Ani neviem ako začať...
Mám 25 rokov a som vo ôsmom mesiaci.
S priateľom čakáme dcérku. Otehotnela som ani nie po 4 mesiacoch ako sme sa spoznali. Priateľ ma 29 je samostatný a bývame v jeho dome.
Problém je jeho bývala. Teda skôr jeho vzťah k nej.
Predo mnou mal 3 ročný vzťah. Ukončila to ona tesne pred tým ako mali spolu začať bývať. Bola starsia od neho o 7 rokov, samostatná dobre vyzerajúca. dôvod, že vraj ju podviedol. On tvrdí, že to urubil naschval, pretože ho vytláčala tým ako ho neposluchala v ničom.
Všetko od začiatku vyzeralo medzi nami ok po tom ako som zistila, že som tehotná som mu to oznámila. Nadšený nebol, keďže tvrdil, že rodinu a deti nechce, no zachoval sa zodpovedne a po mesiaci som už bola presťahovaná u neho doma. Problém nastal, keď som zistila, že bývalej stále píše. Vždy to iniciuje on, štýlom, že jej napíše ako sa ma a potom to vždy medzi nimi skončí rovnako... ona mu vkuse opakuje, že s ním nechce už nič mat on jej všetko vyčíta, ze to medzi nimi pokazila. Na moje naliehanie jej oznámil, že som tehotná aj to to vkuse odkladal. Ale nakoniec jej to zatelefonoval. Bola som pri tom. Popriala mu všetko dobre a ukončila to tým, aby ju už nikdy nekontaktoval. O 2 týždne som našla správu ako jej písal, že jej pošle foto malej. Jej reakcia tam už nebola žiadna.
Hrozné ma to trápi, pretože on na ňu vkuse nadáva, ale mám pocit, že ju stále lubi a so mnou je len z povinnosti.
Neviem čo mám robit...
tak na tvojom mieste by som si vyriesila vsetko sama este predtym, ako spolu zacnete zit aj s dietatom. akoze staci mi ta veta, ze ju podviedol, lebo ho vytacala tym, ze ho v nicom nepocuvala. aj ty tak chces dopadnut, ked "nebudes pocuvat"? mne to pride ako maximalne nezodpovedny nevyzrety chlap. este bude aj za byvalou doliezat, ked nema zaujem. nejaky chudacik, nie?
Po 4mes.otehotniet je strašne nezodpovedne. 😟Z vlastnej skúsenosti viem že muž ktorý raz dokázal podviesť stým nebude mať problém urobiť to znova...tu by mi blikali kontrolky🙀, mohol ti tvrdiť že ona neposlúcha atď veď a ty poznáš aj jej verziu ako to bolo medzi nimi naozaj? mne to príde ako keď vtáčika lapaju pekne mu spievajú.Ty keď nebudeš náhodou počúvať tiež polezie do postele s inou? celé choré... podľa mňa on riadne nevyzrete decko
no ak si cakala lasku ako z romanu kde ta hned po tak kratkom case bude milovat az do konca zivota - vitaj v realite -happy end sa nekona.. byvala na neho kasle ale on na nu nie..ty si bola len ta kt mu mala pomoct zabudnut ale zial pre neho si ostala v tom..keby si nebola tehotna na 98% by si uz nebola s nim ... bud sa s tym zmier ze si na druhej kolaji alebo mu ukaz ze i ty mas prednosti a vies mu dat lasku domov a dovod sa vraciat domov... a nielen dietatom-to vztah nezlepuje ..
Ja viem, že to bolo nezodpovedne no stalo sa a na potrat som ísť nechcela ani za cenu, že zostanem sama.
Zisťovala som ako to medzi mini bolo len od ich spoločných známych. Mali ju radi a bola medzi jeho kamarátmi aj rodinou obľúbená, vraj mu aj finančne pomáhala s prerabkou domu, čo nepriamo potvrdilo to, že ešte nedávno jej vracal nejaké peniaze. Takze toto bola asi pravda. Ja neviem či som viac naštvaná na ňu za to, že všetci o nej okrem priateľa hovoria len dobre, ako dobre vyzerala aká bola aká je úspešná a podobne alebo na neho, že vidím, že mu stále vŕta v hlave. Ku mne je pozorný, nič nám nechýba avšak vidím, že keď ma blby deň tak je v tom práve vždy ona.
Ta žena je fakt asi snom každého muža a všetci ho obdivovali, že ju mal po boku a jeho štve, že teraz ho úplne odmieta a ignoruje.
Ja som z toho veľmi nešťastná už som premýšľala, že ju kontaktujem ken čo jej poviem ? Ona ho nikdy nekontaktovala aspoň o tom neviem
a z akeho dovodu by si ju kontaktovala? sama si si odpovedala, ze na to nie je dovod, nevies, co by si jej povedala. a neviem, ani preco by si mala na nu byt nahnevana, ze je pekna a niekto ju ma rad... ona skratka nema s vasim vztahom a dietatom nic. problem je tvoj chlap
Podla mna z tejto trojice je jediny normalny clovek jeho byvala. Ved mu jasne povedala aby ju nekontaktoval, tak nech zo seba priatel prestane robit paka.
A ty tiez, naco si naliehala aby jej dal vediet ze si tehotna? Ved ju ocividne nikto z vas nazaujima. Fakt ako deti.
Radit co.. Tu by len pomohlo keby tvoj frajer dostal rozum a zacal sa spravat ako normalny zodpovedny dospely clovek a ty tiez. Ale tusim ze to bude inak. Ze sa to dieta narodi do dalsej "skvelej rodiny"..
nechaj ju na pokoji-nic zle ti predsa nespravila... ona nemoze za to ze ju tvoj priatel kontaktuje,sama pises ze ho ziada aby ju nekontaktoval,neodpije etc.. co ma este spravit? ziarlis na nu ale ona za to ze je inteligentna priatelska osoba nemoze.. porozpravaj sa s priatelom ak uz musis nieco riesit .. povedz mu ako ta to rani a poziadaj o blokaciu jej cisla ale az ked sa ukludnis aby si neposobila ako zirliva hysterka ... bud rad ze je gentleman a neposlal ta na potrat alebos a na teba uplne nevykaslal .. si este celkom dobre na to vsetko dopadla takze mozes byt rada- a nehladaj problemy v druhych
Ja netvrdím že je to v poriadku. Viem, že ona za nič nemôže a zistenia okolo ich vzťahu potvrdzujú moje obavy, že dôvodom a príčinou rozchodu bol on.
Snažím sa tárať o domácnosť, byt milá, upravená, pozorná, aby nemal dôvod myslieť na inú. No vidím, že nie všetko je v mojich silách.snad časom pochopí, že ona je minulosť a uvedomí si hodnotu vlastnej rodiny. Mne je to len ľúto, že napriek všetkej snahe, dieťaťu jeho city patria stále jej i keď ona už o to očividne nestojí
Možno pomôže čas.. Inak asi nič.
Si predstavujem ako mi vola ex, na ktorom mi uz prt zalezi, ze ma tehotnu frajerku 😁 🤦♀️🤦♀️ moja jedna 6tyzdnova znamost, bola taka je.nuta. ja som od neho usla z dovolenky, hrozne sa spil a robil ziarlivostny cirkus za nic, jeho fantazmagorie, a potom po 2r mi volala jeho vtedajsia uz manzelka, bo sa medzitym aj ozenil, aj dietko mali, ze preco si piseme. Tak som jej vysvetlila, ze my si nepiseme. Ze to iba on pise mne 😁 ja som totiz, neodpisovala a ten pako si sice vymazaval spravy, ale pako nevymazal potvrdenia o doruceni (to este stary mobil co maval). Tak akoze trapny cely tlfonat. Uz aj ja som mala priatela vtedy ineho, len jemu stale nedochadzalo a stale mi vypisoval aj tak, aj ked som ignore mala na neho. A potom sme sa dlho bavili na tom s kamoskami. Takze jej prosim ta nepis, budes za vtipnu iba.
A koľko boli spolu??? Inak nejako nerozumiem tomu,ako ju môže ľúbiť,keď ju podviedol keď ešte boli spolu? Nechápem...
Keby ona opustila jeho,ok ešte pochopím,ale on ju mal v pecku keď súložil s inou,tak čo to je za laska?
Ona zrejme zistila, že to nie je spoľahlivý chlap, rozišla sa s ním, a ma v tom jasno. Nekontaktuje ho, čiže v nej problém nebude. Skôr on je nezrely, vôbec si neváži, že bude otec, a reakcia, že bývalá "nepočúvala" tiež nesvedčí o jeho úcte k ženám. Bohužiaľ, po tak krátkej znamosti bola hlúposť otehotniet, ale čo už, stalo sa. Skus sa s ním porozprávať, ako si vlastne predstavuje vašu spoločnú budúcnosť, život, či stále chce písať bývalej. Držím palce.
@anita6666 boli spolu 3,5 roka
to bola jeho verzia, keď som sa pýtala na dôvod rozchodu. Podľa toho, čo viem od jeho kamaráta ju podviedol niekoľkokrát a ona na to prišla, vzťah okamžite ukončila. A napriek všetkému na ňu mysli stále 😢
@perdulka7 ja sa snažím ako viem avšak len nedávno som ukončila vysokú takze asi ťažko sa teraz môžem rovnať zene, ktorá ma rozbehnutú kariéru, vlastnú firmu a je sebestačná a chodí vyobliekana ako reklama na dokonalosť. Možno v jej veku budem tiež len medzi nami je viac ako 10 ročný vekový rozdiel a momentálne nepracujem. Myslím, že toto mu imponovalo najviac.
Nekontaktuj ju,ved si videla,ze ona nema zaujem. On si to musi sam v hlave vysporiadat. Ty za to nemozes. Ked ste sa dali dokopy,on este nemal predosle emocie spracovane a to,ze na nu nadava je toho znakom. Pockaj do porodu,mozno to ho zmeni a ak ani narodenim dietata sa jeho laska k tebe neprejavi,potom konaj.
Vyjadrim sa. K tomu ze bolo nezodpovedne tak skoro otehotniet ale boli na to dvaja. Neviem mozno by som od neho odisla a dala mu cas . Ak sa rozhodne ze ta nechce tak asi lepsie pre teba. Spoliehat sa na to ze ked sa dieta narodi ze ho to zmeni . Asi skor nie
Viac ako tu ex by som riešila kedy a kde podvedie teba. Muži sú poväčšinou samci a ťažko znášajú ak ich niekto nechá. Môj muž má bratranca a toho tiež nechala frajerka lebo zistila že poškuľuje aj inde. Nevedel sa s tym zmieriť, v kuse za ňou chodil. Nechcel ju späť, ale nechcel aby to bol on čo dostal kopačky.
No mas smolu na otca dietata. On je blb podvadzal ex a teraz ked je stebou by chcel podvadzat teba s ex. Ona zaujem nema. Takze coskoro si najde inu obet. Nevidim to pre teba ružovo v tomto vztahu.
Urazila jeho ego tým, že prišla na to, že ju podvádza a rozišla sa s ním. To je ta chlapska jesitnost, že ona si dovolila pána takto ponizit - rozchodom, preto za ňou dolieza. Len sa strapnuje. Ty nie si horšia ako ona, tým sa vôbec netráp. To on ma problém, on nevie, čo v tebe ma. A možno, keď na to príde, bude neskoro.
Otehotnela si, stalo sa, dieťa je dar v každom prípade. Bohužiaľ, chyba bola presťahovať sa k nemu a upnut sa na ten vzťah po tak krátkej známosti.
Možno radšej zostať zatiaľ sama s dieťaťom a počkať, ako sa vzťah vyvinie.
Hlavne sa neporovnavaj s nou, ona je ona a ty si ty. Ty sa staraj o vlastne stastie a neries kto je 'reklama na dokonalost'.
Mam pocit z teba ze si sama vytvaras problemy tym porovnavanim. Skor by som sa citila menejcenne lebo moj chlap dolieza za inou. Vyries si to teraz kym je cas, po porode budes mat ine starosti. A nemyslim si ze narodenim dietata sa zmeni.
Ja poznam rovnaký príbeh. Kamoska sa rozišla s frajerom po 5 rokoch vztahu(už je tomu 6 rokov). Žiadne vážne nezhody, nedarilo sa im dlho mat deti, prestali komunikovat, on ju vyhnal v hádke z domu, ona sa pobalila a odisla. Dlho trucovali, aj keď sa ľúbili. Ona časom prišla na to, že aj keď bol laskou jej života, nebol pre ňu. Mily pán ju do dnešného dňa kontaktuje a vyplakáva, že ona bola tá práva a že aku chybu spravil, že sa vtedy neudobrili. Pred dvoma rokmi mu oznámila, že je tehotna(potratila, čo on nevedel), na truc požiadal o ruku svoju novú frajerku a vzali sa do dvoch mesiacov. Keď sa dozvedel, že už dieťa necaka, zase jej začal vypisovat, posielat darčeky do prace k sviatkom a to už je pekne krasne ženatý a robi to do dnešného dňa a to mu kamoska napisala viackrát, aby ju nekontaktoval, že to nie je fér voči jeho žene. Asi by bolo na čase, aby išiel k psychoterapeutovi a začal riesit prekonanie vztahu, nech sa to s ním nenesie roky..
Jeho na jednej strane ex pritahuje, lebo mu lichotilo, ze prave taka zena je s nim. Na druhej strane mal pocit, ze si ju nedokaze udrzat. Nevedel najst tie spravne paky na jej osobnost, aby ho prirodzene respektovala (to je to, ze ho “neposluchala”. Nerespektovala ho az tak, ako si zelal, zrejme sa jej necitil rovnocenny.).
Tak s tym nieco “robil”.
A kedze je to jesitny slaboch, tak to vyriesil pozdvihnutim si ega neverami. Akoze si dodal pocit, ze aj on je chceny, dolezity, ze baby po nom idu. Nie je iba doplnok uspesnej zeny.
Mal xy moznosti, ako sa jej vyrovnat, ked uz si pripadal pri nej menejcenny. Vzdy sa da nieco najst, rozvijat, len v inej oblasti (alebo aj v tej istej).
On zvolil cestu najlahsieho odporu - nevery.
A kedze stale je to jesitny slaboch, tak sa nevie zmierit s prehrou.
Mozno to tusil, ze ak mu ona nevery zisti, tak ho odkopne, mozno si myslel, ze to ustoja, len ona sa “spamata”, ze ho moze aj stratit.
Kazdopadne s rozchodom tak lahkym a rychlym neratal. Ani s tym, ze ho tak rychlo vyciarkne zo zoznamu. To ho zrejme zaskocilo, ako lahko sa dalo vsetko prehrat.
Este to nevie predychat. Zrejme je mu to aj luto. Mozno by rad vratil cas a urobil veci inak.
Co zostava tebe?
Asi sa na nu hnevas, ze je tak dokonala, az jej niet co vycitat. Vzdy je zle, ked si zena uvedomi, ze nie sokyna je problemom, ale jej vlastny muz.
S tym sa najtazsie bojuje.
U sokyne si povie, ze potvora jej chce ukradnut stastie. No pri vlastnom muzovi vie, ze sama pre neho nic neznamena. To je horsi pocit.
Ty by si si mala vziat z nej priklad. Vybuduj si samostatnost. Zacni hned teraz a postupne na tom pracuj. Hoci si napriklad teraz len odkladaj po troche peniaze bokom.
Mozno to zvladnete a on si uvedomi, ze s tebou a rodinkou ma novu sancu na novy zaciatok a vzdychat za minulostou mu nijak nepomoze.
Mozno sa ale budes este cele roky potykat s jeho nevyrovnanostou s minulostou, hlavne s tym aky necakany koniec to vzalo (taky koniec utnutim vztahu sa vie potom u toho opusteneho este dlho vliect, lebo sa s tym nevie vyrovnat, zmierit.)
Tvoja nezavislost bude pre teba zdrojom istoty, ze sa tiez mozes rozhodnut a nebyt nutena znasat jeho stavy.
Presne to urobila aj ona.
Nemusis byt tak uspesna a uzasna ako ona. Co moze byt aj vyhoda, ze sa nebude zas citit menejcenny pri tebe.
Rozhodne ale maj zadne vratka, lebo takato povaha chlapa sa len tak nemeni.
Myslím, že si to myslíš správne. K bývalej priateľke je ešte citovo zaangažovaný. Nie je s tým stavom vyrovnaný. A s takýmto človekom sa nový vzťah buduje ťažko. Bez záväzkov by ste možno boli už dávno rozídení. Ak sa nesnaží spolupracovať, toto asi nemá zmysel naťahovať. To jednostranné snaženie udržať to v kope ťa bude len vyčerpávať.
Uz sa dost ponizujes tym , ze zijes s chlapom co ta nechce, zbalil ta len preto, ze asi chcel nastvat svoju byvalku na ktorej mu ocividne zalezi viac ako na tebe a vasom dietati...zije s tebou len preto ze si tehotna...a chces sa este viac zhodit tym, ze budes obtazovat jeho ex? No neviem kto to ma v hlave z vas dvoch viaac pomotane ...keby si mala hrdost uz davno si zbalena a riesis co dalej so zivotom
Ahoj len tak prezeram.prispevky a ten tvoj ma zaujal ...ja mam manzela 33rocneho ja mam 30 mame 3.deti jedno autisticke 10 rocna dcerka strasne tazko zvladatelna ...z manzelom som otehotnele hned po 3tom tyzdny randenia asi si povies pre bohaaaa no bolo to veru tak mala som 19on mal 22rok ..predomnou mal priatelku z ktorou bol od jek 14 do 17 akoze dieta a pubertacka strasne nim manipulovala no bol zalubeny az po usi to si len on myslel pokym ho nezacala podvadzat uz ked sa spolu vyspali v jej 16tke ...nechal ju kedze u neho nevera nebi odpustitelna ...bol sam 6 mesiacou nato spoznal mna a poviem pravdu ja som mu navrhla prve rande haha ...zacali smee spolu byvat ked som bola tehotna 2 mesiace a mal z toho radost no stale si na pokeci pisal aj z nou ja som najprv ziarlila neverila som mu ale po niekolkych hadkou uz ked som syna porodila mi povedal ze nestoji mu zato znicit si buducnost zomnou pre byvalu doslova slapku ..ukazal mi vsetke spravy kde sa mi vyhrazala ze nam rozbije vztach a ze on nemoze nikoho lubit len ju co jej on samozrejme vytkol ze on ma krajsiu lepsiu a hlavne vernu priatelku co ona nikdy nebude ...vtedy mi fakt odlahlo a dnes je to uz 13 rokou mame 3 krasne deti zivot mame stresujuci kedzw mame dcerku choru aleeee laska je tam stale mam sa o koho opriet nepodvadza prajuce stara sa a financie drzim vsetky ja on len ide na ucet a do centa ich dava mne a stale povie nic mi pri tebe nechyba mam vsetko co potrebujem si skvela manzelka priatelka milenka a najlepsia mam na svete a ze vobec nelutuje ze sa vykaslal na inu tak dufam ze aj ten tvoj sa uvedomi a dostane rozum ze byvala ze len minulost v zivote a ty buducnost aj vase babo
Neviem, či sa tu dá veľa robiť. Je to na ňom a byť tehotná po pár mesiacoch nie je žiadna výhra. Nevieš, aký je, čo očakávať... A nemal to vyriešené s bývalou...bolo to veľmi čerstvé. Ona teda problém nebude. Skôr on a jeho správanie sa. Môže prísť iná..môže nebyť dobrý partner a manžel...😕 Je mi to ľúto. Za seba sa asi len môžeš snažiť byť dobrá priateľka, partnerka a matka. 🙃