Mám 22 rokov, priateľ 25 a mame teraz 2 rocneho synčeka. Viem že som si to uvedomila až teraz keď je neskoro no zo začiatku mi to prišlo milé že dával najavo že som jeho a iný sa pomaly nemoze ani pozrieť. Časom som si však uvedomila že to asi nie je normálne. Aj keď je pravda že chlapi sa za mnou často otocia, nikdy som mu na žiarlivosť nedala dôvod. Vždy keď sme spolu von a pozrie sa na mna iny, vidím z priateľovho pohladu že mu pomaly plánuje smrť. Žiarlil aj keď ma niekto začal sledovat na instagrame alebo požiadal na fb o priateľstvo. Kvôli tomu som si aj zrusila všetky tieto siete. Mám len messenger a whatsapp a aj to mi občas prekontroluje. Keď mi to už išlo na nervy, vyslovene som mu zakázala chodiť do môjho mobilu a nerespektoval to tak som si zmenila heslo na mobile aby mi tam už nešiel bez môjho dovolenia. To ste mali vidieť ako vyvadzal že čo pred ním tajim keď mám iné heslo. Pred rokom v lete, keď sa ešte dalo chodiť na kupaliska ma oslovil jeden muz, keď som obliekala pri skrinkach maleho kým sa priateľ prezliekal v kabinke. Keď vysiel urobil mu taky vystup že by som sa najradšej pod zem prepadla od hanby. Ja neviem ako mu už mám dokázať že nechcem nikoho iného a že nemá prečo žiarliť. Mali ste niektorá vo vzťahu podobne situacie? Rozchod mi prosím neraďte, mame už dieťa a inak je priateľ fajn len toto mi vadí najviac
To nie je odovodnená žiarlivosť, nijako mu nedokážeš že nemá dovod.
Ma nulové sebavedomie ked toto robí, v hlave
si vytvorí paranoje... Neviem ine to asi nebude, jedine zeby skúsil nejak zapracovať na sebavedomi. Ty neurobíš nic podľa mňa,je to v ňom.
Takehoto som mala a zdrhla som od neho... Zakazoval mi chodit za rodicmi a vonku... Potom mal dalsiu... Ani ona to nevydrzala... Takyto chlap sa nezmeni a bude to horsie
Smer odborník. Takáto žiarlivosť nie je normálna. Úplne vážne - nech to rieši s odborníkom, inak vám to zruinuje vzťah.
Znici ta,utekaj!!!! Ziarlivostny psychoteror je najhorsi.
Tri možnosti:
- rozísť sa (toto si odmietla)
- zvykneš si
- budeš takto trpieť do konca života
Ešte taká poznámočka na záver... tí, čo najviac žiarlia, majú väčšinou najviac sami za ušami.
@marseillefan pravda a je k tomu aj pekné príslovie podľa seba súdim teba ten kto sám vie že nemá čistý štít neustále upodozrieva druhú stranu
no na tvojom mieste by som chcela niekoho ineho a jeho poslať na liečenie
Hned ti radia rozchod, ale pokial to nie je extrem..treba to s nim stale preberat.Pozri na to z druhej strany-keby sa po nom otacali zeny,keby ho na kupalisku balila ina zena,pacilo by sa ti to? Moj mal podobne chovanie,teraz je klud odkedy sme sa vzali.Asi potreboval pocit istoty.Telefony si pouzivame navzajom.Nepaci sa mu ak niekto po mne čumí takisto sa to nepáči mne.Podla mna je normálna urcita davka žiarlivosti vo vztahu,pokial to jedného neobmedzuje a neublizuje.Potom sa tu zas riesi ľahostajnosť partnera,takze vidis,kazdemu vyhovuje nieco ine.To ako sa chova tvoj partner neznamena,ze hned ma frajerku alebo podobné dedukcie.
@kubkovamama mne sa to nezdá normálne, keď sa žena len nevinne s niekým rozpráva alebo sa na ňu niekto pozrie a jej partner urobí scénu. Buď je to chorobný žiarlivec alebo druhá možnosť - IQ hojdací koník, však vynadam ludom do všelijakých na ulici a ani neviem o čo ide....
OK, keby sa mi zdalo, že sa okolo muža točí nejaká ženská alebo niečo podobné, tak sa s ním o tom porozprávam doma.
A aby mi muž kontroloval mobil a kvôli nemu by som nemohla byť na socilánych sieťach? to je už začiatok psychického týrania.
Terapia alebo rozchod. Zrejme sa to bude len zhorsovat. Ani jeho to urcite netesi, vsak takto sa neda normalne zit, pravdepodobne preziva velmi neprijemne pocity.
Začni mu robiť to isté, kontrolovať mobil, žiadať zrušiť sociálne siete a tak
A ver ni pre dieťa je niekedy lepšie keď rodičia spolu nie sú, lebo dieťa vníma a nevraviac o tom ze v budúcnosti bude považovať takéto správanie za normálne...
A ten tvoj priateľ zatiaľ urobil len scénu a co bude nasledovať ďalej...
A keďže si rozchod zvrhla tak máš možnosti
1. Trpieť to, byť celý život nešťastná a dúfať ze ostane len pri kontrolách..
2. Ale si zvykneš že nesmieš nikde s nikým... A ze si nonstop kontrolovaná
A este k tvojmu prispevku, ty mu nemas co dokazovat “ze nechces ineho” . On ti ma dokazat, ze ti doveruje.
Suhalsim a tým,ze jeho sebavedomie je nízke,ma komplex vo vzťahu k žene a sebe samému, on sa na milión% otáča za krásnou ženou,ale za tebou sa nemôže nik. Akoby to bola tvoja vina,ze ti niekto da kompliment. Vela sa rozprávať treba na túto temu s nim,ze ta to uráža ak o tebe pochybuje...
Co bude robit,ak skončí rodičovská tvoja a pôjde robiť,a budú tam kolegovia? Ta nepustí do práce,a uz mas aj manipuláciu aj žiarlivosť ..treba to utnut na začiatku
Moja kamoska mala takeho, nakoniec sa aj tak rozisli, ked on uz jej zakazoval chodit aj ku gynekologovi a trval na tom,ze bude pri vysetreni. Teraz da ten tvoj este ovlada, zanedlho uz to nebude a urobi ti zo zivota peklo.
No už prvá chýba bolo zrušiť FB a IG. Izoluj a panuj. Keď máš svedomie čisté tak nainštalujem naspäť nebudem sa predsa izolovať a niečo stále dokazovať. Teraz čo priberies,budeš chodiť s mastnými vlasmi aby po tebe nekukali? Chlap má očividne nejaký problém buď sám so sebou, Nena čisté svedomie alebo má už diagnózu. Dala by som si pozor lebo takéto správanie sa zvykne zhoršovať
Myslite že to môže mat po mame? Jeho mama je na jeho otca presne taká ako on na mna. Keď jej muž chvilu mešká z prace hneď mu vola kde je, žiarli na jeho kolegyne, stále kontroluje čo robí na notebooku atd. Ja neviem zatiaľ nad tým len gulam ocami ale fakt si neviem predstaviť čo bude keď pôjdem do prace a budú tam muzi
Inak tie siete mi nekazal zrušiť on ale zrusila som si ich sama od seba aby som mala pokoj a nemal čo stále kontrolovat
Ono je už detail ci ti kázal sociálne siete zrušiť alebo si to spravila pre pokoj v rodine dosiahol to co chcel a ty si to urobila ako ústupok nie preto ze si chcela to zrusit ale preto aby si jemu vyhovela a mala pokoj
A potom čo nepôjdeš ani do prace lebo neznesie že by si mala robiť s mužmi alebo by si tam nedajbože za vadila o nejakého muza co i len pohľadom lebo sa ti priplietil do zorného poľa
Tak na porovnanie ako vyzera moj vztah, ktory povazujem za normalny. Mne moj muz mi nikdy nezakazal mat ucet na socialnej sieti, necital moje sukromne konverzacie, pred covidom nemal jedinu poznamku, ked som isla vecer von s kamoskami/kolegami/kamaratmi/etc. Chodievam na dovolenky aj bez neho s mojou partiou ak on vtedy nemoze, alebo sa mu tam nechce, lebo vie, ze ja mam stale tuzbu objavovat nove krajiny. Samozrejme, castejsie chodim aj s nim a casto, ale nikdy mi nezakazoval ist bez neho. Ani jedna, jedina poznamka z jeho strany. Ziadne ziarlivostne divadlo. Samozrejme, ze to funguje rovnako aj z mojej strany.
@kubkovamama je rozdiel ziarlivost a ziarlivost
Nevinne to zacina ale uz to je varovny prst
Ak je to chorobna ziarlivost on si nepomoze ani ona jemu
Mala som tu cest na taky vztah (ziarlil mi aj na bratranca)
Robil sceny potom lasku vyznaval a nenapadne vinil mna.
Je velmi tazko sa vymotat z takeho vztahu cim skor tym lepsie
Inak svata pravda ako tu niekto napisal podla seba sudim teba
Tiez som sa casom podozvedala 🙈😁
Drzim palce autorka ja osobne by som to ukoncila
Toto au velmi sikovni manipulatori
Uvedomujes si vôbec, že si psychicky týraná? Ak áno, chces fakt zostať s ním do konca života? Urobí ti zo života peklo....ak si to neuvedomujes, má niekto s tebou zatriasť aby si sa zobudila? Pretože nie je normálne, aby ťa kontroloval, upodozrieval, na teba sa niekto pozrie a on mu plánuje smrť? Wtf? Žena preber sa a utekaj aj so synom
Autorka ako si dopadla?
Navrhni mu nech sa da liečiť