Ahojte, stretli ste sa uz niekedy s tym ze by vam partner vycital ze ste na materskej a musi vas zivit?
Ked som otehotnela bola som vlastne od 2 mesiaca na PNke az do porodu, matersku som mapa celkom vysoku takze som si odkladala aby potom ked prejdem na rodicovsku co je aktualne 400 € som mala este na nejaky cas peniaze na stravu.
Byt, hypoteku, energie si vsetko platim sama, akurat ze mi neostava na stravu.
@nikolalegria niektorí chlapi zabúdajú čo je to byť chlapmi, bohužiaľ.
@nikolalegria nuz muzovou ulohou je zabezpecit rodinu, ak to nedokaze, alebo dokonca nechce, asi to nie je muz 🤷♀️
@pribinak aj to je moznost, ale nakolko on sa sprava ako dieta tak by to nebolo dobre
Staci ked idem do obchodu a suri ma aby som sa ponahlala. Tak neviem ako by vydrzal cely den sam s dcerou
Asi vas dvoch neberie ako rodinu, o ktoru sa oplatí starat.
@nikolalegria žijete spolu?dieťa je jeho? inak so dobrá ak z 370eur zvládaš splácať hypo, inkaso a energie....ak spolu žijete - prečo platíš všetko okrem stravy ty?
@nikolalegria a pred tehotenstvom ste sa o peniazoch nerozpravali, ako budete fungovat, ked to bude aktualne? Ci mate dieta neplanovame, ked pises o priatelovi a nie manzelovi? Asi nie je zrely starat sa o skutocnu rodinu. Ty si prenho cudzia zena, iba priatelka, takto to mozno vnima a mozno je iba lakomy. Ale to dieta ste si urobili obaja, tak ako chlap by mal k tomu zaujat aj adekvatnu poziciu. Pripadne ak sa ti da, rob na ciastocny uvazok. A mysli aj na zadne dvierka. Ja by som s takym zit nedokazala, ale zas ja by som si s takym ani decko nerobila. To musis vidiet, aky ten clovek je. Ja mam znamu, ktorej muz ani klobasu na jarmoku nekupi lebo je to strasne drahe. Podotykam, ze on zaraba cez 2000€ a na drahe auto ma. Napriek tomu si ho vzala, maju dve deti a skus hadat, ako si ziju. Cele zle.
@stefi_k to je dost mozne, okrem toho je dost naviazany na sestru, kedze uz nema rodicov, a ona je slusne povedane zabrzdena (ale o to viac "vyscana" co sa tyka penazi)
@mogaa ano zijeme spolu 3,5 roka, dcera je jeho, ma 1,5 roka. No len tak tak mi to vychadza, vlastne 10 € mi este chyba aby som zaplatila vsetko za byt. Takto sme fungovali aj predtým, ja som zaplatila byt, aj stravu a on obcas tiez nieco kupil popripade zaplatil pizzu, kebab a taketo veci. Argumentuje tym ze ked sme sa nastahovali do mojho bytu ze mi to tu pomohol zariadit
Preboha baby, kde na týchto debilov chodíte??? Ved ty mas doma vlastne ďalšie decko, ktore ti je uplne k ničomu. To nie on živí teba ale TY jeho. Zo svojich úspor a z rodicaku. Kopnúť do prdele a poslať ho tam odkiaľ prisiel.
@nikolalegria inak, este mi neda, ale tomu sa hovori ekonomicke tyranie. Ty si uplne odrezana od penazi. Nemas ani cent pre seba na svoje potreby.
NACO si si s nim robila dieta? Ci dalsia "zlyhana" antika?
@nikolalegria nuž treba mu dať zrkadlo - ak sa rozídete bude si platiť svoje bývanie a s ním celé náklady + na dieťa výživné , ak si myslí že ho to výde menej - nech sa páči.....otvor oči , tvoj priateľ ťa buď využíva alebo je lakomec, láska je o inom.....to si vážne neuvedomuje že pred materskou si ho živila ty?
@nikolalegria tak nech ti plati ucty on aj najom .. alebo dava aspon 3/4 ceny kedze je tam aj dieta ..ak neake peniae mas tak by ti to malo vystacit ..ale osobne by som ho hnala kade lahsie deboila co sa nevie o rodinu postarat ale decko si spravit to ano
@nikolalegria však mu to dopraj vyskúšať. Vybav si doktora, chod na nákup, už aj kadernícke a nedvihaj mu mobil a potom mu doma vynadaj čo všetko je na prd
Nie je to veľmi super, niečo takéto, ale nech si užije
Niekedy mam pocit ze vsetky zeny okrem sestry samozrejme su k... y pre neho... Ked mi povie ze ved spravil som nakup za 200e tak by som som si zaslúžil aspon fajku 🙄
Zajdi na upsvar (neviem ako sa ten odbor na svk vola), vysvetli situaciu a nech ti pomozu spisat ziadost o vyzivne na dieta. Ked nie ste manzelia, tak na teba vyzivne asi nejde, ale spytaj sa
@stanulienkat asi skor som bola len naivna, ze on len tara, vyzuri sa vsetko ok a ze eld budeme mat spolu dieta ze to bude ine, ked malu uvidi tak trochu zmakkne
@nikolalegria Kedze zije v Tvojom byte a neplati, tak Ty by si si zasluzila, aby prenechal miesto niekomu normalnemu-asi tolko k tym jeho zasluham a fajke. Ked Ti bude platit na dieta a vypadne z bytu, tak Ti bude lepsie.
@matkamirko to nemozem, byt je moj, hypoteka je na moje meno
@nikolalegria a čo on vlastne platí? čo robí so svojimi peniazmi, keď vlastne zaplatíš všetky réžie okrem jedla? pracuje vôbec? urobí jeden 200 eurový nákup a tým to hasne?
@nikolalegria a naozaj si premysli či chceš takúto budúcnosť s takýmto chlapom....veď po RD budeš zase všetko financovať sama....ak sa rozídete, budeš mať o 1hladný krk menej a ešte na dieťa budeš dostávať výživné.....ty s dieťaťom sa prestravuješ ale potom budeš živiť aj jeho, na nejaký nákup za 200eur alebo to že zaplatí nejaký kebab či pizzu sa vykašli ak máš všetko ostatné platiť sama.....láska je pekná vec, ale nesmie byť slepá....
@nikolalegria no tvoj frajer je debil, ale prepac, ty tiez asi nebudes celkom v poriadku, ked sa s takym chudakom zahadzujes. To tak proste nefunguje, ze ty si 100%na a priatela mas totalneho neschopaka a len na neho kydas. Chyba je vzdy na obovh stranach, nezabudaj. Tym ti len chcem povedat, ze necakaj zmenu preto, ze napises na MK a tu ti na neho pomozu nakydat aj oststne matky. Tvoj zivot mas vo svojich rukach, ak chces zmenu, tak ho zmen. Zmen seba, svoj postoj, svoje spravanie a sleduj, ci tvoj chlap zareaguje. Da sa to, ale u vas asi toho nefunguje viac, nie len financie
@nikolalegria bohuzial,ale neviem preco si vsetky naivne zeny myslia,ze chlap sa zmeni. Omyl. Bohuzial,len sa robi potom zle detom.
Ked ste si uz tak 50-50 nech ti plati najom, on sa vyvaluje v tvojom byte a chce aby si vsetko platila - ked uz to chce tak vsetko do posledneho centimu, druha moznost je navrhnut aby si ty isla do roboty a on ostal doma s dietatom - argument ze on je dieta a nevie sa postarat neplati - je otec ma dve nohy dve ruky predpokladam, ze nie je zbaveny pravnej zodpovednosti, tak nech sa stara o domacnost on. A ty v robote a zarabat
Ach, nikdy mi to nevycital. Bola som doma 6,5 roka (dva krat som poberala matersku a rodicovsku vo vyske 220 €). Hypoteka je na moje meno, nikdy mi na oci nevyhodil, ze nezarabam, ze mi musi davat peniaze. Ved som bola doma s nasimi detmi, ako som mohla zarabat. Odkedy sme spolu, zarabam menej a nikdy mi to nevycital. A nie sme manzelia. Je to smutne, ked sa muzi takto spravaju.
Poziadaj o vyzivne na dieta aj na seba, na dieta urcite dostanes a na seba neviem ako to je, to si nastuduj... ale ries to. A vykopni ho z bytu, bude sa Vam s babom lepsie dychat
Kontrolka by mi svietila, keď sa k tebe nasťahoval. Býval s tebou a neplatil účty a stravu a teraz ti to vadí? Veď ty ho živîš a on je s tým v pohode. Čas otvoriť mu oči, porozpravat sa o financiách a fungovaní rodiny. Ak s ním nepohneš, čo si myslím, že nie tak mu rozrátaj polovicu nájomného, stravu s potrebami na domácnosť a dieťa. Ak odmietne platiť smer úrad práce, žiadala by som výživné na dieťa a spätne aj na seba počas tehotenstva a nech ide bývať k sestre.
@nikolalegria niec nikdy. Sme rodina. Starala som sa o naše spoločne dieťa.
Mize ísť na materskú a on a vyskúšať si to