Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

viestta
8. okt 2023

O tom ako budete financovat chod domacnosti ste sa mali dohodnut uz davno, skor ako ste si dieta "zadovazili". Toto su zasadne veci fungovania vztahu. Teraz sa uz len nejak dohodnut aby aj vlk bol syty aj koza ostala cela...
Na druhej strane otec je rovnaky rodic ako matka, mal by sa vediet o dieta postarat rovnako ako matka, takze ak je toho schopny nie je ziaden problem aby sa staral on a matka pracovala.

sasa1310
8. okt 2023

tak priateľ nie je povinný ťa živiť to je pravda.

ann092
8. okt 2023

Ahoj, predtým ako ste si spolu spravili dieťa, ste spolu nekomunikovali co a ako bude keď sa narodi ?

viestta
8. okt 2023

@sasa1310 matka jeho dietata nema prijem lebo sa stara o ich spolocne dieta, takze mal by sa postarat o to aby rodina ako celok mala vsetko co potrebuje. To nie je o tom, ze ju zivi lebo ona si doma sunky vyvaluje.

alickapusinka
8. okt 2023

Finančnú stránku ste si malý vydiskutovať ak si ešte nebola tehotná čo a ako. Za mňa je to debil s takým človekom by som nebola bude sa to len zhoršovať. A poberať bude kto peniaze ON no tak takých múdrych by bolo.

sasa1310
8. okt 2023

@viestta matka jeho dieťaťa môže ísť plnohodnotne do práce a on sa bude starať aj o jej dieťa.

iv007
8. okt 2023

Ake velke je dieta? Ja by som mu vyhovela a nechala na neho 100% starostivost o dieta pocas dna. Myslim ze po par dnoch sam hrdina zisti na co sa vlastne dal..Ty budes mat svoj prijem, zaroven rodicovsky budete dostavat nadalej.

sissy27
8. okt 2023

Isla by som, nech mu znicim tie idealy o tom, ako sa dokaze na 100% venovat dietatu, domacnosti aj praci 😂😂😂 a nech si ma nezela, ked pridem z prace a nebude navarene oprane a upratane. Jaj a samozrejme plnohodnotny sex k tomu, aspon 2-3x do tyzdna, ziadne kecy o unave 😅
Ale inak je to pako, ak ta berie ako prizivnicku. Jeho motivaciou by malo byt to, ze sa chce venovat dietatu, ze chce aby si aj ty mala moznost karierneho rastu a trochu viac sa socializovat a udrzat si pracovne navyky, aj pochopim, ak vam to mate financne tazke. Ale ak by mi to prezentoval ze “on ma zivit nebude” a som mu na obtiaz, tak uz je ex.

syslik81
8. okt 2023

tak si rozdelte den .. ked sa dokaze po praci postarat ty chod do prace .. ale nech s nim je aj ked bude chore a aj vikendy ... ale mas len status priatelka nie manzelka takze naozaj nemusi len platit na dieta -co snad mas sudom urcene

anjelicek26
8. okt 2023

Kde vidis problem v tom,ze sa on bude doma starat a Ty pojdes do prace? Ked tie peniaze potrebujeme neni o com.. vsetko je dnes drahe z jedneho platu tazko...

siska53
8. okt 2023

Prajem mu vela stastia! Verim, ze ti je smutno, ale tak...ved nech si to panko vyskusa... vzdy mozes ist aj na polovicny a vzdy sa mozes na plnohodnotnu rodicovsku vratit.. ale nech sa potom aj kompletne postara o domacnost, nie iba o seba a svoju pracu.. a ty budes v domacnosti ta, ktora sa bude len obcas domacich prac zucastnovat.

viestta
8. okt 2023

@sasa1310 ano, v tomto pripade ano. Ale aj keby nesla do prace a starala by sa o dieta aj tak by ju nezivil. Nezivil by JU ale celu rodinu. Nepochopim toto zmyslanie, ked sme rodina mame spolocne radosti, spolocne starosti, spolocne dieta, spolocnu domacnost a aj spolocne peniaze a kazdy sa na tom podiela ako najlepsie vie a moze. Nikdy chlap nezivi matku svojich deti kym je ona s nimi doma. Zivit, teda vydrzovat by mohol nejaku konkubinu, ale nie matku svojich deti.

autor
8. okt 2023

@anjelicek26 zarába 4000€. Náklady na bývanie mame 670€. To nie je o tom, že z jedného platu nevyžijeme. A v com vidim problem? V tom, že chce plnohodnotne pracovať a plnohodnotne sa starat o male , narocne a extremne živé dieta. V tom vidim problem konkretne

viestta
8. okt 2023

Do prace nastupit mozes, po mesiaci sa ukaze kto mal naivnu predstavu a ked to nebude fungovat, mozes ostat doma. Nevyskusas, nevies...

sasa1310
8. okt 2023

@viestta za mňa nie sú plnohodnotná rodina, ktorá má spoločné financie. Nikde nie je napísané, že s dieťaťom musí byť doma len matka.

ahhola
8. okt 2023

Ste takí nudzni za prachmi?
Z priatela sa vykľul pekný egoista druhé dieťa asi nehrozí...?
Keď si tak trúfa homeodfisovat a neprizabit malého, chod.

walentina7
8. okt 2023

S takým chlapom by som nebola. Ked žijete spolu už to nie je tvoje a moje ale všetko je naše.

grof_monte_christo
8. okt 2023

Toto vasmu vzťahu zlomí väz. Nebudete mať na seba čas, keď sa aj víkendy chystá pracovať a ty sama s dieťaťom. Len povinnosti a stereotyp.

viestta
8. okt 2023

@sasa1310 nikde netvrdim, ze s dietaom musi ostat len matka. Niekde si si to domyslela. Ale ak ostane doma a je bez prijmu, tak sa o rodinu ma postarat otec. A su rodina, aj podla tych "konzervatovbych" pravidiel, ktore sa tu pred volbami kazdy den omielali. Rodina je mama, otec a dieta, co oni splnaju. Vsetko ostane je vecou dohody. O financiach sa vedia dohodnut aj nezosobasene pary a mnoho zosobasenych zije v mode moje a tvoje peniaze. Vidime to tu den pri dni, ked "manzel neda" na to alebo ono pre deti ani pre manzelku.

anjelicek26
8. okt 2023

To si musite vydiskutovat. Ale vseobecny nie je nic zleho na tom,ked sa o dieta bude doma starat muz. Kopa zien popri Home Office riesi deti a doraba vecer ci vikendy. Nech skusi a uvidi,mozno Ta pozitivne prekvapi, ze to bude fungovat.

autor
8. okt 2023

@viestta to u nas v práci tak nefunguje zial. Ak sa vrátim, tak nastalo, nie je mozny ani polovičný úväzok. Keďže náhradu za mna majú na tri rok a potom jej konci zmluva, ak sa vrátim skôr tak ju “vyhodia” alebo presunu a zase nemozem o pol roka povedať že caute🙈

autor
8. okt 2023

@ahhola jasne že nie, druhé nechcem a isto nie s ním

autor
8. okt 2023

@walentina7 áno, ale keď sme priateľ/priatelka. Bývanie je tiež len moje, nie naše a to aktuálne financuje on, ja seba a dieta z RD tak asi to mu vadí, že neplatí jeho byt.

viestta
8. okt 2023

Tak si najdi docasnu brigadu, nech sa ukaze co mlady pan dokaze. Myslim si, ze uz tyzdnova dovolenka by ukazala, ze chlapec mal velke oci

sasa1310
8. okt 2023

@viestta z právneho hľadiska rodina nie sú. O rok sa rozídu, on bude mať na účte svoje výplaty a ona nič. A môžeš sa aj na hlavu postaviť, nemá nárok na nič. Na žiadnu polovicu "spoločného" majetku. Tu autorka môže byť len rada, že si on trúfa byť s dieťaťom sám a že si autork môže plnohodnotne vylepšiť príjem v prípade, že ho v najťažšej chvíli bude potrebovať. Pri takomto chlapovi, čo si ju ani nezobral, aby ich finančný príjem bol spoločný, to veru bude potrebovať. Čím skôr a čím viac. Preto by som neváhala a išla pracovať, nakoľko nie sú rodina a vzťah nebude evidentne dlhodobý.

pralinka25
8. okt 2023

treba si vydiskutovat co presne si pod pojmom plnohodnotne predstavuje. doobeda a po obede s nim chodit von, navari pocas dna? uprace aj operie. bude s nim robit nejake aktivity, pojde s nim na nejake plavanie alebo niekam do materskeho centra? bude sa s nim hrat. lebo to nie je len o tom fyzicky sa postarat. treba vediet ako si to predstavuje.
tak ci onak ani si ta nevzal, zivit ta nebude.... (v zivote sa deju rozne veci moze zostat na PN, prist o pracu s takymto postojom ktory voci vasemu vztahu ma by som ho ani ja nezivila do buducna.)
a toto je fakt. ak sa vratis do prace peniaze si setri ako pise kocka nadomnou budes ich isto potrebovat.

tanyan
8. okt 2023

Je to smutné, že chce brániť matke dieťaťa, aby sa ich spoločnému dieťaťu intenzívne venovala a vychovávala ho.
Nebolo by lepšie rozísť sa a žiť s dieťaťom iba z rodičovského a výživného na dieťa?
Časom sa rozdielne názory na život budú prejavovať intenzívnejšie a budeš trpieť viac. Partner asi nemá záujem o dlhodobý vzťah, keď ani nie ste manželia.

iv007
8. okt 2023

Zrejme tu bude kamen urazu, ze on plati "tvoje" byvanie, mozno ocakava ze ho zapises na LV. Skus sa ozaj vratit do prace, mozno budes prekvapena ako to bude fungovat a zlepsi sa aj vas vztah ze si nebudete vycitat peniaze.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0kristina0
8. okt 2023

Skuste urobit kompromis, dohodni sa s priatelom, ze do prace nastupis ked dieta bude mat 2 roky.