Priateľ nevie odolať drogám

8. okt 2024

Pred 8 rokmi som spoznala svojho priateľa bol to tichý plachý chlapec a ja divoška.. zasvätila som ho poskúšali sme rôzne drogy divočili spolu.. no lenže mňa pubertálna psychopatia prešla no on nevie odolávať… ja mám hrozné výčitky hrozne hrozne hrozne nenávidím sa za to pokazila som dobrého chlapca čo by som dala za to keby bol ako predtým

ukgirls
8. okt 2024

no uz je neskoro sypat si popol na hlavu ... nijako mu nepomozes ak to sam nechce a so svojim svedomim sa musis vysporiadat sama.... keby bol taky svaty,tak ani par volov by ho nedonutil si drogu vziat ..

gribka1
8. okt 2024

Tak, ak bol tichý a toto mu navodilo iný pohľad na jeho život, nechce sa vrátiť tam kde bol.

tom_i
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beronsche
8. okt 2024

Pokazila si ho? Tak to hádam nie.
Veď si ho nenutila, bol dospelý, je to jeho zodpovednosť.

autor
8. okt 2024

@tom_i on mal vtedy 22 a ja ešte neplnoletá bývala som sama bez rodičov mali ma úplne niekde ja viem neberiem to ako ospravedlnenie ale vtedy som fakt nevedela čo je správne a čo nie takže nie nečakala som to vtedy vážne

maranco
8. okt 2024

Drogy poškodzujú mozog, už nebude ako predtým.
Priznáva si vôbec že má problém s drogami a chce sa liečiť, alebo je to len tvoja iniciatíva a on je spokojný so životom?

jaskolka
8. okt 2024

Co teraz vlastne chceš počuť? Ty si bola šibnutá pubertiacka, on blbý, hoci dospelý. Čas už nevrátis, keby mal rozum, poslal by ťa už vtedy niekam "do preč" a nebral si dobrovoľne to svinstvo.
Ak on nechce s tým nič robiť, tak bohužiaľ, nedonutis ho.

gribka1
8. okt 2024

A aj na každého ináč reagujú, niekto ako ty si závislosť nevybuduje, on zas áno.

gribka1
8. okt 2024

@jaskolka On nebol dobrý, tichý chlapec, ale ťuťko. Dospelý mal ju zastaviť a nie ona jeho.

autor
8. okt 2024

Len ja neviem čo mám teraz robiť on má pocit že je všetko v pohode ale ja keď vidím tie jeho oči mimiku správanie nenávidím seba aj jeho nebaví ma to s ním a mám hrozný pocit viny

gribka1
8. okt 2024

Tak mu daj ultimátum, že buď si s tým dá pokoj, alebo ho nepoznáš.

earlgrey
8. okt 2024

a teba tá puberta prešla po 8 rokoch?

autor
8. okt 2024

@gribka1 skúsila som to a viackrát no vydržalo to maximálne 4 dni chce sa mi plakať keď o tom píšem minule mi jeho brat povedal že je to moja chyba či sa za seba nehanbím a ja sa fakt hanbím

autor
8. okt 2024

@earlgrey nie stále sa rada zabavím ale toto je iné

earlgrey
8. okt 2024

Čiže stále berieš drogy?

colsami
8. okt 2024

No pozri sa. Mat priatela co fici na drogach, uz nie je moj priatel.
A to, ze sa k tomu dostal skrz Teba ako mlady hlupy, s tym sa uz budes musiet vysporiadat Ty. Nezavazuje ta To ale tahat sa s nim, ak v tom uz nevidis vyznam. Je to podla vsetkeho 30tnik, takze je zodpovedny len sam za seba a svoje rozhodnutia on. Neurobis nic. Pohni sa dalej.

gribka1
8. okt 2024

Tak nečudujem sa jeho bratovi, ale najväčšiu vinu nesie tvoj priateľ. Dal si to dobrovoľne. Ultimátum, že musí na liečenie. Veď to sa nedá prestať len tak.

dadis
8. okt 2024

Ake drogy? To je dost podstatny detail

autor
8. okt 2024

@earlgrey už vyše roka nie ja som prerušila kontakty kde to bolo blízke ale on medzi časom našiel iné nosil to domov že si dáme vždy sme sa len pohádali až som potom dostala nervy hodila to do pece strašne sme sa pohádali a od vtedy chodí domov taký aký chodí

autor
8. okt 2024

@dadis pervitín

earlgrey
8. okt 2024

Božinku 🙄 takto si dobabrať život...

gribka1
8. okt 2024

Ty už neberieš nič? Bohužiaľ on musí chcieť. Ináč nič.

solange7
8. okt 2024

Tak toto je fakt strasna stoka. Zariad si stretnutie v centre pre liecbu drogovych zavislosti a vezmi ho so sebou. Nezavezne sa porozpravate s lekarom a uvidite. Ak si ty schopna bez toho existovat, tak aj on. Len to treba riesit. Inak do toho spadne on alebo obaja spolu. A navzdy si tym pokazite zivot.

earlgrey
8. okt 2024

Ako si dokázala len tak prestať? keď dlhé roky si ten pervitín do seba pchala? veď tam už bola závislosť...

ns994
8. okt 2024

Takze si skoro 7 rokov drogovala pervitin ? A on s tebou ? Mozno by aj chcel skoncit. Ale nevie. To nejdem obhajovat ale tak 7 rokov je dlha doba a zavislost vznika za ovela mensiu dobu a ste vtom boli dlhe roky. Tu bude treba pomoc s tym prestat

joesvk
8. okt 2024

A teraz kvôli tomu,že máš výčitky, budeš s ním ďalej...starať sa o ňho...kým si úplne nepokazíš život.

Daj mu ultimátum, buď ty alebo drogy. Keď si vyberie drogy, tak to treba s ním čím skôr skončiť.
Možno ho toto preberie,možno nie.

Spravila si chybu, ale máš právo na pokoj,radosť a šťastie, tak ako každý človek.
On si tiež môže vybrať.

autor
8. okt 2024

@earlgrey ja ani neviem ako proste mi príde hnusné a slizké keď je niekto “sfúkaný” úplne to vidím na hocikom pri tom ti do očí povie že nič alebo som poznala ľudí ktorí menili materiálne veci lebo nemali peniaze za drogy proste sa mi to zhnusilo fakt neviem ako to prešlo u mňa hnusí sa mi to

autor
8. okt 2024

Chcela by som aby to pochopil aj on

autor
8. okt 2024

Neviem čo by bolo keby od neho odídem toho sa bojím ale on nevidí v tom nič zlé vraj to má pod kontrolou

dadis
8. okt 2024

Daj mu ultimatum, ze sa bud zacne s tebou liecit, alebo koniec. Sama bez odbornikov to urcite s nim neries, ani za seba. Ze teraz neberies neznamena, ze si z toho vonku. To je v podstate na cely zivot pre obooch, alebo pre teba, ak na tvoje ultimatum nepristane. Nemaj kvoli nemu vycitky, bol dospely, rozhodoval za seba a ty si uz dospela tiez, tak nedaj sa spat s nim stiahnut.