Priateľ pracujúci na turnusy v zahraničí

8. jún 2024

Dobrý deň prajem čo si myslíte o Tom ,keď partner robí v zahraničí chodí na turnusy a napríklad mu navarim ,keď má prísť,čo je moja dobrá vôľa resp.chcem,ale čo keď napríklad sa rozhodnem nenavarit ? Som finančné samostatná,každý máme svoje peniaze,je v tomto prípade zle ak napríklad mu nenavarim ,môže sa to vôbec odo mňa vyžadovať ? Alebo môže sa to brať inak ako u ženy ktorú muž živí ? Ja varím priateľovi len mi to skôr príde taká filozofická otázka,že ak žena nie je závislá finančné od muža a doslova má každý svoje peniaze ,že či sa od nej automaticky očakáva že celá domácnosť bude na nej atď 🙂 čo si o Tom myslite ?

niki35
8. jún 2024

Podľa mňa je na tebe či mu chceš navariť. Možno mu navaríš, lebo ho chceš prekvapiť .
Ak nechceš, tak nevar. Nemyslím si, že je to tvoja povinnosť. A ja osobne by som mužovi nerobila manželku pokiaľ ňou oficiálne nie som

danica2711
8. jún 2024

na to neexistujú pravidlá. Len vy dvaja viete, čo on vyžaduje, resp. očakáva a čo si ty ochotná urobiť, my do vášho vzťahu nevidíme - zvlášť keď píšeš tak nekonkrétne. Načo tie abstraktné, teoretické otázky, nie je lepšie napísať rovno, napr. chlap odo mňa vyžaduje to a to, mne sa nechce, čo si o tom myslíte?

melanta
8. jún 2024

Varím väčšinou každý deň, každý deň robím pre nás raňajky. Ak neurobím obed či večeru, pozve ma muž na jedlo von. Robím jedlo napriek tomu, že ma muž neživí. Varím nám (zvýrazňujem "nám"), čo máme radi, pretože ho milujem a milujem život s ním. Ak pre seba neviete robiť veci nezištne, tak niečo nie je v poriadku.

sense
8. jún 2024

Pozri žijete spolu alebo chodí len k tebe prespať keď je na Slovensku?
Napr ja s mojim partnerom spolu žijeme, peniaze ma. Každý svoje resp nie som na ňom finančné závislá. Domácnosť ale financuje me na polovicu, nemám problém mu navariť, ale on to odo mňa ani nevyžaduje.... Ale rozhodne mu nerobím kuchárku a upratovačku...

veselo_neveselo
8. jún 2024

Ono je to vzdy na dohode medzi dvoma. Vyzadovat starostljvost o domacnkst nemoze ani jeden, bud chces alrbo nechces 🙂
Ak sa neviete dohodnut, je to jeden z dovodov na rozchod - ak muz ocskava zienku domacu a servis ked pride domov, tebe to je proti srsti, tak to bude staly zdroj nespokojnosti.
A ani jeden sa nezmeni.

maxalla
8. jún 2024

Ak by som varila sebe, tak by som uz navarila pre oboch. Sebe kazdy den nevarim. Ak by partner chcel, aby som mu vyvarala kazdy den aj vtedy, ak nemam chut varit, tak by ostal sklamany. Neberiem partnera ako male dieta, o ktore sa treba starat. Navarit moze aj on, alebo mozeme ist von.

sima234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
really8
8. jún 2024

Svata prostoto. To su otazky. Co ked sa rozhodnem nenavarit?
Irony on: ked sa rozhodnes chlapovi nenavarit ma ustavne pravo ta vycapat. Zaroven si povinna mu podrzat najblizsich 14 kalendarnych dni. To iste plati ak sa rozhodnes mu neoprat, pripadne neposkytnes sex…za porusenie ti hrozi ukamenovanie a tvoja rodina mu bude musiet zabezpecit jedno stado koz a dve stada oviec.

1ryba
8. jún 2024

Mňa by zaujímalo načo ste spolu, keď vlastne nie ste spolu a kazdý máte všetko svoje. A k tomu vareniu? Ty neješ, keď akože uvaríš len jemu? Alebo ako to funguje? Nie si povinná robiť nič, tak isto ako on. Takže nevar ani nič nerob, ale ani ty nič od neho nechci.

egonsk
8. jún 2024

to ste asi v postaveni priatel/priatelka s vyhodami a nie vo vztahu, lebo inak by si take nieco neriesila a otazku financii by ste tiez mali zmysluplne poriesenu.
Neboj, ak v tom budes pokracovat obdobnym pristupom, jedneho dna sa nevrati, alebo sa vrati iba pre nejake veci, lebo zazemie funkcneho vztahu a domacnosti najde inde, kedze neverim, ze by mu slo len o to si omocit po prichode z turnusu...

purple_wolf
8. jún 2024

zena nie je sluzka

realny
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
realny
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
9. jún 2024

Ako si nastavíte tak budete mať.On s tebou býva?
Aj, keď nebýva tak varím sebe a navarim aj chlapovi, keď príde.Ked nechceš nevar a choďte jesť von.Ak spolu bývate mali by ste mať nejaké peniaze aj spoločné.

maris5
9. jún 2024

A kde byva kym je na Slovensku?

Skus nenavarit, zaujimala by ma jeho reakcia.

really8
9. jún 2024

@realny zlatko a vy uz mate v jaskyni tie internety?