Priateľ odmieta pracovať

nattallia
6. jan 2018

Zdravim , chcela som sa len tak vyrospravat kedze mam problem so svojou matkou ktora neakceptuje to ze moj priatel nepracuje . Zaraba na bitcoine a preto proste pracovat nechce , ma byt v ktorom byva a jeden ma v prenajme ale podla matky je to hochstapler a zlodej a nezarobil podstivo . A su koli tomu v rodinne problemy lebo proste hrozi ze ma skorej necha ako by mal zacat pracovat neviem co mam robit .

michal3691
6. jan 2018

Ked mas rozum tak sa ho budes drzat , na matku kasli ona len zavidi ze musi makat od 06 00 - 14 00 a serie ju ze niekto nemusi tak mu nadava do zlodejov 🙂 Typek je za vodou 🙂

lavieenrose
6. jan 2018

typek je za vodou ak si plati socialku zdravotku ma dochodkove sporenie odvadza dan z prenajmu bytu a este mu ostava 1000€ mesacne...inac to za vodou nevidim...ak je naozaj za vodou tak na mamku kasli ...ak nieje za vodou v pravom slova zmysle .zbal kufre a co najdalej ;)

michal3691
6. jan 2018

@lavieenrose socialka zdravotka ok , dochodkove sporenie je nanic , a dan z prenajmu ? no ked je blby tak to plati ale podla mna blby nebude 🙂

catherinah
6. jan 2018

Ach, slovencina nasa.
K teme: Ty vies aky je jeho "prijem" resp.financna rezerva?
Lebo ani na bitcoinoch sa nebude dat zarabat vecne.

tomiholjubavi
6. jan 2018

Aj keby bol nevem ako za vodou, takýto typ nie je žiadna vyhra. Sú ludia bohatí, ba aj velmi bohatí, no práce sa nestránia, lebo vedia, že spoliehať sa len na jeden zdroj dáva pramalý pocit zabezpečenia a istoty. Nehovoriac o tom, že investicie sú všeobecne nepredvidatelný chlebíček, tak ako rýchlo k peniazom prídeš, rovnako rýchlo môžeš o ne prísť.

A chlap, čo sa doslova desí roboty a radšej by ti dal kopačky, než sa niekde zamestnal, nie je človek, s ktorým môžeš štastne žiť "v dobrom, aj v zlom"... Ak dôjde do situácie, že náhodou príde núdza, aby sa nestalo, že ti zostane na krku povalač, ktorý sa bez výčitiek svedomia nechá tebou vyživovať, kým on bude len kritizovať a bedákať. Nemyslím si, že tvoj drahý je hochštapler a zlodej, ale mamin názor by som si aj tak vypočula. Flákač nie je žiadna výhra, ani vtedy, keď je ozaj za vodou.

nattallia
autor
6. jan 2018

@tomiholjubavi tak on pred tym pracoval ale teraz ked ma moznost proste nepracuje , ako on vravi vzdy robi preto aby nerobil . V lete maval bud marodku alebo neplatene volno ako ja chapem to sa nezlucuje s komunistickym myslenim mojej matky kde treba robit neustale . A istota nieje nikdy a nikde 🙂

catherinah
6. jan 2018

@nattallia a vies ako je financne na tom, cido toho Ta nepusti?

sense
6. jan 2018

Ja sa matke necudujem....co je to byt za vodou ze ma byt? Na bitcoinoch nebude zarabat vecne, resp to by som ako istotu nebrala,...po dalsie aj hyt co prenajima bude treba rekonstruovat casom...
A co potom? Alebo ked budete mat nedajboze dieta...

nattallia
autor
6. jan 2018

@catherinah hovori ze ma asi tolko ako keby normalne pracoval ale s tym ze nepracuje si to ceni ovela viac 🙂

luzzia
6. jan 2018

bitcoin a ine kryptomeny sa daju robit full-time a popravde, ak natom chce clovek naozaj vela zarobit, ono si to vyzaduje full-time pozornost. zalezi od toho, ako velmi sa vyzna a ako velmi sa tomu venuje. ak sa bavime o tom, ze na tom zarobi akurat na to, aby prezil a preto nechce pracovat, tak to neschvalujem, ze nema inu pracu. ak to mysli vazne a venuje sa tomu profi, tak to schvalujem, pretoze tam sa zarabaju fakt velke prachy. poznam cloveka, co robi len toto a na velmi vysokej urovni, ale na to treba fakt vedomosti a potom sa tam daju spravit velke peniaze. ale to nedokaze hocikto.

luzzia
6. jan 2018

@nattallia aha, cize si na to prave odpovedala. "hovori ze ma asi tolko ako keby normalne pracoval ale s tym ze nepracuje si to ceni ovela viac" - cize je pohodlny a lenivy, nie extra profik, co na tom chce zarobit vela penazi. lebo je pravda, ze nemusi to trvat vecne, ale kto je sikovny, zarobi si na tom a ked to splasne, bude mat nasetrene prachy, co moze investovat niekde inde alebo zacat nejaky svoj biznis alebo si to nechat ako rezervu. ale toto, co ty opisujes, je proste pohodlnost a naozaj nechce pracovat, vytuka si par stovak mesacne a je spokojny, ze moze byt doma. to by sa ani mne nepacilo, lebo co potom? potom ked bude treba, pojde do prace asi..

michal3691
6. jan 2018

@luzzia aha cize 1000 mesacne zarobene v praci je ok ? ale zarobene na bitcoine uz nie ? Istota ? kde istota ze typka nevyhodia s prace ? Asi taka ista ze bitcoin padne 🙂

jana_eyre
6. jan 2018

to. je chlap. do voza aj do koca teda ked by ta radsej nechal ako zacal makat.. 😕🙇 ked budete mat deti super istota..

luzzia
6. jan 2018

@michal3691 nie, ja nehovorim, ze to nie je ok 🙂 vsetko, co dokaze clovek zarobit a hoc jednoduchsie, ako umaranim sa, je super 🙂 len je skoda, ze sa do toho neopre viac, ked uz sa v tom trochu vyzna, lebo nepracuje a mal by nato cas, tak som to myslela 🙂 skoda, ze je spokojny s tym, ze zarobi len tolko, ako v beznej praci.. tak ked uz to viem robit, tak to vyuzijem 🙂 len mne to tak vyznieva, ze chce zarobit akurat tolko, aby mal a je mu pohodlno, ze to zarobi z domu a nemusi chodit do prace. ja osobne by som sa tomu proste povenovala viac.

janinah
6. jan 2018

oveľa menej trápenia a oveľa menej sĺz by mladé ženy vyplakali,keby svoje mamky počúvali....mamka má to,čo ty nie-životné skúsenosti a zrelosť

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
6. jan 2018

@nattallia takže nevieš, koľko peňazí reálne má... Má toľko, že môžete viesť pohodlný život, máte kde bývať, máte na slušné auto (nehovorím luxus), máte finančnú rezervu pre prípad choroby či výpadku príjmu (čo je viac než reálne), máte na dovolenku/relax... a hlavne, má dosť na to, že ak ty zostaneš s dieťaťom raz na rodičáku 200€, budete mať z čoho žiť, nielen živoriť?

TO, že robí preto, aby nerobil, my zaváňa špekulantstvom a lenivosťou, možno ide v nejakých nekalých kšeftoch, ale ty musíš vedieť...

celasapremenim
6. jan 2018

@janinah veru, dobre si to napisala, ja by som spekulanta za manzela a otca svojich deti tiez nechcela...to su ludia, co sa v problemoch zvrtnu a bezia daleko prec, namiesto toho, aby urobili spravnu vec, asi tolko

tomiholjubavi
6. jan 2018

@nattallia akurat nedavno u nas davali v telke celu relaciu o bitcoinoch. Boli tam aj ludia, co sa tym profesionalne bavia. Ako prve povedali, ze era kedy sa dalo na tom vela zarobit s mimimalnymi investiciami uz prešla a teraz je to vhodne pre ludi, ktori maju peniaze nazvys a nebudu im chybat. Momentalne nastupuje trend inych, novych mien. To len na okraj, ja sa do toho moc nevyznam. Moj muž investuje tiez, ale do bezpecnejsich veci, nie je to jeho zdroj prijmu, len tak hobby. Tvoja matka nema komunisticke, ale normalne rozmyslanie. jasne, naco kopat lopatou, ci makat v zavode, ked sa da zarobit aj inak. Avsak aj investitor, podnikatel atd musi svojej praci venovat vela. Čas, sustavne vzdelavanie, sledovanie situacie, stres, riziko.. K praci akejkolvek, treba pristupovat zodpovedne, aby priniesla vysledky. A brat si marodku, len aby som nemusela robit... To by som neocenila ako mudre, ci prefikane... Skor je to na hanbu a vyuzivacne. Inak ja ti nechcem radit, rozhodni sa podla seba, ale mala som byvaleho s takym pristupom a ti poviem, je to chutovecka.

lavieenrose
6. jan 2018

@michal3691 dochodkove pre zivnostnika alebo nieco pomimo kam mesacne dava peniaze nie je na nic...ak nechce na dochodku jest iba rozky ..

luzzia
6. jan 2018

ono zase druha vec je, ze rodicia su proste taki, nie vsetci, ale pomerne dost, je to ina generacia, nechapu, ako sa robia peniaze na internete, je to pre nich castokrat nepredstavitelne, ze niekto je doma a kdesi "na tych internetoch" dajako mysteriozne zaraba nejake peniaze.. vacsina rodicov chce pre svoje deti to najlespie, oni to myslia dobre a citia sa bezpecnejsie, ked niekto fyzicky chodi do tej prace a ma aku taku "stabilitu" v ich ociach.. proste nechapu jak, preco, odkial a akym sposobom sa da zarabat cez internet, to je normalne, je to ina doba, v kotrej oni vyrastali a pracovali.. moji rodicia mali tiez vlasy dupkom, ked som opustala beznu pracu a vydala sa na vlastnu cestu.. tiez som pocuvala veci typu, ale ved aspon za teba platia zdravotne a co ked ochories a podobne.. a co ked ti to nepojde.. tam mas aspon TPP.. atd atd..

kapustovafliacka99
6. jan 2018

“Za vodou”by bol keby mal aspon 5.000.000 €, vlastnu nehnutelnost resp. Niekolko prenajatych.
Keby bol chairman vo vlastnej firme so solidnym zastupom spickovych pravnikov, ktori vedia ako sa zbavit zalob. Mal by patentovanu spickovu technologiu, za ktoru by mu ine firm mastili vrecka. Ak toto vsetko ma, je za vodou. Ale tak ze ak je chairman a mozno aj CEO, musi denne chodit do firmy, riadit celu spravnu radu, zodpovedat za ostatne pozicie v C suite.
Ak by toto vsetko mal, nesedel by doma na vajciach ale venoval sa funkcii a businessu lebo skutocni profesionali to tak robia 😉
Z toho vsetkeho vyplyva ze je to lenivy mamlas na prdeli s par 100 eurami mesacne a nejakou nehnutelnostou. Aka nehnutelnost? Sukromna klinika? Luxusna vila na Bali? Prenajima lukrativny byt v Miami cez airbnb? Alebo vlastni obytnu zonu v Silicon Valley? Jaaaj aha, nejaky mini byt boh vie kde? Gratulujem k originalbemu vyberu partnera. Urcite to na materskej spolu potiahnete! Ty budes tahat tasky s nakupom z potravin, ktore zaplatis z materskej zatial co drahy si bude natahovat ficura pred telkou a slopat pivo.
Takeho by som nechala hned a zaraz. Uz vcera bolo neskoro 😉

marsmykkok
6. jan 2018

@nattallia nepoznám ho, ak mu to stačí a vyžije bol by blbý, keby išiel makať niekde napríklad za pás a na toto by sa vykašlal. ale je hlavné, že či by vedel makať keby bolo potrebné, keby mu tie jeho akože práce určitý čas nevynášali. dnes je iná doba a každý si môže zarábať ako chce, kto je šikovný a má trocha šťastia, vie si zarobiť a pritom sa nenarobiť, nie sme v komunizme aby všetci manuálne povinne pracovali. len je tu dôležité, že keby sa inak nedalo, či by makať išiel a či by nebol tebe na krku.

michal3691
6. jan 2018

@janinah skusenosti s 1975 ? tak take skusenosti su v roku 2018 nanic 🙂 asi ako diskety tie ties frcali kedisi ale doba sa meni . Ak by mal clovek robit to co rodicia a jeho rodicia mame kone kravy do dnes lebo to tak ma byt . Ach jaj cele zle .

luzzia
6. jan 2018

@tomiholjubavi presne tak, super povedane. stale sa daju bitcoiny robit, ale treba tomu viac rozumiet, ako na zaciatku, ked sa na tom narazovo dalo zarobit vela. treba sa neustale vzdelavat a venovat sa tomu - "K praci akejkolvek, treba pristupovat zodpovedne, aby priniesla vysledky" 👏 a tento chlapik skor znie ako spekulant, ako to tu nazvali, co mu nikto nebere, nech je aky chce, pokial je schopny si na seba zarobit, ale ten pristup "pohodlnosti" moze byt problem v buducnosti, ci uz v bitcoinovej, alebo akejkolvek inej pracovnej sfere. bitcoiny ked clovek nesleduje, nesleduje dianie, trh, zmeny a vsetky faktory, co to ovplyvnuju, velmi rychlo zaostane. sledovat to znamena doslova dennodennu sustavnu pozornost, aby clovek registroval vsetky zmeny, nie len na trhoch, ale aj vo svete ekonomiky, politcike pomery,atd, to vsetko to ovplyvnuje. to je strasne vela casu, ja to vidim na tom kamosovi, on je na nervy,a le bavi ho to a zarobi na tom dost vela.

lavieenrose
6. jan 2018

@michal3691 miesas hrusky a jablka ...je to o ludoch a ich spravani nie o disketach..

michal3691
6. jan 2018

@lavieenrose hm no myslim si ze v roku 1975 keby ze toto poviem co som povedal pred tym pripadne nejaky iny nazor uz by ma brali 🙂 je to o dobe a nemozu sa predsa aplikovat pravidla s roku 1975 na rok 2018 to je logicke 🙂

michal3691
6. jan 2018

@lavieenrose proste dnesna doba nieje tak upnuta jak kedysi dneska niesu kadrove posudky a co si mysli sused je nepodstatne 🙂

lavieenrose
6. jan 2018

@janinah napisala "mamka má to,čo ty nie-životné skúsenosti a zrelosť"
@michal3691 ty si zacal pisat o vydobytkoch modernej doby ale mamky aj ked sa narodili v inom rezime zvacsa maju skusenosti s tym aky su ludia ze su ludia spekulanti vidi to bez ruzovych okuliarov a asi aj citi aky je pristup pana Bozskeho k praci (jedno ci manualnej ci tej s hlavickou za pc )byt na pn je fakt hrdinske..a ja som tiez mohla viac posluchat tu moju mamku a vyhla by som sa zopar problemom ;)

michal3691
6. jan 2018

@lavieenrose ja som to prirovnal k tomu ako chcu dinosauri radit mladym ako zit 🙂 Ja to vidim v praci kazdy den mam starsich kolegov a ty krutia hlavou ako zijem 🙂 A jasne ze su spekulanti sak to chce kazdy nerobit 🙂 samozrejme ak ho taky fadny pocit ako hamba alebo co si o tom myslia susedia neodradi 🙂 a tak ono kludne by ludia brali moznost ako neplatene volno pripadne podrzanie miesta ako je v anglicku 🙂 Ja som ties v lete nikdy nerobil a co si o tom ludia myslia mi je jedno 🙂 Cize ja typka chvalim on nerobi vobec ja mam za povinnost pracovat 10 mesiacov v roku 🙂 ale stale lepsie ako full 12 s par tyzdnami dovolenky 🙂