maminy ktore sú same prosim poradte mi. Môj priatel od nas odchadza zajtra uz navzdy ma pobalene veci ide k otcovi sme spolu 7 rokov mame syna 3ročného maly je velmi naviazany na neho ako ste to zvladli ako ste sa dohodli?co ste povedali dietatu kde je tatik?preco nie je s vami drobec je velmi naviazany na otca neviem ako to zvladnem a finančne?
@jana299 akokolvek hrozne to teraz vyzera,je to zvladnutelna situacia,len sa nesmies bat svojho noveho zivota. Treba poriesit cim skor zverenie maleho do opatery,stretavanie a vyzivne. Malemu neklamat,primeranou formou vysvetlit ze nebudete spolu byvat,zdoraznit ze tatino ho ma rad aj ked uz nebudete spolu,dbat o synovu pohodu a postarat sa o svoju. Nie je to lahke,ale predpokladam ze mate na rozchod relevantne dovody,drz sa! A opakujem,neboj sa ;)
@janinah nepozname priatela, radsej nech mu to vysvetli maminka, ona moze s tou verziou pracovat a priblizovat ju k potrebam a stavu dietata
Otec malemu povie, vies ja ta mam rad, ale tvoja mama je krava a neda sa s nou vydrzat
A chlapcek bude musie riesit uz nielen to, ze otec odisiel, ale aj to, ze maminka je krava
Eee, prepac, ja si nemyslim, ze si krava, ani ta nepoznam, dala som to len ako ukazku toho, ze bude lepsie, ked to budes vysvetlovat chlapcekovi ty
Inak, na taketo veci su dobri aj detsky psychologovia, v CPPP ( su v kazdom meste) su sluzby zadarmo a oni tam maju skusenosti
@jana299 ak uz maly spi a chlapovi doverujes,chod sa trochu prejst von,aspon pol hodku okolo domu v zime ti precisti hlavu,budes lepsie spat. musi byt tazke byt teraz pri nom. Asi vela zalezi aj od dovodu,preco sa rozchadzate...bolo by fajn v tejto faze sa nanho "nasrat" a nie prepadat lutosti...chce to cas,vela casu,ale pojde to,neboj. A bud rada,ze prave v tomto obdobi ides do prace,medzi ludi a maly do ms. Zacne ti taky frmol,ze nebudes mat kedy smutit
a mas niekoho o koho sa mozes opriet? mamu, sestru, kamaratku? zvladnut sa to urcite da, ako v podstate vsetko, ked nemas na vyber..
priatel ti povedal, ako to planuje? ci sa so synom chce stretavat, ako casto atd? treba poriesit vyzivne - mal by to urcit sud, je jeho otec a ma voci nemu vyzivovaciu povinnost..
Tak by som isla s nim,kedze ste rodina a ta ma drzat spolu
Kolko mate rokov,ak sa smiem opytat?
@jana299 sama si v jednom svojom prispevku pisala,ze mama ti ani varovat nechce,musite robit okolo domu ako otroci.....takze priatel ma toho evidentne plne zuby....vy ste mali riesit spolocne byvanie a nie rozchod....on odide k otcovi,tebe bude dirigovat zivot mama,len ste akosi pozabudli,ze tam je este jeden maly cloviecik,ktory si to vsetko odnesie.....
@jana299 asi zrejme byvate u rodicov v dome ze? ....ci tak alebo onak....ak sa mate radi, je nezmysel sa rozchadzat...uz aj kvôli malému ked ho tak lubi...ziadny vztah neni ideálny a generačné rozdiely bývajú v každej takej rodine, keď bývajú pokope aj 3 generácie....ja by som radšej išla bývať niekam inam, ale s ním.... premysli si dobre či ti nebude chýbať ako človek, partner, otec...polož si na váhy všetky plusy a mínusy a až potom ho nechaj urobiť definitívny krok....ak sa máte radi, tak bojuj...
ja tomu asi nerozumiem - byvali ste u tvojich rodicov, oni ho vyhodili a ty si zostala? vyhodili ho z nejakeho zavazneho dovodu tykajuceho sa priamo teba? dovodom na rozchod je toto a pretrvavajuce rozbroje priatel vs tvoji rodicia, alebo je dovodom rozchodu VÁŠ pokazeny vztah?
prepac, ze sa takto vypytujem, urcite to nie je nic, co by ta teraz prave utesilo, a ak to nechces rozoberat, tak neodpovedaj samozrejme. len mi to nejako nedava zmysel ukoncit vztah po 7 rokoch a dietati KVOLI RODIČOM.
nezažila som,ale nech mu to povie jeho otec prečo odchádza a kedy a ako sa stretnú....drž sa,nie je jediný chlap na svete...