Priateľ ma vyhodil z bytu a odmieta mi dať moje osobné veci

princezna211
1. jan 2024

Chcem sa spýtať ako postupovať pri tom keď ma priateľ vyhodil s bytu a odmieta mi dať moje osobne veci ? Poprípade ak mi to vyhodí

egonsk
1. jan 2024

zalezi od toho kolko ma rokov. na niekoho pomoze rodina jeho, na inehi policia. hladaj najschodnejsiu cestu.

alickapusinka
1. jan 2024

Podľa mňa polícia pôjde s tebou pre veci do bytu. Treba sa ísť informovať.

noami12
1. jan 2024

@princezna211 určite polícia.

minesasubu
1. jan 2024

ty nemas kluce ?

draculla
1. jan 2024

@princezna211 mala som podobny pripad. Vyhodil mna a deti z bytu. Nedal mi moje osobne veci a detom hracky. Byt bol napisany na neho, odhlasil ma z trvaleho bydliska. Policia nemohla ist so mnou do bytu. Po upozorneni mi nejake veci dal na chodbu pred schody, aj tak nedal vsetko. Pytaj si nech spise preberaci protokol a ty poriadne kontroluj veci

draculla
1. jan 2024

@alickapusinka policia nemoze vojst do bytu

zuzanockamt
1. jan 2024

@draculla Boli ste manželia?

lucka_ke
1. jan 2024

Polícia nepomôže, moju svokru muž vyhodil z domu aj s deťmi, odmietal im dať doklady, osobné veci... išla na Políciu a oni jej odmietli pomôcť, že ak je dom jeho oni tam nesmú vstúpiť, potom išla k príbuzným a až cez nich ho nejako prehovorili, ale veľa vecí už nikdy nevidela... o majetok sa súdili strašne dlho

draculla
1. jan 2024

@zuzanockamt boli sme po rozvodovom konani asi 2 tyzdne

draculla
1. jan 2024

@lucka_ke presne tak, rovnaky pripad som bola aj ja. Policia vobec nepomoze. Mne ppmohla este kuratela, detske veci nemoze zadrziavat. Hracky su edukativne potreby

zuzanockamt
1. jan 2024

@draculla Preto sa pýtam, lebo počas manželstva to urobiť nemôže, ani zrušiť TP.

kubkovamama
1. jan 2024

@princezna211 zavolala som políciu,išli so mnou až pred dvere.Aj tak mi dal čo uznal za vhodné

bloger
1. jan 2024

@princezna211 Políciu by bolo dobré zavolať. Ak sa s ním nejde dohodnúť po dobrom.

draculla
1. jan 2024

@bloger policia s tym nic nemoze urobit, nemoze vojst do bytu a pytat veci

bloger
1. jan 2024

@draculla Polícia vie čo môže a čo nie. A ona má právo dostať svoje osobné veci. Nemôžu mu vojsť do bytu. Zaklopú a majú určitú autoritu. Konajú v mene zákona.

draculla
1. jan 2024

@bloger ma pravo jedine sudnou cestou vymozit veci. Aj to ju budu pytat same podklady ohkadom tych veci. Policii nemusi ani dvere otvorit. Neviem preco si ludia myslia, ze policia vsetko hned vyriesi

bloger
1. jan 2024

@draculla Myslím si to lebo som bol toho svedkom. Tá osoba musela vydať všetky osobné veci ktoré jej nepatrili.

lucka_ke
1. jan 2024

dotyčný nemusí ani otvoriť dvere, alebo prehlási, že u neho žiadne veci nie sú a vybavené... bez súdneho príkazu Polícia za dvere nevstúpi
@bloger

draculla
1. jan 2024

A ja mam priamu skusenost, ex mi vydal tak 70% mojich veci a ziadne hracky pre deti. Pritom som to riesila aj s kuratelou, kedze sa jednalo o malolete deti. Mohla som dat navrh na civilne konanie, lenze chceli vsetky pokladnicne bloky od tych veci, presny opis ake su to velkosti, ako vyzerali, farby.... no proste vsetko. Sam pravnik mi povedal, ze toto je na velmi "dlhe lakte" tak som sa na to vykaslala. Takze znova pisem, policia nic s tym nemoze urobit, ani nezaklope na dvere, proste nic.

draculla
1. jan 2024

@lucka_ke presne to s atu snazim vysvetlit

bloger
1. jan 2024

@lucka_ke Však nech autorka skúsi a uvidí. Ja neviem o aké osobné veci sa jedná. Už na 158 jej poradia a musia riešiť aj takéto veci.

lucka_ke
1. jan 2024

@draculla ja viem, zažili sme si so svokrom svoje

draculla
1. jan 2024

@bloger 158 sa vola v pripade nudze a pomoci. To co chce autorka chce poradit od pravnika

bloger
1. jan 2024

@draculla Tak prečo píše tu? Ani ty nie si právnička.

draculla
1. jan 2024

@bloger tak dnes je sviatok, ziaden pravnik dnes nerobi a autorka asi chcela najprv vediet radu zdarma. Asi preto 🙂 a taketo veci mam uz za sebou, ja pisem priamo z vlastnej skusenosti

bloger
1. jan 2024

@draculla Ja takisto a však nech sa vyjadrí ona sama.