Priateľ ma ponižuje

22. nov 2021

Ahojte prišla som sa vyrozprávať a možno získať nejakú radu...som s priateľom 8 rokov vzťah máme dobrý občas sa pochytime ale to asi každý lenže v poslednej dobe ma začal trochu ponižovať napríklad minule sme sa hádali a neviem ako sme sa k tomu dostali ale povedal mi že aj on by chcel inú ženu ale nemôže ju mať že je to ako s autom že tiež chceš krajšie ale nemáš na neho trochu sa ma to dotklo a sebavedomie mi kleslo na nulu potom hovoril že to povedal z hnevu ale ja viem že jemu sa páči iný typ žien ako som ja ale napriek tomu mi tvrdí že to tak nie je ale proste je toho dosť čo mi dokázalo že také ako ja nie sú úplne jeho typ...prišla som pred dvoma mesiacmi o prácu čiže som zatiaľ bez ale hľadám si nechcem byť na podpore aj to už mi vykričal...proste cítim sa občas kvôli nemu poníženie a na nič ale nechcem o neho prísť sme spolu už dlho ale ak to takto pôjde ďalej tak neviem 😏 viem že za to môže aj výchova keďže jeho otec sa takto správal k jeho mame vlastne ešte horšie sa správal ale ja tak žiť nechcem a cítim že si stále menej a menej verím

jaskolka
22. nov 2021

Tak to by sa každého dotklo, že "chce inú ženu, ale nemôže ju mat" to by mi znelo, že som akože len z núdze cnosť.
Opýtala by som sa, prečo vlastne je s tebou? Keď očividne chce niečo iné?
Co čaká od vzťahu, akú budúcnosť vidí?

3mama3
22. nov 2021

Jedna vec je, že v hneve sa povie čokoľvek, ani sa to tak myslieť nemusí. Na druhú stranu ak máš pocit ponižovania častejšie, nezostávaj v takomto vzťahu, nestojí to za to. Čím dlhšie s ním zostaneš, tým ťažšie sa ti bude potom odchádzať. A časom sa všetko len zhoršuje a nepomôžu ani deti 🙂

autor
22. nov 2021

@jaskolka áno presne tak som sa cítila ako keby som bola len taká s ktorú musí byť ale v skutočnosti túži po štíhlej blondínke...pritom ani ja nie som nejaká tučná iba cítim že nie som jeho typ ale on stále tvrdí že som aj keď už som pár krát prišla na to že sa mu páčia iné asi

agacela
22. nov 2021

On by chcel “lepšiu “ od teba a ty nechces o neho prist ?
Žena crrrrrrn zobuď sa … nabuduce to bude niečo ine čo ti vytkne … budete mat deti, preberies, bude tá ponižovať ešte víac … zbav sa ho kým máš čas …
Ak mal takého otca a robi to iste aj on, nečakaj že bude iný …
Váž si samu seba … !!!!
Nenechaj sa ničiť a ponižovať !!! Buď kráľovná … hlava hore ❤️

danulicek
22. nov 2021

v tej poslednej vete si si odpovedala... nechceš tak žiť, tak to inak asi nepôjde. len prosím, nenechaj sa udupať celkom. veľmi ťažko sa z toho dostáva. a žiaľ, musím povedať, že manipulátor "po ukľudnení" vždy povie, že to tak nemyslel. ešte teba obviní, že si to zle pochopila, veď on ti chce len dobre...

autor
22. nov 2021

@3mama3 áno veď viem že to mohol povedať v hneve ale proste cítila som sa úplne hrozne ako keby som mu nestačila no a pritom ja som skôr zástanca toho že sa pozerám na to či človek pri mne stojí v ťažkých situáciách a či mi pomáha a to sa ja snažím robiť ale on rieši vzhľad...

vezuv_a_hekla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla nejde o toto však nech sa pozerá veď každý sa pozrie ale ide o to ako to povedal že ja by som tiež chcel inú ale nemôžem ju mať a porovná to s autom... vzťah je inak ok ale takéto veci ja zle beriem a cítim že si verím stále menej kvôli tomu

jaskolka
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla ono je iné, keď poviem mužovi, že "aký fešák je ten herec, čo hrá v nejakom xy filme" a úplne niečo iné, keď poviem, že "chcela by som iného chlapa"

7lenka11
22. nov 2021

Prepáč, ale ja by som v takom vzťahu rozhodne neostala. Navyše, ak sa správa ako jeho otec k matke, tak potom si asi vieš domyslieť, čo ťa pri ňom čaká v budúcnosti... Fakt by som nestrácala čas. Neviem, koľko máš rokov, ale už len vzhľadom na psychické zdravie, by som z takého vzťahu odišla a hľadala si niekoho, kto si ma bude vážiť takú, aká som.

vezuv_a_hekla
22. nov 2021

@jaskolka pozri napíšem to možno hnusne..... Ja som síce nikdy nebola extra romantický založená a také reči ako chcel by som lepšiu ženu pri hádke by ma asi nerozhodilo. Takisto, keby mi povedal, že som najkrajšia akú kedy videl a nikdy inú nebude chcieť by som vôbec nebrala do úvahy ako čistú pravdu do konca života. Môj muž pribral skoro 30 kíl a nebudem mu klamať, vyzerá hrozne. A aj som mu to povedala... A nebudeme si klamať aj výzor je dôležitý.... A hoci si ho vážim a ľúbim, tiež by som chcela aby bol chudší. A ktovie ako to je v ich vzťahu, keď sa obul do výzoru, že by chcel krajšiu. Možno to neznamená nič.... A keď jej to vadí, nech mu rovno a bez plaču a výčitiek povie, nech si do 2 dní rozmysli, čo chce, lebo nemieni byť z núdze cnosť.

vezuv_a_hekla
22. nov 2021

A keď to tu tak čítam, ako v každej druhej téme aj pre úplne prkotiny riadite rozchod.... Neviem ako by to tu vyzeralo

acrobaleno
22. nov 2021

Mala si mu povedať, že ani on nie je tvoj ideál. A keď sa mu nepáči nech ide. KKS už ten už aký krásavec musí byť.

acrobaleno
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla Toto je podľa mňa základný pilier vzťahu. A keď niečo takéto partner povie, tak o čom to je?

sparrows
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla však on jej vyslovene povedal, že chce mať inú a KRAJŠIU ženu. Prečo by sa mala nechať ponižovať a strácať roky života s niekým takým? Niektoré ženy nemajú žiadnu seba úctu

7lenka11
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla a ty by si dobrovoľne ostávala vo vzťahu, kde ťa partner ponižuje, psychicky deptá alebo dáva ti najavo, že si niečo menej? prepáč, ale ja rozhodne nie.. vážim si samú seba a nepotrebujem byť o pár rokov psychicky na dne.. alebo aby sa moje deti pozerali na takéto správanie... radšej z kratšej cesty preč

vezuv_a_hekla
22. nov 2021

@7lenka11 ale ona nespomína, či to hovoril viackrát, či to hovorí stále alebo len raz. Ako ju inak ponižuje a depta. Možno by to autorka mohla rozviesť viac.

7lenka11
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla tak keď nazvala debatu "Priateľ ma ponižuje..." tak asi je tam nejaký väčší problém a nie je to len záležitosť skratu počas jednej hádky..

ivkazba
22. nov 2021

Píšeš, že máte dobrý vzťah, že sa občas pochytíte ako každý. Tak v prvom rade nie, nie každý sa háda. A nie, nemáte dobrý vzťah. Ak chlap povie žene, že našiel by si aj lepšiu, nadáva že si 2 mesiace bez práce (stane sa, že človek príde o prácu a nie vždy sa nová nájde hneď, skôr by ťa mal povzbudiť), tak to ani náhodou nemôže byť dobrý vzťah. Píšeš, že jeho otec je rovnaký. Nuž čo k tomu dodať. Buď maj rozum a nejakú sebaúctu a odíď a nájdi si časom niekoho, kto bude rád, že ťa má a bude si ťa vážiť. Alebo nemaj rozum a za pár rokov sem napíšeš, ako máš 2 deti, muž sa nevenuje tebe ani deťom ani domácnosti, psychicky ťa deptá atď. Takých diskusií tu je neskutočné množstvo a všetky majú spoločného menovateľa.... a tým sú ženy, ktoré sú ochotné žiť s debilom.

jaskolka
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla nuž potom si jedna z mála ľudí, ktorých by sa to nedotklo. On jej rovno povedal, že chce inú ženu, ale nemôže ju mat. Teda zrejme z nejakého dôvodu (je zadaná, nechce ho, nebol ju schopný ju získať, nemá na ňu a podobne)
Nepovedal, že "paci sa mi nejaká, alebo že chcem krajšiu" proste chce inú ženu, ale tu mať nemote
Preto je s terajsou, aj keď ta zrejme nespĺňa jeho predstavy. Proste "ma ju, lebo inú mat nemôže"
A reálne neverím, že keby ti partner povedal "chcem inú ženu" (teda nechce teba, ale nejakú úplne inú) by to tebou ani nehlo a ostala by si úplne v pohode.

ivkazba
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla to je prkotina? Ak chlap hovorí žene, že by chcel lepšiu, ale nemá na to? Ak jej nadáva že nemá prácu, namiesto toho aby ju podporil v hľadaní? Ako úbohá musí byť žena, aby toto považovala za prkotinu?

vezuv_a_hekla
22. nov 2021

@jaskolka pozri, ona tam doslovne píše že AJ ON by chcel inú ženu..... Nevieme, čo mu povedala predtým ona, že z neho toto vyšlo. Ako ja ho neobhajujem, ale autorka sa už neozýva, tak asi neodpovie.

jaskolka
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla teda jedine ze by mu ako prvá povedala, že ona chce lepšieho chlapa.

vezuv_a_hekla
22. nov 2021

@jaskolka pozri píše to na dvoch miestach.... Ja by som tiež chcel inú ženu..... Tak preto píšem, že ktovie ako to bolo. Keby to vyjadrila trochu presnejšie. Lebo aj ja koľkokrát hocičo poviem a o hodinu už ani neviem čo som povedala. Lenže tu je každý uvedomelý a pre každé slovo v hádke sa hneď rozchádza a všetci ostatní sú ubohí. Ja ho neobhajujem, keď to robí pravidelne a stále jej dáva najavo, že sa mu nepáči a hneď by ju vymenil... Nech sa páči.

jaskolka
22. nov 2021

@vezuv_a_hekla vždy je tu len pohlad ten strany, ktorá píše. Na základe toho sa odpisuje. Je možné, že to bolo inak, to áno. Ale to nezistime. Kým to teda autorka nepovie.
Plus po 2 mesiacoch bez práce by tiež správny partner to nemám vyhadzovať na oči.
Zase ja som zástanca toho, že aj v hádke vážim slová, lebo keď raz sa dačo povie už nikdy sa to nedá vziať späť a druhu stranu to môže veľmi za bolieť. Teda nesúhlasím s tým, že niekto má postoj, že "dačo poviem a o chvíľu už ani o tom neviem"
Pritom človek, ktorému to poviem, môže byt veľmi zranený a dlho ho to bude bolieť. Aj slovom sa dá ublížiť nie len fackou, či kopancom. Teda nie vždy je to "o prkotine" že sa rozísť len kvôli tomu, co partner povedal.

lenkakravcova
22. nov 2021

Vieš čo, môj niekedy zahlasi naopak, že mohol by som mať ďalšiu ženu, ale som rád, že mám iba teba.
Ak ten tvoj dáva takéto vyhlásenia, keď ešte nemáte deti, tak čo potom keď budete mat deti? Deti sú fajn, ale je to aj veľký stres niekedy. A častokrát sa nastrbene vzťahy rozpadnu, keď do nich prídu deti. Potom sa to však rieši náročne.
Odporúčam ti teda - vyjasniť si to. Úprimne sa porozprávať. A ak to skutočne myslel, tak ako to povedal, tak ho nechaj. Lebo ten ta nebude nikdy skutočne podporovať.

mamina0078
22. nov 2021

Necitala som komentare ale kebyze sa tak moj priatel sprava tak uz je ex. A kazdy sa pohada? Nie, kazdy sa nehada a nie je to normalne. Neviem si predstavit byt s partnerom s ktorym sa ci uz pravidelne raz za cas alebo nepravidelne hadam. Okrem ineho priatel by mal byt aj podpora v tazkych chvilach a nie zeby mi mal vykricat ze som bez prace. A kebyze ja som sa vo vztahu citila ponizene tak uz hned by mi blikala kontrolka, ci naozaj o ten vztah stojim a ci si nezasluzim nieco lepsie. Nehovoriac o tom, ze porovnavat zenu s autom alebo inymi zenami je podla mna ubohe ak chce inu nech ide za inou, clovek ktory naozaj miluje nema potrebu sa takto lutovat, ze je vo vztahu len preto lebo nic lepsie mat nemoze.

hefo
22. nov 2021

Ak nemáte deti, tak najskôr pôjde o tzv. prechodený vzťah. A to ponižovanie je o tom, že on nejako podvedome cíti, že ten vzťah mu až tak nevyhovuje, ale zároveň po toľkom čase je ťažké odísť z vlastnej vôle, preto (opäť azda podvedome) prenáša túto frustráciu na partnerku.

http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/pr...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz