Ahojte priatel mi povedal že sa do svadby neženie pretože sa bojí že ho ošklbem..
Citujem:
Ja: Plánuješ v najbližších rokoch svadbu?
On: Neviem bojím sa že má ošklbeš o byt a potom kam pôjdem na ubytovňu alebo do podnájmu? Nestačí že má už ošklbala prvá?
On: Uvidíme keď začneš robiť po rodičáku a či sa tu usadiš na trvalo tak možno že budem nad tým premýšľať ale ináč nemám potrebu teraz riešiť svadbu..
Ja:Tak asi si treba nájsť niekoho kto s tým hádam problém mať nebude ..
On: Ako môžeš chcieť odo mňa svadbu keď mi povieš že chceš niekoho iného?
A týmto sme ukončili túto debatu..
Prvá (Jeho ex s ktorou boli manželia 21 r. , Ktorá bola iniciátorka rozvodu a s ktorou má 3 synov) Spolu máme dcéru ktorá bude mať čoskoro 2 r.. Neviem čosi mám o tomto myslieť ..Ja som šla bývať 150 km od svojho bydliska k nemu a on mi povie toto? Nuž mám taký pocit že tú už tráva nerastie a rásť nebude.. Začínam aj banovat že som si s takým začala
Nuž on už ženatý bol, ty si mu porodila dieťa bez svadby, načo by to teraz menil? A inak otázky typu "plánuješ svadbu, tak asi treba nájsť niekoho iného". To ako vážne? Čo máš 5 rokov? Toto ste si mali vydiskutovať pred dieťaťom a nie teraz banovať. Teraz už buď budeš akceptovať, že manželka nebudeš alebo odídeš.
Toto si mala riesit pred tym ako ste mali dieta.
Co uz, do svadby sa nehrnie, nema potrebu, naco...
Je len na tebe ci si ochotna to tolerovat a ci tak velmi svadbu chces.
Ale ked hovoris ze zacinas lutovat ze si si s nim zacala tak to ruzovo nevidim do buducna
Ale áno, silíš to. Tie otázky čo si napísala, sú akoby ich písalo nevyzreté decko a nie dospelá žena a matka. A píšeš, že banuješ, že si sa odsťahovala 150 km, takže aj z toho je jasné, že to silíš.
prečo by si ho mala ošklbať o byť? Kúpil ho pred svadbou? Je na neho napísaný? Tak v tom prípade byť nebude patriť do bezpodielového spoluvlastníctva, nie?
A prečo máte dcéru keď ste nemali vyriešenú túto otázku? Totiž, ja som tiež mala syna s mojím mužom ešte bez manželstva, avšak vedeli sme naše plány a postavili sme si dom na polovicu.. ak teraz riešiš toto a pritom už máte 2r dcéru, je už bohužiaľ z môjho pohľadu neskoro, nie?
No podľa mňa si nemal ani on s nikým začínať a mať dieťa, keď má takýto prístup a ty si nemala mať dieťa, kým toto nemáte vydiskutované.
@melanta Len som sa slušne opýtala.. Že prečo chcem z neho spraviť bezdomovca keď od prvej šiel len z trenkami a nechal jej dom a všetko v ňom a že už to viacej zažiť nemieni..
Ty si tu vcera pisala, ze zavidis bratovi zivot?
@andrea_82 Byt si kúpil predomnou a ja mám svoj jednoizbový byt v Trenčíne, takže keď tak mala by som sa kam vrátiť ale ide mi hlavne o to že chcem niekomu patriť a nie byť iba frajerka
Autorka: Môžem sa spýtať na vekový rozdiel? Tvoj partner má už pravdepodobne dobre po 40-ke. Koľko máš ty? Ako dlho ste spolu? Predmanželská zmluva u nás nefunguje.
To ste mali mat vydiskutovane davno predtym
A ked on ma byt ktory nadobudol pred manzelstvom tak ty ani po svadbe nebudes mat na neho ziadny narok
Takze ho nemozes osklbat
Mohol si chlapec vymyslet lepsiu vyhovorku
Ty nechceš byť iba frajerka? Prečo si potom súhlasila mať dieťa bez svadby?
@zuzanockamt Mne je 35 a priateľovi 45 a povedal mi že po roku spolunažívania má požiada o ruku a prešli už 3 r čo sme spolu tak som sa na to spýtala
predmanželská zmluva na SK neexistuje, resp. nemá žiadnu právnu hodnotu.
To, že chceš byť manželka a nie len frajerka si si s ním mala vydiskutovať predtým, ako si ste si spravili dieťa a dieťa počať až v manželstve, ak to malo byť pre teba dôležité
Rozvedení chlapi, hlavne tí po dlhoročnom manželstve a finančných stratách, sa do ďalšej svadby nehrnú. Ale to už vieš.
A tie vydieračské reči, že si teda asi nájdeš niekoho, kto s tým problém mať nebude, si strč vieš kam 😀 to ešte nikdy na nikoho nezabralo.
@melanta Po roku žitia mi povedal že sa ani s ,,prvou,,nebral tak rýchlo že až po 4 rokoch tak už neviem čo si mám o tom myslieť
Autorka: Tak to ste spolu veľmi krátko a už ste stihli aj dieťa, mohli ste najskôr vyriešiť vzťah.
Neexistuje väčší záväzok ako mať dieťa. Takže ak si najväčší záväzok bola ochotná mať bez svadby, prečo by to mal teraz meniť. On tú potrebu evidentne nemá a ty si to akceptovala a išla do toho dobrovoľne. To si máš o tom myslieť.
Ohladne jeho bytu, tam nie je co diskutovat. Ale, vela chlapov uz po tazkom rozvode nechce dalsie manzelstvo. Ja ho plne chapem. Ak manzelstvo odmietal od zaciatku, co teraz s tym ako chces robit? Toto malo byt vydiskutovane davnejsie. Tlacenim do niecoho, co nechce, mozes prist inak o celkom dobreho muza. V pripade, ze je dobrym otcom, vazi si ta a je ti oporou, radsej to neries. Uzivaj si. Ak sa rozhodne si ta zobrat, nebude to pre to, ze mu to trepes o hlavu.
Najdi si niekoho, kto este nebol zenaty/vydata. Kto uz bol, tomu sa do tej istej rieky este raz nechce.
Môže ti byť útechou stokrát opísaný príbeh ako muž žene sľúbil svadbu a po dieťati skutek utek. Ak ti na tom tak velmi záleží mala byť bez debaty najprv svadba.
To mi je zas vzťah nevztah 🤣 žiadna láska ale strach o majetok ,peniaze, vypočítavosť a podobne. A nechápem ako ho prvá žena mohla osklbat. Skôr si myslím že to patrilo jej a jemu sa nepodarilo osklbat ju. Veď v manželstve ide všetko na polovicu.
autorka.... ja síce chápem tvojho muža viac-menej dokonale... ale nechápem, ako ho môžeš ty ošklbať o byt. máš nejakú zlú minulosť či čo? byt, ktorý si nadobudol pred sobášom, je výhradne jeho byt a je úplne jedno, že si tam ty s dieťaťom. teba sa môže striasť kedykoľvek po prípadnom rozvode. on sa skôr bojí toho, že ak by malo prísť na rozvod, že sa ťa nestrasie. niečo vo vašom vzťahu škrípe, čo jemu našepkáva, že radšej sa do toho nehrnúť :(
@autorka
Tvoj priatel sa nechce s tebou viazat.
Ano - VIAZAT. Dieta pre neho nie je zavazok. Ty si to asi brala tak, ze budete rodina. On to bere tak - fajn mam dieta ale priatelka ked nebude nevadi, nebudem si predsa komplikovat zivot manzelstvom s nou.
Manzelstvo je jeden z najzvaznejsich rozhodnuti v zivote cloveka, lebo navzdy spajas zivot s konkretnou osobou a chces s nou zdielat cely zivot. On však vas vztah tak neberie a vnima ho, ze moze to byt len docasne. Uz ma za sebou jedno manzelstvo, ma tri deti.
Keby si ta vzal, dedis aj ty. Lenze ty si iba jeho frajerka, cudzia zena, s tebou nerata.
Nema zmysel odchadzat (vdaka Bohu mas svoj byt). Normalne sa bavte spolu na rovinu, ako on vnima vas vztah, spolocnu buducnost, co ho poznacilo z minulosti...
Keby si nemala dieta, poviem ti ze okamzite rozchod, lenze ta malinka za to nemoze. Urob to pre nu
no 45 ročný muž vie veľmi dobre, že čo má pred sobášom, to by mu zostalo aj po rozvode. Skôr si myslím, že už druhýkrát svadbu nechce a takto mu je dobre. Keby si mu za niečo stála, dávno by ste boli zobratí
@panelacikova Napr. on zomrie, dedi aj ona. Aj tu sa da to vyriesit zavetom, ona nie je neopomenutelny dedič.
Ale problem u nich je skor v tom, ze on ju nevnima ako svoju zenu. Proste mu vyhovuje mat frajerku ktoru hocikedy vypoklonkuje ( u manzelky to nie je take lahke).
a ešte dodám, že jeho odpovede prakticky majú fakt hlavu a pätu. chce vidieť, že nie si žiaden darmožráč (teraz myslím už obdobie po 3.roku dieťaťa), že nebudeš trčať doma 15 rokov a žiť z jeho práce. akože tomuto ja dokonale rozumiem. takže ak ho miluješ, nedávaj mu pripečené návrhy, ako nech si hľadá inú, ale dávaj mu lásku, porozumenie, úsmev. a keď začneš pracovať a váš vzťah bude naďalej pekný, po čase (rok-dva-tri) sa ho opýtaj, či nezvažoval sobáš, predsa len, už len z dôvodu, že ak by sa mu niečo stalo, tak tebe ako manželke by prvej poskytli informácie napríklad... a uvidíš. ale z toho, čo píšeš v úvode, sa ja prikláňam na stranu partnera.
@melanta to je zavazok pre zenu, nie chlapa 😉
Chlap nevnima dieta ako zavazok zostat so zenou.
Čo sa týka svadby ešte som mu povedala že keď sa tak bojí že sú aj predmanželske zmluvy... Lenže unho to vyzerá tak ako keby to silím a pritom som sa len spýtala či sa náhodou nevezme