Dobrý večer, môj priateľ mal podmienku v čase podmienky som na neho podala trestné oznamenie po ktorom nasledoval súd. Po súde ho vzali do vyšetrovacej väzby. Ja však chcem svoje udanie stiahnuť alebo sa odvolať aby voči nemu moje konanie nebolo riešené.
Chcela by som sa opýtať či niekto riešil niečo podobné alebo by mi vedel poradiť ako to celé urobiť a kde sa prípadne na koho sa obrátiť.
Za každu radu budem vďačná. Dúfam že sa nájde niekto kto by mi vedel pomôcť alebo poradit v tejto veci.
Ďakujem
@xcxcx dúfam, že to nebolo za napadnutie
@xcxcx za čo si dala na neho trestné oznámenie?
ak si skutocne mala dovod na TO, tak brat ho späť by bola mega chyba
nie je to take jednoduche.
skus google, napr.
https://ficek.sk/mozem-vziat-trestne-oznamenie-...
https://martinkovicova.sk/stiahnutie-trestneho-...
ak si mala dovod podat TO, tak si rozmysli, ci ho chces stahovat...
Moja rada je, že utekaj preč..
A trestné oznámenie sa len tak stiahnuť nedá.
tu nie sme vo filmoch, ze podam TO a potom ho stiahnem. paradoxne dost vela ludi si to mysli, ze to moze urobit. existuje vsak suhlas poskodeneho, kedy poskodeny dava suhlas na trestne stihanie a bez tohto suhlasu nemozno v stihani pokracovat. tyka sa to ale iba vhbranych trestnyh cinov.
pokial ta zbil alebo na teba utočil, je hlupost to sťahovat, robis zbytočnú pracu policii, súdom a štatu..možno si na koniec udobríte v posteli, ale zbije ťa zas a tak dokolečka..3x meraj a raz strihaj
alebo si najmi pravnika 400€/hod..
Ak je v podmienke a nahlasila si ho už mu nepomôže ani svätena voda to ju už basa na tvrdo.Jasne je to hra to si si mala uvedomiť ešte predtým než si ho išla nahlasiť.Trestne oznamenie sa stiahnuť neda že včera si ho nahlasila dnes si zmenila názor.To sú važne veci a nie holubník.Ak si vedela že je v podmienke a TY ho pôjdeš nahlasiť čo si čakala že mu daju nobelovu cenu na kriminalke.Už sa s tým neda nič robiť podmienka je to že v prípade že niečo urobi ide na tvrdo do basy tam sa už neda nič.Ale to je taký základ vedieť že pri podmienke porušení je basa.A čo ťa k tomu viedolo že si ho nahlasila na políciu z akej veci.To už sa odvolať neda poriadne si mu zavarila čo už človek s uči na vlastných chybách.
@alickapusinka to čo je za komentár, že poriadne si mu zavarila? Fakt si nemyslím, že by na neho podala trestné oznámenie len tak z roztopaše za nejakú banalitu . Predpokladám, že išlo o domáce násilie , samozrejme mýliť sa môžem, ale najčastejšie chcú sťahovať oznámenie práve obete domáceho násilia . Ak mu niekto zavaril, tak jedine on sám
Priateľ mal podmienku a ty si ešte aj na neho podala trestné oznámenie. Som presvedčená o tom, že to bude dobrý výkvet, kriminálnik a nemala by si ho absolútne stiahnuť.
@ayato tak suhlasim s tebou ale nevieme čo jej urobil nepíše jasne súhlasim s tým že ak ju zbil smaozrejme dobre urobila ale nepíše čo jej urobil.A myslím si že aj bez pravnickeho vzdelania musela vedieť že ak bol v podmienke a išla ho zahlasiť tak musela vedieť že pôjde do basy.Možno mala skrat najprv niečo urobila a teraz to chce stiahnuť.Nepíše čo jej urobil nepíše že ju zbil takže nevieme samozrejme ak by ju zbil tak samozrejme že dobre urobila.
@alickapusinka keďže už bol v podmienke zrejme nebude normálny človek aj bez toho, aby na neho podala trestné oznamenie
@alickapusinka Prosím Ťa, v tomto štáte sa bité a týrané ženy nevedia roky dostať k niečomu viac, ako 30 eurovej pokute za porušovanie spoluobčianského spolunažívania. Ak už niekto má podmienku, tak určite mu nezničila ona živiť svojím trestným stíhaním.🤦♀️
Ja by som jej na vašom mieste vôbec neradila. S najväčšou pravdepodobnosťou radíte obeti domáceho násilia ako pomôcť tyranovi.
@alickapusinka vieš čo ti poviem, že je vlastne úplne jedno čo urobil, keďže ho za to stíhajú, tak to určite nebolo nič dobré. Podmienku tiež človek nedostane len preto, že sa na niekoho škaredo pozrie.
Nič nesťahuj, nech pekne pyká za svoje chyby.
Asi jej došlo, že ak je v podmienke a má ďalší prúser, možno násilie, tak basa ho neminie. Niekedy mi naozaj rozum zastáva.
@bbshop ona ho vyseka z kriminalu a on ju za odmenu zmrzači alebo zabije
Poznám taký prípad kde nezamestnaný syn mal podmienku lebo sa pobil s niekým a keď bol doma opitý pravidelne bil svoju mamu, ktorá ho živila z dôchodku. Ale nechcela to riešiť, že ona svojho syna neudá, len sa vyplakala do telefónu, alebo pri návšteve ukázala modriny.
Až raz keď ležala dobitá na dlážke sa doplazila k telefónu a zavolala políciu. Keď syn videl že mama telefonuje tak utiekol, ale ho nakoniec našli a šiel do väzenia.
@xcxcx a za co si podala trestne oznamenie a preco ho chces stiahnut?