Priateľ odmieta sobáš. Poradíte?

akamah
21. júl 2014

S partnerom žijem už 5 rokov v mojom dome. Navrhla som mu aby sme sa zosobášili, no on odmietol.Svoj byt nechal synovi a druhý ex manželke,takže ani nemá kam ísť. Mám ho rada, je dobrý,len nechápem prečo odmieta sobáš, vraj raz.

janinah
21. júl 2014

má všetko čo potrebuje,načo by mu bola manželka 😀

macamac
21. júl 2014

velice dobrý človek toto, to sa v dnešnej dobe len tak nevidí 😉
nechal 1 byt exke, druhý synovi a on chudáčik zostal na ulici, kým ťa nestretol....? 😕
asi si ťa nemôže vziať, lebo ti momentálne nemá už čo zanechať 😝 možno raz 😉
😀 😀
mier 😉

anatalia77
21. júl 2014

janinah-absolutna trefa!!!

lucinocka
21. júl 2014

svadba a deti su zakladne otazky vo vztahu...nechapem, ked to niekto zacina riesit po 5 rokoch... my sme v tom mali jasno po troch mesiacoch

mawka
21. júl 2014

kludne mohol byt do darovanie nehnutelnosti dotlaceny, tak uz asi nema nervy budovat nieco, o co ho zase niekto moze ogabat. ak by to takto bolo, tak ho chapem.
dalsia vec je, ze to mohlo byt cele inak, len hraje formu a ma dovod, preco si ta nechce vziat a nechce ti o tom povedat.

haslerka27
21. júl 2014

Vydrbanec a ty naivka čo doplaca na jeho problemy

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
21. júl 2014

Preco je pre zeny svadba taka dolezita? Si zabezpecena, takze otazka dedicstva to nie je. Pre mna by to bola iba formalita. Svadba ti nezaruci pekny vztah, ani dobre manzelstvo, ani uctu a lasku. To mozes mat aj bez papiera. Ja som sice stastne vydata, ale na papieri mi nezalezalo. 55% manzelstiev konci aj tak rozvodom. Poznam pary, co ziju nadivoko a maju krajsi vztah ako zosobaseni.

sonka_d
21. júl 2014

Takto mas istotu, ze CHCE byt s Tebou ( a nie niekde v podnajme) a po svadbe uz nemusi chciet, uz iba musi 😉 Ja som mala po svadbe pocit, ze muz bol taky skluceny, cakal co sa zmeni a blbiny... nastastie sme spolu uz 1000 rokov, ale asi by sme boli rovnako stastni bez..

h2
22. júl 2014

Myslím, že partner odmieta sobáš práve preto, že už raz ženatý bol a nevyšlo mu to. Asi sa bojí ďalšieho sklamania, možno sa jeho predošlý vzťah pokazil práve po uzavretí manželstva. Ja chápem, že Ťa trápi, že Ťa odmietol, mňa osobne by sa niečo také asi dotklo, ale on to asi v tej situácii nemyslel zle a ak by s Tebou nechcel byť, tak by nebol, bez ohľadu na to, či má, alebo nemá kde bývať. Ak je pre Teba svadba až taká dôležitá, prehodnoť svoj vzťah k nemu, ak nie, nerieš a teš sa z pekného vzťahu bez papiera, veď tak dnes žije kopa párov, či dokonca rodín.

sense
22. júl 2014

ak chces svadbu za kazdu cena tak si najdi ineho partnera, tento zenaty bol a zrejme sa sklamal preto dalsi zvazok nechce, tiez mam chlapa kt. zvazok nechcel v podstate ani ja....a je nam dobre.....resp bolo nam dobre az do onoho dna.....

mircalla
22. júl 2014

Odkedy ziadaju zeny muzov o ruku? Asi som staromodna....

stanislavao
22. júl 2014

@akamah ja si myslim, ze ten clovek je s vami len preto, lebo inak by bol bezdomovec. ved hadam vam nejako normalne vysvetlit, ze preco nechce sobas. a taktiez preco ste vy ta iniciatorka. ved poziadanie o zvazok manzelsky ma prichadzat od muza.

bibika55
22. júl 2014

Sobášny list je pre vás len formalita.Dôležitý je vzťah -teda úcta a rešpekt jeden voči druhému.Máte ho rada ako píšete.Je to tak aj opačne? Alebo mu len vyhovuje že sa má kto o neho na staré kolena starať.Určite máte deti.Tie by sa v prípade vašej straty museli s ním potom deliť.Sobášom by ste ich pripravila o časť majetku.Vy nepotrebujete sobášny list.Vy potrebujete žiť a dožiť svoj život v pokoji,úcte a porozumení.Pokiaľ sa váš partner podieľa fyzicky a finančne na vašom spolužití-niet iné čo riešiť.

sisaha
22. júl 2014

pretoze ma u teba vsetko co potrebuje a nie je za nic zodpovedny.. ma svoje peniaze, na ktore ty nemas ziadny pravny narok, iba to co ti on prispeje... ma sa dobre... 😀 a mozno sa nechce ani viazat...takto mu to vyhovuje

p.j.jacky
22. júl 2014

ak hladas radu ako ho donutit "k oltaru" ,myslim ze to je cele zle. so sobasom musia suhlasit obaja a byt o tom plne presvedceny.....
Ak hladas dovod preco nechce je viacero scenarov :
- uz raz bol zenaty/ a zachoval sa ako chlap (alebo majetok prehral,ci ako to bolo???)
- ma strach zdalsieho zavazku,uz raz sa popalil
-vypocitavos,pohodlie
-nepotrebuje nic menit vyhovuje mu to takto.
A nakoniec ,co chces ty??? toto si zvaz.

kofoluska
22. júl 2014

My sme sa brali po siestich rokoch len kvoli majetkom. Zili sme spolu, boli sme spolu stasti, nic nam nechybalo a uz vobec nie nejaky papier z uradu. Nakoniec sme ale po dlhych uvahach dospeli k tomu, ze z majetkovo-pravneho hladiska je manzelstvo pre nas najvyhodnejsie, prisli sme na urad, povedali ano, nechala som si priezvisko, nenosime obrucky.
Preco je pre teba sobas tak dolezity? Ste predsa stastni aj bez neho nie? Potrebujes sa zabezpecit? Alebo len xces mat status vydatej zeny ako ine Tvoje kamaratky?
Pretoze spoluzitie ide aj bez pozehnania uradmi. A poviem Ti, celkom uspesne. 🙂

oravese
22. júl 2014

Naco mu je svatba, ked ma pri vas vsetko a vyhovuje mu to, len viazat sa nechce, mozno caka kym najde lepsiu s lepsim bytom.

smalmole
22. júl 2014

ty sa pýtaš na konovi cudzých žien, ktoré ani jedného z Vás nepoznajú ,prečo sa tvoj partner nechce ženiť???? nemala by sa spýtať jeho? odpadnem

karamelovyveternik
22. júl 2014

Ak chces mat raz deti,neodporucam ti ich mat bez svadby.Ja som z priatelom vela rokov,mame 2 deti,ale pokial som pracovala(podnikala som a poplatila kopec veci) tak bolo medzi nami dobre.
Ale odkedy mame 2 deti po sebe,tak mi neustale vykrikuje ze byt je jeho,vsetko je jeho,nic mi nekupi,ani obycajne teplaky na ihrisko-ved naco,a ked mi nieco mensie kupi tak aj tak mi to vykrici.Dokonca aj sunar je pre neho problem...Bez neho by sme vraj zdochli od hladu.Ale to tu nebudem rozpisovat.Detom sa nevenuje,mne nadava do vselijakych.Momentalne riesim rozchod,este musim vyriesit byvanie a co s mladsim dietatkom ktore nema ani rok.

sarinka2012
22. júl 2014

Odpovedala si si sama v otazke...exmanželka,čiže už raz bol ženaty a evidentne mu to nic dobre neprinieslo 😉 nečudujem sa mu že sa do toho nehrnie druhy raz

mariahpd
22. júl 2014

Ak si aj ty rozvedena a mas deti, tak je dobre aj pre teba nezosobasit sa, lebo svadbou by sa priatel len dostal k tvojmu majetku. Ak si ale este nemala rodinu, tak by ta mal chapat, ze chces zit v normalnom zvazku a zato, ze to jemu nevyslo, sa teraz ty nemas vydat? Zatial nikto nic lepsie ako rodina nevymyslel, teda manzel, manzelka a deti. Cez vikend som sa stretla s takym zoskupenim, 2 dospeli- partneri, 2 deti - kazdemu patrilo jedno, mali 3 rozne priezviska, asi 1 dieta malo priezvisko po biologickom otcovi. Ale veru bolo na nich vidno, ze su to ludia nevyrovnani a nie velmi stastni. A,bohuzial, najviac to bolo vidiet na tych detoch. Prave deti su tie, co potrebuju stabilitu a k tomu patri aj rovnake priezvisko ako mama a otec, je znak toho, ze patria spolu. A ze sa ludia rozvadzaju? No a co, kazdy den niekto v aute havaruje, ale to neznamena, ze teraz prestaneme pouzivat auta, lebo ist 100 km pesi a autom je velky rozdiel. Podobne je to aj s manzelstvom, ze to niekomu nevyslo neznamena, ze sa ludia prestanu brat. Silacke reci, ze papier netreba, vedu len iste typy ludi a ja som rada, ze k nim nepatrim, ze som vydata a mam rodinu, lebo cim som starsia, tym viac sa presviedcam, ze je to najdolezitejsia vec v zivote a priatelia a praca su az daleko za tym.

janinah
22. dec 2022

@akamah tak ako? Si už pani alebo stále slečna?