Priateľ pije a ja nenávidím alkohol, ako to ďalej riešiť?

domisha13
17. sep 2019

Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať som už z toho v podstate so silami na dne ak to prebieha. Mám priateľa bývame spolu už cez 2roky všetko je super ON je super vo všetkom šikovný všetko spraví sám od seba proste dobre vychovaný. Lenže pije. Dokáže to každý druhý deň kľudne aj každý deň. Keď som bola mladšia samozrejme tiež každý piatok posedenie pri alkohole. Ale teraz? Zhnusil sa mi alkohol neznášam to už len z toho dôvodu že neznášam ten pohľad keď príde alebo proste len viem že ma vypite nenávidím to. Neviem ako si mám pomôcť sme mladý ale ja už sa cítim asi stará na takéto alebo neviem. Som asi nudná že sa neviem odviazať a som vkuse konzervatívna alebo čo ja si to aj uvedomujem lenže ja nemam chuť sa baviť keď viem že znova to isté. Bojím sa toho že to raz kvôli tomu skončí. Že to budem musieť ukončiť, nechcem to lebo ak nepije je proste všetko čo si žena môže od muža priať. Veľmi s tým bojujem. Už som mu veľa krát povedala že nech nepije že sa mi to nepáči a podobne veci. Tak isto aj on koľko kraaaaaaaaat mi sľúbil že už nebude že si dá len "TROŠKU" proste keď mi povie že ide len na jedno pivo hore ku kamošovi tak viem že to bude trvať aj 8hodin ... Volá má lenže ja na to nemám chuť nemôžem sa premôcť ... Začalo sa to odzrkadľovať na mojom zdravý ženské problémy, stres, vypadávanie vlasov veľa som schudla moja psychika je už niekde na mesiaci. Má alebo mal niekto takúto skúsenosť čo mám robiť? Nemôžem ho nechať pre to lebo ho proste potrebujem po svojom boku lenže hneď si spomeniem na tie všetky dni spojené s alkoholom. Záleží mi na ňom veľmi ale už nevládzem. Ako sa k tomu postaviť? Mám začať pit tiež alebo čo mám robiť. 😭

domisha13
autor
17. sep 2019

Ešte chcem dodať že nikdy nevie kedy má dosť. Ak sú 7 pív tak si dá 7. Ak sú 2 fľaše vína tak si dá SÁM podotýkam 2 fľaše. 😩😦

ivula251
17. sep 2019

@domisha13 neviem koľko má rokov , no poslala by som ho na protialkoholické liečenie .podľa toho ako by zareagoval a aký krok by ďalej urobil by som sa zariadila.
Lebo s alkoholikom ak dostaneš si teda ešte veeeeeeeľa poplaces a prezijes a nakoniec to aj tak vzdaš, lebo on sa nezmení .
A príde ešte horšia doba ako len to , že sa prípadne povracia

777januska777
17. sep 2019

No môj otec bol tiež taký úžasný a dokonalý keď nepil, vtedy to ale moja mama tak nebrala, lebo skoro všetci pili a dalo sa to, lenže časom v manželstve a tým že prišli aj nejaké problémy sa u neho ten alkohol dostával na prvé miesto a začal tak hrozne piť, že ho vyhodili z práce a mamine išiel prepiť všetky peniaze, tak ho vyhodila z domu, potom chodil po meste a prespával u kamarátov, tiež alkoholikov a pili. Keď sa dlho neozval jeho rodičia ho išli hľadať, našli ho niekde ožrateho v byte a hneď ho brali na protialkoholické liečenie. Keď z toho liečenia prišiel zas bolo všetko super. No lenže alkohol je mocný pán a tak po pár rokoch mu znova podľahol, lenže vtedy narobil také veľké dlhy, že exekúcie chodili (ja som ešte bola maličká). Mamina ho zas vyhodila z domu a zas kolotoč odznova. Lenže teraz sa už aj rozviedli otec odišiel preč a zas po protilakoholickom sa dlho držal, lenže zas do toho po čase spadol. Takto to bolo s ním pomaly celý život a až teraz na staré kolená prestal úplne, ale to aj z toho dôvodu, že žije na farme takejto protialkoholickej. ...Preto ti radím, bacha nato, lebo ak je aj úžasný teraz, tak alkohol zabíja mozgové bunky a skôr či neskôr už nebude tým úžasným, ale zostane len troskou. Pravidelná konzumácia alkoholu aj v malom množstve je dokázateľne pre mozog nebezpečná. A protialkoholické liečenie nepomáha väčšinou na prvý raz, ale je to dlhodobý proces, viď môj otec, celý život bol alkoholik a teraz aj ten mozog už nemá taký, je tam vidno následky alkoholu. Ja by som sa s ním rozišla, lebo on už teraz je závislý a to čo sa ti teraz na ňom páči už po čase nebude.

katkahs
17. sep 2019

@domisha13 aj moj otec bol alkoholik, zacalo to az neskor, ked prisli problemy, dovtedy si obcas vypil, ale tak v norme. Potom bol na lieceni, dlhe roky sa drzal, potom tomu zasa podlahol, dalsie liecenie, drzal sa chvilu a zasa... az nakoniec srdiecko nevydrzalo a pred 3 rokmi zomrel. Bol aj silny fajciar ale. Nebolo s nim zle, bol dobry clovek, ale nevedel zvladat stres a velke zmeny v zivote, ktore prisli. Vtedy to riesil alkoholom. Moj manzel vobec nepije, ani nikdy nepil. Ja si dam raz za rok pohar vina a to je vsetko. Ani navsteve alkohol neponukame. Vieme sa porozpravat aj bez toho. Podla ma je toto chora doba, mladi si chcu len uzivat, maju vsetko co si zmyslia... Ale uzivat si zivot neznamena pit alkohol, fajcit, ci brat grogy, tym sa len nicime. Ale to je kazdeho vec... Byt tebou, dobre si rozmyslim, co dalej. On sa nezmeni, liecenie pomoze na kratko a budes to riesit cely zivot. Chces sa stale takto trapit? Prajem ti vela sily a vsetko dobre v zivote.

pribinak
17. sep 2019

Toto je rozpity alkoholik. Ber sa od neho prec kym nemate spolu dieta.
Takých pribehov sko si baby mysleli, ze ich láska vylieči alkoholika je tu kopec a vzdy to konci rovnako
Zbite, s deckami, bez centu vo vacku a s dlhmi boli stastne ak ich mamka vzala domov

tykat
17. sep 2019

@domisha13 alkoholik, nestracaj cas...utekaj od neho co najdalej

jana_eyre_2
17. sep 2019

pises, ze ked nepije vsetko je uzasne.. ale na druhej strane pises, ze pije kazdy druhy, kludne aj kazdy den... tak kedy stihne byt ten zivot s nim uzasny?

ak sam nechce prestat, neprestane.. skus si pozriet film "usmevy smutnych muzov" je to podla skutocneho pribehu o jednom spisovatelovi co bojoval s alkoholom.. ako to vsetko moze dopadnut, pustite si to spolu.. https://www.csfd.cz/film/536245-usmevy-smutnych...

nevravim, ze si uvedomi vdaka filmu, ale skusila by som vsetko..

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
17. sep 2019

Aj môj bratranec je taký, úžasný človek, skvelý odborník, ale pije a keď pije tak pije. Jeho syn nič iné nepozná, len ozrateho otca, nikdy nikam nechodia, nič vlastne nemajú, bývajú v podnájme. Za tie roky už začal byť aj agresívny, minule spadol tak,že si prepichol pľúca. Tvoj priateľ sa nezmení, považuje to za normálne. Ty by si sa mala rozhodnúť správne, aj keď je to ťažké, lebo z tohoto nič dobré nebude.

karolinakr
17. sep 2019

S alkoholizmom prichadza aj impotencia.Proste sa dobre neprekrvi a co ako bude chciet mat sex nic z toho nebude a budete ako pes a macka.Ja mam suseda alkoholika zena od neho usla, druhy sa uz neumyva a smrdi tak ze treba stat 3 metre za nim v obchode dalsi si poziciava od susedov na pivo.Preco by si mala kvoli nemu pit? Povedz co vsetko zle ho v zivote cska.Mozu ho z prace vyhodit.Alkoholizmusje jedna zbytocna zavyslost.Rozvrati ti cely zivot a po opici len ti je zle.Ja osobne alkoholikov nechapem ale poznam jednu zenu, co zije v manzelstve s alkoholikom a berie lieky, lebo je na nervy

kittykat22
17. sep 2019

@domisha13 a preco si nenajdes partnera ktory nepije? 🙂 ja nepijem - vynimocne, a moj manzel nepije vobec. Nemam rada alkohol - nikdy som nemala. Vadi mi jeho chud, nemam rada jeho vonu, a neznasam pach opiteho cloveka. Nevidim na tom nic zle. My mame doma pohodu aj bez alkoholu, priatelia u nas piju kavu a caj. A ked na to pride, tak si dame nejaky alkohol v normalnej miere. Pivo k burgeru raz za uhorsky rok, pohar sampanskeho alebo pohar dobreho vina u kamaratov.

mirgenah
17. sep 2019

Okamžite preč od neho čím skôr. Ked to neurobis teraz kým sa da, tak pochopíš keď bude neskoro, lebo budú deti, bude doma, bude hypoteka....... Vlastná skúsenosť.

evinkakub
17. sep 2019

je zbytocne ti radit... aj tak ho neopustis,,,, ako si napisala nedokazes to... tak na co ti mame davat rady??? necitala som prispevky predomnou, ale ty zijes s alkoholikom, a ocividne sa ho nechystas opustit, takze ti len poprajem vela trpezlivosti,,,, a pockaj ked pride dieta.
PS: uvedomujes si, ze si ta vobec nevazi ked tvoje slova berie jednym uchom dnu a druhym von? ma ta na haku, inak by pre to nieco robil.

tina_28
17. sep 2019

@domisha13 podla mna s tym nespravis nic...zazila som alkohol v rodine hodnee a nepomozu vyhrazky prosby nic pokial si chlapec sam neuvedomi tak zial...ked mu budes zakazovat bude to este horsie. Tiez som prisla do stadia kedy ma toto znechucuje vidim rovesnikov aj starsich ako sa ozeru a potom sa strasne bavia na tom je to pre mna trapne nechutne ale vies tak to je frajerina kamarati spravia vela. Moj pil tiez dost lebo ma takych kamaratov az kym nespravil blbost a trochu sa myslim poucil kedze je to hodne lepsie no stale tvrdi ze je nevybureny a obcas si da pivko ale opity nebol veeeelmi davno a vidim ze inak zmysla ale stale je to tak ze este uplne nedospel do bodu kedy by si naplno uvedomil aka je to hlupost. Takze uvidime casom no je to aj v tom ze chlapi si v neskorsom veku zacnu uvedomovat iste veci niektori vobec a ani dietatkom ak by si nad tym rozmyslala sa to urcite nezmeni. To by bola asi najvacsia chyba si myslim

tina_28
17. sep 2019

no je pravda ze kto sa nechce zmenit...poznam 70-80rocnych ktori sa spijaju takze kto chce sekne s tym sam od seba kto nie zial...je to chore no pride mi to fakt ze kto nepije je pre spolocnost chory nie opacne. Ludia maju pomylene hodnoty a vsetko riesia chlastom nieco sa podari ideme zapit nieco sa nepodari ideme sa ozrat no ja sa smejem uz na tom fakt lebo chlapi si myslia aki su uzasni ze kto viac vypije a su jedine na smiech.

vendulka80
17. sep 2019

No moja... si si dala. Radim ti bud nech sa ide liečiť alebo dovi.
Mna párkrát v nemocnici škrtil a napadol takýto typek, ktorý čakal na operáciu lenze bol 2 dni bez svojej dávky a NIKOMU by som neželala zažiť to, co sme pri takýchto ľuďoch zažívali my, ako personal. Ti ludia su ako zvery. Neskutocne agresívni, dokazu roztrhať kožené popruhy, ktorými musia byt fixovani nielen kvoli sebe lebo inak by roztrieskali vsetko a všetkých. O plutí, robeni veľkej potreby pod seba, nadmernom potení a strašných halucináciach ani nehovorim. A tieto skusenosti mi dali dostatočný dôvod na nenávisť voči všetkému, co smrdí chlastom. A garantujem ti, ze keby si videla v takomto stave svojho drahého ako vidia svojich mužov tie chudery zeny s detmi ked prídu na navstevu tak by si si hned inak zariadila zivot.

tina_28
17. sep 2019

@vendulka80 preboha to uz je aj na mna moc a to som vyrastala v rodine kde bol alkohol na prvom mieste. Aj ked spatne pospominam tiez som kadeco videla no je to pekne svinstvo nechapem naozaj ako som uz raz pisala ze niekto vymeni flasu za rodinu. Ludom Je..!!!

eliska13
17. sep 2019

@domisha13 Ty dostaneš depresiu a on skončí zle.Bud sa pôjde liecit, alebo koniec ...nehraj sa na samaritanku.Bude to iba horšie a horšie je alkoholik aj, keď sa Ti bude biť do pŕs, že nie je

monca0021
17. sep 2019

Ja by som s takým muzom nedokázala žiť vôbec. Ale tebe je to zbytočne písať lebo niesi odhodlaná ho opustiť. Ja neznášam alkohol, hocijaký aj pivo atd. Moj muž o tom vie a rešpektuje to. Nepije vôbec. Mne to vadi aj na návštevách keď si ma dať lebo poznám to že to neskončí pri jednom. Tak si nedáva nechýba mu to ani to nevyhľadáva.

vilma7
17. sep 2019

Je úžasný keď nepije, ale pije takmer denne... takže už asi taký úžasný nie je...ale toto tu už bolo napísané.
Ak chlap nechce riešiť svoj problém, ty ozaj nič nezmôžeš. A začať s ním byť je podľa teba aké riešenie?
Upijete sa k smrti obaja. A ako chceš holdovať alkoholu, keď ho neznášaš?
Myslím že odpoveď vzhľadom na tvoj aktuálny aj zdravotný stav, poznáš sama. Potrebuješ len v sebe nájsť silu ho urobiť. Ak to nezvládneš sama, popros niekoho o pomoc, či už z rodiny, alebo odbornú.
Čo všetko môj otec alkoholik navystrajal netreba písať, len vďaka kamošu alkoholu zomrel ako 41 r.

vendulka80
17. sep 2019

@tina_28 je to strasne... hlavne ked tie zeny prídu na navstevu a este tak pekne milo nanho, snažia sa ho poumývať, dat mu napiť a on ich pošle aj s detmi do p...e a s tou vodou ju opluje. Detom povie, ze co ste prisli vyje...ci aj s tou k...ou.
On si to sice neuvedomuje ani potom nepamätá ale je to hnus. A to je následok toho, ze tie zeny alkohol doma tolerujú a tvária sa ved to iba sem tam si da... a ked dôjde k úrazu a musi dotyčný lezat v nemocnici tak tam sa v plnej paráde ukáže to pitie “sem tam”.

janinah
17. sep 2019

Keby si bola moja dcéra,tak ťa od neho ťahám preč hoc aj násilím...dievča,hlúpe,takto si ničiť život..chlapov miliony a ty si také nešťastie uvesíš na krk....tak posuňme sa o 5 rokov ďalej...máš 1-2 deti,si na všetko sama,on nepomáha,lebo nemá čas,musí chodiť "na pivko",nemôžeš sa na neho spoľahnúť,lebo kto by zveril dieťa opitému,zabúda,ak ho požiadať niečo vybaviť,hoc len nakúpiť., peňazí máte málo,lebo alkohol niečo stojí.....alebo si úplne inde,s úplne iným chlapom,ktorý alkohol vidí 2x do roka a si šťastná...vyber si,kým ešte môžeš....

galioska
17. sep 2019

@domisha13 alkoholik, utekaj preč a keď si mladá duplom, bude piť furt

tina_28
17. sep 2019

@vendulka80 iste si neda len sem tam ked toto stvara...sem tam je tak raz za mesiac ale toto je moc uz. Ja by som to zakazala cely chlast naco to je nechapem nechutny biznis. A verim tomu ze keby to teraz hned zakazali tak tolko ludi by mozno ani z domu nevyslo a pachali by samovrazdy co by to neuniesli. Fakt smiesne fuj

prevenar
17. sep 2019

@domisha13 nechce sa mi to citat cele , lebo je to dlhe a v podstate riesenie je jasne uz z par viet.. bud prestane pit , alebo si najdes priatela , ktory nepije. toto ma byt buduci otec tvojich deti ??? casom to bude peklo z ktoreho bude tazko ujst. bud sa uvedomi teraz , ze co vlastne chce , alebo hladaj dalej .

ak s nim napriek tomuto ostanes , tak sem prosim nepridi o 2-3 roky vyplakavat ..sama si sisi vybrala.

ola101
17. sep 2019

Také správanie by som isto nevydržala. Nemáš z neho nič a pozerať sa na to ako sa sám ničí, to tiež nie je bohvie čo. Časom ťa isto začne ťahať dole nejakým spôsobom. Ak on nechce prestať, nemá zmysel to zachraňovať.

0silvia0
17. sep 2019

@domisha13 to, čo sa ti hnusí teraz, bude o pár rokov ešte znásobené. Nenechaj si zhnusiť celý život...

simona2802
17. sep 2019

@domisha13 nebola by som s ním ... mohla by som takého chlapa milovať neskutočne ale nie ... ja som mladá baba mám 25 rokov ale keď som mala 17 mala som jedného o 2 roky staršieho ktorý pil a má bil, počas tehotenstva mi rozbil ústa preto taký chlapi sa mi zhnusili. Keď sme už mali dcéru a mala 3 mesiace mala som ju na rukách išiel má buchnúť a omylom buchol ju a povedala som dosť a led som s ním skončila ešte hodil po mne kľúče ... dávam si veľký pozor teraz ... a mám teraz priateľa ktorý keď si vypije nie veľa lebo vie že mi to vadí ale stalo sa že raz nevedel povedať dosť som povedala ešte raz a je koniec ... vybral si nás a nie alkohol ... daj mu na vyber ... a keď sa nezmení skončí to lebo to bude len horšie

beruskajaky
17. sep 2019

Utekaj preč ak sa nevie zmeniť, ak s tým nevie prestať neprestane nikdy, prepije sa.. moja kamarátka to isté, chlap šikovný všetko super ideál muža ale keď začal slopat nevedel sa toho pustiť.. Ona odišla, sama som ju bola sťahovať a on sa prepíja ďalej.

janage
17. sep 2019

@domisha13 tak takto on sa nezmeni na 99,9% Ty si najdi psychologa co Ti pomoze spracovat situaciu a ziskat nadhlad. A k tomu ze nemozes bez neho zit, tak si predstav, zeby nedajboze nehoda(neprajem) a by prisiel o zivot? Strasne, nepredstavitelne, ale skocila by si z mosta lebo nemozes byt bez neho? MUSELA by si sa naucit zit. Nebolo by to lahke ale zvladla by si to. Urcite s pomocou rodiny, psychologa, priatelov ci sama. A uz len moja oblubena zivotna pravda: Niekedy iba laska nestaci. Porozmyslaj