Ahojte ženy... Chcem sa trošku vyrozprávať, nakoľko nemám komu a už si neviem rady.... Mám priateľa 4+ roky sme spolu z toho 1 rok aj 2 mesiace syna s priateľom... O svadbe sa rozprávame už od kedy som (plánovane) otehotnela, ale niečo ako zásnuby pre neho asi strata času... Toľko krát som čakala, chcela som po pôrode riešiť svadbu, ale on sa na to nejak nemal... Na to že máme syna a každý nič nehovorí a nič iné nečaká len snubný prsteň na mojej ruke, je mi to už blbé, už neviem čo mám komu povedať, ale pri slove "svadba" pre otca mojho syna je to nejaké slovo ktorému zrejme nechápe alebo čo... Vždy je nervózny ak spomeniem svadbu, buď sa vyhovára na financie, s ktorými ale vôbec nie je problém.. Vždy si nájde nejakú výhovorku, ale nie, nehovorím vždy len o svadbe, len chcem svadbu kým je ešte syn malý, že to tak ešte nechápe a hlavne nech nepadne otázka "Mamka prečo sa voláš inak ako ja a ocko?" To by ma položilo :( Pred pár dňami sme boli na svadbe, chytila som vytúženú svadobnú kyticu a keď videli všetci, že som ju chytila, začali rozprávať, že konečne a do roka a do dňa bude ďalšia svadba, tak on sa len chytal za hlavu... :( A ja neviem čo si myslieť... Je medzi nami 14 ročný rozdiel, ja som mladšia a on veľmi dobre vie že pre mňa je svadba dosť podstatná a dieťa som chcela pred svadbou s tým, že keď sa narodí, aj keď si to nebude pamätať tak aj tak bude súčasťou toho krásneho dňa... Len nechápem prečo sa mu nejak nechce do zásnub :( Mám v pláne počkať do konca tohto roka a potom z tohto bludneho kruhu ujisť.... Prosím o vaše názory... Vďaka
@michelle188 ked ta tak citam ,mam v rodine podobny pripad... a tiez viem , ze sa svadby svojej jedinej sestry nedockam . A dovod velmi prosto vysvetlila @janinah . Tieto veci treba riesot razne pred tym , nez si s niekym zacnes zakladat rodinu , lebo potom to robi len dusno v domacnosti a nikdy nie je spokojnost na oboch stranach ...
@michelle188 Nuz toto sa deje ked si spravis dieta predtym nez mas na ruke prsten...
Ja som si spravila jedno dieta predtym ako som mala na ruke prsten.. Pred tym ako sme planovali dieta sme sa o manzelstve bavili a vedeli sme ze raz tak skoncime, lebo je to prakticke.. Muz s tym nemal problem, len teda rozhodujuce slova som vo vsetkom mala ja a brali sme sa ked sme cakali 2dieta.. Keby niekto tak velmi odmietal svadbu napriek spolocnemu dietatua vedomiu ze to je premna dolezite, velmi by som uvazovalaci je vobec ku mne uprimny a ma ma rad.. Urcite si sa snim uz o tom rpzpravala, preco ma taky probem? Ako to vysvetluje?
Pre mna su deti, svadba atd klucove otazky k vzajomnemu zivotu a treba ich riesit skor nez do toho vstupime naplno a vyjasnit si kto co chce, lebo ak je na tieto otazky diametralne odlisny nazor vznika sklamanie problemy, konflikty so zaverom ja chcem toto a ty nie...
@michelle188 aky bol postoj jeho na svadbu a vsetko pred dietatom...ono ak si vedela uz predtym, ze nechce svadbu neda sa ocakavat, ze by sa to radikalne zmenilo, ja chapem oboch, aj teba, ze chces komplet rodinu, aj ja som za nu.. ale zas rozumiem aj jemu, ze sa citi asi nuteni do niecoho co nechce...za mna sa bud zmieris, ze svadba asi nebude a budete cely zivot zit na divoko ako sa vravi alebo pojdes o dum dal...
Ja mam doma podobnu situaciu. S mojim partnerom to bude 16 rokov co sme spolu. Je medzi nami vekovy rozdiel 7 rokov. Zenaty uz bol, a tvrdi ze bol k tomu donuteni svojou mamou, co ona dnes uz ani nepopiera. Ma 20 rocneho syna. My sme dieta stale odkladali, chceli sme si uzivat. Prisiel ale cas a povedali sme si ano "ideme na to". Narodil sa nam syn, ktory ma dnes rok a pol. Ked je niekde tema svadba, a ja poviem napriklad ze ja sa nikdy neponizim aby som niekoho prosikala tak on sa len pozrie do blba a ako keby to nepocul. Ja mam priezvisko po maminom exmanzelovi s ktorym nemam nic spolocne. Vie ze si ho chcem zmenit na priezvisko mami za slobodna a na to sa nevyhadruje tiez. Hoci ma prezentuje ako "moja zena" nestaci mi to. Ale ako som uz pisala, nikdy sa neponizim aby som ho o to prosikala. Takze ......? Priezvisko si zmenim urcite a svadba? Na 99% nie ale to 1% tam predsa len bude 😉
ja chcem a ja chcem a ja chcem.... dobre... vypočuli sme si tvoj názor na svadbu... a čo chce on? tiež sa vždy do tejto témy aktívne a s nadšením zapájal? sú ľudia, ktorí naozaj nepotrebujú svadbu k životu a nemajú ani záujem sa jej zúčastniť.... určite si za ten rok dlhých rozhovorov na ňom nič neprehliadla?
Tiez som mala dieta pred svadbou....ale my sme obaja nechceli svadbu...neskor sme sa vzali, po tom co ma 2. Poziadal o ruku, z praktickych divodov, keby sa mi nieco stane aby si muz s dcerou mohli udrzat aspon priblizny ziv.standard co mame teraz a ked pojde muz do dochodku sa mu bude do vypoctu ratat aj moj prijem kedze je medzi nami 15 rokov, zatial platime ako manzelua akurat tak vysdie dane, ina vyhoda ani nevyhida tam nie...
Ak odmietal svadbu aj pred dietatom bolo naivne mysluet si ze dieta jeho rozhodnutie zmeni....takze bud sa s tym zmieris a ostanes, alebo nezmieris a z takehi vztahu odides....donutit ho ale nedonutis lebo ak ano narusi to vas vztah....
@michelle188 mali ste nejaky dovod sa dohodnut na tehotenstve pred svadbou?
Bol v rozvodovom konani? Alebo ty? Alebo boli ine prekazky?
Poznam par, co schvalne mal dohodu, ze svadba az po porode, ale tam mali obaja problemy s plodnostou. Tak nechceli jeden druheho viazat, keby sa nikdy nezadarilo, lebo deti obaja chceli.
Ale zadarilo sa nakoniec, stastlivo babatko slecna donosila, porodila, tak sa nasledne vzali.
Ale ak si dieta plodila plna tuzby dat tomuto uzasnemu muzovi dieta, lebo vasej laske k plnosti uz len to chyba, tak ho ten osial zial teraz k nicomu nezavazuje. Dokonca ani keby aj on vtedy nadsene suhlasil s potomkom. Dnes je taka doba, ze dieta vo volnom zvazku (aj viac deti) je nirmalne. Nikto to uz neriesi. Smolu maju len zeny, co nasledne zatuzia po prsteni a zakonnom zvazku a nejak nie su argumenty, dokonca ani len tie povestne spolocenske paky (co boli kedysi), co by im pomohli toho ich presvedcit na sobas, ak mu vyhovuje mat pocit, ze je vlastne stale slobodny muz.
Len na okraj - kedysi pred dvadsiatimi rokmi sme s kamoskou preberali ako pubertiacky prave toto, vtedy este len rozmahajuce sa, zitie spolu bez sobasa. Nase mamy mali z toho kucerave vlasy aj bez natacok. A tvrdili, ze najneskor o dvadsat rokov vsetci rychlo pochopia, ze to nie je najlepsi napad. Ani sa hned z lasky do roka brat, ked sa este mladi riadne nepoznaju. Ani sa nebrat a mat deti len tak. Ze si to vzdy najviac odnesie prave ta zena. Ze sa ten trend zacne zase stracat. A mali pravdu. Co si vsimam, coraz viac zien ochotne zije s chlapom len tak, ale ak uz zacnu riesit deti, tak chcu najprv svadbu.
Status slobodna matka totiz sice vdaka volnym zvazkom stratil znak pohany (ktory vsetko este viac vtedy komplikoval), ale zivotne priblemy s nim spojene nie.
V tomto som ja konzerva a mat dieta s chlapom pred svadbou je pre mna tabu. Osobne nechapem ludi, ktorí si v poho spravia dieta ale svadba je pre nich prilis velky krok. Ak to maju tak obaja, tak nie je problem, lenze co tak sledujem, v 90% touto "uchylkou" trpia muzi. A zenske si kludne nechaju zbuchat dieta s tym, ze ved potom si ma zoberie a este daju bez vahania meno po muzovi. 🙄 Ak raz chlap nema chut sa zenit, tak si nezoberie tu zenu ani keby sa na usi postavila. Tak si to treba uvedomit a zmierit sa s tym, alebo sa do takeho vztahu nepustat. V tvojom pripade uz trochu neskoro na takuto radu... Ale na co nie je neskoro v tvojom pripade, mozno trochu zacat rozmyslat nad tym, ze obrat dieta o otca, len kvoli tomu ze si ta nechce vziat (co tak mal pravdepodobne od zaciatku, len ty si to nechcela vidiet) voci tomu dietatu nie je fer... Ak teda nemate aj ine problemy a jedine co ta trapi je, ze nie si vydata.
precitaj si knizku preco muzi miluju potvory alebo preco si muzi beru potvory(tu som necitala ale zevraj je to obdoba akurat o tom sobasi je toho viac...)
v prvom prispevku je to v podstate vsetko vysvetlene. dala si mu uplne vsetko aj bez sobasa a on ta ma istu. nepotrebuje si ta brat, si na neho naviazana ci uz citmi, dietatom, fin. a materialnou situaciou... on skratka nemusi a preco by to robil? keby si ta chcel zobrat, uz ste davno svoji. ty si teraz v situacii, ze bud to budes akceptovat alebo si pojdes tvrdo za svojim, len to uz asi partnerovi nebude tak vyhovovat... amozno sa cukne a budes mat vystarane. no kazdopadne by si sa mohla aspon poucit... dufam ze o par mesiacov tu nebude prispevok: mam s nim 2-3 deti a nechce si ma vziat.
hovorte si tu vsetky zeny co chcete. poznam take co hovorili ze svadbu nie a naco a bla bla... ale ako sa mnohe potom tesili prstienku?🙂) uz boli ine reci potom. kazda po tom tuzime. ved predsa svadba vobec nemusi byt draha, je tolko moznosti ako verejne potvrdit, ze toto je zena a muz, ktory chcu spolu zit az do smrti... jasne existuju rozvody... ale aj rozchody a ked uz od zaciatku k tomu pristupuje aspon jeden z dvojice tak, ze radsej sa nebudeme ani brat aby sme sa nemuseli rozchadzat, tak ten vztah potom tak aj beru... deti zazemie potrebuju. zakon chrani viac manzelstva v pripade delenia majetku a pod, nez pary ktore spolu len tak ziju😉
@michelle188 ak ma sex a aj dieta naco by sa hrnul do svadby? naozaj ma komfort ktory mu poskytujes a jemu je dobre preco by to menil? Chyba je v zenach ze to muzovi dopraju a dufaju ze si ich vezme....ak by si povedala ze babo az po svadbe mal by dovod zenit sa, teraz nema. Ale dufam ze mu to dojde ved predsa vo vztahu ste dvaja.
skus chlapovi navrhnut ze ak nebude svadba zmenis malemu meno a das mu svoje, to by ho mohlo nakopnut :D
no presne ako moj byvaly. Zeny neodsudzujte...v dnesnej dobe proste tiez zeny tuzia po detoch. Svadba nesvadba...lepsie nez skoncit po 35tke bez dietata, v depresii na poslednu chvilu zhanat aspon ako tak ochotneho otca pre svoje dieta - ak vobec zozeniete.
My sme sa rozisli casom a moj terajsi manzel, si ma rad vzal 🙂
Ale clovek nikdy nevie ci a kedy natrafi na takehoto muza. Treba zit co zivot ponuka.
A hlavne zeny, synov si vychovavat, aby neboli postihnuti podobne ako otcovia vasich deti. ;)
No jedine prudko obmedziť servis a sex, znížiť celkovú úroveň komfortu. Ty ine zbrane nemas
Cez dieta to neries, deti by sa nijako nemali používať ako zbraň. Je to smutne ak sa rodicia znížia k niečomu takému
@michelle188 aj MM tvdil ze sa nikdy neozeni...sme spolu 20 r a 10 manzelia. 😀 nenutila som ho. Sam k tomu dospel.
On uz bol zenaty?
Presne som sa chcela spytat to iste co malyslonik.Ci uz bol zenaty.Lebo ja aj partner sme obidvaja rozvedeni,mame dvojicky spolu a nad svadbou neuvazujeme.Ak mas partnera,kt.uz bol zenaty,tak s tym treba ratat,ze sa nebude chciet zenit.tak to skratka v mnohych pripadoch je.Je to aj moja skusenost z okolia.
To,co na to hovori okolie by som mala v pazi.Je to vas zivot.Cim viac to budes riesit,tym viac bude on na to alergicky.Aby ti to raz nevykrikoval,lebo aj muzi su vselijaki.
A vydieranim,ze odides,co ziskas?Inak je problem len ta svadba?je vam spolu dobre?Lebo ak ste spolu stastni(az na tu svadbu),tak by som si to neskrabala.
Este som zabudla napisat,ze to co je za sprostost,ze by ta polozilo,keby sa dieta opytalo,preco mas ine priezvisko.Dnes je to bezna vec,dokonca aj manzelia sa volaju kazdy inak.A ak si na to taka precitlivena,nuz,mala si dat dietatu svoje priezvisko alebo to riesit davno predtym.teraz darmo nariekas nad rozliatym mliekom.
No keď tu čítam tie rady, že obmedzit mu sex a podobne.. Preboha, sú dvaja dospelí ľudia, každý z nich má svoj názor, postoj.. Treba si sadnúť a prediskutovať jeho postoj. To, že sa nechce ženiť ešte neznamená predsa, že ťa nemá rád, chlap môže byť dobrý otec aj partner aj bez papiera
Príde mi úplne detinské donucovat ho obmedzenim sexu, obedov a neviem čoho ešte, aby si ta vzal..
Prestaň tlačiť na pílu, rozpravat o tom, a možno sa sam chytí
Fakt naivné, myslieť si, že keď mu obmedzí sex a nedeľné obedy, tak si ju vezme 😂 To si ju už duplom nevezme a pôjde hľadať inde.
@michelle188 Chceš si ho zobrať prečo? V tvojom príspevku si ani raz nespomenula, či ho vôbec máš rada... len omieľaš o svadbe... že sa ťa dieťa spýta? Neuveríš, ale toto deti neriešia a ani to nie je podstatné. Skôr si myslím, že sa čoskoro rozídete. A čo ma k tomu záveru vedie? Furt ho otravuješ so svadbou... muži to nemusia a taká žena im začne liezť na nervy.
@michelle188 A maly sa vola po tebe alebo po otcovi?
Podla mna ak tak velmi chces aby sa mali volal.po tebe tak mu zmen priezvisko...a ohladom svadby si nemyslim ze s jeho strany to niekedy pride...Mala si to riesit predtym ako si PLANOVANE OTEHOTNELA....
malému zmeň priezvisko - môže mať aj tvoje aj manželove 😉 a teda súhlas s @marusia12 prečo si ho tak silno chceš vziať? lebo je otcom tvojho plánovaného dieťaťa? ľúbiš ho? nad tým sa zamysli, lebo keď sa ti napokon aj podarí dosiahnuť tú svadbu, tak aby sme pár mesiacov na to nečítali tvoj príspevok o tom, ako si sklamaná a že asi ho neľúbiš a rozmýšľaš nad rozvodom a pod...
@michelle188 mna by zaujimalo, preco tu svadbu tak velmi chces. Ci je to "koli ludom" alebo su tam aj ine dovody??? Okrem toho, ze sa bojis, ze sa to opyta syn preco mate ine priezvisko(a toto je dalsia vec, co nechapem, ak by si mu dala svoje priezvisko, uz si mohla byt vydata😉 )
Ja by som to prestala riesit. Ak by sa ma na to pytali ini ludia, so smiechom by som odpovedala, nech sa pytaju partnera, ze sa predsa nemozes vydat, ak ta o tu ruku nepoziadal. To by ich dufam umlcalo a obratili by svoju pozornost a otazky na toho tvojho. A ak jemu nebude blbo ak sa ho znami/susedia/rodicia zoparkrat opytaju.... nuz, asi mas notorickeho nezenica.
A prestala by som s temou svadba. Uplne. Mozno budes prekvapena, ze sa zobudi. Lebo ked zisti, ze tebe na tej svadbe az tak nezalezi, zacne zalezat jemu.
@michelle188 v jeho veku muž veľmi dobre vie, že je dieťa doležité. Povedz mu, že ak si ťa nezoberie, tak balíš detsko a odchádzaš k matke a tvár sa vážne. V tvojom veku človek nikdy nevie, čoho ste schopné. Povedz mu, že ty si bola tehotná, rodila si, staráš sa o dieťa a on sa nedokáže prinútiť k JEDNÉMU dňu? Sprav doma cirkus. Vrieskaj, rev, vyčítaj a povedz, že chceš prsteň a svadbu, tresni dvermi a bude. Nenechaj sa odradiť. Sľúbil ti svadbu, tak budeš mať svadbu. Moje kamarátky nakoniec dostali prsteň preto lebo revali a vyčítali až to bolo mužom ľúto a tak boli svadby 😀 Ono totiž nie každý muž sa ženie pred oltár s prvotným nadšením.
@kittykat22 no neviem, z takejto svadby by som asi velky pozitok nemala... niekoho donutit aby si ma vzal vydieranim 🙄
@libka1 oni len robili drahoty vieš. Mali ich radi ale ženiť sa im nechcelo, pretože sa im nechcelo do závazku. Dodnes su tie páry spolu, majú deti - je to už 10 rokov a svaby boli štastné. Ono nie, že by ich nemilovali, ale ženiť sa im prišlo zbytočné.
Nechápem,že ty jeho nechápeš...má všetko-ženu do postele,pokračovateľa rodu so svojim priezviskom,upratané a navarené,teraz by sa mal oficiálne viazať?načo?....ak tak túžiš po svadbe,tak si sa mala riadiť tým,čo vraveli naši starí rodičia- najprv fara,potom Mara....😉
môj názor-nedokopeš ho ku svadbe a ani to nerob,len si pokazíš rodinnú atmosferu....možno sa raz stane zázrak v tomto smere,ale možno aj nie....