Priateľ nesúhlasí, aby som išla cez sviatky k rodine

19. dec 2022

Idem si tu po vás nazor žienky. Žijem s priateľom a mame dieta 3r. Už tento rok by boli 4.tev Vianoce co som nebola so svojou rodinou, lebo bol aj ten covid ale to nerátam to sa nedalo vtedy, sle tieto Vianoce repsektivne od 25.12.-2.1. som chcela ísť ku mame, ze uvidí maleho rozbalí at pri stromčeku aj na stedrovecernom stole by sme veceral, aj ekd deň po Vianociach.Ale priatel ma nesúhlasí. A predtým mi vravel, že sa s bývalou striedali každý druhý rok ze raz u neho domam u svokrovcov a raz u jej rodičov. Preto sa vas pýtam, že aký máte názor, že či vys priatel /manžel pustil.

veronika_sk000
19. dec 2022

urcite by som si nenechala zakazovat vidiet moju rodinu a to nie len cez sviatky..to je asi odpoved, ktoru ti da kazdy..preco s tym nesuhlasi?

ukulela
19. dec 2022

No my sa vzdy stretneme s jednymi aj druhymi. Bud pridu oni, alebo my. Na noc nechodime. Nevidim jediny dovid zakazovat stretnutia s rodinou, resp. "nepustit." So svokrovcami budete? Nie je problem tych 7 dni? Resp ty chces ist sama?

nikiki29
19. dec 2022

Prečo nejdete spolu? Ako ďaleko to máš k rodine? Ja by som asi našla nejaký kompromis. Ja byť mužom, tiež nechcem byť bez svojho dieťaťa a partnerky týždeň cez sviatky.

marzuz89
19. dec 2022

Ci ma manzel pusti? Sme dospeli rovnopravni ludia, nepustame sa, normalne komunikujeme a dohodneme sa. Nikdy by som na sviatky nesla bez neho, ani on bezomna. Ideme s detmi na 2 dni ku kazdym starym rodicom, neviem si ani len predstavit na tak dlho a bez manzela. A nebyt s nim pri vstupe do noveho roku..
Hlavne rodina ste vy traja, preco nie ste vzati? Preco je stale len priatel a preco nesuhlasi, co povedal? Nechce aby si isla vobec, ci sa mu zda dlho tyzden? Nejde lebo nechce alebo si ho vobec ani len nezavolala?

anjelicek26
19. dec 2022

Mne to prijde dlho, ak ides bez muza... my ideme tiez k rodine, ale tak ze 28ho - 2ho... je to ok, ale sviatky - dni vianoc - sme proste doma, aj deti potrebuju ten pokoj...

petamich
19. dec 2022

no my si samozrejme nezakazujeme vidat sa s rodinou ale ak by som manzelovi povedala, ze s malym budem prakticky cele sviatky u nasich bez neho a vratim sa 2.1., ked uz pojde do prace, tak ma posle do kelu a nie nepacilo by sa mu to a mne tiez nie ak by to bolo naopak 🤷‍♀️ ty by si s tym suhlasila, ak by ti povedal, ze pojde on bez teba k jeho rodine na cele sviatky?

u nas sa vzdy dohodneme kedy budeme doma my traja, kedy ideme k jednym a kedy druhym a ano obcas je to proste o kompromise ale ja by som napr. nesuhlasila, aby som bola cele sviatky bez dietata, ked by s tym manzel prisiel - a nie je to o zakazovani, s tym to nema nic spolocne

apolka77
19. dec 2022

Čo si pes, aby Ťa púšťal?
Čo konkrétne mu vadí? Tvoja mama? Či dĺžka pobytu?

h2
19. dec 2022

Ak chceš ísť len so synom, bez priateľa, od 25.12. do 2.1., tak ja osobne sa ani nečudujem, že sa mu to nepáči. Veď to vlastne okrem štedrého večera nebudete celé sviatky vôbec spolu, ani na Silvestra. Nemôžeš ísť na kratšie? Povedzme od 27. do 30.12.?

lenuska9999
19. dec 2022

On asi nechce ísť s tebou na týždeň k vašim. Správne tomu rozumiem ? My sa ako rodina tiež navštevujeme, ale tak tiež by mi bolo dlho týždeň u svokrovcov. To sa ani nečudujem, že nechce ísť

autor
20. dec 2022

@lenuska9999 Ale on ma nechcel odviest ani k mame pocas roka k mame otca nemám lebo žije v ČR ze by bola s malym týždeň.A na Vianoce by prišla na SK kde som vyrástala kde ma mama byť. Je to tak 3h cesta. On ma celú svoju najbližšíu rodinu dosah asi do 10km ciez on je spokojný. A na moju rodinu povedal, že on zato nemôže, ze sme ako kocovni cigáni všade sme ešte aj po ČR. Aj tak on z domu na silvetstra nepôjde z domu, lebo si musí pripit presne o polnoci so svokrovcami a bratom, lebo je povercivy, ze uz s nimi o rok nebude. Čiže žiadna chata my s malym alebo niekde mimo domu.

autor
20. dec 2022

Oca nenam zomrel. Aby to bolo lepšie pochopene,lebo som to zle napísala.

esmeronka
20. dec 2022

My sme sa s priateľom dohodli že 24 pôjdeme k nim a 25-27 ku nam nakoĺko byvam dalej a nabuduci rok buď budeme sami alebo to vymeníme

sense
20. dec 2022

Tak sa zbal à chod sama., nie si male. Decko aby ta musel on púšťať. Druhá možnosť zavolaj mamu k sebe.

alex49
20. dec 2022

Existujú vlaky a, autobusy, nemusí ta frajer voziť. A nemusíš si ani pýtaj povolenie, ale baby majú pravdu, je to dlho.

cacianka
20. dec 2022

Vy bývate sami alebo u svokrovcov ?
Ako často sa stretávas s mamou a kde ,?
PS. Partner ťa nemá čo púšťať a rozkazovat ti kde budeš, nie si pes u búdy. Dohoda a kompromisy - on si musí pripiť s rodičmi, ty s mamou nesmieš ? No bliká veľký maják že u vás sú problémy aj iné a inde, nielen kde a s kým stráviš sviatky

kvetinka75
20. dec 2022

čo ťa do toho, ako to mal s bývalou. Je to priateľ, nie manžel, to po prvé. A aj keby bol manžel, nemá či čo zakazovať ísť k mame alebo k hocikomu inému, ku komu chceš ísť ty. ON s rodinou môže byť a ty nie? Z akého dôvodu, kašlala by som na to, čo si on myslí a či je poverčivý. Išla by som a hotovo. V prvom rade, ak sa chce hrať na rodinu, mal si tú rodinu vytvoriť a zobrať si ťa. A kto kde býva je jeho vec. Takéto názory... Asi by som prehodnotila, či s ním chcem aj ďalej byť

pragmaticka
20. dec 2022

Tvoj muž je riadny sebec a ty sa ním nechávas krásne zmanipulovať. Tak on ma rodinu pri sebe, ešte si s nimi musí aj každého Silvestra pripit a ty nemôžeš ani na par dni k mame?! A ešte sa ho pýtaš o povolenie?! Celé zlé!! Oznámila by som mu, ze idem aj s dieťaťom a on bud sa pridá alebo nech zostane doma. Ale celé sviatky mi príde dlho... Tak max 2-3noci.chapem ze sa mu celé sviatky nechce byť u cudzích! Takže na Silvestra by som sa určite vrátila ku nemu. Ja by som išla tak od 26(sovtedy s nim ako rodina) a vrátila sa pred Silvestrom.

mishka81
20. dec 2022

Tak taku este nehrali aby mi priatel zakazoval ist za mamou. Neexistuje. Vsetko je to o dohode, ale keby si mamu nevidim 4 roky, tak ma nezastavi ani tank. Bud pojdete vsetci, alebo sama s dietatom, ale za mamou by som sla tak ci tak a chlap sa moze aj na hlavu postavit. Hlavne ze on si musi pripijat so svojimi rodicmi lebo je povercivy... Pripadne by som ju pozvala k sebe aj na tyzden na cele sviatky.

olimuc
20. dec 2022

Chod busom, vlakom a pod. A k Vianociam si daj vodicak pripadne auto. Rozumiem mu, že ta na otočku voziť nechce, on by išiel 4x tu cestu. S dĺžkou pobytu si to dohovorte. Trochu samostatnosti nezaškodí.

zmrzlinka2021
20. dec 2022

Žiaľ poistil si ťa dieťaťom, predpokladám že bývaš u neho. A veľmi tuším, že tvoja rodina k vám nechodí.

lentak1223
20. dec 2022

Tam my to striedame. Tento rok k mužovej mamke na Vianoce a na Silvestra k našim. Ďalší naopak. Ale naše rodiny sú obidve ďaleko. V tvojom prípade, keďže to má priateľ k svojej rodine tak blizko, tak by naozaj mohol tento rok ísť s tebou k tvojej mamine. Ale keď mu je poverčivosť prednejšia ako tvoje želania, tak choď sama. Naozaj ti toto zakázať nemôže. Skúste sa ešte porozprávať.

anjelicek26
20. dec 2022

Urcite si nerobte na truc, v tomto pripade - sviatky - ma byt rodina spolu...takze bud budete vsetci u tvojej maminy, alebo skratis pobyt - bud toho 26-30.12 nech ste spolu na Silvestra...alebo 2-8.1. predpokladam, ze tam mas este dovolenku, kedze skolky su este pozatvarane... ak bude muz pindat na tieto alternativy, tak vezmi mamu k vam na sviatky a hotovo, nech sa aj na hlavu postavi, rodinu ti zakazovat nebude... len chapem proste, ze ak by ste sli na tak dlho, tak pocas jednej z mala dovoleniek v roku bude bez dietata, co nechce nikto... ze nechce ist s vami radsej nekomentujem, ale tak ja mu odtialto nedohovorim...

lujza123
20. dec 2022

Nikdy sme neboli sviatky bez seba, snažíme sa navštíviť obidve rodiny.
Slova "pustil ma" a "zakázal mi" nepatria do vztahu

0silvia0
20. dec 2022

Nejaky kompromis by to chcelo

matullienka
20. dec 2022

My máme obaja blízko a teda navštevujeme sa často, 25 prídu všetci k nám manžel má narodeniny tak sme všetci aj z mužovej aj mojej strany u nás, a medzi sviatkami ideme zase aj k našim aj svokrovcom. Také, že nemôžeš k mame nehrozí. Nepotrebuješ povolenie a ak sa chce zduvat je to jeho problém. Ukáž mu vlastné zrkadlo a povedz, že ty si neprajes aby bol na Silvestra s jeho rodičmi a bratom ale iba s vami. Nech nie je poverčivý

liv1
20. dec 2022

Pustil/nepustil. Ani keby si bola jeho zena, co nie si, ani tak by ti nemohol prikazovat. Si v tom az po usi. Vzala by som aj jeho k mame, ale na par dni, nie tak dlho.

sojorez
20. dec 2022

U nas nefunguje pusti - nepusti. Bud chodime spolu ako rodina alebo po dohode jeden s detmi. Teraz byvame blizko, takze stedry vecer sme my spolu, jeden sviatok jedna rodina, druhy druha. Ked sme byvali 300 km, tak sme oslavili spolu a potom sme chodili na dlhsie - par dni u jednej a druhej rodiny. Ak ste travili minule sviatky s jeho rodinou, tak teraz chodte na dlhsie k Tvojej mame, k jeho rodine mozete zaskocit na par dni, ak to mate cestou. Je to o dohode...
Ak je to striktne - nie, ja Ta nepustim, je to len na Tebe, ci sa Ti takeho spravanie, ktore sa bude casom sprisnovat, paci, a si ho ochotna tolerovat. Lebo si predpokladam svojpravna osoba, a nesuhlas sice partner moze vyjadrit, ale rozhodne nema pravo Ta pustat alebo nepustat.

hoffmanka
20. dec 2022

ak ťa nechce odviesť, tak si proste nájdi niekoho , kto ťa k mame zavezie. Zjavne, má vôbec problém, ťa niekam pustiť, že? Len jeho rodina a nikto iný

simca06022011
20. dec 2022

Išla by som. Je to od neho drzé a bezohľadne, a ešte opovrhujuce, že ste ako kocovni cigáni atď. Pre mna je to z jeho strany vyslovene egoisticke. Bud by som povedala, ze ide s vami, napr 25 este obehnete jehi rodinu a 26teho idete, alebo nejde a nech si sedí doma. Mamu si dlho nevidela.
A že ťa nechcel odviezť, no dievča, sadnem na buše, idem. Nenechaj sa odblokovať, manipulovat

dankanka
20. dec 2022

Hm..pre mna zacinaju vianoce 24.12. po zotmeni a koncia 6.1. a tu citam ze koncia 25.12. 🙂. Kazdopadne, mozno na jratsie ale isla by som.