Priateľ ma nevie podporiť

21. máj 2023

Ahojte baby, tie čo ste študovali VŠ mali ste v ťažšom období cez štátnice oporu v priateľovi ? Lebo ten môj len vecne fňuka že sa nevidíme lebo naše štátnice sú rozsiahle a učím sa denne fakt veľa … proste žiadna pekná motivačná správa že mi verí a pod proste mne by to pomohlo a namiesto takej správy mi radšej napíše že mu chybám a tak podobne. Tak ja neviem či chcem veľa alebo mám byt sama sebe záchrancom. Nehovoriac že po štátnici sa vždy na nho teším že teda budeme spolu skôr ako večer no zbytočne no ked ide o nejake koníčky tak kvôli tým aj o 12 vie skončiť 😞

doriiis
21. máj 2023

Ako pardon ale ako by ťa mal on akože zachraňovať? Čo,keď ti napíše motivačný traktat na 500 slov tak ta to zachráni pred množstvom učenia?Tvoja škola,tvoje starosti.Ty si si ju zvolila,tak bojuj.Tes sa,že máš priateľa,ktorý ti napíše,že mu chybas a tak.Mnohe nemajú ani to.Trosku pokory

lindous
21. máj 2023

My sme štátnicovali spolu, tak sme sa tak nejak podporovali navzájom, ale žeby sme si zrovna nejaké motivačné správy vymieňali sa nedá povedať, skôr sme sa snažili vytrhnúť sa zo stereotypu a spríjemniť si trošku tie dni.. mne nejaké vyslovene slová podpory nechýbali, skôr som potrebovala prísť na iné myšlienky, ale keď tebe áno, tak mu to naznač... viem, že sa ti to možno potom nebude už až tak rátať, ale naozaj ti nečíta myšlienky a zrejme myslí to, že mu chýbaš v dobrom a neuvedomuje si, že pre teba to môže znieť ako fňukanie a máš z toho ešte horší pocit potom - čomu rozumiem, toto by mi tiež vadilo, ale treba to povedať...

danieli
21. máj 2023

Cely zivot je o prioritach…nespominam si, ze by ma manzel nejako extra podporoval na statniciach, ako ved som sa ucila pre seba, nie pre jeho rozziarene oci…ale, ze sa nevie casovo uvolnit pre teba, a pre konicky vie…toto by ma matalo…

vkatush
21. máj 2023

Keby ťa nepodporoval, ver mi, že by to vyzeralo inak.
To, že ti napíše, že mu chýbaš, je spôsob vyznania a nie fňukanie-sťažovanie sa. (To sťažovanie sa môžeš vidieť v celom tvojom príspevku, napr).

A sebe zachráncom? Wtf. Uč sa dievča, lepšie urobíš a "zachrániš" samu seba pred FX.

hankab
21. máj 2023

Ako by ta mal podporovat? Ved nejdes behat maraton. Nahodou je pekne, ked ti prizna ze mu chybas.

mooonika1975
21. máj 2023

Sama si podporou sebe, venuj sa sebe, on vydrži. Si už pred cieľovou rovinkou. Tak sa sústreď. Nikto nedokáže pochopiť teba tak ako ty sama. Vždy bude každý iný človek to vidieť skreslene, podľa seba, podľa toho ako to vidi on. Tažke to neovplyniš.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
21. máj 2023

zachraňovať ťa má? A čo sú štácky ohrozenie života? Potrebuješ hlavne kľud na učenie, čo by akože mal robiť? Píše, že mu chýbaš, tak vieš, že na teba myslí, ty sa sústreď, tlač do hlavy a nerozptyľuj sa blbosťami

miskajerry
21. máj 2023

Ja ťa úplne chápem, potrebuješ slová uistenia. Keď budeš mať čas, prečítaj si knihu Päť jazykov lásky. https://www.rodinka.sk/zena/vztahy/prvy-jazyk-l...

januska12323
21. máj 2023

Od čoho ťa má zachraňovať? Uč sa, keď spravíš tak oslávte.

lindous
21. máj 2023

@hankab no ja by som to k tomu maratónu v tomto prípade kľudne prirovnala, nie je to zas taká maličkosť, teda aspoň ja som si svoje odstresovala 😅 jasné, nejde o život, ale je to veľká vec v živote človeka, hlavne keď má pred tým... keď už má potom, tak na to spomína inak...

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
21. máj 2023

Tým, že mu chýbaš ti chce povedať, že ťa má rád. Aj to je spôsob povzbudenia.

domkakvet
21. máj 2023

Dobre ze ti napisal ze mu chybas.

mary888999
21. máj 2023

🙂 jooj , nečitaj sprostosti viď vyššie.
Normalne mu napiš, že: aj ty mne chybaš, ale ocenila by som kedy si mi podvedome nevyčital že momentalne nie si stredobod mojho zaujmu.
Jednoducho ty potrebuješ iny typ podpory ako potrebuje on a to čo potrebuje ti dava ..viď 5 jazykov lasky.

emma2782
21. máj 2023

Ja som bola na strane tvojho partnera, teda priateľ študoval, ja nie. To, že ti napíše, že mu chýbaš neznamená, že ti chce vyhadzovať na oči ako málo si s ním, je to vyjadrenie lásky. Ja som napríklad partnerovi dlho písala motivačné texty, že to dá, je šikovný, verím mu atď. Sám mi povedal, že potrebuje kľud a ďakuje, ale bol by rád ak by sa mohol v kľude sústrediť na učenie. Po skúškach som tiež nečakala naňho pri vchode.. Mala som svoje záľuby a to, že bol po skúškach a mal čas neznamenalo, že ja všetko zahodím lebo on už má čas..

thoughtfulweirdo
21. máj 2023

@mary888999 Prečo myslíš, že by správa "chýbaš mi" mala byť podvedomé vyčítanie, že sa mu nevenuje? Mne to príde celkom vzťahovačné a riadne domyslave 🤭 Ja som bežne partnerovi (teraz už manželovi) napísala "chýbaš mi", keď sme boli dlhšie od seba, či už kvôli štúdiu, práci alebo len zábave, dovolenke. A teda absolútne to neznamenalo "štve ma, že sa mi nevenuješ". Znamenalo to akurát "vnímam tvoju momentálnu neprítomnosť, čiže si v mojom živote dôležitý a myslím na teba, aj keď sa nevidíme", nič viac 🙂