Priateľ hrá hry

vve
29. dec 2020

Prosim do akej miery tolerujete muzom hry? Ale takym co s nimi zijete dlhodobo
Akoze co vám nevadi? Alebo im nevycitate?lebo ten moj sa hasteri ze mu vycitam ale jako kde sme. Ja tu robim vsetko a on bude hrat hry ci co? A jako ze zarobi o liter vyse tak mu to mam tolerovat? Alebo ako to mam brat lebo on to bere ze mu vycutam stale a ked sa snazim slusne komunikovat se.mi to proste vadi a ze podme nejaky kompromis tak njc.tichi zdrhol a isiel hrat. A to neni zavisly pretoze hra mozno 2 hodky denne. Niekedy hodinku niekedy tri. Ale obvinuje ma ze hladam dovody na hadku
A som nestastna uz. Neviem sa zapriet a nebavit sa s jim aspon den vzdy sa mu vtieram hned rano aj zajtra po dnesnej hadke sa bojim ze sa mu budem zas vtierat ze dobre ranko laska a bla bla ked bude v robote. Ako nahnat sam v sebe sebavedonie a vydrzT to?? Prosim rady.. som zufala. A nie nie je hrac ze by tam bol do rana. Ale mne to vadi aj tak. Kedysi ma toleroval a opýtal sa ma mozem na hodinku? A teraz mu to je jedno. Presne toto som s nim dnes sa snazila riesit ze kde on zmenil a preco tento pristup a on nic. Iba ze ho obmedzujem no tak obmedzujem no. Tak a ked zacnen chodit von labzovat som zvedava co bude on robit. Lej ja mu nechcem nic naschval a boli ma ta predstava robit nu nidco naprieky. Ja som nrni ziadna macocha ale ja potrebujem pro sebe chlapa

zuzkapap
29. dec 2020

Skoro všetci chlapi, co poznám hrajú hry. Aj môj manžel pri tom dokáže sedieť denne hodiny. Ale je mi to jedno, lebo keď ho o niečo poprosím tak to urobí, pomáha mi a keď chcem jeho pozornosť tak to stopne. A to je hlavne. Ze to není prednejsie ako ja. Každý máme nejaké hobby 🙂 On mi do mojich nekeca tiež.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoodiac
29. dec 2020

super je, ze v dnesnej dobe poznam dokonca vela bab, co hravaju hry a to hovorim o zenach 30+ :D ale je dobre zamyslat sa nad tym, do akej miery sa to da tolerovat.

ja mam na to jednoduchy meter- hranie hier, je utek od reality/zabijanie casu. porovnatelne s pozeranim TV, nicnerobenim, bezduchym bludenim na internete, ci dokonca citanim knih (to vie byt niekedy diskutabilne - lebo zalezi aj od toho, co citas / alebo co on hra) no a teda - porovnaj sa. kolko casu stravi v porovnani s tebou viac jeho utekom od reality/zabijanim casu?

vve
autor
29. dec 2020

@elizabet173 len kde zistit tu hranicu medzi tym ci sa xhce odreagovay alebo travit cas
On tvrdí ze sa chce odreagivat a mne to vadi. A oj tvrdi ze mu vycitam. Tak ako.....co mam. Odist alebo co.. lebo on mam pocit ze mu je prednejsie sa pohadat a ist hrat. A toto neni podla mna ok. Ak to bude pravidelne tak super dnes sme sa pohadali a buchol dvermi a siel hrat. Takze jako mi to pride ze jebem.ta idem hrať čau.

vve
autor
29. dec 2020

@zoodiac a ano aj mne sa t9 dnes snazil ospravedlnit knihami atd. Ale prostr zavre sa a ozaj unikne aj odomna a ano vadi mi to. Neviem co s tym.ako mam s tym ja vynalozit. Dnes som sa snazila s nim porozprávať, aj navrhnut kompromis, a nevydalo ziadny kompromis nechcel. Tak ja uz neviem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
medeaa
29. dec 2020

@vve preco by sa ta mal pytat, ci si moze zahrat? Pises, ze nehra tak casto, tak nechapem, preco by si sa mala oduvat. Ak je problem to, co si naznacila, ze ty robis vsetko a on ti nepomaha, ries to a nie hranie hier.

zoodiac
29. dec 2020

@vve ja som to nemyslel ako bezduchy argument v zmysle, ze ty mozes citat knihy. hovoril som to ako porovnanie v zmysle toho - nazvime to teda - odreagovania sa, ze kolko toho casu pri odreagovani sa travis ty. To neznamena, ze sa na fungovani domacnosti nemate podielat obaja a ze jeho hranie ma ist prave na ukor tychto cinnosti - na druhej strane, ak nemoze hrat hru v dany cas (to len ako priklad) pretoze ty chces prave upratovat, to nie je velmi fer (opat, nevravim, ze to je tvoj pripad, ale niektore zeny maju tendenciu tak fungovat)
to iste plati na spolocne aktivity - ak hra hry na ukor spolocnych aktivit, nie je to v poriadku. musite najst nejaku dohodu. na jednej strane mu daj nejaky priestor, na druhej je aj od neho fer, aby bol ochotny jendak s tebou travit cas a jednak sa podielat na tej domacnosti. to ci zaraba o liter alebo 5 viac je irelevantne. co moze byt relevantne je, kolko casu travi v praci a mozno kolko ma z neho stresu, ale ani vtedy to odreagovanie sa nemusi byt individualne s tym, ze z toho procesu vytrhne teba. to moze byt rovno single 🙂

vve
autor
29. dec 2020

@zoodiac mas pravdu a sam to pomenuva tak, ze zabijatu realitu ba az problemy ktore ma v práci. Je sef niekolkym ludom. Ale to ho u mna neospravedlňuje lebo ja ho poznam najlepsie, a hral aj ked nebol sefom... vzdy nejaka výhovorka. Mne to pride ako fajcenie, alkoholizmus. Vzdy si najdem výhovorku preco ano. A toto ma zere. Ale sama si viem priznat, ze mam kopec chyb taktiez. Aj dnes mi sam povedal ze som kopec razy na telefone sedela a kukam to iste dokola atd. No len mi to nepovedal. A ja jemu hej. Tak som sa mu snazila ze prave o tom to je ta komunikacia zw povieme si mne vadi toto tebe toto. A on sa nasral a isiel hrat. A co ja robim no som na mobile. Namiesto toho aby sme sa udobrili a mali sex. A toto je stale dokola to iste.

vve
autor
29. dec 2020

@medeaa on ma vela prace necucem ho zatazovat domacimi pracami

petamich
29. dec 2020

@vve prepac ale ja nechapem co riesis, ako pises tak sa ti venuje a zaroven chce travit cas sam so sebou a je predsa uplne normalne, ze si zvoli formu ako mu vyhovuje, to ma kazdu volnu sekundu mimo prace byt s tebou alebo ako si to predstavujes? a spajas veci co spolu nesuvisia ako to ze zarobi viac suvisi s tym, ze hra hry? moj zaraba rovnako dobre ako ja a tiez hra hry, ma to nejaky suvis ved to je snad uplne normalne, ze kazdy z nas ma svoje hobby, sposob odreagovania ja si citam knihu/pozeram romanticky film a partner sa medzitym hra na pocitaci a nie ja sa ho nepytam ci si mozem precitat knihu, preco by sa ma on mal pytat ci sa moze zahrat
ak by ste spolu netravili cas, ignoroval by ta a hral sa 10 hodin denne nepoviem ani pol slova ale pride mi kusok obmedzujuce ak chces, aby sa ta pytal alebo ak vlastne ty chces aby si mu urcovala co je okej a co nie a ako sa ma odreavovag

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoodiac
29. dec 2020

@vve ja beriem akukolvek zavislost na uteku od reality v principe za rovnaku, ale to neplati o spolocnych aktivitach (nehovorim o domacich pracach, hovorim o case stravenom spolu). hry hra preto, ze ich chce hrat, mohol by si najst aj ine odreagovanie sa, no ma hry, lebo ho bavia.
mas pravdu s tou komunikaciou, ale on ti nepovedal, ze si na telefone - lebo jemu to nevadilo. to je ten rozdiel. no opat, ako si povedala, treba si to odkomunikovat. urazil sa a odisiel sa hrat preto, ze si hladal dalsiu zamienku na hranie.
no a ak to zasahuje az do udobrovania sa ci sexu, je to ovela vaznejsi problem ako sa spociatku zdalo... ale to ti je asi jasne

vve
autor
29. dec 2020

@petamich nevieeeem ved mi to vadi ai na sebe ze.mi vadia tie hry.najradsej by som vyriesila prefackala seba, aby m to preslo ten hnev na tie hry. Ale nedokazem to. Ked ti nieco vadi tak ti to vadi!!! Je nieco co ti vadi?????? Skus aby ti to nevadilo?? No co??? Uz to preslo?uz ti to nevadi? No to bola taka mala prax.... proste..

Je to tazke skus pochopit

janka_266
29. dec 2020

@vve a vy čo robíte keď on hra hry? Aj môj hra hry, aj ja hrávam 😃ale domáce prace si vždy nejak podelíme, aj riad umyvame spolu, a to príde aj sám aj keď hrá. Neviem si predstaviť bývať v byte, že žena robí všetko a muž len príde domov z prace a je za PC/mobilom.

vve
autor
29. dec 2020

@zoodiac no a co by si robila v tomto momente

petamich
29. dec 2020

@vve a skusila si sa zamysliet preco ti to vadi? ved ty si tu nedala ani jeden racionalny argument ak by ti to vadilo, lebo netravi cas s tebou, zanedbava deti, hra do noci a potom nechodi do prace nepoviem ani pol slova ale aby ti to vadilo, lebo ti to vadi ... prepac ved na to ani on nevie ako zareagovat, to akoby som povedala, ze mi vadi, ze moj partner chodi spat neskor ako ja - nijak ma to neobmedzuje, nijak to nemeni kvalitu nasho vztahu, ma ma rad rovnako ale mne to skratka vadi a chcem a chcem a chcem aby chodil rovnako ako ja 🤦🏼‍♀️

vve
autor
29. dec 2020

@janka_266 moj maka zaraba. To je len moje vnímanie nwm ako to vnima on. Ja makam doma. On je doma 5 sni v mesiaci. To hra, kaka, cika, lezi, spi. Ospravedlnujem lebo je to len 5 dni (cca) verzus 30/31/28/29. Ja robím ostatne. Z lásky z povinnosti. Ze sa citim ja dobre ked je poriadok. A neviem. A neni to ani moj byt. Ani vydatá niesom. 7 rokov spolu. Vlastne povie mi niekto na co???? To robím???? A co mam robit aj ked ho milujem?? A nekozme ani deti splodit? Mam tazkve chvile nehnevajte sa

nina255
29. dec 2020

@vve a co by si si predstavovala aby robil miesto tych hier ?sedel s tebou na gauci pred telkou ?len preto ze tebe sa nepaci ze ma nejaku svoju zalubu ? Je to uplne normalne, ze kazdy clovek ma nejaku aktivitu pri ktorej vypne a zrelaxuje... nechapem preco hladas problem tam kde nieje...co take zle robi ako ? Mozes byt rada ze ti sedi doma hodinu zavrety akoby mal relaxovat s chalanmi v krcme pri flasi...niekto relaxuje vonku v prirode niekto sportom a tvoj chlap hra hry..a co ??. ved maj vtedy aj cas sama pre seba nieco si najdi...nemusi ti stale chlap sedet pri zadku ☺️...

petamich
29. dec 2020

@vve dievca ty splietas piate cez deviate, ved ty ani nevies co ti vlastne vadi alebo inak vadi ti vsetko, no snad to nejak vyriesite ale sudiac podla tvojej odpovede @janka_266 netusim co je teda problem, ze hra hry, ze je malo doma, ze nepomaha, ze spi, ze kaka, ze ty robis vsetko, ze ta nepoziadal o ruku, ze nie si vydata?

zoodiac
29. dec 2020

@vve robiL ja som chalan 🙂 ak je doma 5 dni v mesiaci tak celkom nerozumiem o aky vztah vlastne ide - na dialku? a ked je doma, tak namiesto spolocneho casu hra hry? to ze ho milujes je pekne, ale on si tiez musi zoradit zivotne priority a podla toho sa aj spravat...

deti95060810
29. dec 2020

môj hráva tiež. Nevadí mi to. S deťmi mi pomáha, aj s domácnosťou tak nech sa pohrá. Pre mňa je to lepšie ako by išiel s kamarátmi do krčmy....

vve
autor
29. dec 2020

@zoodiac ma náročnú pracu(alebo si to namyslam?) A je stále tam. A ked je doma. Tak si chce "uzit" nech sa paci ...

vve
autor
29. dec 2020

@petamich ano vsetko sorry.

zoodiac
29. dec 2020

@vve pockaj ale tych 5 dni si myslela celych dni alebo len 5 dni do mesiaca sa vidite?

vve
autor
29. dec 2020

@nina255 ano toto mi hovori aj on lej chcela by som to takisto citit ale neni to tak.. :(

vve
autor
29. dec 2020

@nina255 a ano povedal aj to ze mozem byt rada ze nechlasta kdesi atd...... noooo super to je moja predstava

vve
autor
29. dec 2020

@nina255 ale ano aj to potrebujem pocut dokazat byt aj sama. Skusam a skusim o to.viac chapem pointu

kitycat
29. dec 2020

Ty si zalabzujes... On sa zahra... A rano sa mu aj tak zacnes vtierat 🙏😆

janeninka
29. dec 2020

@vve zavislostou sa to nazyva vacsinou vtedy ked to zacne prerastat a narusat rozne oblasti zivota - ma zdravotné problemy, hrozi mu vyhadzov z práce, ma fin.problemy, narusa to chod domácnosti, nevies sa na neho spolahnut, uprednostnuje to pred vztahmi a pod..
Asi by som sa zamerala na formu komunikacie s nim- aby to hned nebral ako utok. Skor mu vysvetlit ako to mas- napr.ze si sa na neho po tolkych dnoch tesila, ze si s nim chcela ist na prechadzku, ze ti chyba. .
Plus by som sa zamerala na povod toho ze ti to vadí. Vadilo by ti aj keby kukal tv? Siel behať? Skus si otvorene odpovedat z coho to prameni. Citis malo pozornosti? A zameraj sa aj na svoje aktivity, ktore ta naplnaju.