Ide ma poraziť. S priateľom sme sa dohodli že budeme teraz prvé Vianoce spolu, predtým sme boli s rodičmi. V práci si dohodol že zmeny zoberie kolega, my sme už všetko nakúpili vyzdobili, zajtra už sme mali len pripraviť večeru a oddychovať, proste mala som predstavu o takej idylke. A dnes som sa dozvedela že bude robiť aj 24 a 25 lebo kolega ochorel... Fakt som vytocena lebo priateľ to zas len prijal že bude robiť, prečo proste nepovedal že nie že nemôže. Vraj by bol z toho problém ale koho?? To nie je jeho chyba že to maju zle naplánované a potom to treba hentak zachraňovať na poslednú chvíľu. Netuším vôbec že čo robiť, rodičia išli dnes ku sestre, to je ďaleko a ani sa mi tam nechce veľmi. Priateľ začína o 12 a príde o 10 večer takže maximalne si mozeme dať raňajky zajtra. 26 sme mali ísť pozrieť rodinu a 27 už zas ja robím. Neviem, ja sviatky až tak neprežívam, ale hovorím mali to byť prvé spoločné Vianoce a teraz bude on robiť a ja sama doma.
Date si ranajky a neskoru veceru, co uz.
na jednej strane ta chapem, mala si ocakavania, ale na druhej strane, stavaju sa aj horsie veci. O desiatej pride domov, ste zrejme mladi, mozete este sviatkovat, ved nechodite snad spat 22.30. To este bud rada, ze nema 24 hod a potom si potrebuje pospat ;)
No ak kolega ochorel, tak museli niekoho stiahnut z dovolenky. Stava sa.
Tak si date veceru po 22hej ,to je velky problem ? Predpokladam ze deti nemate
Ja som tak raz s 2rocnym nemala Vianoce presne na Vianoce ale neskor lebo manzel musel ist riesit mrtvolu takze bohuzial ani neprisiel v normalnom case.
Ste len dvaja dospeli, nekrici Vam doma dieta, viete si to posunut,pohoda
Hlavne sa upokoj. Môj muž robil roky rokúce buď Vianoce alebo Silvester. A to sme vychovali aj syna. Vianoce si urobte, keď bude mať voľno. Nie je jediný na Slovensku, čo bude v robote. Tisíce ľudí pracujú v nepretržitých prevádzkach.
Vies kolko ludi zajtra vecer pracuje?
Ako pisu kocky, veceru si date neskor. Ty si zatial pozres dobry film.
Muž robí pravidelne Silvester a Nový rok, buď má 2 denne, ale dennú-nočnú.
Zvládnete, len trosku niečo poposuvate
A čo mal povedať, že prečo nemôže? Lebo bude oslavovať Vianoce s priateľkou? No to budú robiť všetci, či už s rodinou alebo partnerom… niekto to zobrať proste musel… nebudeš doma sama celý deň, dajte si neskoré raňajky, večer si dajte darčeky, štringnite, pozrite niečo a 25 nepíšeš nič, že by ste mali na pláne, tak môžete mať aj oddych aj večeru, ty zajtra môžeš navariť… si sklamaná vlastnými očakávaniami a idylkou, ktorú si si vysnívala, chápem, ale to proste nie je vždy výjde, tak si to teraz nepokaz tým, že budeš ofučaná, stále môžete mať krásne sviatky, nie je to o jednom dni v roku… my sme jeden rok mali Vianoce 23.12. lebo snubencova mama ťahala v nemocnici celodennú službu 24 a boli to jedny z najpríjemnejších Vianoc čo si v dospelosti pamätám
hlavne je zdravie
Prestav sa v hlave a spravte si PERFEKTNÉ NESKORÉ VIANOCE a bude to super 😉. Nezabudnite ráno poriadne vyspávať, aby ste vládali večer byť dlho hore a možno priletí aj zlaté prasiatko 😁. (Nech už to znamená čokoľvek, to už nechám na tvojej fantázii, aké prekvapko o polnoci priateľovi pripravíš). (PS: Aké si to "udeláte", také to môžete mať, naozaj to môžu byť čarovné Vianoce, ver tomu, veď budú PRVÉ len vy dvaja).
Zdravotníci, polícia, vojsko, hasiči, ľudia na pumpách, ľudia pracujúci vo firmách, ktoré zabezpečujú teplo, plyn elektrinu, mobilné siete, vodiči hromadnej dopravy a mnoho ďalších - všetci títo ľudia celý svoj život pracujú aj cez sviatky. Aby sme my všetci, aj ty, mali k dispozícii potrebné služby nonstop. Sklamanie chápem, ale je potrebné začať byť dospelá. A to zahŕňa aj vedieť sa vysporiadať s takouto situáciou. Vianoce si viete urobiť aj tak. Stačí chcieť.
Bohužiaľ život mení plány, kolega určite neplánoval ochorieť práve teraz. Dajte si sviatočné raňajky, nabal mu koláčiky a večer ho čakaj s večerou. Alebo to posuňte na 26. a rodinu pôjdete pozrieť inokedy. Nekaz si sviatky.
Nejde o život. Niekedy sa také veci stávajú. Užite si v čase, v ktorom je to možné.
Aha, tak by asi bolo lepšie keby mu dali výpoveď, ci aký problém by bol? Malo si napísala. Je priatel prikovovac? Tak to si vedela uz davno, smola. Mal by on pruser keby odmietol prísť? Si urobte obed okolo 10:00 a hotovo, darčeky večer alebo ráno. Ved bud troska flexibilná. Nemáš hobby? Ja bez deti by som si dala filmové dni - a to veru telku nepozerám. Alebo by som čítala.
@fairyy nie ved normalne vtedy bol klasicky policajt, musel tam ist aj s doktorom. Teraz je vysetrovatel takze by siel tiez keby cosi . Ma zajtra do 14:30 ale kedy sa realne vrati netusim lebo vzdy sa na Vianoce nieco stane. Aj celkom tomu chapem, su Vianoce a vela ludi je osamote :(
@biba_18 este tych sklamani pride. Toto je zivot. Nie vzdy ide vsetko podla planov. Cim skor sa s tum zmieri tym lepsie pre nu. Asi toho este velmi nelreskakala ked je rozhodena z biecoho takehoto. Jasne zamrzi to ale.ze.by mi to stalo za vylev na nete. To ted nie. Su aj horsie veci.
môj muž tiež robi sviatky raz mu tak vyšlo tak nič sa neda robiť aj prvý aj druhy deň Vianočný 2 nočne a čo teraz.
Vsetko sa da zvladnut,mne kedysi vysla smena na 24,25,26.12... mali sme v praci kalendar a dopredu som vedel na cely rok,ako budem pracovat.
Tak si spravte veceru,ked pride. Aj my sme mavali taketo Vianoce. Bud sme vecerali o 16,ked isiel do nocnej alebo o 21,ked prisiel z dennej. Nevidim ziadnu tragediu,privelmi to prezivas.
Urobte si Vianoce dnes 🥰👍 krásnu spoločnú večeru a relax darčeky 🥰 a zajtra spoločne ráno. Nám tiež tatino ochorel jedny Vianoce akurát na štedrý deň bol úplne ok boli sme v nemocnici celú štedrý večer a deti doma s babkou... Ale na druhý deň sme si spravili krásne Vianoce už mu bolo lepšie 25 sme mali štedrú večeru aj darčeky a sme si to užili👍
…nuž, aj toto je život 🤷🏼♀️
@melanta
ved určite, ten prikivovač bol len okrajovo. No dnes si ľudia veľmi nenavyskakuju, nie kazdy ma možnosť odmietnuť. A zvlášť ako píšeš o týchto profesiách. My sme robili len v hoteli a teda nehrozilo povedať, že nerobíme! Sme si hneď kufre mohli baliť. Normalny dospely zodpovedný clovek vie, čo ma robiť. Ucitelka ma voľno v pohode, ta riešiť nemusi.
Tu priateľka nech sa hodí do pohody a aj Vianoce budú pekne.
Treba ísť kolegovi urobiť superrýchlu liečbu😃 chápem tvoje sklamanie, ale treba improvizovať, on za to nemôže. To obe dní robí do 22? Urobte si nočné Vianoce s vlastným programom, alebo také raňajkové. Vianoce budú také, ako si ich urobíte. Ide len do práce, nebudem rozpisovať čo všetko by vám dokázalo tie Vianoce pokaziť. To určite nechceš ani v predstave. Zapnite fantáziu, nemusí to byť len o tradíciách, ber to ako výzvu.
tak príde o desiatej a môžete vianocovať… pokiaľ nejde o život… pracuje kde?