Priateľ klame

6. júl 2023

Zatajil mi kde bol, našťastie žiadna žena v tom nie je .
Prečo ale rovno nepovedal že sa niekam chystá a musím sa to náhodne dozvedieť cez internet? Keď som sa aj pýtala či niekam ide alebo konkrétne sa chystá na tu aktivitu tak má vysmial že nie že ja som paranoidna a domyslam si zbytočne ..
Keď som mu volala nedvíhal neodpovedal až keď bol doma sa ozval strašne má to dostalo veď predsa dovera je o inom a som dosť tolerantná aby sa so mnou dalo baviť o všetkom
Niesom ani raketa čo by mu niečo zakazovala alebo takto len má to zarazilo …a neviem ako sa ho slušne spýtať aby som nevybuchla
Tak má napadlo keď klame v takých banalitách čo potom ostatné veci v živote

melanta
6. júl 2023

A kam išiel akože? Žijete spolu? Lebo toto je také všeobecné čo píšeš, že ťažko sa vyjadriť. Aj keď áno, ak niekto klame v malom, bude aj vo veľkom. Ak to nerobí teraz, neskôr bude. Akékoľvek obhajovanie klamstva nie je v poriadku. Na druhej strane, ani žena stíhačka nie je ideálny partner. Nepíšem, že sa ťa to týka. Ale sú ženy, ktoré čekujú každú minútu muža a všetko riešia prečo, načo, s kým a to tiež nie je ideálna partner do života.

cyberk
6. júl 2023

Podla mna si z tych, co zacnu hystercit (prilis rozoberat), ked im priatel povie pravdu. Mam hned niekolko kamaratov, ktori maju taketo zeny doma a zial nemozu byt k nim uprimni, co realne vonku robia..... smutne to vztahy, ale ocividne pre pokoj doma, su radsej ticho alebo si nieco vymyslia. To neznamena ze ich nemiluju, len si nechcu doondit den a riesit somariny :D
@listy456

autor
6. júl 2023

@melanta práveže niesom stíhačka je normálne sa spýtať čo toho druhého čaká další deň a podobne …tak načo zatajovať veci kam chodí a podobne

viestta
6. júl 2023

Strasne ta to dozralo a nechces vybuchnut. Ma uz s tebou podobnu skusenost, ze si vyrobila big problem z prkotiny? Ak ano, necuduj sa mu.
No a druha vec je, ako daleko uz je vas vztah. Ako daleko je pre teba a ako daleko je pre neho? Lebo ak nie ste na tom rovnako, tak asi ti nepotrebuje oznamovat vsetko. Ani netaji, len nema potrebu ti vsetko oznamovat

melanta
6. júl 2023

A kam išiel? Čo konkrétne ti nepovedal? Lebo to je podľa mňa dosť podstatné. Pretože ak spolu ľudia nežijú, hovoriť tomu druhému každý prd, ktorú človek cez deň urobí, nuž neviem.

h2
6. júl 2023

Mne by to veľmi vadilo. Keby ti to len nepovedal, tak ešte OK, veď nemusí ti všetko vešať na nos. Ale keď si sa ho priamo spýtala a on klamal, dokonca ťa vysmial, tak to je podľa mňa príliš.

autor
6. júl 2023

@viestta big problem to aj bol ak koníčky boli prednejšie ako partnerka …a to zabolí…zatiaľ čo ja si nemôžem len tak robiť čo sa mi zachce …
Takze to je aj odpoved pre @melanta …ani by sa mu nepáčilo keby ohlásim neviem aký výlet s kamarátkami a podobe …a to čo robí on o to sa nemusím starať tak Dakujem pekne

thoughtfulweirdo
6. júl 2023

Tak keď si predstavím, že sa opýtam muža, či ide napríklad na rybársku súťaž a on mi do očí povie "nie, nejdem", a ja ho potom nájdem na fotkách, tak by to pre mňa bol naozaj koniec dôvery a áno, bol by to veľký problém 🤷🏻‍♂️ keby mi tak zaklamal partner po 10 rokoch, čakal by nás vážny rozhovor o smere, ktorým spoločne pôjdeme alebo aj nepôjdeme; keby mi zaklamal niekto počas randenia, už by sme ďalej nepokračovali.

viestta
6. júl 2023

Nuz teda, ked ty si pod podrobnou kontrolou a on si lieta ako volny vtak kde sa mu zachce, si si ista, ze treba tento vztah udrziavat?

jan510
6. júl 2023

Ak zbytocne nerobis cirkus, nesalies a nestihackujes a aj tak klame, tak problem ma on. Ty sa mozes len zariadit

melanta
6. júl 2023

Tak ja som vydatá a mám svoje koníčky a môj muž svoje. A idem teraz cez leto na výlet na 3 dni s kamoškou, len my dve. Je to normálna vec v normálnom vzťahu. Nemaj vzťah, ak nevieš tolerovať, že partner má svoje koníčky a má aj svojich kamarátov a ak ty nevieš čas tráviť aj bez neho. Ak robíš scény vždy, ak sa venuje svojim koníčkom, ani sa nečudujem, ak klame. Ale neboj, skôr či neskôr prestane, pretože si nájde takú , ktorá nebude očakávať, že vo vzťahu sa 100% oddá len aktivitám s partnerom.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. júl 2023

@melanta aha tak takú ktorá by mu toto tolerovala čo ja by horko ťažko našiel a to viem čo vravím, trocha si to nepochopila… ja keby odídem na 3 dni s kamoskou tak už si mysli že idem na lov alebo neviem čo..
ide o princíp povedať normálne a vyhnúť sa týmto prekvapkam…

viestta
6. júl 2023

Mila autorka, ak by ma chlap podozrieval, ze idem na lov ak idem na par dni z domu s kamoskami, urcite by uz nemal oznacenie "moj priatel, partner" A v tom pripade by mi bolo jedno kade chodi on.

akiana
6. júl 2023

A to ze v tom nie je ina zena mas odkial, tiez od neho? Zivot ma naucil, ze za podobnym spravanim je takmer VZDY ina zena, spravidla manzelka alebo oficialna partnerka.

modrykonik33
6. júl 2023

Fuu hovoriť o sebe že si dosť tolerantná sa vylučuje s ostatnými vetami, ty vôbec nie si tolerantná a je smutné že sa necháš od partnera takto kontrolovať. Je normálne mať svoje koníčky a tráviť čas osamote bez partnera ☺️

ladyblcha
6. júl 2023

Mimo temy, ale velmi ma zaujima, ci stihacky vedia, ze su stihacky. Skratka, ci si to miestami uvedomuju alebo vobec.
Tym nemyslim autorku, len mi to tak napadlo.

listy456
6. júl 2023

@cyberk
@melanta zase ste sa ozvali len aby ste povedali daco 😀 kde pise ze jej vadilo ze tam siel?? co si upravujete prispevok podla toho jak sa to vam hodi?? pise ze vyslovene jej vadilo klamstvo a ne ze dakam siel.... cisty primitivizmus z vasej strany. :/ Utocite tu na nu ze chlap si najde inu, melanta ako inak ked nepise o nadstandartnom prijme tak pise odveci.... ,,nebud vo vztahu ked nevies tolerovat konicky,,. Kde citas toto?? ked je tam napisane ze jej vadi klamstvo 🤔 ak toto by ste tolerovali tak nechcem vidiet vase vztahy.. Dalsia vec ze pisete tu ako keby vacsina chlapov nemala ex. Kolko zien je poznacenych neverou a neveria ani chlapom v dalsich vztahoch??? cize uz ked fabulovat chcete, lebo vase komentare vobec neboli o probleme ktory riesi zakladatelka temy ,tak jeho ex mohla byt kludne stihacka a on si to doniesol do dalsieho vztahu a zatajuje veci co jeho terajsej pridu normalne... ked neviete k veci napisat ale upravujete si prispevok iba aby ste zneli drsne tak dovidenia a ak sa melanta chystas odpovedat tak mi prosim ukaz kde pise ze jej vadi konicek a nie klamstvo a co tomu naznacuje vobec. A cyberk ak ty budes mat co povedat tak mi prosim ukaz o co pravdepodobnejsie je ze ona je ta stihacka a ne ze on si tento komplex doniesol z minuleho vztahu lebo ja zas poznam takych muzov. z oboch situacii dakych...uz ked fabulujes tak obojstranne prosim

listy456
6. júl 2023

@melanta a odpovedam iba na tvoj posledny koment aby si si nemyslela ze ta tu oznacujem ked normalne daco napises no ten posledny je az moc odveci upraveny podla teba

janetinka27
6. júl 2023

Ahoj, tazko posudit, lebo neviem o co islo,ako velmi vazne to bolo,ako velki to narusilo tvoju doveru. Ale mrzela by ma jeho reakcia, ze som paranoidna a ze si domyslam.
S muzkm mame obaja slobodu a kazdy moze travit cas aj svojimi zaujmami a aj so svojimi priatelmi, ale nikdy si neklameme a ani nic netajime, normalne si povieme kam ideme. Mne by tiez vadilo mat partnera, ktory klame alebo sa zatajuje. Lepsie to asi s nim nebude.

xeniii
6. júl 2023

Každopádne chápem, že to klamstvo zamrzí, no pokiaľ sa ty nepriznáš, že vieš kde bol a že ti klamal, sa asi sám len tak neprizná. Takže buď to vstrebeš alebo s tým na neho proste vyletíš

ckocka
6. júl 2023

A kto ťa pri chlapovi ktorý ti tak ubližuje drží?

petronelag
6. júl 2023

To určite nie je v poriadku, keď nepovie, čo plánuje robiť, ani keď sa ho opýta, to vyzerá tak, že on si chce robiť, čo chce a priateľka nemusí o tom vedieť - namiesto toho, aby sa snažil o spoločné aktivity, často takto robia ženatí muži alebo takí, ktorí majú tých priateliek viac.

cocolino234
6. júl 2023

@autorka vôbec nie som prekvapená, že sa tu našli ženy, ktoré by tolerovali ak by im muž úmyselne klamal, že bude s kamarátom na bicykloch a reálne by išiel na koncert, tu sa všetko otáča proti autorkám (máte problém pochopiť, že to nie je o tom kam išiel ale o tom, že klamal). Tolerovali by to dupľom ak by sa muža v ten deň spýtali "idete na ten koncert?" muž odpovie "Nie, čo si, nebuď paranoidná, povedal som, že nie." aj keď dobre vie, že tam ide. Ony to zistia na druhý deň cez sociálnu sieť ale čo, predsa nebudú stíhačky a nebudú to riešiť. Nebudú riešiť, že im klamal do očí lebo ony nie sú stíhačky. Tu si niekto mýli pojem stíhačka a prenáša to na seba, podľa toho aj reagujú. Ony vedia, ktoré sú to.

A už vôbec nechápem tento postoj od žien v manželstve. To by vám bolo jedno, že vám muž z hocijakého dôvodu klamal, že niekam nejde? proste by ste to klamstvo preskočili? Boli by ste v poriadku s partnerom, ktorý klame, keďže to radíte autorke? naozaj smutné.

ckocka
6. júl 2023

@cocolino234 Ale veď ju nikto nenúti to tolerovať.

cocolino234
6. júl 2023

@ckocka Samozrejme, na to má vlastnú hlavu. Ja reagujem na to, ako ľuďom v dlhodobých manželstvách údajne príde v poriadku, že by im muž takto klamal. A v podstate hovoria autorke, že muž má právo na vlastné hobby a čas vyhradený sám na seba a bez partnera, s čím sa všetky zhodneme. S čím sa ale nezhodnem je to, že o tom je podľa nich tento príspevok. Tu sa rieši klamstvo a nie to, že ona mu zakazuje hobby.

Radia jej, aby bola tolerantná k jeho koníčkom inak ju opustí. Pritom to, čo ona netoleruje sú klamstvá. Keďže komentujúce tento fakt ignorujú, znamená to, že ony by toto klamstvo tolerovali? preskočili? To len v ich virtuálnych životoch tu na mk. Pochybujem, že by normálna žena ignorovala takéto banálne klamstvá vo vzťahu.

viestta
6. júl 2023

@cocolino234 vies co mne osobne pride divne na tomto vztahu? On jej nepovie kde sa nachadza, ale ona nemoze ani na vikend odist, pretoze by isla na lov, ma si "pytat povolenie". Tam to nie je v poriadku od svojej najpodstatnejsej podstaty. To klamstvo a zatajovanie len zapada do celkoveho obrazu vztahu o nicom.

ckocka
6. júl 2023

@cocolino234 Ja už som videla toľko spôsobov ako spolu páry fungujú či nefungujú, že sa neodvážim povedať toto by nikto neurobil. Mňa skôr vždy prekvapí čo všetko sú ľudia ochotní tolerovať len aby nezostali sami. Veď to je presne aj problém autorky.

cocolino234
6. júl 2023

@viestta ak sa mám pozrieť na ich vzťah ako celok z toho, čo nám sem napísala, tak by som to nepovedala lepšie ako ty. Ich nastavenie musí byť niekde úplne mimo a nerozumiem tomu, čo ju pri ňom drží. Nevedela by som existovať s niekym, kto mi zakazuje celkovo a nie to ešte v prípade, že keď ide o neho, tak zatajuje. Čo iné by vlastne od takého chlapa čakala?

Ak sa na to pozriem len ako na túto konkrétnu situáciu bez pozadia a vezmem do úvahy vyjadrenia, ktoré tu vzhľadom na tú situáciu padli, tak by som sa ku daným komentujúcim inak nevyjadrila.

@ckocka preto som pre istotu napísala normálne ženy. Tento spôsob fungovania má od normálneho veľmi ďaleko a najpravdepodobnejší dôvod prečo ostať v takom vzťahu v bezdetných pároch je podľa mňa práve to, že ten druhý nechce ostať sám a tak toleruje aj nemožné.