Ahojte mám otázku čo si o tom myslite… mám 22 a niesom nejak extra dobrá šoférka byvam s priateľom a máme 2 autá… jedno staršie a jednu o dosť novšiu audi…nastal čas kedy musím chodiť do prace na opačnú stranu mesta a spoje nevychádzajú … začala som jazdiť najskôr na novšom aute na tom mi to ide perfektne rýchlo sa rozbieha no a potom staršie… nevedela som sa rozbehnúť na semafore keď zasvietila zelena všetci na mňa trúbili ja slzy v očiach proste vždy keď som išla pridať to skapalo… a čo sa týka parkovania to tiež len na novšom lebo to ma kamery.. no a ide o to že priateľ mi nechce dávať to nové lebo mu jw trápne chodiť na starom.. proste že buď na starom budem chodiť alebo si to mám inak zariadiť.. ešte poviem že nerobím každý deň lebo robím dvanástky a keď ma on víkend voľný - robí 8- cky a ja robím cez víkend tak to ma odvezie a privezie… fakt som nešťastná z tejto situácie lebo ja mám už taký odpor k tomu staršiemu autu po tom ako mi to hocikde skapalo .. bojím sa na ňom chodiť.. prosím neosudzujte
aký "milý" ... že si zariaď ako vieš... 🙄
pozor na neho...
A kto kupoval auto ktoré? Lebo teda nehnevaj sa, ale ja keby mám novú Audi a ma sa na nej niekto vlastne ucit, keďže ako sama píšeš niesi bohvieaka šoférka, tiež by som nebola nadšená.
@hsara99 Staršie mám po rodičoch.. a audinu sme kúpili na polovicu
@hsara99 ale cesta do roboty a naspäť je jedna a ta istá vkuse išla som ju na tej audine asi 10x nikde inde na nej chodiť nepotrebujem
Tak toto je iná situácia. V tom prípade by som povedala predaj staršie, popýtaj priateľa nech ti vyplatí polovicu z Audiny a ty si za to, čo si vráti plus zisk z predaja staršieho kúp automat so senzormi.
predajte obe auta a kupte 2 lacnejsie ale modernejsie .. inak sa budete nonstop hadat .. aleno tyzden jeden a tyzden druhy
Pre chlapa je auto určitý status symbol a preco on na starom mu proste v hlave nevychadza fer...tak predaj staré auto co mate a kúpte niečo použiteľné aj pre teba a budú všetci spokojný... nemá zmysel sa hádať...
@hsara99 budem to tak musieť spraviť fakt ako jemu ide ešte aj firemný autobus ktorý stojí kúsok od bytu kde bývame… on by mohol chodiť aj ním a neprebehol by nič… mne nechodí žiadny autobus ani firemný ani mhd proste to nevychádza musela by som stqle chodiť neskoro alebo skor o hodinu ..
ale on potrebuje machrovat na audine
No ale ak fakt nie si dobra soferka,tak sa mu nedivim. Tiez by som ti dala stare auto
Môžem sa opýtať čo je presne to staršie auto? Inak ak ste ho kúpili pol na pol tak nech Ti dá tvoju polovicu, predaj to staršie a kúp si svoje vlastné.
@petulda333 ved toto.. zlému šoférovi by som nové vysnívané auto pri všetkej láske nedala, nech niekde otlcie radšej stare😅 Tým myslím v dohľadnej dobe moje deti, o desať dní si idem po nové auto😅🤣 Kompromisne kúpiť nejakú seat ibizu ci fabiu s kamerami a pipacmi a budú všetci v pohode...
to by som ani druhe auto nezivila ked je firemny bus. dohodla by som sa na striedavke, raz jeden, raz druhy. a na starom sa nauc, ak su oba manual, tak potom nie si velmi dobry vodic ked vies soferovat len jedno konkretne auto, nic v zlom. praveze na starsom sa lepsie naucis, potom nove so vsetkymi systemami je radost z jazdy. presla som si vselijake auta, najskor dedkov favorit a mamine twingo bez posilovaca riadenia 😂 takze dnes na bmw uz uplne inak jazdim
No veď staršie predaj, dolož a kúp si nové.. aký problém? A nikto ti do toho nebude kecať a komentovať to
@anjelicek26 mne samej by nenapadlo soferovat drahe auto,ked sama by som o sebe hovorila,ze nie som dobry sofer
Úprimne, ja som na strane frajera.
Nie kvôli tomu, že jemu je kokotno na starom chodiť, ale ty asi nie si extra šoférka, keď potrebuješ mať nové, kamerové, pomaly samochodiace auto. Už len samotné parkovanie.
Treba sa naučiť jazdiť poriadne, spoliehať sa na svoje oči a zmysel, nie na kameru a pipaky.
A tiež, že to zdochne a ty slzy v očiach, lebo na teba trúbia a ty nevieš čo ďalej. Čo budeš robiť keď (božechráň) ťukneš, nabúraš, nebodaj vážna nehoda? (Kde si to snáď odnesú len plechy).
Keď budeš musieť v núdzi niekedy sadnúť do auta, ktoré nie je nové a zautomatizované, ty nebudeš vedieť ani naštartovať.
Naozaj, naučiť sa na starej šunke, aby si potom mohla jak pani jazdiť na drahom aute.
@autor otazka je ci ty mas problem pri rozbehu (nevies pouzivat spojku a plyn) alebo stav auta. Ak takto stresujes tak priatelovi sa necudujem. Aka znacka je to starsie auto? Kolko mas vodicak? Kolko aktivne jazdis
Prezradim ti tajomstvo - auto moze mat len jedneho majitela (a predpokladam, ze je pisane nanho) takze urobili ste hlupost, ze ste ho kupili “na polovicu”. On zrejme potreboval “somarika otras sa”, lebo sam na audinu nemal. Kedze ako pises mu chodi firemny autobus, tak zrejme maka kdesi vo fabrike za pasom. Na tom samozrejme nic zle nie je, ale na audinu a vydavky s tym spojene to asi pohodlne nezarobi. Takze ak si chce panko audinku uzivat sam, tak nech ti vyplati to, co si do nej vrazila. A ked nebude na chleba, lebo “poistka, servis, nove gumy atd” tak moze olizovat kapotu a nie zit z tvojej chladnicky.
Ano, ako niekto pise, pre zaciatocnika je z praktickych dovodov vhodnejsie starsie auto, ale v tom pripade od teba nikto nemal pytat polovicu na nove.
@beronsche ale ked pri uceni otrieskas stare auto,tak to nie je az take hrozne ako nove
kupili ste na polovicu auto..... super..... a kto je majitel?
Akoze ste sa zlozili pol na pol na auto a on ti zakazuje na nom jazdit 🫣 tak toteda nie! Bud striedavka, alebo nech ti vrati polovicu a ty predaj tu sunku a kup si nieco lepsie.
A ak mu chodi bus do prace od domu, tak to by som este len bola nasrata. Neznaam takychto frajerov! Ale hlavne ze ty sa mas zariadit !
Jo a ja jazdim na starsom srotiku a za 5 rokov aj tak neviem parkovat pozdlzne a ani nacuvat. Nevadi, ja sa vzdy len pichnem dopredu.
Vodicak mám 3 roky .. robila som ho na merdese všetky jazdy,skúšky.. potom som jazdila len na audine a nedávno mi naši nechali to staré auto.. sadla som do neho z audiny a proste som zostala hotova .. to huci a nejde .. asi aj spojka tam je zlá lebo to vôbec nezaberá mám pocit..
Mercedesy *
@petulda333 to je pravda ..🙂
To staršie auto potrebuje viac lásky a starostlivosti. Podľa popisu tvojich skúseností by to staršie auto malo ísť k nejakému šikovnému mechanikovi, ktorý by ho skontroloval a nastavil, aby sa na ňom dobre jazdilo. Povedz priateľovi, nech ho dá do poriadku a budeš na ňom rada jazdiť. 😉
@tanyan on je automechanik vyučený a výmenu oleja, prezúvanie vsetko chodíme do servisu nevie ani ho**o urobiť
Predat starsie, kupit novsie alebo pesibus.