Priateľ ma podozrieva z nevery a chce, aby som išla na detektor lži

sofia1991
2. jún 2015

Ahojte, prosim vas o radu, lebo si uz neviem pomoct....s priatelom sme spolu 3 roky, sme obaja studenti...nebyvame spolu ale travime spolu vikendy...na zaciatku bol velmi ziarlivy, kontroloval kde som chodila a vela krat sme sa za to pohadali a rozisli no vsetko sa po par dnoch urovnalo...na zaciatku som spravila par chyb, oklamala som ho ale skor len zo strachu ako bude reagovat...tykalo sa to predosleho vztahu nechcela som mu hovorit vsetko pretoze predosly vztah som ukoncila predtym ako sme spolu zacali chodit...mala som kamarata od detstva na kt ziarlil a podozrieval ze s nim nieco mam co nebola pravda, par krat som ku nepovedala ze som sa snim stretla lenze neslo o stretnutia kde by sme boli sami dvaja ale vzdy s rodinou...pre pokoj som kontakt uplne prerusila comu su dva roky...vsetko bolo fajn az na mensie hadky a nezhody kt sme vyriesili....prestal podozrievat a ja som ho v nicom neklamala ani nic netajima vedel o mne vsetko....no teraz z hodiny na hodinu ma obvinil ze som mu nebola verna ze uz sa vsetko dozvedel, a pri tom v ten den kt urcil som bola na skuskach v skole....nebavil sa o tom len povedal ze je koniec nic mi nevysvetlil a akakolvek snaha sa skontaktovat bola bezvysledna...po par dnoch mi povedal ze je to kvoli tomu ze som mu nebola verna, vraj mu to povedal clovek ktoremu veri viac ako mne....dalsim dovodom bolo vraj to ze medzi nasimi spolocnymi znamimi rozsirujem ze sme sa rozisli a nadavam na neho, lenze nic z toho som nerobima zdoverila som sa len dvom kamaratkam....trva to uz mesiac a stale sa nic nevyriesilo, vzdy sa rozhovor skonci hadkou.... Tvrdi ze mi nemoze doberovat pretoze som ho na zaciatku oklamala....jediny sposob ppdla neho je ze by som sla na detektor a potvrdilo sa ze hovorim pravdu....ja som uz nakoniec suhlasila, nemam co skryvat ale je to pre mna nepochopitelne a velmi ponizujuce ze nieco take odo mna ziada...velmi ho milujem nechcem byt bez neho ale neviem co mam robit....

timea7
2. jún 2015

k odborníkovi a obaja! On preto, lebo je chorobne žiarlivý, ty preto, lebo s ním ešte si!

anatalia77
2. jún 2015

@sofia1991 toto bude na dlhu debatu. A vysledok nie je zaruceny.

janinah
2. jún 2015

utekáááááj od neho a nikdy sa nevracaj,ušetríš si kopu problémov

caoli
2. jún 2015

toho nepresvedci ani detektor, ani serum pravdy, ani sherlock holmes. je to blazon, chory clovek a to si uz davno mala pochopit. suhlasit s takou hovadinou, kde mas rozum a hrdost?
btw kde robia taku diagnostiku na detektore pre ziarlivcov by ma fakt zaujimalo. ak sa nemylim, to moze nariadit len organ k tomu splnomocneny (sud, policia ?) v procese dokazovania trestneho cinu a vykonat a posudit ho moze len osoba k tomu opravnena. zneuzitie je predpokladam trestne.
to ti nedoslo, ze s tebou len manipuluje?

timea7
2. jún 2015

@sofia1991 keď ti nemôže dôverovať, je to vyriešené, bez dôvery vzťah ťažko bude fungovať, ty ho pošli do kelu a on si bude hľadať inú obeť.

lapalma
2. jún 2015

@sofia1991 ...dievčatko, neblázni ! 😉
Aký detektor? Som povedala a to platí ....tento chlapík je zrelý na lekára.....nič nevysvetľuj, neponižuj sa...rozchod a finito ! Všetky tvoje snahy sú zbytočné, život s chorobným žiarlivcom je NEMOŽNÝ ...žiaľ....

marisoul
2. jún 2015

Mala by si mu poďakovať, že ťa nechal, lebo to síce teraz nevidíš, ale urobil ti veľkú láskavosť. Väčšinou to začína tým, že ťa odreže od kamarátov, potom rodina a nakoniec ostaneš sama bez žiadneho sebavedomia a s otázkou kde sa stala chyba.
Máš možnosť žiť bez neho a lepšie, tak to využi 🙂

zuzkaanicka
2. jún 2015

@sofia1991 bud rada, ze je to len priatel, ze nemate deti ... s takymto clovekom by si skoncila na psychiatrii ... cim skor sa rozidete, tym lepsie pre Teba 😉

evelynm
2. jún 2015

Toto, co opisujes, vykazuje znamky chorobnej ziarlivosti. to je regulerna diagnoza a clovek, ktory nou trpi, potrebuje odbornu pomoc. Je chory, povedz si to na rovinu. Toto nie je prejav zdravého cloveka, toto nie je opis normalne fungujúceho vztahu. Ako uz bolo napisane, postupne ta izoluje od priatelov, známych, od rodiny a aj tak ta bude stale podozrievat. Neexistuje dokaz, ktory by ho presvedcil.
Toto chces zit? Si pripravena cely zivot celit psychickému tyraniu? Ano, toto je tyranie.
Pises, ze ho velmi milujes. Co na nom milujes? Su tie vlastnosti dolezitejsie ako tento chorobny prejav? Zvaz si dobre, co urobis so svojim zivotom.

digysa
2. jún 2015

@sofia1991 dnes deketor lzi.........o 5 rokov testy DNA .....vypada to, ze priatel ma namierene do tajnych sluzieb. Ake ma povolanie?

Ty si inak dobra truba....tebe nepomoze nic, staci si precitat : " Velmi ho milujem a nechcem byt bez neho..."

Tak ho miluj a ja by som si ten detektor kupila, lebo to asi nebude posledny krat, co ho bude od teba pozadovat 😒

sofia1991
autor
2. jún 2015

Najprv som nesuhlasila a nahnevala sa, lenze na to prisli spravy o to. Ze keby som mala ciste svedomie ze s tym nemam problem...ze asi nieco tajim ked sa tak branim...ze keby slo o nejo on by to pre mna spravil...lenze ja som skor suhlasila pre to ze som chcela aby s tym prestal, ale nechcem sa tak ponizit, ved ja som mu nikdy neublizila a keby som ho nemala rada tak s nim nie som....zvazovala som aj rozchod, sle je to tazke velmi ho lubim najradsje by som bola keby s tym prestal a zmenil sa, lebo predtym bolo vsetko fajn a teraz toto z nicoho nic z hodiny na hodinu doslova zacal s tymto....neviem co dalej mam pocit ze nech by som spravila cokolvek tak aj tak mi nebude verit a casom si najde dalsi dovod

sofia1991
autor
2. jún 2015

Nechapte ma zle ja ho mam rada lenze myslela som ze sa zmenil s tymto bol dva roky pokoj, a myslela som ze sa to nebude opakovat, lenze teraz je tu toto a neveri mi ani za svet, viem ze je to pritiahnute za vlasy myslim si to iste

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
caoli
2. jún 2015

@sofia1991 neprestane moja. a ty zapredas samu seba za zdanlivy pokoj, ktory nikdy nebude. zostanes so svojim trapenim opustena od vsetkych blizkych, lebo tych ti on vezme (uz s tym zacal), zamknuta na sto zamkov sama v sebe a zmenis sa na rozraseny uzlik nervov. z tvojej lasky zostane len strach, kedy zase pride ten okamih.
zial, takyto je scenar tvojho mozneho zivota, ak sa nespamatas.

"Ze keby som mala ciste svedomie ze s tym nemam problem...ze asi nieco tajim ked sa tak branim...ze keby slo o nejo on by to pre mna spravil…" - pohladaj si na nete znaky manipulatorov a psychoteroristov, je toho popisaneho dost. som si ista, ze presne taketo slova najdes v kazdom z tych zdrojov.

adinam
2. jún 2015

jednoznačne rozchod-je to chorý človek,Váš vzťah nemá budúcnosť...

timea7
2. jún 2015

@sofia1991 zabudni na to, že by sa zmenil. Povinne si tu prečítaj témy, v ktorých píšu nešťastné ženy, čo prežívajú so žiarlivcami. Ak nemáš dvanásť rokov, tak sa na váš vzťah začneš pozerať triezvo a nebudeš tu omieľať, ako ho miluješ.....Možno je tvoj prvý, možno ti imponovalo zo začiatku, ako sa po teba bojí, ako sa zaujíma o všetko, čo robíš, s kým sa stretáš, tebe s ružovými okuliarmi na očiach nedocvaklo, že je chorobne žiarlivý, čo je jasné všetkým, ktoré ti tu radia.Ak si chceš do...ť život, tak ho miluj ďalej a o pár rokov tu prídeš založiť tému, že už nevládzeš, si na pokraji psychického aj fyzického zrútenia, ale bojíš sa s tým niečo urobiť, lebo máte dve deti, on ťa úplne izoloval od rodiny a kamarátov, stále ťa podozrieva, keď sa nepriznáš k tomu, čo si neurobila, tak ťa prefacká.....ak tu ešte budem, odpíšem ti - DOBRE TI TAK.

evakovacova444
2. jún 2015

panebože si študentka ,máš celý život pred sebou,ber nohy na plecia a utekáááááj ...vieš kolko je v lese stromov tolko je na svete chlapov 🙂 a lepších

nair
2. jún 2015

@sofia1991 Ak verí niekomu inému viac ako tebe, je to smutné.. 😔 Ja hovorím, odísť, nájsť si druhého, a tomu už hovoriť iba pravdu 😉

sissy27
2. jún 2015

@sofia1991 ehm nerozumiem, prečo strácaš čas s niekým, kto viac verí niekomu inému? toto ťa robí šťastnou? takto chceš žiť celý život? dokazovať, že neklameš, že si mu verná? hovorí ti niečo "prezumpcia neviny" ? naštuduj si... nech ti on najprv dokáže, že si spravila to, z čoho ťa obviňuje, nie že ty mu máš vyvracať jeho domnienky...
si mladučká a ja ako "stará žena" ti hovorím - kopni ho do prdele (alebo do gulí, nech to má väčší efekt 😀) a začni konečne ŽIŤ !!! mimochodom, vieš čo sa stane, keď ho ty pošleš k vode? bude škemrať a prosiť ťa, lebo potrebuje niekoho, koho môže ponižovať, urážať a podozrievať a liečiť si svoje komplexy....

siska53
2. jún 2015

@sofia1991 a ty s nim este chces byt po tom vsetkom??? Nechapem....
Ten vztah si mala ukoncit ty a viac ho nekontaktovat..

moonlight1210
2. jún 2015

@sofia1991 jeho problem je, ze je pripraveny nacuvat a verit reciam kohokolvek, kto mu povie to, co chce pocut.
On ma nizke sebavedomie, moc sa boji ponizenia. Toho, ze sa mu ludia budu smiat, ze ho podvadzas, znevazujes.
Je to jwho strach a pokial mu niekto povie ze sa obava "pravom" a nie su to len jeho vymysly, veri tomu velmi rad.
Od tohoto mu nemozes pomoct. Ani vzdanim sa vybranych kusov kamosov, ktori mu pre nieco vadia, ani ubezpecovanim o laske. Ten strach je mocnejsi.

Na ziarlivcov plati jedine - obojok. Jasne limity, hranice. Jasne povedane, ze ak s tou ziarlivostou a obmedzovanim neprestane, ides od neho.
Ak toto neurobis, da obojok on tebe. Uz ho vlastne mas a on utahuje. Ak ma milujes... ak nemas co tajit... ja na tvojom mieste by som vzdy/nikdy...
Nevidis to?

horana
2. jún 2015

Co by som spravila ja:
- sla by som na detektor s tym ale ze to bude platit on
- po jeho absolvovani mu povedala: ja neklamem, oklamal ta ten, ktoremu si veril viac nez mne, ale prave preto ja s tebou uz nebudem, ahoj a definitiv. rozchod
nech ma nad cim rozmyslat 🙄

erika04
2. jún 2015

@sofia1991
Clovek je ziarlivy len do takej miery, do akej je sam schopny podviest

bonaqa2013
2. jún 2015

@sofia1991 detektor - tomu asi podobne šibe ako môjmu exmanželovi, ktorý mi prezeral gaťky keď som sa vrátila od niekiaľ....
Ale upokojím ťa, naše manž. vydržalo ozaj super krátko. Takže ak si od neho ešte nezmizla, tak nedoporučujem robiť finančne náročnú svadbu....

sardinka333
2. jún 2015

NIektoré ženy su fakt také zufalkyne, že budu aj s psychopatom lebo sa boja...že ostanu same? Čo na nom lubiš? Ty si presný prototyp týranej ženy a ked sa zbavíš tohoto tak je možné že sa na teba nalepí iný zufalec lebo takýchto zrejme pritiahneš, ak sa nezmeníš. Si submisívna, bez zdravého sebavedomia a vedomia si vlastnej hodnoty. A tie tvoje kamošky ti čo poradili? Takže zhrnme to: on ti ,,ponuka,, toto:
- kontrola
- strach
- nedovera
- psychické vydieranie, manipulácia
- stihomam, paranoja.....toto na nom miluješ?

anatalia77
2. jún 2015

@sofia1991 ...velmi ho lubim a chcem,aby sa zmenil.

Bola som na trznici a kupila som si ceresne. Teraz vecer sa na ne pozeram a tiez si hovorim ako by som si dala jahody. Milujem ich.
Co myslis,ked budem nad nimi bedakat,zmenia sa na jahody?

Nie. Musim si ich zaobstarat.

timea7
2. jún 2015

@anatalia77 stručné, jasné, výstižné prirovnanie, ale myslíš, že pochopí, že chce pochopiť?

timea7
2. jún 2015

@erika04 u chorobne žiarlivého to nemusí platiť

anatalia77
2. jún 2015

@timea7 noo,mam strach ze nie.
Ale mozno prekvapi.

zuzike3811
2. jún 2015

@sofia1991 jednoznačne rozchod, ja mala to isté ale ver že to bude stale iba horšie, samé kontroly podozrievanie... aj keď sa ti to zdá teraz ťažké rozísť sa ale ver že je to to najlepšie, je tomu už takmer 10 rokov čo som sa rozhodla pre rozchod a nemám čo ľutovať je mi oveľa lepšie 🙂