Strucne prejdem k veci. Sestrin priatel, s ktorym ma tri deti, kazdy mesiac minie zo svojej vyplaty cca 1000€ na nejake mobile hry ci co… Sestra sa s nim kvoli tomu hada, dohovarala mu, lebo im potom chybaju tie peniaze v rodinnom rozpocte a on to aj tak stale robi. Neda si povedat. Zufala ma uz prosila o pomoc. No ja neviem, co s tym. Boli ste niekto v podobnej situacii? Ako ste to riesili? Da sa to riesit nejakym liecenim, kedze je to v podstate ako taka zavislost, akurat ze na hry na telefone..
áno lieči sa to, len to musí chcieť aj on.... viac info na psych. klinike, alebo u psychiatra ktorý sa zaoberá závislosťami...
@deti95060810 no len toto je problem.. klasicky typ, ktory si neprizna problem a obera deti o to, co im patri… A sestra od neho proste neodide.. to je pribeh nadlho..
Jediné riešenie je určenie výživného, rozchod a liečba ak on bude mať záujem. Ale on nechce, sestra nechce, takže nič.
Tak keď obaja nechcu, neurobíš nič
Ak sestra od svojho priatela nechce odist a on "nema tiez problem", tak ako takymto ludom pomoct?
Zial, najviac si to odskacu tie deti...
Preco to riesis ty? Ked to nechce riesit sestra, nech sa v tom macha. Liecenie pomoze len tomu, kto si uvedomuje, ze ma vazny problem a hlavne chce sa liecit on sam
Dať si určit výživné na deti a odchod od gamebleara