Môj priateľ nemá rád písanie. Stretneme sa každý deň, niekedy mi vlastne napíše, že mu chýbam, je to možno 1x za deň, keď sa ozvem prvá, teda že sme si už napísali, tak celý deň o ňom nechyrujem. Celkom mi je z toho smutno. On vraj nerád píše a že radšej si povie naživo, keď vidíme aj svoju mimiku. Väčšinou v správach riešime len fakty ohľadom stretnutia. Máte to niektorá takto?
Vieš si predstaviť že ludia kedysi žili bez jedinej SMSky?
Ja tiez nerada vypisujem, takze podla mna je to normalne. Manzelovi pisem cez den jedine, ak potrebujem, aby cestou napr. nieco kupil, alebo ked je nieco fakt nahle zmenene.
áno, ja som to tak mala aj mám. Dostala som jednu, možno dve SMS za všetky roky, nejaké maily, facebook sme vtedy ani jeden nemali. Neznáša písanie, ak mu príde SMS alebo mail, prosí ma, aby som odpísala, pri tom pravopis ovláda lepšie, ako ja. Radšej päť krát zavolá, sme spolu takmer dve desaťročia. Uvedom si, že kedysi si ľudia písali listy, kým si ich vymenili, ubehol aj týždeň, mobil nemal nikto, pevnú linku len niektorí a žili. Podstatné je, či má záujem s tebou tráviť čas, či je pozorný, je ti s ním fajn, nie či ti píše denne alebo nie.
tak bud rada ze si nezazila ked sa posielali listy ci pohladnice ... by si asi umrela nedockavostou
Mala by si si nájsť romantika, je väčší predpoklad, že ti bude písať. Ostatní robia len to, čo im povieš.
@dskjhfdlkdjhl presne tak! Občas na konci nákupného zoznamu v SMS dopíšem,že ho ľúbim. Inak žiadne vypisovanie!😊
Tiez nerada odpisujem. Ked odpisem niekomu aspon raz - dva krat za tyzden, tak je to vela. Ale na druhej strane su to dlhsie spravy, nie jedna veta.
Kazdemu vyhovuje nieco ine.
myslim, ze je to uplne v poriadku. Ak je to len toto, co ti na nom vadi, tak je to malickost. Hlavne, ze ta rad vidi nazivo. Opacne by to bolo ovela horsie. A necakaj, ze aj keby ste si teraz neviem ako vypisovali v stave zalubenosti, ze to bude robit aj zvysok zivota. Nebude.
Sama si si odpovedala, nemá rád písanie a vidíte sa každý deň. Tak neviem čo riešiš.
Ja napríklad to mam naopak. Manžel mi napíše aj 30 správ denne. Jemu to povolanie dovoľuje, lebo ma medzi výkonmi prestávky. Ale teda ja pracujem nonstop, ešte aj na wecko idem rýchlym krokom aby som stihla a dosť mi prekáža, keď ma vyrušuje zbytočnostami. On potom je smutný ako ty, že za celý deň ani nevedel, že ma manželku :D no ja fakt nemám čas cez deň riešiť co jedol a koho stretol. Večer sa mu venujem naplno, ľúbim ho, to nie je že by som ho neľúbila. Tvoj to ma možno rovnako
Ked ste spolu denne tak nevidim dovod vypisovat si castejsie
Už keď tak, prečo si nezavolate teda raz za deň. Ja takisto nemusím vypisovanie. Aj narodeninová sms je viac, ako správa na fb. 😉
Ja to mám takto. V práci ani nemôžem mať telefón v ruke neustále, on tiež nie. Keď už niečo naozaj súrne potrebujeme cez deň, zavoláme si, alebo si napíšeme cez obednú prestávku. Večer sme spolu. Čiže mne to nejako extra nevadí. Možno na začiatku vzťahu som čakala na nejakú správu - klasika- dobré ránko, krásne sny, dobrú chuť, chýbaš mi atď...ale ako sme sa začali stretávať pravidelne, priznám sa, že tie správy ma už otravovali....😂
A co by sme si vypisovali? Tiez si piseme len organizacne veci vacsinou pocas dna.
Áno, tiež nerada píšem 😂. Môj si už za tých 17 rokov zvykol... 😁😁😁.
ja som si s mojím bývalym frajerom vôbec cez deň nepísala. On sa venoval práci, ja som sa venovala práci. Neviem ani čo by som mu cez deň písala, alebo on mne. :D povedali sme si večer.
Keď máš 15-20 rokov viem pochopiť tvoju frustraciu. Keď ste čerstvo zamilovaný tiež to viem pochopiť. Ale inak nie. Nechaj priateľa dýchať. Takto ho obrazne tlačis ku stene a hovoríš "ak mi neodpisujes, nemiluješ maa".
Staré zlaté listy a sms-ky na kredit.🙃
@dusankomoj a nehľadá to ľúbim ťa v regáloch, mysliac si, že je to nejaký dezert? 😂
Vieš ako sme to “mali my”?
Ja som s mužom randila v dávnych dobách. keď sme nielenže nemali mobily, ale ani pevné linky. Na rande sme sa vždy dohodli, kedy sa stretneme nabudúce.
Ani teraz si nevypisujeme a nevyvolavame, iba keď je niečo súrne. Fungujeme tak už vyše 30 rokov a nemá to na náš vzťah žiaden negatívny vplyv
@januska12323 no cítim sa taká nemilovana, medzitým 😂 keď sme spolu hlavne večer až do rana. Cez víkendy aj cez deň.
No v práci nevyžadujem, aby mi písal, ale ani po práci mi nenapíše. Nebývame ešte spolu.
Veď ale večer ste spolu. Ver mi, časom a najmä, keď budete spoločne bývať, budeš rada za chvíľku pre seba. A čo ti má písať, keď možno o 2, 3 hodiny príde k tebe? Veď sa porozprávate...
My to tak máme. Ale my sme iná generácia, tá, čo vyrástla bez mobilov. Občas si napíšeme, ale len k veci, keď niečo treba riešiť, nie omáčky typu milujem ťa, chýbaš mi. Samozrejme, ak je napríklad odcestovaný, že sa nevidíme niekoľko dní, tak áno, napíšeme si. Ale keď sa vidíme každý deň doma, tak nie.
Mne sa páči že každý v tejto diskusii si nerád píše a píšeme si o tom na MK 😂 to je len taky nepodstatny fakt..
Ja zase radsej píšem ako rozprávam, občas napíšem aj mužovi keď je na poschodí v pracovni, že už je obed 😂 no načo sa mám snažiť vydavat hlas keď ma aj tak nejaku telekonferu.. a je aj fakt že s mužom sme si veľa veci vysvetlili lepšie cez písmena lebo tam bolo menej emócií ako keď sme sa snažili na niečom dohodnut osobne.. všetko si pekne premyslim kým odpoviem, to je čaro písaného..
No ale nie každý to tak má, niekto má pocit že písanie je strata času a radšej zavola..
(ja zase neznášam telefonovat a ak tak vo zvukotesnej miestnosti, lebo sa neviem sústrediť na to čo hovorí človek na opačnom konci keď okolo mňa je veľa vzruchov.. to moje kamarátky dokážu riešiť úlohy a hádky deti, volať a ešte aj variť, toto je schopnosť čo mne chýba)
No.co tým chcem povedať - chápem ak ti chýba nejaký rukolapny dôkaz o tom že mu chýbaš, to tak na začiatku asi býva.. ale dôležité je ako sa chová keď je s tebou, nie? Keď budete spolu pridlho a budete spolu dennodenne, aj na nervy si budete liezť.. 😅
Nemam rada toto porovnavanie, ze kedysi neboli SMS, komunikatory, boli len listy. To je ako porovnavat, ze kedysi zeny debatovali pri hrabani sena, parani peria a teraz komunikuju cez MK. Teraz proste mame moznosti komunikacie, ake mame, preto ludia porovnavaju, kto cez ne ako komunikuje. To, ze ten tvoj nerad pise, je o.k., ak je vas vztah o.k. v ostatnych veciach.
Ak ta uspokojuje v zivote iba niekto, co ti bude cely den vypisovat a visiet na mobile, tak si takeho najdi a tohto necha nejakej rozumnejsej.
Aby si potom ale neprisla s, priatel visi cely den na mobile, nepomaha mi s detmi, ani v domacnosti. Tak si vzdy zavolajte na 5min, nie kazdy je zavisly na mobile.
Ja tiež neznášam vypisovacky, 555 správ denne by ma obťažoval, z 55 by som väčšinu možno ani neprečítala, už 5 je viac ako dosť.