Priateľ mi nedovolí psa

30. apr 2023

Prednedavnom sme sa s priatelom prestahovali do spolocneho domu. Od uplneho zaciatku nasho vztahu vedel, ze velmi tuzim po psikovi-jazvecikovi a dohodli sme sa ze hned ako sa zabyvane zacneme hladat - idealne utulkaca alebo nechceneho psika.
Nasla som teda pani, ktora chce darovat svoju 5r. sucku kvoli alergii syna na srst. Sucka sa lieci na stitnnu zlazu, o 2 tyzdne ma mat kontrolu u veta, bez toho ju nikomu zatial nedaruje. Navrhla som teda ze ju pojdem pozriet, aby som nebrala “macku vo vreci”, jasne ze ak by som videla ze nie je v poriadku tak to zrusim a najdem si ineho psika.
Priatel na mna zrazu vybehol, ze doma nechce ziadneho stareho choreho psa a ak si ho donesiem domov, tak ho rovno mozem ist zaniest do utulku, lebo on s nim pod 1 strechou nebude. Zostala som zarazena. . Vraj si za jeho chrbtom planujem dotiahnut domov choreho psa, ktory ma bude stat celu vyplatu a on ho tu tolerovat nebude a nech sa neopovazim ho priniest. Mala to byt pritom len navsteva, aby som vyhodnotila ci je ok.
Priatel o vsetkom vedel, aj o chorobe, aj o mojej navsteve, akurat mu to cele islo jednym uchom dnu a druhym von, lebo cumel do telefonu a nepocuval ma, ked som mu to vravela prvykrat. A tak je nasraty uz 3 dni ako pentagon, pricom od zaciatku so psom suhlasil, ale tohto jednoducho nechce a neda si nic vyvetlit. Chcela som aby ho teda siel pozriet so mnou, no vraj aky ma zmysel ist pozerat psa, ktoreho doma nechce a bodka.
Som vytocena do vyvrtky a namiesto psa mame za sebou “krasny” predlzeny vikend plny hadok 🤷🏻‍♀️
Vas nazor na celu tuto situaciu? V tom navale emocii neviem objektivne vyhodnotit, kto by sa mal komu ospravedlnit, a mam chut ho vymenit za psa 😁 (srandujem).

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nataly420
30. apr 2023

Bože to je chuj…. Aj keď budete mať šteniatko tak to neznamená že nebude choré

stanulienkat
30. apr 2023

Pripadas mi ako rozmaznane decko, co chce a chce a chce...Chapem priatela, pes nie je hracka, je zivy tvor, ktory ma svoje potreby, nalady,starostlivost, nieco stoji atd. Byvas v jeho dome?? Ak ano, tak respektuj. Pes je na niekolko dlhych rokov.

babulkomale
30. apr 2023

Vies co je Pentagon? 😃

levandula7
30. apr 2023

uff, tri obrovské red flagy v pár vetách - nepočúva ťa, keď mu niečo hovoríš a drzo čumí do mobilu, hnusne na teba vybehne a ešte je ofučaný jak decko? dobre by som si život s takým mužom rozmyslela..
podľa mňa je šľachetné si zadovážiť staršie zvieratko so zdravotnými komplikáciami, ktoré má menšiu šancu si nájsť domov.. zdravé, mladé šteňa by bral hocitko. ak si môžeš dovoliť veterinárnu starostlivosť a lieky, prečo nie? a päťročný pes nie je starý, ale v najlepšom veku 🙂

vroni
30. apr 2023

Potom nechápem, ako ste sa dohodli. Fakt, ze niečo chcem a priateľ o tom vie ešte nie je dohoda. A teda starší pes, na viazaný na jedneho majiteľa a so zdravotnými problémami môže byť naozaj "priveľké sústo". Asi nebudem celkom objektívna, nemám ku psom vzťah a žiadneho by som doma nechcela, ale ani by som sa pred tým takto nedohodla....

autor
30. apr 2023

@stanulienkat nie, dom je spolocny a spolu platime hypoteku. Zarabam dost, nevadi mi do psika davat svoje peniaze, neziadam od partnera aby platil veterinara.

babulkomale
30. apr 2023

Dufam ze kym s tebou zacal chodit, dokladne si prezrel zdravotnu kartu 😃

momoftwo
30. apr 2023

Ak dobre rozumiem, on nieje uplne proti psovi, len proti tomuto konkretnemu nie? Viem sa vcitit do vas oboch, tvoja tuzba po psovi je velka, uvazujes emocionalne. On zas uvazuje racionalne. Myslim, ze ho nechce preto, lebo sa boji velkych vydavkov. Ja som bola minule na veterine so psom mojich rodicov, nieco sa otcovi nezdalo..odbery, vysetrenia..nikde nic a 150€ ja som skoro skolabovala😄 s mojou boxerkou ktora ma papiere, chodim raz za rok len na preockovanie necham tam 20€ takze som necakala taketo palky. Tym som chcela povedat len to, ze treba si dobre premysliet takyto krok, na jednej strane je krasne a laskave, ze tvoje srdce by prijalo chore zvieratko, ale treba zvazit aj ekonomicky dopad.

eeffka
30. apr 2023

Uprimne psa nechcem, ale az by ma niekto zlomil tak nie na psa uz teraz so zdravotnym problemom, hlavnie nie v mojom dome. Pes je zavazok na roky, aj zdravy stoji maly okolo 100e mesacne aspon co mi psickarky hovorili, zdravotna starostlivost je draha.
A az sa rozidete mas kam ist s takym psom? Mas na take vydavky?
Ale ako napad pekny slachetny ... to ti neberiem

janinah
30. apr 2023

Hladala by som iného psa,v niečom má priateľ pravdu,môže zmeniť názor...ak som správne pochopila pes áno,ale nie tento starý a chorý.Treba,aby každý trochu ustúpil....a určite by som nebrala psa,ktorý potrebuje žiť vo vnútri domu.

autor
30. apr 2023

@momoftwo viem kolko stoji veterinar, pocitam aj s vacsimi vydavkami, no mozem si to dovolit a nevadi mi to 🙂
Prosim nepiste mi, ze pes ze zavazok na 10-15 rokov a ze si vyzaduje vela, to vsetko davno viem a nemam 10 rokov ale 32 🙈 som pripravena mu dat vsetko, co potrebuje, viem aky zavazok to je a bude sa pri mne mat najlepsie ako len moze.

kornelies
30. apr 2023

On ta pocuval, len sa tvari, ze nie. Mam doma zverinec (ryby, plazy a voliery s vtakmi), ale choreho psika by som si nebrala. Potrebujes sa hadat? Vydrz, mozno povoli, ak uvidi male steniatko.

panonia
30. apr 2023

Tiež by som takeho psa nechcela.

lalala94
30. apr 2023

Hm, prísť na to, že priateľ je očividne ignorant a debil po tom ako spolu vybavíte hypotéku a kúpite spoločný dom je blbé zistenie, ale stále lepšie teraz ako zistiť to po svadbe a deťoch. Inak, 5-ročný pes je absolútne ideálny. Žiadne malé pojašené šteňa s ktorým je kopa roboty a nie je to ani starý pes senior, ktorý môže každú chvíľu zomrieť. A to že je chorý? No a? Pes môže ochorieť aj počas života. Potom spraví tvoj priateľ čo? Strčí ho do útulku?

autor
30. apr 2023

@kornelies lenze ja prave steniatko nechcem, obaja sme v praci 8-10 hodin denne, steniatko nam bude polroka doma vo vnutri plakat a ocikavat dom, co by priatel neprezil. Prave preto chcem uz dospeleho psa, ktory vacsinu dna prespi a nebude nam nicit dom kym nie sme doma.

lenka7477
30. apr 2023

Žiť spoločný život chceš žiť s mužom, ktorého miluješ ?
Alebo Ti je prednejší chorý psík ?
Sa zamysli ......

momoftwo
30. apr 2023

Autorka, to je super ze ty to vies, asi kazdy normalny clovek(aspon dufam) si zabezpeci psa az po zvazeni, ci ma financie nato, sa onho postarat aj keby ochorel. Pytala si sa na nazor, ja som napisala co podla mojho nazoru tvojmu priatelovi vadi.

heidy222
30. apr 2023

S tým že nechceš stena máš pravdu, aj podľa mňa to je lepšie. Tak skús mu to hentak podať, že starší psík je kľudnejsi ako šteniatko, nech si vyberiete. A štítna žľaza to predsa nie je nejaká ťažká choroba, predpokladam len berie nejaké lieky a pravidelne kontroly.

lucia147852
30. apr 2023

Úprimne, ak ste v práci 8-10 hodín, plus cesta domov žiadneho psa by som si nebrala. Bude trpieť väčšinu dňa sám. A chápem priateľa, že nechce vziať už chorého psa. Mám doma zvieratá, veterina je veľmi drahy špás, plus špeciálne krmivá. Uvažujes moc emocionálne.

autor
30. apr 2023

Pes ma problem so stitnou zlazou, co znamena branie liekov, rovnako ako u cloveka. Nema rakovinu, ani zlyhavajuce oblicky, ani nezomiera. Jazvecici sa dozivaju uplne v pohode 15-17 rokov, 5 rocny pes je pre mna v najlepsich rokoch, stale mlady a pritom uz nevyvadza. Bude mat celodenny pristup von na dvor, sused je veterinar. Plus si myslim ze velka vacsina psickarov chodi aj do prace, nevidim to ako dovod preco nemat psa, ved sa moze “vyvencit” kedykolvek a cele poobedie a vecer budeme s nim.

domkakvet
30. apr 2023

Zdravotne naklady na psa su naozaj dost vysoke a rozumiem tomu, ze sa moze toho obavat a tiez si chce mozno vycvicit psa podla seba. Ak ti este nestihol prirast k srdcu odporucam urobit kompromis a vybrat si ineho psa.

autor
30. apr 2023

@domkakvet rozhodnute uz je, ze si tohto konkretneho neberiem, nemala som na vyber. Uvidime ci vobec nejaky prejde jeho vyberom 🤷🏻‍♀️

lenka7477
30. apr 2023

a prečo to všetko riešiš a vysvetluješ tu ? Tvoj priateľ sa rozhodne podľa žien na MK ?
Riešite vašu spoločnú budúcnosť - riešte teda kompromis už teraz .......
Ženy riešia veci emocionálne veľmi ... ale život idete žiť spoločný - tak sa snaž chápať aj partnerov postoj .

ckocka
30. apr 2023

Až bude mať on nejaké želanie dúfam že mu to tiež nedovolíš.

zmrzlinka2021
30. apr 2023

No mala by si rešpektovať tvojho nastávajúceho. Nebrať psa, keď on je jednoznačne proti. Tu už neuvažujes iba za seba, ale všetko má vplyv aj na neho.

autor
30. apr 2023

@lenka7477 chcela som len pocut nestranny nazor, snad pre to tu je toto forum, ci je povolene tu riesit iba milenky a detsky plac?

lindous
30. apr 2023

Boli ste dohodnutí, že začnete hľadať - teda budete mať spoločného psíka, ktorého budete za svojho považovať obaja, keďže obaja s ním budete žiť a starať sa... v tomto prípade mám pocit, že si o psíkovi rozmýšľala iba ako o svojom, rozhodla si sa sama, nežiadaš aby platil veterinára atď... no a on to asi mohol tiež komunikovať od začiatku inak, takže z oboch strán tam je podľa mňa nejaký podiel viny na hádke...

lenka7477
30. apr 2023

dala som Ti ho - ten nestranný názor - je to jednoducho o Vás dvoch a nie o názore žien na koníku , podotýkam tých žien, ktoré budú na Tvojej vlne

buberova
30. apr 2023

Prečo si tak naviazaná na tohto psa? Nebolo by lepšie si nájsť jazvečíka v podobnom veku ktorý nebude mať zdravotný problém? Možno to takto priateľ skôr príjme, a aj keby neskôr mal nejaké problémy, tak už budú skamarátení a bude to brať inak. Ale určite by od teba nebolo pekné presadiť si niečo lebo ja ja ja chcem a priateľ že je bytostne proti by ti bolo jedno a urobila by si si po svojom...