Priateľ je stále na mobile

6. jan 2022

Ahojte, mam priateľa s ktorým sme spolu 5 rokov,3 mesiace byvame spolu . Problem je v tom ze on je stále na mobile a s niekým si píše, napríklad sadne do auta pise kedze ja soferujem tak nemôžem vidieť komu pise. Aj doma cely cas len mobil v ruke.uz sa ani nevie so mnou rozprávať a vzdy ked mu poviem venuj sa mi,rozpravajme sa tak sa urazí.Ked sa ho spýtam s kym si stále pise tak na mna odvrkne ze s rodičmi alebo s rodinou. Sms mu pipnu aj niekolko x v noci. Som uz z toho na nervy 😕 na zaciatku sme mali mensiu krizu ked som zistila ze si pise s druhými zenami aj ked mi vravel ze nepise so žiadnou. Vzdy som mala pristup do jeho telefónu a samozrejme aj on do môjho.pred týždňom som zistila ze si zmenil heslo do mobilu a to ma nastvalo este viac ale nepovedala som mu to. Aj ked mi nieco ukazuje na mobile tak mi ho ani do ruky neda len ukáže buď s diaľky alebo ho drží v ruke pred mojimi ocami. Vedeli by ste mi niekto poradiť co mam robiť? Ci mu mam na rovinu povedat prečo zmenil heslo ,ci ma druhu alebo co😕 naozaj neviem ako dalej.rozmyslala som aj ze sa zoberem a pôjdem z bytu k mame ale este chcem skúsiť tuto ci mi poradíte. Budem veľmi rada za rady 🙂

karolinka234
6. jan 2022

S tými telefónmi je to tažké, ale ak ti ho nevie dať ani do ruky keď ti niečo ukazuje, tak prepáč ak ťa zneistil ale na 90% niečo skrýva. Napeiklad mne moj partner nemá problém dať do ruky telefón aj keď mu pípne správa mi povie nech sa pozriem kto mu píše, takže ako áno niekto ma rad svoje sukromie ale zasa mi príde že ten tvoj ešte keď si zmenil heslo, tak že niečo skrýva. Ja byt tebou mu narovinu poviem, že vieš o tom že si zmenil heslo a chceš vedieť dôvod.

karolinka234
6. jan 2022

*zneistím

mauduska
6. jan 2022

Ja by som sa ho spýtala. Povedz mu že sa ti nepači, že je toĺko na mobile, že mas pocit, že je závislý a sleduj reakciu. Alebo len tak nadhoď, že si si minule chcela prezvoniť mobil od neho, lebo si ho nevedela nájsť a mal nové heslo.. a spýtaj sa rovno, že aké má..

mamina0078
6. jan 2022

Podla mna v jeho pripade je to uz závislost... Ja by som skusila ho prehovorit nech zajde za odbornikom alebo rovno mu dala na vyber bud bude závislost riesit alebo idea od neho

hugob
6. jan 2022

A to spolu bývate teprv 3 mesiace a čo bude za rok? Treba sa ho opýtať na rovinu, lebo to fakt vyzerá akoby si písal s nejakou ženou. Aj by som mu povedala, že ak nemá potrebu sa so mnou vôbec rozprávať, tak môžem aj ísť. Uvidíš jeho reakciu.

4444mono4444
6. jan 2022

Musí mať nejakú podľa mňa ....Alebo zoznamku teraz to letí môj ez to robil kokotko

4444mono4444
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. jan 2022

Asi mu dam na výber bud telefon alebo ja.len som bola na vážkach ci mu to povedať preto som chcela vedieť co mi poradíte .lepsie riesenie asi nieje 😕

petravelasova
6. jan 2022

Tiež sa prikláňam k názoru ze si píše so zenou/ženami,keď si zmenil heslo a taji ho pred tebou,plus ti ho nedá do ruky a celkovo ked je stále na ňom..ešte si vsimni ze keď je na ňom ci sa otočí tak aby si ho nevidela,alebo nemá problém si písať s niekým keď sedi aj vedľa teba na gauči..ak je mimo tak je to jasný dôkaz..porozprávaj sa s ním o tom a keď sa to nezmení tak by som to riesila bud odchodom,alebo si ho tiež prestaň všímať a rieš len seba,rob si programy bez neho a bud mu to docvakne a zmení sa alebo to bude ešte horsie😔..držím ti palce.

autor
6. jan 2022

@petravelasova no práveže sa oddiali aby som mu do toho nevidela . ďakujem za radu

nikyball
6. jan 2022

No čo máš robit? Buď to budeš ticho trpieť alebo odídeš. Nič iné nie je.
My doma nemusíme mať zaheslovane mobily ani ich schovávať. Veľakrát volám z mobilu, ktorý mám po ruke.

komplikovana
6. jan 2022

to, ze si s niekym pise, by sa celkom este dalo. Ale to, ze aj ked s nim komunikujes stale cumi do mobilu, je uz cez ciaru. Venujete sa jeden druhemu dostatocne?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monka105
6. jan 2022

Narovinu mu povedať, že je to po 1. neúctivé voči tebe, keď spolu trávite čas a on má v ruke večne telefón a po 2. sebecké, keď spíte a jeho telefón budí zo spánku aj teba a po 3. podozrivé, vzhľadom na to, že už v minulosti si vypisoval s inými ženami. Nech sa zachová ako chlap a povie ti rovno, že má druhú, aby ste sa navzájom netrápili a nestrácali jeden s druhým čas.

aandrea9
6. jan 2022

Hm, ja nie som ponáhľavá ale až po 5tich rokoch bývate spolu? Nepíšeš ci to robil vždy alebo až teraz. Narovinu sa ho spýtaj aký má dôvod na heslovanie a mobilovanie a basta. S rodinou sa nemobiluje, s rodinou sa stretáva alebo sa navštevuje. Možno ani nevieš s kým tráviš 5 rokov života.

autor
6. jan 2022

@aandrea9 keďže mame obaja 22 rokov najskôr sme chceli doštudovať,nieco nasetrit az potom bývať spolu,na mobile trávil dosť casu aj predtým ale nie az tolko ako teraz

fleur1111
6. jan 2022

Je úplne jasne, že niekoho ma. Treba otvoriť oči, neviem koľko znamení ešte potrebujes, aby si si to uvedomila.

laska86
6. jan 2022

Odrbava nema ciste svedomie..zbal sa skonci snim..prednejsi mu je mobil a virtualny svet ako ty..zisti o co prisiel ked tam nebudes..drzim palceky

laska86
6. jan 2022

Nech byva s mobilom..chore decko..😱

lintu
7. jan 2022

Keby bol "len" závislý, na tom by sa dalo nejak popracovať. Podľa toho, čo píšeš, on má ale pred tebou zjavne tajomstvá. Drží od teba mobil, v noci mu pípajú smsky... Celé zle. Som za rozhovor a ultimátum. Uvidíš, ako zareaguje a podľa toho sa nejak zariadiš.

aandrea9
7. jan 2022

Aha. V tom prípade to rieš zoči voči, na rovinu a netráp sa zbytočne.

wetsel
7. jan 2022

@mauduska Niekedy sa týmto vôbec nič nezmení, keď to čloovek povie, mala som to tak s bývalým, ten bol permanentne, ešte aj na wc si bral telefón, schovával si ho keď šiel do sprchy aby náhodou som naň nenarazila. Kašľala som na to veľmi dlho, ale postupne mi to začalo vadiť, povedala som mu to a jeho odpoveď bola, že fantazírujem, že proste nikoho nemá, že mám na to kašľať. A tým som bola vybavená.

mauduska
7. jan 2022

@wetsel toto by bol pre mňa signál, že sa mám mať na pozore - trepe so sebou mobil, "fantazírujem". Asi by som mu preventívne balila kufor..
Môj manžel tiež všade trieska mobil, ale nemá problém mi ho dať do ruky, mám na naň heslo aj odtlačok prsta... jediný raz čo mi nechcel dať mobil do ruky 2 dni bolo keď mi objednal zásnubný prsteň a bál sa že mu prijde info z eshopu 😂😂

wetsel
7. jan 2022

@mauduska Tak ja som tak nejako verila. Myslela som si, že je to proste sila zvyku, keď toľko tvrdil, že nič tam nemá. Ale akonáhle náhodou, že nechal telefón na gauči a išla som ho len zdvihnúť a dať na stôl tak už robil okolo toho cirkus. A ja tak nejako som to brala, že no ok. Ale ozaj dnes mi to príde divné. Dodnes neviem či v ňom niečo mal, či nie. Ale tak našťastie je to za mnou. Haha tak to je ešte ten lepší prípad 🙂

majla1234
7. jan 2022

Moze ti dat do ruky telefon a pritom moze mat dve sim karty, isto pise s inymi. Bohuzial toto je taka doba

mischelin999
7. jan 2022

Myslite, ze si hned pise s inymi? Ale hadam nie, i ked to kolko travi teraz casu na tom mobile moze nieco znamenat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stonoz
7. jan 2022

Rovno ho nechaj, nestoji za to, aby si sa s nim zapodievala...najdu di takého, ktory bude mat o teba zaujem

modrykonik33
13. feb 2022

ako to nakoniec dopadlo?

autor
16. feb 2022

@modrykonik33 nedopadlo to ziadno 😕 stale tak isto. Povedala som mu svoje,ofucal sa .telefon na chvíľu odlozil no na druhy deň to iste.telefon v ruke stale .a asi ho tak strašne lubim ze rozist sa s nim by som nedokázala