijat,volaj policiu,pripadne vybav zakaz priblizenia. Mozno by nebolo zle,keby ti pomohol brat-az moze,nech si zobrie na par dni volno a pride k tebe na tych par dni. Pories to kvoli sebe a dietatu. Lebo toto nie je zivot,akurat vam to pomoze k psychickym problemom. Nenechaj sa zastrasit,drzim ti palce. 💪😉
To či bude platiť nezáleží od jeho dobrosrdečnosti, o tom nerozhoduje on ale súd.
A byt je tvoj tak niekde v tej pi*i skončí on a nie ty a on to vie. Keď nevieš myslieť na seba, mysli na to dieta a zachráň ho. Vieš že takto žiť nemôže. Riad sa naozaj radami vyššie. Ak môžeš, skús si nahrať ako sa ti vyhráža. Sú to nelegálne nahrávky, ale aj tak… nevrav mu že tie nahrávky máš, zničí ti mobil alebo ta pobije.
Zlatý, si myslí, že tieto jeho výkriky do tmy mu k niečomu pomôžu?
1. Byt je tvoj, on nemá žiadne pravo v ňom žiť keď ty nechceš. Zámok sa dá vymeniť, nech si staré kľúče kľudne nechá, keď mu to spraví radosť. Vysťahovať za prítomnosti polície.
2. To či on chce alebo nechce platiť je vedľajšie, pretože on o tom nerozhoduje, rozhodne o tom súd.
Veď to nie su ani reálne vyhrážky. Sú to len prázdne slova, absolútne vobec nic ti nemôže a on to veľmi dobre vie.
Nedaj sa ním zastrašiť
Takze mas rodicov, surodencov. Tak ich treba vsetkych informovat ze cez vikend potrebujes pomoc.
Aby v piatok vzali dovolenku
Aby sa vymenil zamok
Aby sa mu vylozili veci dole do brany
Aby bol niekto v pohotovosti volat policiu
Aby s tebou boli cez vikend
Potom mozes mladeho pana nahladot za obtazovanie a ohrozovanie
Vacsinou su to len kecy a urazena pycha
Vysťahovať ho ak si jedina vlastnička vymeniť zámky a kľuče nech si necha.Je to psychopat chorý jedinec.Toto treba náhlasiť zbierať dôkazi. Ja sa Ti čudujem ak je byt len tvoj načo čakáš nema k nehnuteľnosti žiadne právo.Vysťahovať veci pred dvere zámky vymeniť a hlavne chod na políciu a zbieraj všetký dôkazí.Môže byť že je urazený nič nema a ešte si vyskakuje ale môže aj svoje hrozby naplniť nevieš čo mu drbne v hlave.A môže TI niečo narobiť prečo trpiš ak je tvoj bývanie nie jeho.
A preto som radšej sama ako s nejakým mužom, lebo presne takí psychopati behajú po svete a je ich veľmi veľa...tí rozumní a skvelí muži sú fuč...a ostatok je zberba sama o sebe...
Viem ze to nepríjemné ale keď to nezačnes okamžite riešiť odnesie si to ťažkou traumou tvoje dieťa. Bohužiaľ odchod aj keď do brna
ja osobne nechapem, pri jeho povahe, ze s nim zacinas nejaku diskusiu o rozchode. Proste sa treba rozist a dodebatovat. Tieto vyhrazky su len hra, zastrasovanie, ponizovanie. A ano, ked sa ti vyhraza a robi cirkusy, tak zavolaj policiu, podala by som an neho aj trestne oznamenie, cokolvek. Ak je byt tvoj, tak si vymenis zamky, to je to najmenej. A na case zozsirit to co sa deje k znamym siroko daleko, niekto nech je prirpaveny zasiahnut. Kludne potom, aj odist aspon docasne k bratovi atd, ze na "vylet" a pobudnut tam, kym vychladne dement. Jeho rodina vie co vyvadza? nevedia ho spacifikovat? ked spominas rodicov, surodencov...? mozno je aj zrely na psychiatriu
a ty sa ho bojíš, že? ked ti napiseme čo máš urobiť, aké rázne kroky, urobíš to?