Ahojte, mám priateľa, s ktorým sme spolu už tri roky, priateľ je už rok v rozvodovom konaní a každý druhý víkend má deti. Decká sú už veľké (18 a 13 rokov) a vždy keď je s nimi , tak sa v ten víkend so mnou kvôli hlúposti poháda a končí náš kontakt s tým, že sa nemá chuť baviť a vypne sa, prestane písať. Keď býva sám doma sa ozýva, aj z práce a vždy keď má deti sa opakuje tento scenár kedy mi dáva najavo, že som nepotrebná a nazvyš. Dokáže sa vypnúť a ignorovať ma.
Tak isto ma s nimi nechce zoznámiť a vyhovára sa , že je to len preto lebo nevie ako sme na tom my dvaja a či dokážeme spolu žiť bez hádok. Čo mi príde ako trápna výhovorka.
A keď si deti niečo zaumienia ide s nimi hoci kam, všetko im kúpi a keď chcem len ja na nejaký film, tak to šomre, že sú to vyhodené peniaze. Nehovorím, že nechodíme, ale minimálne. Radšej vezme deti.
A je fajn, že majú taký vzťah len mi ubližuje ako mňa dáva bokom a naše víkendy sa menia na nudné zatiaľ čo s nimi od rána do večera naplánuje a preplní aktivitami.
Vidím to len ja zle alebo naozaj jeho správanie nie je až tak ok. Kedysi to tak nebolo. Bola som stredobodom jeho vesmíru, všade so mnou chodil, pomáhal mi a teraz sa to zmenilo. Žije len pri deťoch a vtedy nemá problém sa ma "zbaviť" až neruším.
Ďakujem za každú radu.
Hmm veru, asi by si sa mala nad celým vzťahom zamyslieť. Podľa mňa ak by to myslel s tebou vážne, tak by sa choval inak. Zamysli sa nad vašou budúcnosťou, či len nestrácaš čas
Tri roky ste spolu a rok sa rozvádza, podľa mňa ta s deťmi ani nezoznami, keď si myslia, že si dôvod rozvodu.
@petronelka8989 dava deti na prve miesto a tak je to spravne, ty si vedela, ze ma deti ked ste sa dali dokopy? Neziarli, praveze by mi imponovalo kedby sa muz takzo zaujimal , je to velke plus, ak ti to nevyhovuje najdi si partners bez deti.
@petronelka8989 úplne mu rozumiem a keď niesi teraz spokojná Ani nebudes
Podla mna nie je normalne, ze ste spolu 3 roky a este ta s detmi nezoznamil, to co je za vztah? Ja som bola s priatelom 9 mesiacov, kym som ho zoznamila so synom a uz to bolo dost dlho..Pises, ze ste spolu boli 2 roky kym sa zacal riesit rozvod, rozvadza sa kvoli tebe? Ak ano, tak predpokladam, ze sa s tebou tie deti ani nechcu spoznat..Musis sa zmierit s tym, ze deti budu pre neho vzdy na 1. mieste (ak je normalny), takze bud to budes akceptovat alebo si hladaj bezdetneho..Kazdopadne je toto u vas podla mna na dost vazny rozhovor, 3 roky su dost dlha doba na to, aby si bol isty vasim vztahom. Ja sa cudujem tomu, ze si s nim uz tak dlho, ked je to medzi vami takto..
@petronelka8989 su to jeho deti a vzdy budu. Ma ich iba raz za dva tyzdne, je len samozrejme, ze chce s nimi robit vsetko co sa da za tu kratku dobu. To nezmenis a ak sa budes snazit to menit a zasahovat do jeho vztahu s detmi, tak ho este mozes aj stratit...
@petronelka8989 Vykašli sa na neho, asi je dosť starší od teba, ked už má také veľké deti a ty ešte dieťa nemáš a s ním ani mať nebudeš, kedže on už svoje má a správa sa tak ako sa správa. Nájdi si mladšieho a bezdetného, ten bude mať na teba čas a budeš prenho na prvom mieste. Ste spolu 3 roky a ani spolu nebývate, nezoznámil ťa s deťmi, to hovorí za všetko.
@petronelka8989 je otec a ostane ním. a tak je to aj správne či? fakt by si chcela aby odpísal deti lebo nová partnerka? to by bol poriadny chrapúň...
toto viem aj zo svojej skúsenosti. Môj partner má 2 deti (dospelé) a keď sa s nimi ide stretnúť nechám ho, nepíšem mu. Je to ich čas. Nie si (ani ja) vo výhodnej pozícii, mladý človek si ťažko zvyká na to, že ocko má novú partnerku. Predstav si ako by bolo tebe, keby ti to vystrojil tvoj otec 😉 . nechcela by si ju veľmi vidieť, nevrhala sa jej okolo krku, veď aj načo? chcela by si byť s otcom. to chcú aj oni a on im to chce zas dopriať. Keď im budeš volať budeš ich oberať o ICH čas a 2 dni zo 7 nie je na rozdávanie.
Urob si vtedy čas pre seba, stretni sa s kamoškami, nakupuj, choď si zabehať, uč sa na hudobný nástroj, alebo cudzí jazyk... možností a možností čo vieš zatiaľ robiť 😎
tvoj partner bude rád, že má chápajúcu priateľku a deti si zvyknú časom...
drž sa
@petronelka8989 na jednej strane sú to jeho deti, logicky sú na prvom mieste. Na druhej strane - ste spolu tri roky a on len pred rokom sa uráčil k rozvodu? To veľa napovedá o tom, ako na tom ste... Za tri roky ťa nevedel zoznámiť s deťmi - tie o tebe predpokladám ani len netušia. Mne by nevadilo, keby chce tráviť čas len so svojimi deťmi, vadilo by mi, akým spôsobom to robí - že vyvolá hádku, z teba spraví tú zlú a ide si. Keby normálne povedal "zlato, sprav si svoj program na víkend, ja budem s deckami" tak mi to príde ok.
@queen_mary ja mu nevypisujem sosmariny, len sa bavime o tom co robi, kde isli a podobne. Lenže jemu sa nepáči nejaka sprava a reaguje tak, ze sa vypne.
@83lenka83 ale aj ja mam dieta a za ten vikend si najdem na neho cas, napisem mu , neodstrcim ho na cely vikend bokom. Tam je ten problem. Akoby zil dva zivoty - ona jeho deti a ja. Ja zijem ako on + moje dieta.
@petronelka8989 úplne ta chápem, na toto všetko existuje jediný liek a to pustiť ho k vode. 2 deti, az teraz sa rozvádza, tie deti tam stále budú a ty pôjdeš bokom. Ok, sú to jeho deti, chce s nimi tráviť čas, ty si bezdetna, potrebuješ sa cítiť na prvom mieste u muža, preto bude najlepšie rozhodnutie ak si nájdeš iného, bezdetneho a budete sa venovať jeden druhému a časom budete mat spolu deti. Sprav tento krok čím skôr inak sa budeš len trápiť a môže to skončiť fakt zle. Strata času celé, ver mi, vlastná skúsenosť.
@petronelka8989 aha teraz čítam ze aj ty máš dieťa. Ajtak, tadiaľ cesta nevedie, ved rozmýšľa, nezoznamil ta s deťmi, ak príde víkend tak si nájde dôvod na hádky, az teraz sa ide rozvádzať... Ved tieto dôvody nestačia ho poslať kade ľahšie?
On to stebou este asi nema tak urovnane a preto ta snimi nechce zoznamit. Co mu aj kvitujem, pretoze uvazuje celkom rozumne, no za to ze to stebou mysli vazne by som ruku do ohna nedavala. Ved si dospela nevies rozoznat ci o teba ma alebo nema zaujem? Pretoze podla toho co pises ta ma len preto aby nebol sam a to je vsetko. Ale to si musela z toho pochopit aj sama. Neviem naco sa zeny tak ponizuju je miliom inych a dobrych chlapov, len treba otvorit oci a ty cakas na niekoho kto ocividne nema zaujem, urcite si z toho podrazdena bez nalady a tym padom to zbytocne prenesies aj ked podvedome na svoje dieta. Prestan snivat o panovi Kasoaniva ktory si s tebou robi co chce a pusti ho k vode, alebo respektuj ze ta nechce s detmi zoznamovat a ze je snimi rad a stastny a mozno ustanu hadky. Posledna moznost je si snim sadnut a otvorene sa porozpravat ze to takto nedavas a uvidis ako bude reagovat.
@petronelka8989 tak, on chce stráviť čas s deťmi sám, hlavne ak s nimi býva len každý druhý víkend....ak si ich zoberie na víkend, nechce ich nechať samé doma alebo dať k rodičom a miesto toho byť s tebou....a že vás ešte nepredstavil aj na to má asi dôvod...mne to pripadá že zatiaľ s tebou nepočíta do budúcnosti ako s partnerkou - treba sa o tom s ním porozprávať.... ty si ho predstavila svojmu dieťaťu? čo sa týka spoločného programu, ty nie si dieťa aby ti pripravoval program, navrhni niečo ty ....čo tam navrhnúť mu niekde pobyt na chate aj so všetkými deťmi a vymyslieť im spoločný program? ale ak sa hádate kvôli blbostiam, tak je jasné že nechce aby deti boli svedkami vašich hádok....
No zamilovanosť ho prešla, už si sa mu okukala a neprerástlo to v lásku. To, že ťa nechce zoznámiť s deťmi je dosť veľký signál toho, že to s tebou nemyslí "až do smrti" a je si toho plne vedomý. A keď príde nejaká iná, do ktorej sa zamiluje tak ťa pošle bez váhania k vode, lebo veď ťa ani s deťmi nezoznámil, tak to nebol vážny vzťah. Takto nejako to vysvetlil priamo chlap na inom serveri, že oni to tak majú. Takto si robia zadné dvierka, aby mohli baby bez výčitiek odkopnúť kvôli novému objavu. Tak, že napr. odďalujú spoločné bývanie, spoločné dieťa, dávajú plané sľuby, oddeľujú život s partnerkou od zvyšku svojho života, svojej rodiny a pod. To im slúži ako ospravedlnenie rozchodu. Veď som ti nič nesľúbil, tak si mala vedieť, že to s tebou nemyslím vážne. A takto to mate aj vy dvaja, myslím si. Ty si len prechodné riešenie, nie trvalý prístav.
@petronelka8989 to že dáva prednosť deťom je správne. Ale neznamená to že teba má ignorovať a vypínať si telefón. Keby to s tebou myslel naozaj vážne, s deťmi by ťa už zoznámil. Aku budúcnosť s tebou neplánuje keď ťa schováva pred deťmi? Žena utekaj od neho.
@petronelka8989 v prvom rade by som mu nepísala, keď je s deťmi. Evidentne si to neželá a odpisovanie na Tvoje správy ho otravuje. A v druhom rade porozmýšľaj, či Ti stojí zato.
Vypni sa aj ty... Ten víkend čo je bez detí .. a rob to pravidelne. A uvidíš. Podľa mňa ťa má za ... nič... A to o vzťahu všetko hovorí. Nemusel by vás hneď predstavovať ale takto sa správať je divné, pohádať sa a vypnúť?
@83lenka83 tebe by imponovali hádky a vypínanie sa partnera kvôli tomu že má deti na víkend?? Aké je to prosím plus? Myslím, ze keby sa normálne správal, venoval sa deťom cez víkend a jej napr len poslal správu večer alebo v piatok povedal, že bude mimo idú do tramtarie, tak by to bolo ok pre ňu. Ale nie takto ako neandrtalec. Mohol ostať s deťmi a ženou keď je otec roka .
Keby chcel už dávno ťa zoznámi s rodinou a deťmi.Rok je dlhá doba na to že sa rozvádza?!... výhovorky? takto ťa môže naťahovať ešte dobrých pár rôčkov...a možno sa ani nechce rozviesť a takto mu to vyhovuje.Čo ťa pri ňom drží ?veď nie je jediný chlap na svete vypne si telefón a možno aj preto že sa stretáva cez deti aj s manželkou a otravuje ho to predsa na snou 2deti nikdy nevieš 🙂
On ta ma len ako zabavku.
Urob si vtedy vlastny program, nechaj ho dychat. Preco chces byt na neho "nalepena" aj, ked je raz za dva tyzdne so svojimi detmi, ked ste spolu vsetok ostatny cas. A ak mu vtedy, v tom malo casu, ked je s detmi, zacnes nieco vycitat, vyhadzovat na oci, pripadne vycitas, co pre ne robi. Klasicka (muzska) taktika je vyhnut sa sporom, nezabijat cas odpisovanim na nezmyselne spravy a vypnut sa.
on zjavne nechce aby mu čo len pípal telefón od teba, keď je z deťmi. možno o tebe vedia a nemajú to radi, lebo si "dôvod rozvodu" možno ich len nechce s tebou zaťažovať a komplikovať všetkým život. ak máš pocit že je to ten pravý nechaj tak ako píše majkeel ho dýchať a sprav si vlastný program a uvidíš ako sa to vykryštalizuje. ale musíš to rešpektovať iná možnosť neni, ak má partner inú rodinu treba ísť do toho vzťahu s tým, že možno nebudeš stredobodom jeho vesmíru a rozhodnúť sa či je to problém alebo nieje.
@simca06022011 tak snad vedela, ze vikend bude travit s detmi, ja mojho muza tiez neotravujem ked ke z domu preč, mne to pride ako nejake kontrolovanie, ani mne by sa to nepacilo keby mi muz vyvolaval ked nie som doma.
@petronelka8989 rozhodne sa mu neozývaj cez víkend, evidentne mu s tým lezieš na nervy. Ty to berieš inak, on to berie inak, buď vám to takto vyhovuje alebo choďte od seba. Podľa mňa sa mu nechce riešiť zoznamovanie partnerky s deťmi a nechce si s nimi pokaziť vzťah, nakoľko nevie, ako by zareagovali.
@petronelka8989 Ahoj a aký vzťah má k tvojmu dieťaťu? Ako ho tvoje dieťa vníma?
@83lenka83 aké kontrolovanie? Zduje sa urazí, pohádať sa s ňou a vypne mobil keď ide z domu? To je myslím úplne niečo ine ako kontrolovanie. To čo je za vzťah? Tebe ak ide muž preč, tak sa s tebou pohada a vypne si mobil a nekomunikuje viac dní? Lebo môj aj keď sme na nože, ide, viem kde je, kedy asi príde a mobil má zapnutý. Môže ho totiž aj niekto iný potrebovať. Napr. My doma. Nevyvolavam mu ale večer mi napise že všetko je v poriadku, ako sa máme, ide spať alebo hocičo...
@petronelka8989 presne si pomenovala problém. Ty žiješ ja+moje dieťa+on, on žije on+ jeho deti. Takýto je stav a ako to chceš zmeniť? Jediný kto to zmení je on. Ty môžeš len dupkať nohami a trápiť sa. To dieťa je vaše spoločné, či ho máš s niekým iným?
Inak celkom súhlasím s tými čo si myslia, že to s tebou jednoducho n myslí vážne. Nedaj zo seba robiť handru. Nájdi si niekoho sebe rovného, mladšieho, ideálne bez detí a máš po problémoch
@petronelka8989 a ty co mu vypisujes ked sa radsej vypne? A nepride mi to od neho ako trapna vyhovorka, skor by si sa nad tym mala zamysliet.