Ahojte,
dostala som sa do takej situácie, že si dnes už môj prateľ zvykol na to, že nevychádza z peniazmi a požičiava si odomňa. Ja mu nedokážem povedať nie, lebo sa cítim pre to zle že predsa nechcem pomôcť a ako by som sa ja cítila na jeho mieste. Zdrhel je však v tom, že sa to deje už bezozmeny trištvrte roka a mňa to už vnútorne škrie. Už sme sa za to i pohádali kedysi, pretože z toho plyn také veci, že človek nevie či ho ten druhý len nezneužíva. A je to celkom také odpudivé, lebo sa Vám ten človek ozýva intenzívnejšie, práve keď od Vás niečo potrebuje. Ďaľšia vec je, že je to stres, lebo je to opakované a niekoľkrát do mesiaca. On povie, že vráti, ale to záťaž na psychiku,moju. Veríte mi, že to môže byť pre mňa záťaž? Lebo, keď to poviem a t druhá osoba je v tom, že však Ti vrátim, tak si to myslím docela neuvedomuje. Navyše mne sa čoskoro tiež zvýšia výdavky a budem o to viac v strese. Neviem ako to taktne vyriešiť, nakoľko som v pozícií partnera o ktorého by sa teda mal človek môcť oprieť, veď práve u toho by mal človek nájsť najvčšiu oporu a ja sa cítim pre to previnilo.
Taktne ho kopni do prdele.. naco ti je takyto prizivnik?
Takto moja zlatá, chodíš s mentálne retardovaným zaostalým jedincom? alebo dospelým chlapom? Ja nepoviem nič, že idete na prechádzku a chlap zabudne doma peňaženku, no tak mu požičiam na kávu, cigy atd. alebo aj zaplatím, veď sme partneri. Ale neustále si požičiavať od PARTNERKY? Fúha. Toto by chcelo veľmi vážny rozhovor, a ak nepomôže tak rozchod. Načo ti je taký vadný kus do života.
PS. Keď bude chcieť požičiať nabudúce normálne mu povec “ Prepáč prišla mi pokuta/dane/nečakané výdavky, nemám teraz, nemáš mi ty požičat?.” 🙂
Ja fajn mat partnera, o ktoreho sa clovek moze opriet. Ale musis rozlisovat, kedy ide o pomoc a kedy o vyuzivanie. Preco priatel nevychadza s peniazmi? Co robi preto, aby to zmenil? Lebo je rozdiel, ak nevychadzaju peniaze, lebo sa stara o rodica v poslednom stadiu rakoviny a nemoze pracovat. Alebo si za 2 tyzdne rozflaka vyplatu a potom mu nevychadza.
A už ti aj niečo vrátil?
Ako si ho naučila ,takého máš bohužiaľ to on by mal davat tebe.
Nabudúce ho predbehni, pýtaj požičať ty
Povedz mu hneď najbližšie 2,3,4x že nemáš a ani tebe to nevychádza.
Ale inak by si mala zvážiť, načo ti je taký chlap. Veď nech si nájde lepšie platenú prácu, keď mu to nevychádza, či?
Niekoľkokrát do mesiaca nemá peniaze? Kam s nimi "vychádza"? Drogy, alkohol, gambler, dlhy? V každom prípade to nie je v poriadku. Prestaň mu dávať a uvidíš ako rýchlo budeš mať od neho pokoj.
Rozluc sa s nim cim skor...kym je to priatel, resp. v tomto pripade tvoj parazit
Fuu
Pre mna je chlap ten co vzdy bol, je aj bude zivitel rodiny a ano aj ked by bol frajer, nikdy som nemala chlapa coby sa nestaral, sam od seba, lebo chcel,nie musel. A poziciavat ? Pravidelne ? Ani tesco tasku by som on neoprela
Ano je to odpudive
Daj mu pápá, nič by somu nepožičiavala to je čo za lúzra
@lienka.7 a aj zo dve deti s ním mať...😉
a ešte nech má ďalšie dve - tri z predch. vzťahov... to bude BINGO.
jedna možnosť je, naučit ho hospodarit s peniazmi, stiahnuť si aplikaciu, alebo aj vo worde, čo je dôležité, podstatne, čo počká, čo si môže dovoliť teraz a sporenie..ak ho toto naučíš, pomôžeš nie len jemu, ale aj sebe
ak nevychádza, lebo ma nízku výplatu, povzbudzovať ho, nech si zvýši kvalifikáciu, a hľadá lepšie miesto, alebo robí viac hodín
pokial je zavisly, na alkohole, cigaretech, a gemblingu, vždy bude mať figu drevenú, ale ak je ochotný sa učiť, môžeš mu výrazne pomôcť lepšie riadiť jeho život, alebo nech si najde on bohatú, čo ho bude financovať, lebo takto to nejde donekonečna..ja poznam človeka, čo ešte v 60ke si pyta od otca peniaze, a bol vychovavany k tomu, že cela rodina mu pomahala, i ked na to nemal a rozhadzoval, kade mohol..ked mu niečo človek povie, tak začne na teba utočiť, lebo on je najmudrejši..tak takych hlupakov nechať, nech sa machaju vo svojom blate, a kto je múdry, ten sa poučí
autorka - kašli na neho. nájdi si niečo lepšie.
už len dúfam že nebývate spolu a nemáte ku tomu spolu aj deti...
@januska12323 niektori nevedia hospodariť, nie v každej rodine sa deti učia od malička hospodarenie s financiami, hlavne ak rodičia sami nevedia hospodáriť, može v tom byt nešikovnosť, nevedomosť alebo aj vychcanosť,,,čim skôr ho nauči hospodariť, tym lepšie pre ňu a ak sa zoberu, aj pre ich deti
@karolinakr ale niekoľkokrát do mesiaca?
@januska12323 ktovie, na čo to míňa, ešte toto by som prvé zistila
zneužíva ťa.
lebo rozumný človek ak má finančný problém, by sa poradil, najmä blízky priateľ.
OK, može sa stať občas, nejaký náhli prípad, tesne pred výplatou, ale viac x do mesiaca ?
skúste prejsť históriu jeho príjmov a výdavkov, ak nebude chcieť, máš potvrdené že tam niečo smrdí ,a čo smrdí ? konvalinky to nebudú
prvá pomoc - ak sa ťa najbližšie opýta - vlastne ani nečakaj, rovno sa spýta ty , či by ti mohol požičať 50 €.
mmch. dúfam že ti vracia požičané...
ked ti nahodou uz vsetko dlzne povracia, tak mu povedz, ze nemas a ze zial mala si necakane vydavky a skor ty by si potrebovala, lebo nemas na nedelny obed ani ... uvidis reakciu a rozhodni sa podla vlastneho uvazenia, ci ti ten clovek za to stoji.
ja by som takehoto neschopaka prenechala takej, co je uplne zufala a nerobi jej problem ucit dospeleho muza, ako hospodarit s peniazmi.
veď mu povedz, že sa ti zvýšili výdavky a máš posledné prachy, že si musí požičať od niekoho iného. Alebo to s ním radšej skonči.
Najťažšie je povedať prvýkrát nie a potom to už ide ľahko, ale aj veľmi rýchlo zistíš čo pre neho v skutočnosti znamenás
A aj tí tie peniaze vráti?
A teraz si odpovedz otázku, ci si jeho mama, a mas sa starat o neho, alebo by mal byť tvoj partner ten, ktory sa postará o tebe. Toto budeš riešiť celý zivot ak s ním budeš. Nevie hospodáriť.
A to sa len tak nenaučí...
NIKDY aleze naozaj NIKDY by som nebola s muzom, ktory si odo mna pozicia peniaze.