Priateľ je bordelár

30. mar 2023

Dobrý deň,strašne ma to vytáča, že priateľ si nevie po sebe nič upratať. Máme jednu izbu plus kúpeľňa a vždy je tu bordel keď som není doma . Keď prídem domov tak je to v izbe ako po výbuchu. Na zemi servítky , posteľ neurobená, riad neumytý, ani kôš nevie vyniesť plus ani zaniesť prázdnu fľašu do vreca . Napr . Keď vypijeme džús, mlieko tak nechám to večer pri smetnom koši a viem že on je doma celý deň tak by to mohol hádam vyniesť do vreca. Ale nie . Ja tu večer všetko upracem aby bolo čisto a na druhý deň keď prídem tak je to katastrofa. Doteraz som to tak robila , že som prišla , vyzliekla
som sa a išla som to všetko poupratovať. Ale už má to nebaví robiť niekomu slúžku. On si to asi neuvedomuje, že ja som není jeho upratovačka . A presne aj dneska je tu bordel ale už sa ničoho nedotknem . Raz si to musí uvedomiť a upratať po sebe.
Vie o tom , že mi to vadí , mám rada keď je poriadok, nemusí sa to tu lesknúť ale aspoň nech tu vyzerá upratané.
Človek sa teší aj domov ale keď zbadám pri vchode ten bordel aj ma to rýchlo prejde. Už neviem ako ho prinútiť aby mi v tom pomáhal trošku, sám od seba nezačne nič upratovať.

martina803
30. mar 2023

A zil predtym niekedy sam ?

alzbeta1301
30. mar 2023

Neuč si ho tak normálne hodiť rec a nech si chalan upratuje po sebe rozdelit si kto čo bude robit my tak fungujeme a to toez nebol zo začiatku priatel nadšený 😀 ale bohuzial ak chce aby som mu vešala trenky tak panko musí vykladať mycku 😀
Ako si naucis tak máš. Koľko krat som bola presne ako popisuješ vsetko som robila a chlap si potom rýchlo zvykne, vylozi nohy a nepohne ani prstom.

barbora19911
30. mar 2023

No hlavne už zaňho neupratuj ! a povedz mu to na rovinu že chces aby robil aj on poriadok vieš keď mu to nepovieš on si mysli že ti to vyhovuje a tak neupratuje plus keď prídu deti to už len bude na prd lebo ty budeš sama na všetko a prepne ti z toho ..čiže buď ho teraz v začiatkoch upozorniš na to že chces aby po sebe upratal alebo koniec lebo potom tu bude len ďalšia téma ako si na všetko sama a manžel ti s ničím nepomáha ..

sasesoe
30. mar 2023

On to "nevnima". Zaklad je komunikacia. A "naucit ho to". Spis zoznam činnosti, co kedy/ako casto treba urobit, urcite si, cia je to zodpovednost a kedy to ma byt hotove a davajte si k tomu kvacky alebo nalepky ;)

nyusika
30. mar 2023

necakaj, ze mu nieco napadne same od seba - napis zoznam a nech si odskratava to, co je uz spravene,

zejdlikova
30. mar 2023

ja som tiež vždy pred odchodom do práce napísala zoznam do správy :D

tosomja
30. mar 2023

On nechodí do roboty?
Vieš čo by som urobila ja? Popratala len svoje, umyla len svoj tanier, vyprala len sebe. Jemu ani nenabrala jesť, ani pohár vody. Povedala by som mu, že není do čoho, lebo všetko je špinavé. Hodila by som mu do hlavy metlu, nech dostane otras mozgu, možno by ho osvietilo. A keď nie, tak by som mu kopla do riti a zbalila špinavú igelitky a nech ide ku mamičke, či odkiaľ prišiel.

andreatytler
30. mar 2023

a on pracuje z domu ze je cely den doma?

januska12323
30. mar 2023

Najväčšia chyba po ňom upratovať. Prečo by to potom robil on?

kiwi3
30. mar 2023

toto poznam, problem je, ze takym bordelarom velmi nevadi, ze nebudu mat upratane, ved pred troma mesiacmi vysavali... to staci. takze take, ze uprac si len po sebe, to urcite nepomoze 🙂 to uz naozaj skor system skola v prirode cierne a cervene body alebo nieco podobne

andreatytler
30. mar 2023

Na mojho bordelara pomohlo ocenit ked konecne nieco urobil. Umyl kupelnu a ja som ho vychvalila do nebies a odvtedy uz umyva on. Hlavne opakuj ako ta jeho upratovanie urobilo stastnou. Muzi sa citia ohromne uspesni ked vedia urobit zenu stastnou.

liljana
30. mar 2023

Prepac, sama si si na vine. 1.Ma nasledovat rozpis prac. 2.Dohovor. 3. Papiere zo zeme, spinave pradlo nasypane na jeho strane postele. Ked sa mu nechce upratovat, nech polozi 200 eur ako pozornost za upratovanie.

syslik81
30. mar 2023

urcite po nom nekric a ani nic podobne... povedz kludne pod zlato je tu bordel upraceme spolu neh si potom spolu oddychneme .. alebo milacik skocis s kosom ja medzitym upracem riad etc ...ak ho budes nutit a byt oduta tak sa len pohadate a aj tak to s nim nepohne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. mar 2023
autor
30. mar 2023

@sasesoe no ja by som tak chcela že každý nech si uprace za seba. A čo sa týka napr. Vynášanie smetiaku , umývanie wc , kúpeľňa celkovo to by sme si mohli rozdeliť

autor
30. mar 2023

@andreatytler skúsim 😊

san_dra11
31. mar 2023

Musis mu povedat, lebo sam sa nedovtipi, moj s tym tiez mal problem, treba mu povedat, ze treba toto urobit a toto, mala som dlho pocit, ze proste to je z mojej strany buzeracia a tak, ale muz mi sam povie, ze on nevnima, co treba urobit, ze je lepsie, ked mu priamo poviem, co treba, vtedy budeme obaja v pohode.