Priateľ ma opustil. Má novú priateľku a čakajú bábätko

baskica
3. sep 2023

Ahojte baby..ja ani neviem ako to napisat alebo co robit ale priatel uz 3 roky robi v zahranici a ja som bola doma s malou…a v piatok mi napisal ze on tam uz ostane ze tam ma priatelku a cakaju babetko proste z nicoho nic…aj peniaze mi odmietol poslat povedal ze bude platit vyzivne ale teraz mi nevie poslat lebo si zariaduju byt s priatelkou…proste z nicoho nic ja nechapem…a teraz fakt neviem co robit absolutne bez penazi mam asi 5 € v penazenke…ano viem ze ho mozem dat na sud vyzivne a vsetko ale co robit momentalne? Nemam ani nikoho kto by mi pomohol rodicov uz nemam…zblaznim sa asi fakt v pondelok ma mala nastupit do skolky aj tam kopa veci treba platit…a ja ani na jedlo nemam uplne som zufala fakt neviem co robit😔

nelca0510
3. sep 2023

@baskica neodkladne opatrenie na súd hneď v pondelok. A tlačiť na neho,nech ti pošle peniaze kvôli škôlke. Ty na MK sa nik nebude skladať.

doriiis
3. sep 2023

A to ty vôbec nemáš vlastné peniaze? Rodičak,rodinné,železná rezerva..nič?

brendaa
3. sep 2023

@baskica kontaktovať v meste sociálny úrad, alebo v obci, dokážu pomôcť... Aj UPSVaR - kuratelu, Predbežné opatrenie na zverenie dieťaťa.....

manzanillaa
3. sep 2023

@baskica ja by som sa bez hanby vybrala za jeho rodičmi,ak ich teda ešte ma a poprosila o pomoc,keď ich synátor sa správa ako kreten

sense
3. sep 2023

Súrodenci, tety, ujovia, babky. Kľudne aj za jeho. Rodičmi by som išla a zajtra ráno hneď vybavovať zverenie a podať žiadosť na výživné?
To nemáš žiadne úspory, rezervu nič? A to si predsa vedela dopredu ze bude treba platiť škôlku

janinah
3. sep 2023

Malá v pondelok do škôlky a ty si práce? Ako môžeš tak gazdovat.ze nemáš nijakú rezervu? To nemáš ani jediného človeka čo by ti pomohol.ani jedinú kamarátku.krstnu mamu.nikoho?
Akosi tomu celému príspevku neverím....

andrejkap123
3. sep 2023

To kde hladate takych debilov? 😫

janage
3. sep 2023

Zájdite na miestny úrad, preveria ta a môžeš získať jednorazovú podporu.
K tomu ako ti tu ženy nakladajú...na jednej strane majú pravdu, na 2. do očí bije fakt, že pokiaľ by dieťa ešte nebolo narodené do pomoci by sa hrnuli.

elmivelmi
3. sep 2023

Ked nechce in skus jehi rodicov.

dievcacitajucelist
3. sep 2023

@baskica čo vlastne čakáš od tvojho príspevku? Radu? Peniaze? Materiálnu pomoc? Nehnevaj sa, ale ostať s 5ečkami v peňaženke, bez jedla a v pondelok je nástup do škôlky....si sama bez rodičov....

pribinak
3. sep 2023

@janage prečo by mala dosť jednorazovú pomoc? Má partnera, to že nemá ani fuka jaj jej vina …..ako môže takto dospela osoba existovať
Kde má rodičak? Prídavky? Kde je jeho mzda?

Toto je z veľkej časti aj jej vina, či sa jej takýto názor páči alebo nie

janage
3. sep 2023

@baskica ešte sa môžeš okrem obecného alebo mestského úradu, jeho rodičov obrátiť na miestnu charitu, občianske združenie (u nas je take, preveri ta a pomôže) či krízové centrum. Neviem co okrem školného a stravy potrebuješ uhradiť v škôlke.

mici88
3. sep 2023

@dievcacitajucelist hej presne toto potrebuje počuť. Možno chcela poradiť na koho sa obrátiť a čo robiť. Myslím, že pani má dosť zlé obdobie aj bez vašich komentárov.
A áno je smutné že nemá rezervu, ale možno fungovali aj, že ona doma a priateľ platil domácnosť 🤷🏻‍♀️ ja by som tiež takto fungovať nechcela práve kvôli tomuto. A nie každý si vie odložiť peniaze. Veď také výdavky sú všade teraz, ani potraviny nie sú najlacnejšie.
Moji známi fungovali celé roky, že žena platila šeky a nejaké jedlo do domácnosti - z malej výplaty) a nič jej skoro nezostalo, možno iba nejaké minimum a muž platil ostatné - deti , domácnosť a podobne. 🤷🏻‍♀️

janage
3. sep 2023

@pribinak pokiaľ nie sú manželia tak jeho peniaze sú len jeho peniaze, toť krásny príklad k téme SL je len bezvýznamný papier.
Na jednorazovú podporu má nárok kazdyvkoho preveria, že skutočne je náhle v zlej životnej situácii. Co ona ako slobodná matka, ktorú opustil partner zo dňa na deň je.

zmrzlinka2021
3. sep 2023

@pribinak voči nej nemá priateľ žiadnu vyživovaciu povinnosť

megan777
3. sep 2023

@andrejkap123 ja som myslela ze len moj byvaly bol suknickar ale ako tu na mk citam pomaly kazdy piaty muz je

kassandra25
3. sep 2023

@baskica no a preco si s 5 eurami, ze momentalne? To sa stale takto spoliehas na druhych? Co ty nemas v hlave ziadny rozum a doma v kredenci nemas zasobu penazi na x vecí? Tak to je potom tvoja smola, ze si takto dopadla. Vies, jeho aj mohlo zrazit auto a na mieste mohol zostat mrtvy, to by si tiez nic s tymi 5 e neurobila. Si teda decko, spolahnute v kazdom smere na dospeleho - priatela a teraz sa ti to vypomstilo.

kassandra25
3. sep 2023

@dievcacitajucelist že? Otras. Mozno bolo na iné, tych peňazí.

megan777
3. sep 2023

@baskica Ty pekne pytaj, volaj mu peniaze od neho je to aj jeho dcerka a to, ze zariaduju byt s druhou,v prvom rade strava pre malicku no a pouc sa z chyb ,ktore si zazila,je mi to v prvom rade luto ked nieco take otrasne spravi muz zene podvod koli druhej zene a pouc sa ze si treba nechat korunky hlavne na jedlo,neviem ci dostavas nieco a ak nie ma 5rokov chodi do skolky,hladaj si pracu,aj ja si hladam,vsade posielam zivotopisy,moj maly mal 4roky a dalsia vec podaj si hned o vyzivne na sud,popripade mozno na urad prace informovat sa hmotna nudza zatial,neviem ale ci mas narok,treba ist za tym

mamina7070
3. sep 2023

skus popredat co mas a ihned vziat nejaku pracu

to su prostetie vztahy na dialku

dievcacitajucelist
3. sep 2023

@mici88 priateľ (nie manžel) 3ROKY pracuje v zahraničí..dieťa nastupuje do škôlky takže ma koľko rokov ? 3roky...takže ako dlho žili v jednej domácnosti? Ona bola doma na RD..poberá aj rodinné prídavky a dostávala peniaze od priateľa...tak prečo má iba 5€ ? A nemá čo do úst?

Pokiaľ je tento prispevok pravdivý je autorka dosť naivná osoba.

simca06022011
3. sep 2023

Treba si to.vydiskutovat v prvom.rade s otcom. Dieťa ide do škôlky, zo dňa na deň jej toto oznámiť je úplne svinstvo. Proste nech sa chlap preberie. Co ma teba co zaujimat nejaká jeho nová ženská... nech ti on povie co máš robiť, či sadnúť na bus a prísť k nim, alebo ísť k jeho rodine alebo neviem.. ma aj on nejaké povinnosti, aj morálne. Aj keď myslím, že tu si si vybrala muža bez chrbtovej kosti.
A tiež sa prikláňam k tým co nechápu ako môžeš byť bez.financnej rezervy. Ako v kľude môžeš byť 3r, kým tvoj "chlap" je v zahraničí a robí si co chce, nestará sa sa (myslim osobne), rodina nie ste a nenapadlo ta, ze to presne takto môže dopadnúť.

annamalaga
3. sep 2023

A rodičák? Ten si asi už minula či?

moonlight1210
3. sep 2023

Povedz v skolke ako je. Ze budes meskat s platenim, lebo mas situaciu, aku mas, prislo to nahle, ale riesis to. A zacni riesit hned v pondelok.

Normalne sa ozvi jeho rodicom. Preposli fotky jeho vyjadreni, ze odmieta teraz platit na dieta, lebo si zariaduje byt s novou tehotnou priatelkou. A popros ich, ci ti neposlu na preklenutie aspon 50€. To myslim zvladnu.

Napis aj jemu, ze ta nezaujima, ze nova priatelka potrebuje novy nabytok do noveho bytu. Su dvaja dospeli ludia, tak zarobia hadam spolu dost na to, aby to zvladli zaplatit bez toho, ze na Slovensku nechaju jeho dieta o hlade. Co je to za otca, ze kus nabytku je pre neho zrazu dolezitejsi.

Nauc sa gazdovat s peniazmi a odkladat aj po troske nedotknutelnu rezervu, na ktoru nesiahnes. Najlepsie do nadoby, ktoru neotvoris inak ako znicenim, aby ta to nelakalo vybrat ich na nejaku hlupost.
Na taketo nahle pripady sa vzdy zide mat rezervu po ruke, aby si uz neostala v podobnom prusere. Aj nazbieranych iba 100€ ti pomoze preklenut skromne 1-2 tyzdne (mozno aj 3), nez zozenies pomoc.

A hladat rychlo pracu. Ak nemas. Kludne sa rovno aj v tej skolke spytaj, ci nepotrebuju trebars upratovacku. Este by si aj nemala problem s pracovnou dobou a vodit a vyzdvihovat si dieta odtial, ak by ta vzali.
Alebo obehni blizke obchody a bary v okoli, ci ta nevezmu. Nech to nemas daleko od skolky do prace.
Na rychle vyriesenie terajsieho problemu, nez si najdes nieco ine, by to stacilo.

pribinak
3. sep 2023

@zmrzlinka2021 ale voči dieťaťu má! A toto mala mat už dávno poriesene

pribinak
3. sep 2023

@janage toto nie je chyba existencie či neexistencie SL, zas nebudeme naivne, ok?

Toto je chyba že ako je ona zabezpečená. Teraz keby dieťaťu potrebovala kúpiť lieky tak čo? Z čoho idete existovať? Ma čo do ust pre dieťa?

Ak mam dieťa s chlapom ktorý sa nezaujíma a mij jediný príjem je rodicak a prídavky tak dávno pradavno mala mat výživné

Lenže keď niekto sedí pasívne a čaká za zázrak …..je dosť mozne že sa ho nedočká

No nič, zajtra je pondelok, treba sa zobudiť a začať rieist siruciu

pribinak
3. sep 2023

@mamina7070 toto asi ani nebude že vzťah, proste len majú spolu dieťa, on 3 roky robí v zahraničí, dieťa má cca 3 roky……aký vzťah?

mirka414
3. sep 2023

No kedze robí legálne v zahraničí (predpokladám ) tak vypýtať si papier koľko zarába a podľa toho určiť výšku koľko ti bude prispievať na dieťa a sup si hľadať práci aspoň na pár hodín a začať život sama s dieťaťom .možno to dopadlo pre teba a tvoje dieťa dobre ,lebo je to fakt charakter zakladať si druhu rodinu v čase keď ma ďalšiu na Slovensku

janage
3. sep 2023

@pribinak tak písala, že nemá rodičov, možno sa nemala kde naučiť ako funguje dospelý človek v rodine. Ďalej písala, že partner pracoval v zahraničí a zrazu sa prevalilo, že tam má inú priateľku a čaká dieťa. Nepísala nič o tom, že by sa doteraz nestaral o ňu a dieťa. Skôr si myslím, že vycestoval za prácou a posielal financie či platil účty. A vycestoval zrejme, aby peniaze mali.
Možno sa spolu dohodli, že on bude robiť vonku a ona sa bude starať o dieťa a keď sa troska v škôlke zabeha, začne si hľadať robotu. Nevieme.
Ak by ten SL bol, manželia majú voči sebe vyzivovaciu povinnosť, takže nemohla by ostať bez koruny ak on pracuje.
Pokiaľ manželia nie sú jeho mzda je jeho príjem, nie spoločný.

pribinak
3. sep 2023

@janage nemala sa kde naučiť? Prepáč 3 roky je matkou ….

Vieme že nie sú manželia. Tepretizovanie je na nič. Ja súhlasím s návrhom aby šla za jeho rodičmi