Priateľ chce, aby som sa zbavila môjho psa

11. apr 2022

Ahojte,
ja už neviem čo mám ďalej robiť, tak skúsim napísať sem. Mám 3 roky priateľa, doteraz sme sa iba stretávali niekoľkokrát týždenne až sme sa rozhodli, že je čas to posunúť ďalej a plánujeme spoločné bývanie. Priateľ je slušný, nenadáva, má dobrú prácu, nepije, nefajčí, nebije ma, športuje a dobre vyzerá, je veľmi inteligentný, máme vyriešenú otázku svadby, detí, vierovyznania, rátame spolu do budúcnosti. Problém však je, že mám psa už 8 rokov, prežil so mnou toho veľa, vychovala som si ho od malého šteniatka, vydrží sám keď som v práci a doteraz s ním v byte nebol žiadny problém. Ku mne sme nechodili práve kvôli psíkovi, lebo priateľ sa bojí psov. On má fóbiu, nedokáže s ním vydržať v jednej miestnosti, že vraj by sa bál že by mu v noci ublížil. Ono je tam tých problémov viac, že vraj pre neho je pes v novom byte no go, totálne narušenie súkromia. Argumentoval mi chlpami všade, že keď nebudeme doma bude nám oblizovať veci, ňuchať nohy v noci, capkať po podlahe a že či vôbec viem, že keď je sám doma, tak môže zavýjať a budú nás neznášať noví susedia a že mu smrdí psí pach a keď budeme chcieť ísť do domu, tak byt po psovi budeme mať problém predať a on jednoducho odmieta žiť so zvieraťom v byte a už vôbec nie, keby nám pribudne nový člen rodiny, lebo psa by pri bábätku nenechal samého ani na sekundu. Ja sa samozrejme svojho psa vzdať nechcem ani za nič, rodičov už nemám a žiadna kamarátka nie je ochotná si ho vziať, že by som ho navštevovala a ani by mi to nevyhovovalo, takže buď budem trvať na svojom a bude pravdepodobne nasledovať rozchod, alebo môj psíček milovaný pôjde do útulku. Boli by ste sa ochotné vzdať svojho zvieratka, časti svojho života, kvôli chlapovi? Alebo existuje vôbec iné riešenie? Na dom so záhradou momentálne peniaze nemáme.

pribinak
11. apr 2022

Pošli chlapa k psychoterapeutovi. Čo je to pes baskervilsky? Polovicu toho čo si napísala je už nie fobia, ale sám si do hlavy vsugeruje problém ktorý ani nie je

janulka182
11. apr 2022

o ake plemeno ide prosim ta?

luccija
11. apr 2022

Nie, nevzdala by som sa ho.Ten pes by žiaľom skapal.Chlap má fóbiu vo veľa veciach má pravdu,ale preháňa.niekedy ho pokúšal pes?

miky25117
11. apr 2022

Nikdy by som sa koli chlapovi nevzdala zvieraťa srdce by mi puklo to za tie 3 roky ste sa stretavali len bez psa?mohol si zvykat

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cyberk
11. apr 2022

Tiez by som sa nevzdala, vsak mu povedz ze ten pes tu bude uz len par rokov nech pocka :D a co ty vies... mozno po par dnoch so psikom budu najlepsi kamarati a prekona fobiu 🙂 mohol by sa prekonat a skusit to aspon, ak mu za to stojis ;)

gven
11. apr 2022

Nuchat nohy v noci??? To seriozne? 😂🙈A doteraz ste ako fungovali to ani k tebe nechodil?

zmrzlinka2021
11. apr 2022

A co teda navrhuje priatel?
Lebo dat zvieratko do utulku nie je riesenie.

zmrzlinka2021
11. apr 2022

@cocolino234 smejem sa "nebije ma" ako keby to bola nejaka "vyhoda"... to sa moze napisat "neskrti a neznasilnuje ma ... celkom mily chlapec"

veronika3110
11. apr 2022

presne takáto bola moja švagriná, ked si našla priateľa, ktorý bol v 1 izb. byte so psom.. presne hovorila že jej budú vadiť tie veci... ale on povedal že v žiadnom prípade, že má toho psa z útulku a ked ho dostal, bol v zúfalom stave ten psík atd... a čuduj sa svete, teraz spí u švagriny aj na gauči, aj na posteli, vysáva síce každý deň aj perie obliečky dosť často, ale pochopila že priateľ toho psa proste miluje a nakoniec si ho obľúbila aj ona a chodí ho venčiť, ked je on v robote atd.... 🙂 vyhrážkami by nič nedosiahla, lebo povedal že ho mať nebude až vtedy, ked zomrie... sám sa ho nezbaví ani náhodou

autor
11. apr 2022

@janulka182 nechcela som písať plemeno, lebo by som asi dostala náklad, že taký pes do bytu nepatrí, ale je pravda, že je z tých väčších a práve kvôli tomu si ho nikto z kamarátov nechce vziať.

sense
11. apr 2022

Máte naplánovanú budúcnosť, a všetko... Ale asi to tak úplne nie je keďže je tam pes kt je tvojou súčasťou.... A toho porieseneho nemáte. Chlap môže ist na terapiu a s tvojou pomocou jeho strach zvládnuť. Alebo môžte preložiť o pár rokov pes má 8 rokov, tak o par rokov už žiaľ nebude.

zaphyra
11. apr 2022

Bola som v podobnej situácii, aj ked tam nebol problem strach. Zbavila som sa frajera a nemohla som spravit lepšie rozhodnutie. Teraz mam pri sebe úžasného muža, ktorý miluje mňa a aj nášho psa 🙂

nwnw
11. apr 2022

Pre mna je pes clen rodiny. Vzdy sme mali psa a aj budeme mat. Aj podnajom sme prisposobili psovi a platili o to vyssiu sumu. Je to potvora, co zlikviduje vsetko 🤣. Muz sa na neho stale hneva, ale je nas. S dietatom malym ho nenechavam, ale nikdy by neublizil. Respektujem aj to, ze chlap psa v nutri neznesie. Mame terasu temperovanu pre neho.

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka1402
11. apr 2022

Určite by som sa psa nevzdala teraz mu vadí pes, neskôr mu bude vadiť niečo iné... Strach sa dá riešiť u terapeuta. Keby fakt chcel už dávno za tie roky to vyrieši v sebe. To nie je tvoj problém. Ano poznám ľudí čo sa psa vzdali a nechápem ich. Pes bol s nimi aj v najhoršom a ho opustili pre chlapa s ktorým boli par rokov a aj tak sa rozišli a dievča nemalo ani jedno ani druhé.

mmirka02
11. apr 2022

Zbavila by si sa člena rodiny ?Ja teda nie ..keď si spomeniem koľko lásky mi dal , keď bol chorý bála som sa ako o malé dieťa a keby som ho mala poslať niekde preč asi by som ľutovala celý život ..Prečo sa za tie 3 roky nepokúšal priateľ snim zblížiť ? Aspoň na pár minút denne ..

ghostsgirl
11. apr 2022

Po prve: zrejme ked si si zaobstarala psa, tak si vedela ze to je na x rokov a nie, ze sa ho pri prvom probleme zbavis, to by bolo uplne nezodpovedne. Je to clen rodiny. Po druhe: keby taketo nieco po mne chlap chcel, tak ho poslem kade lahsie, bud ta chce aj so psom alebo smola. Chapem, ze niektori ludia mozu mat na psov averziu, ale chciet taketo nieco po partnerovi je uplny nonsens. Tak si s tebou nemal zacat, ked vie, ze mas psa. Po tretie: len si predstav co by nasledovalo, ak by si mu v tomto ustupila.

misulka22
11. apr 2022

Ja by som sa psa nevzdala.ale moj vedel,ze proste ja milujem zvierata a on ma v tom aj podporuje a velmi mi pomaha

acrobaleno
11. apr 2022

Viem, že ma tu vysmejú a budú si klopať na čelo, ale ja by som reálne uvažovala o stopnutí sťahovania sa s ním do jedného bytu. Ja by som svojho staré psa veru nikde nedávala. A to čo on vymenoval, tak zrejme bude trošku mimo. Pre mňa je pes člen domácnosti, člen rodiny. Aj ja som si so svojimi preskákala všetko možné, preto viem, že by som ich nedala preč kvôli hlupákovi. Môj názor, nechcem nikoho uraziť, ale ten čo psa vidí iba pri búde vonku a ako vec je sedliak najväčšieho kalibru.

lienka9
11. apr 2022

Co ta pozna od vcera..ste spolu roky a on to teraz zacne riesit..chybou bolo ze sa nespoznavali za tie roky..ale vsetko sa da napravit.zacnite chodit spolu na prechadzky cim skor,potom nech pride k tebe aspon na par hodin..a nech vyhlada psychologa.ak ta lubi aspon sa posnazi,ak odmietne aj toto minimum posli ho k vode,bolo by to len trapenie so sebcom..

mamutka
11. apr 2022

Tiež ma vždy nadvihne pri popise: nepije, nefajčí, nebije ma.... 😶 Jasne, samé pozitíva. Len už teraz ta psychicky manipuluje. Ja beriem ze človek sa môže psa báť, nemať k nim vzťah a pod, ale tvoj priateľ dáva psycho argumenty o onuchavani nôh a pod. Vy mate všetko poriesene a vydiskutované, ako život podľa grafu. Len koľko citu je v tom človeku, to je otázne. Určite by som sa s ním nehrnula do spoločného bývania.

lavinis
11. apr 2022

Tvoj chlap je divny, s fobiou sa da pracovat, ale co on popisuje, to je vyslovene divne.

simca06022011
11. apr 2022

Autorka ale ved ked nevieme plemeno, takzo povedat ci opravnene sa boji utoku psa v noci alebo ma proste problem. Psychicky. A nie, ja by som sa psa nevzdala, on je na teba zvyknuty, ty na neho. Nedavam psov pred ludi, urcite nie... ale zase tu nevidim ziadny dovod zbavit sa psa, nukat ho kamaratom. A tiez zdielam uz tu zmienovany nazor, teraz vadi pes, potom bude nieco ine.

bimbambim
11. apr 2022

My sme o psa vlciaka v sobotu po 11 rokoch prišli.Prerevali sme celú sobotu hlavne syn.V žiadnom prípade by som sa psa nevzdávala.Skusajte hľadať kompromis a ja viem ako sa cíti.Tiez psov ja nemusím hlavne vlciakov ako dieťa má pohrýzol do tváre odvtedy psy nemusím .Toto sme kupovali svokrovcom do domu ale svokrovci zomreli havo nám ostal a bol to synov miláčik neplechu povyvadzali obaja spolu.Respekt som síce pred ňou mala , ale to bol jediný pes ktorého som tolerovala

1mina
11. apr 2022

nedokazala by som psika dat do utulku ,,, takyto pes by sa tam siel od zialu zblaznit ( inak ja mam uz 3tieho psika z utulku , nastastie moj muz sa naucil pri mne nato ze chce mat psika vnutri a ked sme sa odstahovali adoptovali sme si vlastneho a neviem si predstavit dat ju spat do utulku zblaznila by sa asi,,,ta znasala aj stahovanie tazsie ako 2rocna dcra vtedy aky mala stres asi ze ju zas kdesi odvezieme do utulku
)

vilma7
11. apr 2022

Ja sa čudujem že si to vôbec tak dlho a ním vydržala, keďže vôbec neakceptoval tvojho psa.
Môj manžel mal psa, z ktorého som sa išla po....od strachu, 2 x ma skoro aj uhryzol, ale akceptovala som ho a neprestala k nim chodiť. Už je nebohý, ale bola to tiež rasa, ktorá do bytu nepatrí. Tak manžel išiel za mnou do sveta a pes ostal doma s rodinou, teda jeho rodičmi na dvore, kde vlastne vyrastal.

selena_luna
11. apr 2022

mam macicky. pre mna je moje zviera rodina, prevzala som zan zodpovednost do konca zivota nech sa deje co sa deje. aj moj muz mal sprvu vselijake poznamky, ale vzdy akceptoval, ze zviera je mojou neoddelitelnou sucastou a ani ho nenapadlo ziadat, aby som sa ho vzdala. teraz ho macky zboznuju viac ako mna :D a potom prislo smutnejsie obdobie, staroba a choroby, ale zviera bolo nasou sucastou a ani jedneho z nas nenapadlo opustit zviera pre nakladne ucty od veterinara.
je to proste - mozno je priatel mily, mozno mas vsetko s buducnostou akoze vyriesene, ale je jasne, ze on teba neakceptuje, neakceptuje tvoje rozhodnutia, tvoju zodpovednost, tvoje pocity. a to je velky problem. po prve tebou manipuluje, po druhe je to prejav urcitej sociopatie, ked ziveho tvora nevnima ako bytost, ale ako vec, ktoru proste das prec.

mimka1402
11. apr 2022

@acrobaleno Mňa len udivuje, že to riešia až teraz. Ja mam psa, milujem asi všetkých psov.😀 Ale tieto témy či mu môj pes prekáža sledujem od začiatku, beriem náhodne von atď. Samozrejme na začiatku sa každý aspoň trošku snažil, ale to vidíš... To je ako s deťmi.😀 Vidíš či ten muž má záujem s nimi byť za dobre, alebo to berie ako príťaž.😀
U mňa chlapi co nemajú radi psov skončili veľmi rýchlo hoc boli ochotní moju rešpektovať.