Ahojte neviem ako ďalej potrebujem sa vyrozprávať priateľ pracuje už rok v Nemecku a ja som vždy sama s miminom doma máme 7 mesačného syna velmy my chyba a chcem aby bol snami aby sa vrátil na SK on mi hovorí ze aj on chce byť snami ale ze to robí pre nás aby sme malý peniaze a ja to viem som rada ze pracuje viem ze keby sa vrátil na sk tak by to s hľadaním práce mal ťažké domov chodieva každé 2 mesiace na 1 týžden povedala som mu ze chceme ísť aj s malým tam ale on to nechce lebo viem keby to chcel tak by mi to už dávno povedal aby sme tam išli aj mi a neviem co si o tom mam mysliet nekedy si myslím ze ma tam podvádza a ma tam inú aj keď mi hovorí ze ma miluje a inú tam nemá cítim ze potrebujem zmenu posunúť sa ďalej v našom vstahu chcem byť sním. Neviem ako ďalej co robiť a ešte terás keď ide ta druha vlna tak sa oňho bojím prosím vás povedzte mi co by ste urobili na vašom mieste vy ďakujem.
Ono je tiež otázka na mieste, na tam on prenajatý byt alebo chodí na Fušky a bývajú spolu napr. Na byte 4 chlapi? Môj ocino takto chodí Cely zivot, stavia elektrarne, rok je vo Fínsku, rok v anglicku, ale keď tam ma prenajatý byť, to už by sa dalo Aby ste tam šli žiť
Sme zatiaľ u mojich rodičov lebo si chceme postaviť dom a áno som na materskej ja som mu to hovorila ze ho nebude mali ani poznať a on nechodí na fusaky ale je zamestnaný nemá vlastný byt ale je na byte sú tam 6 ale takto sa to už ďalej nedá niekedy sa aj hádame kvôli tomu ze chcem aby bol snami lebo takto to nemá zmysel aby sme boli spolu aj keď sa milujeme lebo on je viac preč a je to medzi nami terás také nanič a ešte k tomu vždy keď niekde pracoval tak to bolo vždy viacmenej v zahraničí ako doma a preto ma to už nebavy a chcem to už zmeniť a viem ze keď tam bude naďalej pracovať tak si mozno odomna odvikne a nájde si tam inú alebo to pôjde dole vodou lebo viem ze mu už nebudem dôverovať
prečo chodí tak málo domov? Robí príliš ďaleko? Môj manžel tiež pracuje v Nemecku, ale chodí na víkendy domov. V piatok príde a v nedeľu ide naspäť.
Tvojmu priateľovi to žiaľ takto vyhovuje, ale prečo vie len on. Koľko má rokov? Dieťatko bolo plánované?
Určite takto našetrí viac ako keby ste tam boli, ale kompromis sa dá nájsť vždy (šetrí vôbec, máš prehľad)? Aby nebolo z pár rokov celý život.
Môže ísť predsa pracovať aj do Rakúska, skade by mohol každý víkend dochádzať.
Ja som v zahraničí a s mojim sne sa zoznámili, on dal na Slovensku výpoveď a prišiel za mnou, našiel sa byt, atď. Takže všetko sa dá, keď človek chce!!!
Je možné že on si ten "bezstarostný" život užíva, párty na byte, alebo aj výjazdy s kamarátmi...
Ja by som ti skôr odporúčala potom Aby si naozaj našiel prácu doma, vieš záleží aj kde pracuje, v akom meste, moja skúsenosť, bývame pri Stuttgarte, istú dobu sme bývali priamo v meste, posraty hnusný 3 Izbový byt v starom baraku, nájom 1500 euro! Záleží od oblasti, možno nakoniec By bolo najlepšie ist ja svk
Ako si to predstavuješ? Ze sa nastahujes do bytu s ďalšími 6timi? Tiež veľa mužov z rodiny takto pracuje v de, firma im zabezpečí ubytovanie, stravu.. Nik si tam rodinu nenosí. Ak by mali platiť svoje ubytko s rodinou a všetky ostatné náklady na život celej rodine tam, tak na dom doma neusetrite. Žiadne užívanie a párty na bytoch sa tam väčšinou nekonajú 😂 to su take fantázie.... Môže skúsiť prácu nájsť tu... Ale to málokto z tych co zarábajú v Nemecku dobrovoľne urobí. Skus s nim prebrať co a koľko a kedy robí.. Môže chodiť domov častejšie..
Ja mam skúsenosť s tým, že ak je takto pár od seba... Dlhodobo... Odvyknu si spolu fungovat, už potom ten chlap išiel žene na nervy lebo v jeho neprítomnosti všetko zvládla bez neho.
@simca06022011 presne keby ste mali spolu žiť tam, platiť nájom, brutal super všetko drahé, tak veru by ste na dom nenasetrili.... Ver mi, možno ešte chvíľu vydržať a bude dobre, ved nemusí tak robiť stale
Toto je cele trosku zlozitejsie. Prestahovanie do druhej krajiny treba planovat. Ako bolo spomenute, ak byvaju 6 na byte, tak zurky nehrozia a nemky su studene cumaky. Po tom Tvojom nepojdu, neboj. 7 mesacne dieta je este prilis male.
Zalezi, ci je to zahranicie na dlhsie, alebo je to prechodne obdobie a co robi. Normalna bezne platena praca (fabrika), alebo sezonna praca (murar, farma), alebo IT/manazment (vyborne platena praca)? Ak chce iba chvilu potiahnut, ma skor nekvalifikovanu pracu a vratit sa, Ty s dietatom si mu tam na obtiaz. On chce mat co najnizsie naklady a co najviac pracovat. Ked tam prides, zvysia sa mu naklady - vlastny byt,... nebudes tam mat priatelov, budes cele dni cakat, kym pride z prace a "ohryzat" mu usi, ako si tam nestastna, ako si tam stale na dieta sama, ako nikomu nerozumies,...
Druha vec je, ze vacsina vztahov na dialku naozaj vydrzi 2-3 roky, potom sa postupne zacne rozpadat. Preto pri dlhsom pobyte v zahranici by ste mali byt naozaj spolu.
Chce to plan sa dohodnut, ako dlho tam zostane, vydrzat, kym bude mat dieta 1-1,5 roka. A ak bude mat zivot tam perspektivu, tak sa prestahujte. Uc sa zatial nemecky, aj keby ste tam nikdy nesli, vzdelanie sa vzdy zide. Dieta tam do skolky, nauci sa tam nemecky rychlejsie ako ty, ty si najdes casom tiez pracu. Lebo manzelka, ktora chce ist za muzom do zahranicia, tam sa iba starat o dieta a nic nerobit, tiez nie je ziadna vyhra pre muza. Vyssi zarobok sa rozplynie na vyssie naklady na zivot rodiny a mozno ze domov pojdete zase naprazdno.
Treba to premysliet, nie hrr podme na vec a potom sa prist stazovat, ze to prestahovanie aj tak zle dopadlo.
@majkeel vyborne si to vystihol. Slecna nema predstavu, co to je zit s rodinou v Nemecku.
To je dost divne ze vas tam nechce,mozno tam ma druhu zenu a decko🤔
@majkeel
@catherinah zili sme v nemecku a vobec to nie je take tazke ako pisete.rodina ma byt spolu
@lenuliatko84 samozrejme 😂🤦♀️
@simca06022011 zili ste tam?tak si laskavo odpustite taketo emotikony.samozrejme ked je niekto hlúpi tak sa bide mat zle vsade,sikovnym patri svet
@lenuliatko84 ale prosím vás, hneď hľadať za všetkým milenky, lebo 6 chlapov co su napríklad murári, sú radi, že tam zarobia dobre s diétami a majú čas si tam hľadať paralelne rodiny... Sú radi ze po 12 hodinovej sichte sa osprchuju a idú spat
Čo od toho čakáš, že pôjdeš medzi ostatných mužov s miminom?ak si nájdete vlastný byt na prenájom zase o to menej zarobí.Nudit sa budeš aj tam on bude celý deň v práci a ty sama v cudzej krajine.Mal by chodiť domov častejšie.Aj ste si dali termín koľko tam bude robiť?lebo často sa stane, že sa mu tam zapáči a bude tam chcieť byť 5 rokov.Toto ste si mali vyriešiť, keď tam išiel, alebo sa dieťa narodilo.chces dom...nemôžeš mať všetko aj peniaze, prácu, dieťa ...
@pseudomonas87 no neviem
@majkeel nezdá sa mi že by mne a manželovi krachoval vstách len preto že je v zahraničí 🤔 a nás vstách je na diaľku ..
@mariska1989 Moc by som sa tym neukludnoval. Vies, co je problem so vztahom na dialku? Prve roky v poho, potom chlap zacne rozmyslat, ze zivot plynie, mladost tiez, on ma stale iba zarabat a mlada baba sediaca doma stovky km daleko mu je na dve veci ... A stara mu bude potom na tri, ked mladost prezili od seba. Par rokov na zaciatku na dialku este ok, potom bud spolu, alebo krach.
Čo robí keď je 2 mesiace tam a týždeň doma ? Môj chodí na 3 týždne a týždeň doma .on by mohol takú robotu 💩 aby 2 mesiace makal a len týždeň doma ...a aspoň komunikujete cez net a fon ?
@majkeel len tiež ide o to ako je dlho mimo sk ..a teraz keď bola korona šiel hneď domov až tam len neostane trčať každy si myslel že bude ponorka že sa budeme hadať ...naše hadanie bolo jediné čo už mám zas navariť 🙈😀 nejde o vstách na diaľku ide stále o ľudí nie každý rozmišla ako ty že zostarne a život pretečie medzí palcami ..
@pseudomonas87 Takto pausalizovat, že vsetci v zahraničí, bývajúci pokope le makaju a spia, je trochu zidealizivana predstava o mužoch. Ale asi lepšie sa nastaviť tak a svojmu veriť ako sa trápiť.
@mariska1989 Ale ved vy vlastne ani nezijete spolu. Pockaj, ak sa vrati na trvalo a o mesiac ho budes neznasat, lebo ste sa za ten cas odcudzili. 🙂 ty si si zvykla, ze posle peniaze, pride, potom sa spakuje a zrazu cudzi chlap na trvalo doma Ti nabura Tvoje zazite fungovanie. ;)
@mariska1989 no dobre, uz nebudem protivny. 🙂 Aj na dialku je to na 50%, ci to vydrzi. Budte ta lepsia polovica. 🙂
@katkati tu o mňa a mm ako žijeme nejde, ale bývame už 8 rokov v nemecku, tak viem aké sú náklady a aký je tu život, naozaj záleží akú má chlap prácu, keď pani chce s nim bývať, či je to murár, čo chodí na Fušky a majú čo ja viem trepem 2000 euro s tým ze s tým žijú na svk a pekne si šetria na domček alebo ci žijú v deutschlande kde človek cakup prask da 3 členná rodina minimálne 800 eur na stravu, blbá poistka na auto 1200 euro ročne, hypotéka 1500, peniaze na energie 300 euro. Treba proste zvážiť, akú má pan prácu, čo je ich cieľom atď, rok, rok a pol sa dá predsa vydržať s tým ze sa postaví domček, do šetria peniaze a potom si môže nájsť prácu na svk, keď sa chce da sa všetko
@majkeel bol doma 3 mesiace a nič 😂😂😂😂 takže asi ťažko mne nabúra moje fungovanie . Pre info chodí na 3 týždne a týždeň doma a keď je tam tak si voláme .píšeme posielam videá. Vie vždy kam idem ako dlho tam som a ako som dlho bola ...ak naš ty takýto vstách tak netahaj k sebe druhých s tvojim presvedčením že máš pravdu
Kick off YOUR ORIGINALITY. To až raz príde späť to už nebude, že ponorka to už bude ... Čo my už len zmôžeme keď Toho málo vieme.😎😎😎😎😎😎
@majkeel aj na diaľku sa dá fungovať samozrejme ja by som môjmu nedovolila na 2 mesiace vôbec a on by ani nešiel .chce byť aj somnou aj deťmi .chce si nás užiť chce si posvojom prerobiť dom ....nás vstách vydržal horšie a 3 týždňový turnus je u nás ako letný dážď
@mariska1989 Vies, ako sa hovori, nekric hop, kym si nepreskocil. 🙂 Drzim vam palce.
To je cisto o mentalite chlapa, na akeho trafis. Niekto sa obetuje a cely zivot stravi cestovanim a pracou mimo domova pre rodinu, s neistou vidinou, ze raz budu zit spolu. Druhy chce zit dnes, nie v buducnosti a nepotrebuje v nom sebazertvu.
Prečo nechce aby ste tam išli? Aké má argumenty? Si na materskej, nič ta doma nedrží. Ak máte byt, môžte ho zatiaľ prenajímať. Áno zvýšia sa vám náklady ale tak hádam nechce prísť o toto obdobie keď je syn ešte bábätko. Takto ho uvidi len 6krat za rok! Všetko sa dá keď sa chce.