Priateľ nechce svadbu

23. jan 2022

Ženy ahojte ako to máte vy? Toto je prosté môj vnútorný výlev.. Môj prvý vzťah bol 8r.s ktorého mám syna, priateľ bol alkoholik takže tam som vedela ako to dopadne..Po ňom som mala krátkodobé vzťahy s mužmi ktorý boli taktiež rozvedeny môj terajší priateľ.Priaťel bol v predošlom manželstve 21 r., iniciátorom ich rozvodu bola jeho ex.. Priateľ má 2 deti a so mnou má dalsie a sme spolu 3 roky aj bývame spolu a na otázku o sobáši mi povedal že..
,, Načo keď aspoň bude o problém menej keď sa náhodou rozideme a že on sa znovu na silu brať nemieni "a mne to vadí pretože mám 33r a túžim už po takomto záväzku😐Ako ste vy na tom?

birika
23. jan 2022

tieto veci si treba vyriesit skor ako sa rozhodnete pre dieta

bosorka2302
23. jan 2022

toto sa uz tu pisalo parkrat s obmenami :/

sissy27
23. jan 2022

No toto ste mali mať vyjasnené pred tým, ako ste splodili dieťa. Ja ho úplne chápem - prečo by sa znova ženil ? Pre chlapov to žiadna romantika nie je, a pre rozvedených po 40 už vôbec. Navyše full servis má, sex tiež, dieťa si mu porodila - čo ho má motivovať k manželstvu?

oktoberka
23. jan 2022

Ako som na Tom?u mňa je najprv svadba,potom byvanie, potom dieťa. Priateľov na chodenie môže byť kopa.
Uznávam,že sú ženy,kt.maju o vzťahu inú predstavu,čo je ok.
Ale tá predstava musí vyhovovať obom partnerom.
Čiže keď obaja nepovažujú svadbu za vážnu vec,s tým,že do konca života,je to ok. Ak majú dlhodobý vzťah bez svadby a sú s tým obaja ok,tiež v pohode.
Ale ok nie je,keď jeden stále dúfa,roky idú.
To potom vzniká vo vzťahu zbytočne dusno.
Čiže čo ti poradiť?

mamina0078
23. jan 2022

Tak ked tuzis ti neporadim... Skus sa ho opytat preco nechce alebo mu daj este cas predsa 21r vztah a 3roky na spamatanie je niekedy malo... A nechce sa viazat aby nedopadol znova po 10-20 rokoch rovnako tak je opatrnejsi... Ale napriklad ja som opacny pripad, moj muz by aj chcel svadbu ale ja ju odmietam pride mi to ako zbytocnost najma ked sa pozriem na rozvodovost a potom sudne tahacky lahsie je sa rozist Ako rozviest a ked chcem mat s nim spolocny majetok tak mozem aj ked nie bezpodielovy ale podielovy, ked chcem skocit nieco zanho vybavit lebo nestiha tak viem prostrednictvom plnomocenstva jedine, co tak v nemocnici musi dat vyskovny suhlas nato aby mi poskytli informacie o jeho zdravotnom stave aj ked tiez sa da to prehlasenie urobit a spisat s uradnym overenim a co sa tyka dedenia tak nato je zavet jednoducho nevidim v tom ziadnu vyhodu...

sense
23. jan 2022

A on o tom vedel predtým ako ste mali spolu dieťa že potom túžiš byť manželkou? Po kom ma dieťa priezvisko. Ja ako rozvedená ho xhapem že nechce ist do ďalšieho zväzku obzvlášť ak má full service.
Ako žena Keb túžim po svadbe a byť manželkou tak by som nemala dieťa bez manželskeho zväzku.

oktoberka
23. jan 2022

@mamina0078 mám takú otázku,nie rypem. Ty ratas s rozvodom?lebo nikdy nikto nevie,čo bude. Aj smrť,aj dlhodobé choroby existujú,nie iba rozvod.
Čiže ty sa nechceš viazať manželstvom,lebo ratas s tým,že sa môžte rozviesť?

liljana
23. jan 2022

On po zlej skusenosti s manzelstvom bud podlahne tvojmu tlaku na svadbu, alebo nepodlahne. Ak druhe, tak ty sa bud zmieris, alebo odides. A ked budes chciet odist, tak si to mozno rozmysli a podlahne tlaku. Alebo nie ...
Mas dve deti s dvoma muzmi. Otazka je uz len, nakolko je on sklamany a tvrdohlavy a ako velmi je svadba pre teba dolezita, ze by si naozaj odisla a zostala radsej sama s 2 detmi. Pripadne skusala to zase s niekym inym, az kym nenajdes niekoho nezatazeneho minulostou, co si ta zoberie. A s kym sa potom rozvedies ty. 🙂

liljana
23. jan 2022

A otrepany vyrok. Manzelstvo je ako dobyvana pevnost. Ti dnu, chcu von. Ti von, chcu ist dnu. (lebo tam este nikdy neboli a su zvedavi, ake je to dnu. Ked to vidia, su casto sklamani, ze je to take iste, ako tam, kde uz boli).

mamina0078
23. jan 2022

@oktoberka neratam s tym, ze pojdeme od seba ale mam pracu v ktorej denne prichadzam do kontaktu s takymi ludmi + uz aj na vyske vramci praxi a brigady som s nimi bola a dokonca aj v detstve pochadzam z rozvratenej rodiny (moji rodicia rozvedeny aj 2 sesternic) takze na vlastne oci som videla coho su dospeli ludia schopni a ako dlho sa natahovat po sudoch tak mam voci tomu vnutorny odpor a nechcem tym prechadzat len kvoli 1 papieru, ktory nas akoze spoji. Urcite keby som pochadzala z inych pomerov a mala inu pracu tak inak by som sa na svadbu pozerala.

oktoberka
23. jan 2022

@mamina0078 tiež mám kamarátku,kto.dokonca si nechce založiť rodinu,lebo dennodenne rozvádza ľudí.
Chápem,to človeka poznačí.
Ale na druhej strane. Tak či tak máte istým spôsobom spoločný majetok,ste za tie roky previazaní. Čiže tiež by potenciálny rozchod bol bolestivý.
Preto som sa iba pýtala,kvôli zaujímavosti.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suge
23. jan 2022

Nasilu sa brať nemieni, ale dobrovoľne nechce.😅

stanulienkat
23. jan 2022

Na to si mala mysliet predtym ako si zacala rodit deti priatelom a nie manzelom. Jemu sa cudujem, ze isiel do dalsieho dietata. Po 20 rocnom manzelstve a odrastenych detoch tomu nerozumiem. Mna by nikto neprinutil. Duplom po par mesacnom vztahu. Jedine, ze by ste neplanovali. A uz vobec nechapem potrebe zien robit si s kazdou znamostou dieta. To si fakt myslite, ze si priputate chlapa?

diusqa761
23. jan 2022

Tieto otázky sa riešia normálne okolo pol roku/roku čo ste spolu ešte pred bývaním a deťmi. Nie urobiť dieťa , bývať a zrazu sa prebudím že chcem svadbu. To ste nikdy nemali rozhovor keď ste spolu začínali čo každý chcete od vzťahu ? Dokážem pochopiť z jeho strany že po nevydarenom manželstve sa do ďalšieho nehrnie rovnako ako aj teba že máš už vek kedy nechceš byť zrovna oslovovaná do konca života ako "frajerka" ale mať už ten vzťah niekde inde no toto ste si mali poriešiť ešte na začiatku vzťahu. U vás zlyhala u oboch komunikácia a porozumenie. Takže môžeš teraz vyplakávať že ty chceš to a on môže zas vyplakávať že on chce ono keď ste neboli schopní si tieto veci poriešiť keď ste mali

nikpa
23. jan 2022

Je to na zamyslenie keď si nechce zobrať matku svojho dieťaťa s ktorou žije, aj napriek tomu že ty po tom túžiš.

zmrzlinka2021
23. jan 2022

Tvoj priatel je len k tebe uprimny.
Prepac, ale naozaj, ak clovek pri partnerovi nevie povedat slovo "navzdy" a zit ho, tak je lepsie, ze nevstupuje do manzelstva.
A vyhovorky typu, ze on je rozvedeny a nechce niest bremeno su blabol. On nechce niest tento zavazok S TEBOU.
Vzdy plati - dieta nie je pre chlapa zavazok, toboz nie puto, ci dovod zotrvavat vo vztahu so zenou. Preto vela muzov je rado, ked im dieta porodi frajerka - de facto dieta im "ostane", frajerka ci uz potom exfrajerka sa bude potom starat, oni sa kazdy druhy vikend potesia. Ale nemaju na krk frajerku, nemusia ist do zavazku manzelstva, ktory prinasa aj velmi vela povinnosti voci druhej strane.

Skus s priatelom komunikovat, ci on uz rata s tym ze sa "nahodou" rozidete a preto ma k tomu taky postoj.

Problem dnesnej doby je, ze je silne popularizovane, ked priatelky sa hraju na manzelky a chlapi sa chechtaju, ako dobre so zenami vydrbali. A zeny sa citia "moderne"

paciko9
23. jan 2022

No uprimne ak sa chces vydavat len kvoli tomu aby bola s teba nevesta tak pouvazuj ci je to ozaj dobra volba. My sme mali vlastne byvanie a nepotrevovala som suter na ruku😀 az ked sa nam narodilo babo tak ze ok. My dvaja svedkovia a bolo vybavene ale skor sme sa vzali ze keby sa jednemu alebo druhemu nieco stalo tak aby sme mali narok od statu. Dokonca som si nechala moje dievcenske meno.

vilma7
23. jan 2022

Ako sme na Tom my? Tak keď mne priateľ povedal, že chce dieťa, odpoveď bola "ja svadbu". A najskôr bola svadba a potom dve deti. Takto to máme my.

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@vilma7 Dobre si spravila. Zial, vela zien sa boji, ze ked si budu "narokovat byt manzelkou" pred dietatom, ze ostanu na ocot a tym padom bez dietata a vela zien velmi tuzi mat deticky, mnohe maju aj silny materinsky cit. A potom dufaju, ze mu docvakne, ze ho zmenia, a bla bla...

lesana25
23. jan 2022

A načo si ta bude brat, dieťa má aj bez svadby, predpokladám že aj s jeho priezviskom, servis z tvojej strany určite tiež, neskoro si sa spamätala.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
timing
23. jan 2022

Ach zena. Mala si si najst ineho,ktory bud :
1.slobodny a po svadbe tuži tak ako ty
2. Rozvedeny, ktory este raz chce mat manzelku.

Toto bol nestastny krok,ktory si urobila. Mat s nim dieta. Ani dieta pre niektorych nie je motivacia,ze svoj nazor na svadbu zmenia. Ty musis vediet preco si sa takto rozhodla. Ak ste sa rozpravali o jeho minulosti,uz vtedy si mala vycitit, ze druhu svadbu nechysta. Necudujem sa mu. Tolke peripetie s rozvodom,emocie,majetky. A on to ma zazit znovu ?
Co ti ostava? Bud sa zmieris,ze svadba nebude alebo sa rozides kvoli tomu,ze chces byt niekoho manzelka a hladas noveho partnera. S dvoma detmi. Co ja viem. Tazke

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@ptmt1011 Neodkomunikuju si to zeny vopred preto, lebo si myslia, ze chlap si mysli to iste, co si myslia aj ony.
A ked su tam naznaky, ze je to odlisne, zas si "myslia", ze oni ho ukociruju, zmenia atd... treba citat tie zvastny z cervenej kniznice, debilizmus u zien forever

thoughtfulweirdo
23. jan 2022

My sme na tom tak, že manžel už raz ženatý bol a po ďalšej svadbe netúžil, ale keďže ja áno, požiadal ma o ruku, dokonca dobrovoľne bez nátlaku. Dieťa sme stihli skôr, ale to ničomu nevadilo 😁 no ak tvoj nechce, tak nechce. Buď ho nejako privedieš k zmene názoru, hoci netuším ako, alebo sa so situáciou zmieriš. Prípadne sa ešte môžete rozísť, ak sa zmieriť nedokážeš 🤷🏻‍♀️

karolinakr
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 prosím ťa, kto už dnes číta červenú knižnicu, to nie je realita ale vymyslené výlevy. nečítam priznám sa , strata času

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@karolinakr ja nie ale vela zien na tom fičí, taktiez telenovely. Zena si najde grazla a jej laska ho zmeni a napriek nepriazni osudu 😀

karolinakr
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 🙂m no jasné, klasika

janickacrazy
23. jan 2022

Žena, vôbec si sa nepoucila. Prvé dieťa s priateľom, pri druhom si si už mala dať extra pozor, keď si chcela svadbu, mala si na tom trvať pred tým, ako si otehotnela. Teraz už nemáš veľmi na výber. Pokiaľ nemáte iné problémy, tak sa na to vykašli a nenut ho do svadby. Tá vo vašom živote už veľa nezmení. Možno je proste sklamaný z rozvodu a už to nechce nikdy zažiť.

janewithane
23. jan 2022

Ako sme na tom? Na 4.rande som teraz už manželovi povedala, že už nemám čas randit 7 rokov, chcem rodinu vrátane manželstva. Po cca 2 rokoch sme otvorili túto tému, že by sme to aj pomaly mohli začať riešiť a tak prišlo požiadanie o ruku a po pár mesiacoch svadba.. a od svadobnej cesty sa snažíme o baby.