Priateľ pracuje v zahraničí a mne sa to nepáči.

veroni23
5. okt 2019

Ahojte,
Mam problém a priateľom ktorý pracuje v zahraničí. Sme spolu 2 a pol roka. Minulý rok začal pracovať v zahraničí a mne to hneď zo začiatku vadilo ale dohodli sme sa, ze to bude len na par mesiacov. Po pár mesiacov to však začal naťahovať že ešte pár a tak sa to naťahuje už rok. Nakoľko ja s nim nemôžem odísť veľmi mi to prekáža že sme malo spolu. Už som to však nevydržala a rozišli sme sa. Tak ako pre neho aj pre mňa je to veľmi tazke., tak prišiel s ďalším návrhom vraj tam bude robiť ešte posledné 3 mesiace, keďže skôr vraj odísť nemôže kvôli šéfovi a pracovnej zmluve. Mam mu ešte veriť, keď ma toľko krát oklamal alebo nechaj ho tak ak mu je robota prednejsia ako ja?

mimi1237
5. okt 2019

@veroni23 A potom co ?plánuje sa tam zas vrátiť?Od jeho odchodu ste sa nevideli?Predpokl.ze nejakú tu dovolenku mal.

alenkabaj
5. okt 2019

@veroni23 vieš čo, ja som mala 4 ročný vzťah, odišla som do zahraničia, on nechcel aj keď mohol. Najprv som si myslela, že to nejak zvládneme, ale nakoniec som sa po pár mesiacoch s ním rozišla. Vzťah na diaľku asi nepochopím, ja potrebujem objatia a aj sex, a to by som radšej bola sama ako takto žiť. A keď človek sa už dostane do toho a zarába slušne to už sa ťažko vracia na SK. A prečo nemôžeš odist za ním?

annamarin
5. okt 2019

Ja by som mu dala ešte poslednú šancu. Nakoľko keď ste sa rozišli, mohol si uvedomiť, že ty si mu prednejšia.

Ako dlho ste boli od seba, keď prišiel s týmto návrhom?

vilma7
5. okt 2019

Povedala by som ku, že tie posledné 3 mesiace počkáš, ale ak sa nevráti, tam dovi dopo navždy

veroni23
autor
5. okt 2019

Áno chodil domov po 5-6 týždňoch prišiel stále na 2 týždne ale mne to nestačí. Nakoľko študujem v inom meste tak som na internáte, takže aj z toho času co príde na 2 týždne sa vidíme dosť málo. No len to už veľakrát mi sľúbil ze skončí a stále sa tam vrátil. Tak teraz fakt neviem ci to myslí vážne alebo nie ze sa vráti.

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
6. okt 2019

Moj bratranec je namornik a 6 mesiacov do roka je na lodi a zije tak 30rokov.Nie kazdy ma na to nervy na druhej strane keby tu zarobim 500€ a v zahranici 1600€ nic by ma tu netahalo a frajer duplom nie a obetovala by som ho.Tiez som tak bola vonku a kamosa som volala von, on ze nie tu chce v sklade 600€ zarabat a vonku nema istoty a tieto bludy mi dokolecka pilil usi, tak ked je zabedneny nech sa paci, isla som bez neho do sveta a nasla si tam frajera

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovica
6. okt 2019

Neviem, koľko rokov má Váš priateľ (Vy asi niečo cez 20), ale keď odišiel pracovať do zahraničia a ostal tam dlhšie, ako na začiatku plánoval, asi má na to dôvod. Zarobí oveľa viac, ako na SK. Mne to zmysel dáva. Je slobodný, založenú rodinu a deti ešte nemá. Podľa mňa je to ideálne. Ako slobodný sa môže zabezpečiť do budúcnosti a neskôr, keď si založí rodinu, môže z našetrených peňazí zabezpečiť bývanie a život na SK bude ľahší. A po Vašej dohode (po založení rodiny) teda bude už pracovať na SK, aby ste boli spolu ako rodina. Prípadne, ak si za ten čas vybuduje nejakú kariéru (neviem, v akom odvetví pracuje), tak môžete spolu odísť žiť aj tam (ak to bude vyhovovať obom).
Vám sa nepáči, že je v zahraničí, ale jemu sa asi nepáči práca a plat na Slovensku. Pracujete popri škole? Máte spoločný byt alebo bývate u rodičov? Proste je tam veľa otázok. Ak si "vydupete", že sa vráti pracovať na SK, ale práca a plat mu nebude vyhovovať, aj tak sa nakoniec rozídete, lebo nebude spokojný on a bude Vám stále vyčítať, že sa sem vrátil kvôli Vám.
Je potrebné, aby ste si obaja vykomunikovali, čo jeden od druhého očakávate, ako to vidíte v budúcnosti, či viete spraviť nejaké kompromisy. Ak sú vaše plány diametrálne odlišné, videla by som to na rozchod a nech si každý zariadi život, aký mu vyhovuje.

galioska
6. okt 2019

@veroni23 veľa rodín tak žije na diaľku muž preč žena na sk, my sme preč spolu, si neviem predstaviť žiť oddelene ...

vilma7
6. okt 2019

My sme zase spolu v zahraničí, a rozmýšľame nad navratom nazad na Slovensko.