Priateľ neplatí nič v byte. Ako sa zbavím dlhov?

17. sep 2020

Mam priatela s ktorym som 3,5 roka. Byvame v podnajme. Priatel je sikovmy vie si zarobit ak bokom takze financne vie zabezpecit. Problem je vsak v tom,ze byt je akoby moj. Platim najom elektriku internet. On zatial neplati nic lebo tu byval dokopy asi len 4 mesiace. Zarabam cca 850 euro no nemozem s peniazmi vist. Uz okolo 22 nemam z coho nakupit jedlo. Platim benzin,stravu,hygienu atd. A na konci mesiaca mam - .
Takfiez neviem co si mam o tom mysliet ale priatel od zaciatku riesil kolko mam penazi. Stale sa vypytuje kolko mi prisla vyplata, kolko som dala bokom aby som nasetrila lenze ja ozaj nemam z coho! Dokonca mam na krku dlhy co som si musela poziciat lebo som finacne nevysla. Mam dlh skoro 7000 eur a budem to splacat asi 8 rokov. Neviem co mam robit. Uz premyslam,ze vyhlasit bankrot alebo ja neviem...poradte mi prosim
Viem,ze som urobila chybu ale potrebujem sa zbavit dlhov aby som vedela fungovat.

0silvia0
17. sep 2020

A priatelovi co povies, ze kolko si dala bokom? A z coho nakupis jedlo nakoniec? Ci ty si poziciavas a on len papenka a byvenka zadarmo? A aj si sa ho pytala, co robi s peniazmi on, kolko dava on bokom atd?

denden77
17. sep 2020

priatel je sikovny, vie zarobit, vie financne zabezpecit.. a vsetko platis ty.. daco mi tu nesedi 🤔🤷‍♀️

jaskolka
17. sep 2020

A čo kupuje on, ako prispieva? Dokopy 4 mesiace tam býval, či už nebýva teraz? Lebo toto som nepochopila, bývate teraz spolu, alebo nie?Na čo akože máš podľa neho šetriť? Plus píšeš, že vie dobre zarobiť, tak on potom šetrí na čo? Alebo kde idú jeho peniaze? Neviem, dosť nerozumiem dobre tomu, ocom je reč. Ak bývate spolu, výdaje na polovicu, automaticky

simsalabim
17. sep 2020

To nemyslis vazne? Ak byvate v podnajme, nemali by ste ist s vydajmi na polovicu?

dadamelllie
17. sep 2020

Nechapem... preco to platis len ty? Ved sa s nim normalne porozpravaj, nech plati svoju cast aj on. To je normalne chore, ze on zdarma byva “len” 4 mesiace a ty si zatial v dlhoch.
Pripadne mu povedz, ze si v dlhoch, ci by to mohol par mesiacov tahat on a sama uvidis aky je charakter...

helen4
17. sep 2020

No v prvom rade by som priateľovi povedala aby za tie mesiace čo bol s tebou pekne všetko vyplatil,lebo žije tiež v jednej domacnosti..,keby mi vrátil čo má (rovnováha musí byť vo vzťahu) potom by som ho vyhodila z bytu,lebo toto s láskou nemá nič spolocne a keď budeš sama by som niečo vymyslela,určite ti bude lepšie a sama vyzijes.

pribinak
17. sep 2020

Normálne povedz priateľovi že nastal čas, aby prispieval na byt. Míňa vodu, plyn, energie. Akože toto by normálneho chlapa malo napadnúť aj samého, že treba prispievať

Akože Toto si treba sadnúť a vydiskutovať, cim skôr tým lepšie.

Prepáč, ale tvoj priateľ vôbec nemusí mat taký prehľad o tvojich príjmoch a výdavkoch. Toto smrdí problémami.

Ďalšia vec, asi dosť mínus, lebo sama z takého príjmu musíš vyjsť. Z takého príjmu žijú aj 3 členného rodiny. Niekde robíš chybu.

0silvia0
17. sep 2020

A este jedna otazka, predtym ako sa k tebe pristahoval, si vsetko vladala platit?

kikaaa444
17. sep 2020

Teda teda ta doba sa ale zmenila , už nevyužívajú len ženy mužov ale aj muži ženy . V lepšom prípade keď muž naozaj dobre zarába tak platí nájom sam , žena platí ostatne výdavky stara sa o domácnosť atd . V tom “ horšom “ platia dvaja všetko napoli čo mi pride úplne správne . No aby sa muž nechal živiť ženou to je naozaj smutne a ešte keď tak tvrdí že dobre zarába . Rýchlo to zmen lebo takýto vzťah kde dvaja nemajú ekonomiku patrične rozdelenú určite nie je v poriadku

h2
17. sep 2020

Tak si to zhrňme: Ty platíš nájom, elektrinu, internet, jedlo, benzín, hygienu atď.
Priateľ vie finančne zabezpečiť. Tam mi chýba pokračovanie tejto vety. Finančne zabezpečiť čo??? Veď všetko platíš Ty. Čo platí on?

autor
17. sep 2020

ako on mi obcas nejake peniaze da to zas nemozem aj obcas nakupi lenze nakupy sebe a len jedlo. On si odklada vsetku vyplatu lebo setri na byt. Teraz nema z coho bo je po operacii a na urade ale inak.. ja som dokazala vizit aj z 500 ale nemala som dlhy max. som si platila pausal no teraz mam co robit a aj tak nevidem. Navyse som nastupila do skoly a asi si budem musiet najst druhu robotu abh som vsetko utiahla

len_nig
17. sep 2020

a on býva normálne s tebou? Lebo potom vážne nerozumiem prečo nemáte výdavky rozdelené na polovicu.

larisa
17. sep 2020

To je tvoj priateľ priživnik ? ? ?? Koľko peňazí prispieva tvoj priateľ na domácnosť a účty??? Ak by odmietol prispievať pekne by som sa s ním rozlúčila.

autor
17. sep 2020

@len_nig byval byt mame od minuleho roka augusta zacal u mna byvat az od oktobra a potom v marci zostal u rodicov na pnke

selest
17. sep 2020

A ty len obcas platis za byt, len obcas kupujes jedlo? Platit si treba aj ked je na pn aj.ked je na urade. On si setri a ty ho zivis ako fajn to ma vymyslene. Zobud sa

nellye9
17. sep 2020

7000€ si si pozicala lebo sa priateľ nasťahoval? Za 4 mesiace ste to minuli?

autor
17. sep 2020

@larisa neprispieva zatial nic nedava mi ze na tu mas 200 euro na domacnost ako to robia bezne muzi. Len poviem idem do obchodu on si nakaze co chce ale peniaze mi neda ale pri najblizsom nakupe plati on lenze to vzdy vsetko komentuje,ze preco beriem toto preco hento takze ro vyzera asi tak ze on ma 10 veci a ja max. 5

kitycat
17. sep 2020

Tak pan je iny level..z mama-hotelu povysil na frajerka-hotel ma vsetko + sex 😂

Preber sa, ak ste v jednej domacnosti ucty, energie a najomne napoly, Stravu si kupte kazdy svoju ked tak......alebo ako vzniklo, ze sa pristahoval a plati hovno a este si aj odklada? Si ho pozvala na vikend a on tam ostal?

Setri na svoj byt alebo na vas byt?

autor
17. sep 2020

@nellye9 nie 3500 som vzala ked som zariadovala byt. Potom som si poziciala na auto a potom som si zas poziciala pretoze my chybali peniaze. Najom byt a elektriku platim ako prve. Poziciek mam asi 8 no teraz riesim aby mi ich dali dokopy do jednej splatky a to vyratali ze to je cca 7 tisic eur

autor
17. sep 2020

@kitycat nie som kurva sex nemame uz dlhodobo ale ro tu nemienim vypisovat a riesit. Setri na spolocny byt

autor
17. sep 2020

my sme vlastny byt mali lenze sme ho predali kvoli rodinnym problemom z jeho strany. U neho som v pohode vychadzala lebo som mu platila najom cca 40 euro. Teraz setrime na vacsi byt pretoze sme uz 4

0silvia0
17. sep 2020

zacni si setrit na byt aj ty, lebo tento typek je pre teba obrovske bremeno... Co? Vy mate deti? Ved napis vsetko poporiadku ako to je, akoze ste mali vlastny byt? Ja sa v tom uz stracam...
A kde su peniaze za predany byt?

asia83
17. sep 2020

Jedna vec. S lakomým človekom sa žiť nedá. Takže zvažujte rozchod. Ak by sa chcel zmeniť, ak by dokázal urobiť kompromis, to je iné. No neviem, či to dokáže.

selest
17. sep 2020

A je to vobec tvoj priatel alebo sa len na tebe prizivuje.. kym nieste zobraty tak vsetko co nasetri je jeho. Povedat ti moze ze setri na spolocky ale koniec koncov ked sa zbali nemas na nic narok. Cize nech plati polku uctov, polku stravy a setrite si kazdy sam. Alebo ho radsej posli do.prdele lebo ked je to taky hnup ze ho to sameho nenapadne ze sa ma s tebou o vydavky delit tak raz dopadnes tak ze este budes z rodicaku s deckom na krku zivit aj jeho a on ti este bude vykrikovat kde minas peniaze. Ako to tu v diskusiach velakrat citavame..

yasmeena
17. sep 2020

to si mala hned napisat,ze mate aj deti,preto nevyjdes s peniazmi...koho su to deti? preco si mu platila 40 eur? nejake to je domotane...ved to napis este raz a cele...

kristina2015
17. sep 2020

Mne sa zdá na 4 mesiace 7 tisícový dlh obrovský. Tie peniaze si minula s ním za tak krátku dobu?s tvojou výplatou niečo okolo 10 tisíc za 4m?

kitycat
17. sep 2020

je to stale lepsie a lepsie

on si setri a ty robis dlhy...uvedomujes si, ze kedze nie ste manzelia tak on sa moze hocikedy zbalit s usporami a ty s dlhmi ostanes...aspon deti si rozdelite?

larisa
17. sep 2020

Oko píšu dievčatá. Je to lakomec s takým človekom si narobis este väčšie dlhy. Potom budeš hlavu trieskat o stenu... ... on si šetrí a ty si robíš veľké dlhy...

autor
17. sep 2020

Lenze ja neviem ako potom vist preto sa pytam ci bi mi uznaly osobny bankrot aby mi uz nikde pozicku uz nedali