Priateľ je polovičný róm

nikuska6478
1. aug 2016

Byvam vedľa babky vo dvore s mamou v rodinnom dome. Mam priateľa polovičného roma. Babke som zatiaľ nepovedala že som tehotná a bojim sa jej to povedať . Mala som jeden vzťah pred týmto a tiež sa jej moj uz ex priatel nepáčil . Proste nikdy sa jej nikdy nepáčil s kým som chodila. Na všetkých nadávala . Teraz sa jej nepáči že je cigán. Predávame suteren na byt aby sme tam s babom mohli ísť byvat . No Babka stále nadáva že sem budú chodiť cigáni a tak. Nedá si to vysvetliť. Moja mama povedala že to asi neprežije keď jej poviem že čakám s nim dieťa.
Poraďte prosím ako mám jej to povedať ?

natalym
1. aug 2016

@nikuska6478 Normálne. Dieťa už je brušku, už sa s tým veľa robiť nedá. Budeš to musieť prežiť.
A aspoň ten priateľ stojí za to?

sardinka335
1. aug 2016

Ehm...nikuška, v inej teme pišeš, ze mas 38 rokov! Si si ista??? Lebo toto su kecy pubertalneho decka,...ako sory v tvojom veku. Holt, mala si riešiť osamostatnenie a nie trčať zase u rodiny, takto to budeš mat na tanieri kým babka ,,nenatahne brka,, asi tak ...proste to niektorým ludom nevysvetliš a musíš sa voči tomu obrnit inak ťa picne...Radšej by som byvala niekde v jednej cimre v pokoji a klude ako denne mat toto na tanieri. Už si naozaj velka, tak sa začni podla toho konečne spravat.

moni244
1. aug 2016

@nikuska6478 a čo babka urobí, keď sa dozvie? dostaneš od nej varechou? vyťahá ťa za vlasy, dospej, si tehotná, najlepšie by bolo sa aj osamostatniť, ale na to asi nemáš odvahu

mimac
1. aug 2016

@nikuska6478 nieje cigáň ako cigáň, ja mám kamošku čo má ech cigáňa a normálne chodí do práce, prerába dom, pomáha jej, kočikuje, nakupuje stravu aby sa ona s taškami nevláčila, majú aj auto a vie ho opraviť....babka je stará škola...nerozumiem prečo prerábať suterén..tak sa presťahuj úplne inde aby si nebola na očiach, ono keď sa bábo narodí tak to už bude jedno, ale stále to budeš mať vyhádzané na oči keďže cigáňov sa každý človek bojí a prevažná väčšina je zlá, nepracujú, robia deti, nestarajú sa, kradnú, bijú sa, s takým by som ani ja v rodine nechcela byť- takto by som sa tvojej babke nečudovala..... aký je ?stará sa, stojí za to?je slušný?

mima4
1. aug 2016

@nikuska6478
pozri, ak si tehotna, ides sa teda vydavat, je cas sa osamostatnit, ste predsa dvaja dospely ludia?
musite vediet prevziat za seba zopdovednost a nevyhovarat sa na ostatnych.

Je pravda, ze rasizmus je silne v tejto spolocnosti zakoreneny, slovaci su sami o sebe kapitola, preto chodim na dovcu, kde nie su..aby mi nic neukradli...

nikuska6478
autor
1. aug 2016

S priatelom sa lubime. Pracuje nikdy nebol dlhsie nezamestnany. Vzdy si aj brigady nadiel. V dnesnej dobe je velmi tazko si najst nieco svoje a hypoteky platit a dieta na ceste. Mame moznost takto byvat a nieco aj usetrit. Pracujem ako predavacka a plat mam taky ze moc sa z nej neda usetrit a on nema tiez moc velku vyplatu a splaca hypoteku

silvia31
1. aug 2016

Babka sa nezmení, tiež si zrejme čo to odžila, kadečo videla a počula, takže je taká aká je.. Treba s pravdou von, už to nezmeníte a treba jej ale ukázať, že sa v ňom mýli a že teda je naozaj schopný a dobrý chlap. Hlavne on sa musí snažiť, istotne s týmito predsudkami bojuje každý deň a všade.. Ono na farbe pleti nezáleží, kretén a zlý človek môže byť aj fialový, jediné čo môžete robiť je snažiť sa dokázať okoliu, že to tak nie je..

sardinka335
1. aug 2016

@nikuska6478 predpokladam, ze platite hypotekuna tu prerabku či? No holt dnes maju mnohy hypo tak to proste je, zial. Jedine riešenie je proste bačovat nakolko je to mozné sami, mat vlastny vchod, vlastnu kuchynu, izbu kde mama nebude chodit - teda mat samostatnu bytovu jednotku a babka za plotom nech šteka kolko chce.
Dalšia vec je to vaše ,,vyhulovanie,, ked uz hovoriš o tom šetreni. V inej teme pišeš, ze obaja hulite jak fabrika!! (tema z 13.7, neprešiel ani mesiac) takze moji krásny vy vela ušetríte, ked toto aspon obmedzíte a nie ze nie, ked ste dvaja tuhy fajčiari - alebo ste teda boli tak predpokladam ze kazdy vyfajal krabičku denne....jedna stoji nech 3,10 (,,elemky,,) to máme 6,20 DENNE na cigy...týždenne 43,40 eur! a mesačne zhruba 190 eur!! ratala som 31. dnovy mesiac....čo je uz pekna suma.

nikuska6478
autor
1. aug 2016

On plati svoju hypoteku . Na prerabku nam prispeje moha mama

koniarova
1. aug 2016

@nikuska6478 Svoju hypotéku? Nerozumiem.

mima4
1. aug 2016

@nikuska6478 ako mate poriesenie byvanie a najma vlastnictvo?

sardinka335
1. aug 2016

@nikuska6478 hypoteka je na čo? na ten dom kde byvaš s mamou? sak čo si ,,nemlátot,?? sa pytame na čo mate tu hypoteku 🙂 🙂 🙂 uz tušim nejaku ,,kulehu,, ze mate dlhy alebo on splaca niečo čo ani neužívate...

lubkavargova1
1. aug 2016

Je otazka kto je hlavny majitel vsetkeho. Lebo ked babka, tak je vsetko hned.

lubkavargova1
1. aug 2016

Vsetko jasne...

nikuska6478
autor
1. aug 2016

On si zobral hyloteku na byt este velmi davno. No kupil byt v pentagone. Nechcela som to sem pisat. Snad chapete ze v takom prostredi nechcem dieta vychovavat. Som chcela len radu ako to mam povedat babke a mozno psychicku podporu.

lubkavargova1
1. aug 2016

@nikuska6478 no, normalne po slovensky to povedat...a v ktorej casti pentagonu to chlapcatko tak dodrbal s kupou bytu?

veroremi22
1. aug 2016

@nikuska6478 šak ale aj v pentagone ako byt kupil,može aj predať nie?

nikuska6478
autor
1. aug 2016

Predat moze no splati hypoteku to co pomoze?

veroremi22
1. aug 2016

možete si zobrat inu na vlastne byvanie,a nie splacať niečo čo nevyuživate 😒

minutka
1. aug 2016

preda byt,splati hypo. A nema aspon zbytocne meascne naklady. Alebo si hypo prenesie na vase nove byvanie

giuditta
1. aug 2016

Príde mi nehnevaj sa divne že riešiš takú somarinu ako máš povedať svojej babke že si tehotná ,a to najpodstatnejšie ,teda samostatne bývanie a financie ťa moc netrápia? Ved nad tým by si mala skôr hlavu lámať ,hlavne keď vidíš aké sú u vás vzťahy kv.romskeho pôvodu svojho priatela..... Tak ako ti poradila minutka ...1.preniesť hypotéku na novú nehnuteľnos a nesplacat byt,kde ani nemôžete bývať ....2.investovat do suterénu u babky sa ti oplatí jediné vtedy ,ak tam plánujete bývať dlhodobo,co dla tvojho príspevku bude asi nereálne kv.babkynej nespokojnosti s tvojím partnerom.S skúste sa poinformovat v bankách o možnosti bo si myslím že to je prvoradé aby ste zabezpečili potomku príjemnú rodinnú atmosféru bez stálych hádok a osočovani.
@nikuska6478

bale1rinka
2. aug 2016

@nikuska6478 celé zle, on si zobral hypo tak nech sa jej zbaví a začne s tebou a vašim dieťaťom od začiatku, prinášať si do vzťahu svoje podlžnosti je veľmi zlé, stále to nad vami bude "vysieť" malo by ťa trápiť skôr ako toto vyriešiť a nie to čo si o tom babka pomyslí, základ je ty-on- vaše dieťa-teda, prídeš mi riadne neskúsená. jedine, žeby tam mal podnájomníka, ktorý mu bude podstivo platiť, ale to mi príde ako veľmi optimistické riešenie a aj tak je to na véééééľmi dlhé roky a ktovie či budete o rok spolu...ach jaj. celé zle.

terezka1947
2. aug 2016

tiez som za to,nech preda by a splati hypo.
situacia nie je lahka....ale ti stoji za to,ked si s nim
je jedno ci je rom,ci nie....v podstate
ale ide o to,ci je naozaj sikovny,ci nie je lenivy,ci si len ty nenahovaras urcite veci a ci tvoja mam a starka neradia dobre,resp.nevidia veci,kt.ty zalubeno vidiet nechces
takze...dlhe debaty s mamou,babkou...uz povedat,co sa deje....nema zmysel tajit,inak nebude
a najma,pozerat sa ba svet s dopselymi ocami.....

bale1rinka
2. aug 2016

@nikuska6478 Predat moze no splati hypoteku to co pomoze? to je tvoja veta.

ja píšem: čo to pomôže? to nemyslíš vážne? budete rodina a budovať si budete svoje-spolu!

Keď si on predá svoj byt a z toho (určite s dákou stratou ale lepšie ako to nechať tak) vyplatí tú hypo svoju, môžete si vy dvaja spolu vziať hypo na SVOJE a nebude ti musieť mama pomáhať!

sardinka335
2. aug 2016

No, tak teda splacajte hypoteku na byt kde nebyvate...to je fakt riešenie. Treba sa poinformovat v banke ake su moznosti.
Toto by ma ,stralo,, ze splacame to čo neuzivame a nie babka čo si myslí o mojom tehotenstve.

librarian
2. aug 2016

ohľadom predaja bytu v Pentagone - keď sme my s manželom hľadali byt, bolo na nete množstvo inzerátov na byty z Pentagonu a veľmi blízkeho okolia - boli za nízke ceny a napriek tomu tam boli celý ten čas (možno doteraz, už to nesledujem), čo sme hľadali byt. 99% ľudí pozná Pentagon z počutia/videnia a nechcú tam bývať. ani v blízkom okolí. čiže to vôbec nemusí byť také jednoduché riešenie, že veď nech predá byt - byt v tejto lokalite môže predávať veeeeľmi dlho, prípadne predať za omnoho nižšiu cenu, ako by chcel. bola chyba ho vôbec kupovať. my sme zohnali byt tiež vo Vrakuni, za super cenu a v peknom prostredí, čiže Vrakuňa nie je iba Pentagon... ale viem, že moja posledná veta im nepomôže, len som to pre doplnenie chcela napísať (Vrakuňu som si dosť obľúbila). @veroremi22 @minutka @bale1rinka @terezka1947

mimac
2. aug 2016

@librarian tak ako si napísala, bola chyba ho vôbec kupovať tak sa ho treba čo najrýchlejšie zbaviť aj keď pod cenu...

librarian
2. aug 2016

@mimac bola som veľmi prekvapená, že koľko inzerátov sa týka IBA Pentagonu - bola to väčšina. podľa fotiek celkom pekné byty za super ceny... manžel pozeral inzeráty potom už len tak, že rátal, ako ďaleko je konkrétny byt od Pentagonu (študoval z mapy). ak nebol dosť ďaleko, nešli sme ho pozrieť. bol dosť prísny. 😀 ...ale tak keď sa našiel zakladateľkin priateľ, ktorý byt kúpil, možno sa nájde niekto podobného zmýšľania, kto ho kúpi... len sa netreba upnúť na to, že to pôjde rýchlo & ľahko.