Ahojte som v 6 mesiaci tehotenstva mám 20 rokov a ešte len teraz dokončujem strednu školu som v poslednom ročniku. Otehotnela som s priateľom s ktorým som vyše 3 rokov, on ma zo začiatku posiela na interupciu ja som razne odmietla no teraz si to vyčitam lebo som bola naivná a verila že zrazu babatko bude chcieť .. jasne že dietatko nechce ani teraz sama to neutiahnem kedže ja som este nepracovala s otcom dobry vztah naozaj nemam , bojim sa ho že ma vyhodí stale to este nevie skryvam to chvalabohu bruško mam malé , keď som priatelovi povedala ze bude musieť platiť povedal že da vypoveď a nebude mat ziadny prijem tym padom mi ani nebude mať z čoho platiť.. plus ma uráža , nadava mi hrozne ten človek ma tak ponižil ako nikto nikdy .. mala som odisť od neho už davno ale stale som verila a dufala a hlavne mlada a hlupa je to moj prvy priateľ...najom je velmi drahý prosim vas poradte mi čo by ste robili na mojom miestě, mamina vie ze cakam babatko ona to prijala som velmi rada ze ju mam ,ale vie aj aký je otec a bojime sa obidve... ze ma vyhodi vela z vas povie ze isto nevyhodi len verte mi on je toho schopny naozaj. Som zufala a už neviem čo mam robiť nikomu sa nemozem ani zdoveriť, som psychhicky na dne ...
Ste mladá. Pamätajte si, veľmi si musíte rozmyslieť, s kým si začnete. Muži sa nemenia, môžu sa prispôsobovať, no ak ženu naozaj ľúbia. Nikdy si nič nepredstavujte, keď ste s mužom, všímajte si reálne ako sa správa, taký totiž naozaj je. Som rada, že si dieťa necháte, to je dobre. Priateľa pošlite kade ľahšie, platiť bude, dajte ho na súd. Buďte s rodičmi, zatiaľ. Verte, otec sa s tým časom zmieri. Časom. Keď dieťa podrastie, môžete sa osamostatniť. Len si dajte pozor, s kým si začnete. Hlavne nie hneď. Počkajte so vzťahom, oplatí sa vám to. Držte sa.
skus napísať sem, veľakrat som videla, že baby radili práve túto poradňu.. a držím palce
https://www.alexisporadna.sk/
Dietatko daj na adopciu. Rozmyslala si nad tym? Urobis niekomu radost a sebe pomozes.
No myslím ze právne, pokiaľ študuješ, je aj tvoj otec viazaný vyzivovacou povinnosťou voči tebe, aj keď, no kto už má len energiu na odťahovanie s vlastným otcom. Inak je možno lepšie vyjsť s pravdou von, nech je reakcia akákoľvek, takto prežívaš strach dvakrat. A keď už budeš postavená pred hotovú vec, nejaké riesenie sa určite nájde.
Ahoj. Mozem sa spytat? Ty sama chces babatko? V kutiku duse, pri predstave, ze by vsetko bolo idealne...
6.mesiac a este nevidno brusko? Tak to musis byt chuducka. Hlavne nestresuj neni to dobre pre babo. Veci uz nejake mas? Pomaly uz treba zbierat. Vela sa da ziskat aj zadarmo, alebo za smiesnu sumu, pozri tu na koniku bazar, na fb alebo bazos a mesto v ktorom zijes. Drzim palce, bude dobre a tes sa na babatko 😍
@evica01 ty máš deti? Rada, že urobíš niekomu radosť??? To vážne??? Radosť môže urobiť nejakou vecou, ale nie dieťaťom na adopciu
@marcellka32 zle si to pochopila... myslela, že urobí radosť niekomu kto nemôže mať deti ....
tiež by som asi rozmýšľala o adopcii... len skús sa o tom porozprávať s rodičmi...
otec to spracuje, tvoja mama snad pomoze, neverim ze by ho nechala aby ta vyhodil na ulicu. Drz sa, je to mozno teraz zle ale bude to vsetko len lepsie.
Rozmyslala som o adopcii , ale neviem si predstaviť že dám moje dieťatko preč len keď ono tých možností veľa nemám tak toto je zatiaľ jediná čo ma napadla...
@zuzudrnda chcela by som dietatko velmi dala by som mu aj to posledné , ale obávam sa že to sama nezvládnem viem že by mi mamina pomohla ,ale vacsina by bola na nej hlavne po finančnej stránke a to určite nechcem plus by cela rodina bola proti mne že mam dieta s niekym a ten dotyčný sa ani nestará ,
ja na mieste tvojej matky, vyhodim otca, alebo odídem s tebou, keď bude proti dieťaťu, hrozný postoj, ja by som svojim deťom "nedovolila" potrat, ani adopciu, hladala spôsob ako pomôcť, rodina je to najdôležitejšie a najkrajšie v zivote
Kašli na druhých, dôležité je, čo chceš ty a cesta sa vždy nájde. Teraz možno otec vybuchne, ale keď sa malé narodí, bude ešte nakoniec hrdý dedko. Druha vec, keď je chlap kreten, kretenom ostane a žiadne dieťa to nezmení, v tejto situácii si si dosť zavarila, nechcela by som s ním nič mat, keď ťa ponižuje a vyhráža sa ti.
Nerieš čo si budú myslieť ostatní,, stalo sa, postáv sa k tomu zodpovedne, na toho chrapúňa sa vykašli, nepredstavuje si čo bude o 2 roky alebo o niekoľko mesiacov, teraz si v rieš vzťah s otcom, popros o podporu maminu, ak je ona s tým v poriadku, určite sa ťa zastane a neopustí, aby ťa vyhodil, ostatné budeš riešiť za pochodu. Verím, že je to extrémne ťažké obdobie pre teba, ale určite v tebe hlavne hrá rolu ten strach. Choď za otcom a popros ho o jeho podporu, tu nešlo o otehotnenie z diskotékovej jednorazovky.
Otec by mal v prvom rade jednu riadnu otcovskú streliť tvojmu, už po tom všetkom hnusnom chovaní, dúfam že ex.
Stoji pri tebe mama❤️ Ty sama si rozhodnuta ze by si nezvladla dat tvoje dieta na adopciu bo by si to neuniesla. Neviem ale kym si skolopovinna je aj tvoj otec povinny sa o teba starat ( len badam neviem naisto) hladaj oporu v rodicoch. Ak mas oporu v mame to je dolezite. Otcovi svojmu povedz vyzuri sa bude ti vycitat a pod. Je to tvoj otec,, pochopi aj ked je prisny razny nevrly a neviem ked sa ho tak bojite. Ak si rozhodnuta dietatko si nechaj, myslim ze momentalne z rodicaku kt dostanes na babatko by ste to s tvojou mamou mali zvladnut. A skus sa poobzerat po inzeratoch Na internete vela mamiciek rado daruje kocik veci postielku,, hlavne ked budu vediet v akej si situacii. Odkial si? Cakas chlapceka? Dievcatko?
Na konci dna budes len ty sama. Necakaj, ze ti niekto bude pomahat, kazdy ma svojich vlastnych problemov vyse hlavy. Ak dieta chces, do maturity ti pomoze nejake krizove centrum, potom das dieta do jasiel a ty pojdes makat. A uspesne si si znicila buducnost. V konecnom dosledku mas dve moznosti- 1. Dieta si nechas, budes chodit od jednych dvier k druhym a nejak sa prebojujes zivotom a budes rada, ked ti dieta nezcne fetovat alebo cokolvek, lebo ty budes robit vsetko, makat j v 2 zamestnaniach, aby si ho uzivila a dala mu vsetko potrebne, navyse iba so strednou skolou.
2. das dieta na adopciu s vedomim, ze pary ,ktore presli naozaj doslednou pripravou, kontrolami zo socialky, ktore maju priestor, zazemie a ekonomicku stabilitu aj pre 3 deti, no vlastne dieta im nebolo dopriate, cakaju prave na dieta, o ktore sa niekto nevie z objektivnych dovodov postarat aj 8 a viac rokov a dieta ktore porodis bude pre ne celym svetom.
Dobre si to premysli.
Nedavaj dietatko na adopciu. Kazda mama ti povie ( okrem tych co to tu pisu ale nikdy by to ak tak nespravili). Mama ta podrzi, lebo to je mama a vie co to znamena mat dieta.
@elementissa ty si citala pre krista pana ze ako matka je rozhodnuta si dieta nechat, nechce ho dat prec.je to v prvom rade jej dieta. A nie ze ho ma dat druhym,aby ho adoptovali lebo si pokazila zivot, a preco? Ma 20, cely zivot pred sebou a je kopu chlapov kt bez akeho kolvek problemu lubia dieta aj zenu. Zjavne mas vsebe vela zatrpknutosti.
@elementissa len dve cesty má? Určite ich je viac
@lucmirka124 by som zmazala hneď ten jej sugestivny koment, osobu nepozná, a ešte jej povie, že dieťa je zničený život, každá minca má dve strany, ja poznám viacero, čo bolo tehotné na konci školy, a deti nefetuju 🤦♀️... dávno maju aj iné vzťahy, manželstva a ďalšie deti...
Autorka: drzim ti palce nebude to ruzove, ale ak pre dietatko uz teraz chces spravit vsetko urcite ho nikam nedavaj, ty budes jeho mama. Mam vedla vo vchode uzasni priklad mladych ludi( moj spoluziak) nasiel si skvele dievca kt uz bolo tehotne ale s inym ( ona odisla od ex) prijala ju cela jeho rodina bez akehokolvek pohorsenia, maju uz aj vlastne dietatko. A spoluziak lubi vsetkych 3 najviac na svete.
@elementissa koľko negativity. Ja môžem len za seba povedať, že ľudia si dosť a radi pomáhajú...aj tu na MK, aj v rôznych skupinách na Facebooku a komunitách, aj kamaráti a kto má šťastie aj v rodine 😉
Vôbec to až také zle nie je
@elementissa prepáč ale to kde si počula že sú len tieto dve možnosti?Je to pekná hlúposť.
Mamina stojí pri Tebe to je veľmi dobré. Máš 20 to nieje tak mladý vek aby si to nezvládla. Budeš dostávať rodičovský, dostaneš príspevok na dieťa , a možno ale to neviem ešte pred pôrodom ten tehotenský ktorý môžu dostať študujúci mamičky. Výbavičku vieš pozhanat aj za málo peňazí a veľmi peknú.Teraz je tých možností habadej. Ak ťa ten chlap nechce tak sa mu nepros...ako otec bude musieť výživné platiť hoc len minimálne . A ak ťa otec bude chcieť vyhnať skús sa naozaj pozhovárať v Alexis poradni ...neboj nič sa neje také horúce ako sa navarí.
@lucmirka124 presne, a aj bez chlapa to ide 😉
bábätko si nechaj ❤️, bývalého kopni do riti, a uvidíš onedlho bude z tvojho otca ten najlepší dedko na svete. A hlavne nečítaj si rady od @elementissa 🤦♀️ ona všade píše takéto príspevky plné nenávisti.
Z ktorého si mesta? Skús sa poobzerať po útulkoch či krízových centrách pre matky s deťmi.
Aj keď bude nezamestnaným výživné platiť bude musieť, ak nie, das trestne oznámenie a on mize ísť do basy
Druha vec je, že by som takéhoto človeka nechcela dať vpísať do rodného listu ako otca dieťaťa.