Ahoj, potrebujem si trosku ulavit a vypisat sa 🙂
Mam dve male a hlucne deti. A priatela, s ktorym nebyvam. On deti nema.
Ma rad klud a poriadok, stary mladenec 🙂
Dnes prisiel podvecer ku mne. Do chaosu a bordelu 🙈
Umyvali sme s detmi akvarium, do toho som varila veceru, doma bolo ako po vybuchu, kedze som cely tyzden bola pracovne velmi vytazena.
Videla som na nom ze je z toho v nepohode. Mal aj tazky den v praci, uz dlhsie chodi velmi unaveny a podrazdeny.
Vacsinou ked pride, tak sa snazim mat upratane, on mi vie s poriadkom pomoct.
Dnes si vsak nevedel najst miesto. Bol vyslovene v nepohode. Dva krat som sa ho opytala, ci mozem urobit nieco aby sa citil lepsie, deti uz mali ist o 20 minut do postele.
Druhy krat ked som sa ho opytala, tak zacal tym, ze sa nemam urazit a uz isiel: aky mam bordel, ako sa nema kde zlozit, ako je vsetko strasne spinave a spustnute, ako sa stale nanho nieco niekde prilepi, atd.
Ja som mu povedala, ze ano, dnes to tak je (stava sa to ozaj vynimocne) lebo som cistila 300 litrove akvarium a to proste s malymi detmi trva dlho. A ze sa bohuzial neviem rozkrajat a ze pri malych detoch to tak proste je, ze sa neda mat stale dokonaly poriadok.
On sa na to uplne ofukol, ze pouzivam prehnane gesta a ze mu davam najavo aky je precitliveny.
Fakt netusim, co som mala na jeho ponosy povedat a ako reagovat.
Videla som ze je uplne napaty a podrazdeny, tak som mu povedala, ze vsak ked sa neciti v pohode, nech ide domov. Cely cas som bola v obrannej pozicii, ani raz som nanho nezvysila hlas, uz som nevedela co robit aby bol viac v pohode.
On sa schytil a doslova usiel prec.
Ako by ste v takej situacii reagovali vy?
Moj pocit je, ze to dnes nezvladol a len si hladal zamienku, aby na mna mohol vyletiet a este to aj otocit proti mne.
Ale mozno sa mylim, privitam akukolvek konstruktivnu kritiku.
Ako dlho ste spolu?
Podla mna bola jeho reakcia prehnana, a ked nevie prezit, ze prisiel raz za cas do neporiadku, ako sa bude chovat, ked spolu budete zit a nieco nebude upratane podla jeho gusta?
Nemam rada takych frflosov, ja osobne by som to nezniesla, keby sa niekto este ofuci kvoli tomu, ze je nervozny a podrazdeny z “mojho” neporiadku. Ked mu to tak vadilo, mal vziat vysavac a pomoct ti, videl predsa, ze si nestihala upratat.
Si predstav ze niektore maju takych muzov a ani ich nemozu poslat prec.
Ved on sa odfukne. Uzi s s detmi umyvanie akvarka a potom si daj nieco fajne a relaxuj. A tes sa ze si doma sama sebe panom. A nijaky muz ti nebrble ze nemas upratane.
Tomu sa hovorí "reality check" 🤷🏽♀️ prvý krát bol vystavený nezaobalenej realite a neustal to.
Očividne takto nezijes stále, takže musí vedieť, že niesi neschopná lenivá, ale išlo o pracovný/rodinný bordel aký pri deťoch často býva. Je dôvod prečo je tento kus single a bezdetny. Proste nevhodný materiál na rodinu.
Mal ti pomoct upratat a nie ujst. Toto nie je chlap pre teba. Netrap seba ani deti takymto nemoznym chlapom.
ja mam rada poriadok a stale upratujem, ale toto su pochopitelne veci. aj u nas je pocas cistenia akvarka bordel.
podla mna ma ale taku diagnozu- netvrdim, ze psycho😁- ze on by tam proste nevydrzal, ze to unho vyvolava uzkost. to ho neobranujem, ja by som teda scenu spravila😁. ale myslim, ze je proste taky a preto sa tak aj spraval, ze po tebe vystartoval
@doriiis
@marca12
@haley7897
@tykat
@hankab my sme spolu praveze uz takmer dva roky. A vacsinou mi s poriadkom pomoze, on chape, ze mam toho vela a neda sa to vsetko stihat.
Mna zarazilo ako na mna spustil vycitky a ked som sa branila, tak na mna vyletel, ze ja ho obvinujem, ze je precitliveny.
Ze ked som povedala ze pri malych detoch sa neda mat dokonaly poriadok, ze som ho tym zhodila a obvinila z precitlivenosti.
Tak ma zaujima, ze ako by ste reagovali vy. Alebo ako som mala vlastne reagovat, aby sa na to nevytocil?
@jabadabadu Praveze sa doteraz tvaril inak, vzdy s poriadkom pomohol, on mi tvrdil ze ho nahnevala moja reakcia na jeho vycitky
@evamarek77 nie nie, tak to nie je, my sme spolu uz dlhsie, nebolo to prvy krat co nastala taka situacia, obcas sa to stane. Len vacsinou viem kedy pride, tak mam cas sa nejako zariadit. Dnes oen napisal, ze idem a ja som bola uprostred vsetkeho rozrobeneho
@ajuska111 ano. On je uplny monk. Vsetko ma svoje miesto a unho je vzdy poriadok. Ale zaujimave, ze ked pride ku mne, tak nechava po sebe papieriky, riady, atd.
Ale na druhu stranu nema problem mi s poriadkom pomoct, ked mu poviem ale casto aj sam od seba.
@ajuska111 ale ano, vyzeral dnes v obrovskej nepohode, ale to uz z prace taky prisiel. Len mi volal, ze mal velmi zly den a ze si ide lahnut. A o 3 hodiny napisal - o chvilu som u Teba. Cize mi vobec nedal priestor sa nejako pripravit ani nic. A pritom mu to stale opakujem ze nech mi da vediet dopredu, kedy pridem, nech sa zariadim, ale to on moc nechce, vnima to ako buzeraciu 🙄
@evamarek77 presne tak sa citim! Vobec nemam pocit, ze ja sa mam citit vinna za nieco. Jeho nasral hluk a bordel a sef v praci, a potom mu stacila najmensia zamienka odo mna a vyletel na mna. Stale rozmyslam, ze co som mala teda urobit a ako reagovat na jeho vycitly aby nevyletel. On mi na to povedal, ze vsak som ho mala nechat nech si pofrf´e a neriesit?!
tak asi by sa ti on mal ospravedlnit ked vysumi, a nie ze ty rozmyslas co zle si urobila 🙂 Ved pokial si nie si vedoma ze ozaj si na neho nevyletela tak nemal ani dovod len sa ventiloval lebo nebol stredobodom pozornosti
Najdi si bordelara. 😉
@jabadabadu ked naposledy takto zmenil plan a som ho zrusila ze nech teda nechodi vobec, ze mam rozrobenych milion veci, tak sa tiez zdul. Udajne preto ze akym sposobom a tonom som to povedala. On sa nikdy nenastve na situaciu, vzdy to vysvetli tym, ze ho vytoci moj sposob komunikacie.
Pritom nekricim, nenadavam, nenervacim, staci, ked ostanem ticho v telefone a uz je nastvany, lebo ze v nom vyvolavam pocit viny takym chovanim.
Ano, ked ho cakam o 7 a on mi zavola o pol piatej, ze pride o 20 minut a o siedmej odide, tak samozrejme ma to rozhodi, lebo mi tym uplne narusi plany
@jabadabadu a ano, som v submisivnej pozicii, bojim sa ze onho pridem, lebo tu nemam vobec nikoho, iba jeho
prenasanie viny typicka manipulativna technika
@oli18 haha. Z bordelara by ma asi piclo 😀 vsak ja stale upratujem plus este mi raz tyzdenne aj upratovacka chodi. Dnes tu bol chaos kvoli tomu akvariu. Normalne to robim cez vikend, len vcera ked tu bol, tak frflal, ze to uz smrdi a ze kvoli tomu ani nemoze byt v obyvacke, tak som to cistila, nech sa na to nestazuje aj dnes.
Ale nerozkrajam sa proste 🤷♀️ domov som prisla s detmi o pol piatej, on dosiel o siestej, to sa proste nedalo ziadno stihnut vsetko
Bud je tak velmi unaveny, alebo nevhodny. Ako si rozumie s tvojimi detmi? Vie s nimi komunikuje?
@jan510 praveze mi povedal ze tym, ze som mu povedala, ze pri malych detoch je vzdy bordel, ze tym som nanho vyletela, lebo som v nom vyvolala pocit viny. Pritom ja som sa len branila.
On to dnes vobec nezvladol. Co je v poriadku, kazdy mame zle dni. Nepaci sa mi vsak, ze to otocil okamzite na mna, obvinil ma, ze ja som podrazdena - nie, nebola som, prave naopak, snazila som sa mu tu situaciu ulahcit, kedze deti uz mali ist spat
@zorkahorka hovori uz druhy tyzden ze je strasne unaveny stale. Prisiel z roboty o pol tretej a do pol siestej len lezal a oddychoval. Ja to chapem, snazim sa s nim komunikovat uplne jemne a ustretovo a aj tak vzdy vyleti a otoci to na mna ze to je moja chyba.
S detmi je praveze super, tie ho zboznuju.
On ke v mnohych ohladoch super ale stale mi vycita moju komunikaciu. Vzdy ked mame konflikt tak to zvali na mna, ze zle komunikujem. Pritom, gro tych konfliktov vznika, ked on ma zly den v praci alebo je unaveny.
Dnes hned ako prisiel, tak som videla ze nie je v pohode.
Dialog:
vosiel do obyvacky: strasne to tu smrdi tym akvariom
Ja: uz som ho vycistila, akvarium uz nesmrdi
On: ano, jasne, nic tu nesmrdi, to sa mi len zda (ironicky)
Ja: ano, este to tu trochu citit, musim vyvetrat, ale akvarium uz nesmrdi
On: jasne, jasne, nic tu nesmrdi (zas ironicky).
Cize uz z toho som videla ze je velmi podrazdeny, lebo takto do mna bezne nerype. Uz som potom radsej ostala ticho.
Autorka: Uz si tu pisala, ze?
Tak pindat moze, ale nakolko spolu nezijete, a je to tvoja domacnost, bud sa prisposobi podmienkam, alebo odide. Nic viac sa asi povedat neda k tejto situacii. Ja si este myslim, ze to, ako hadze zakazdym vinu na teba v suvislosti s jeho pocitmi, je maximalne nefer. Len on sam moze regulovat svoje emocie, ty za to rozhodne zodpovedna nie si.
Celkom fajn,podakovala by som mu,ze sa odpratal sam a uz by som mu neotvorila…s takym clovekom tvorit par,by ma asi zabilo,prvorada je tvoja pohoda a pohoda tvojich deti,ked sa s tym nevie stotoznit,nech si najde slobodnu devu bez deti a mozu drhnut cele dni svoje obydlie,ale zivot s detmi je iny,je aj o neporiadku,kto nema deti,nepochopi,mozes sa snazit akokolvek. Asi by som to vzala z kratsej cesty,snad nemas pocit,ze sa mu mas este ospravedlnit. A za co aj? To by ta bavilo byt pri nom stale v pozore a na ihlach,aby jeho velicenstvo bolo v pohode?a co tvoja pohoda?mal zdvihnut zadok a povedat,pod laska pomozem ti…ale on zutekal.
Tento chlap vôbec nie je pre teba a tvoje deti vhodný.. prečo by si sa mala furt zariadiť keď vieš že príde? Nepáči sa mi ako si pri ňom podradená aby panko bol spokojný.. mala by si sa zamyslieť či toto je chlap ktorý stojí zato lebo podľa mňa ani zďaleka..
No nič...zjavne to nie je správny chlap pre teba.Nechaj ho uteceneho a ty hľadaj dalej