Pri manželovej rodine sa zle cítim

emv
18. máj 2021

Ahojte. Neviem, či chcem radu, alebo sa len vyrozprávať.. skôr počuť váš názor. S manželom sme šťastní, nič nám nechýba. Keď som si ho brala, vedela som, že jeho rodina je na tom finančne lepšie ako bežní ľudia, ale neriešila som, žijeme si svoj život. Postavili sme, zájdeme na dovolenky, nič nám nechýba. Po dvoch rokoch prišlo vytúžené dieťatko. Takže máme všetko. Môj problém je taký, že až príliš často sa cítim pri jeho rodine zle. Menejcenna, hlúpa, chudobná, nevzdelana...
Ja viem, že môj manžel si to nemyslí, inak by si ma nebral. Všetko čo mám som si zabezpečila sama, zarobila sama, naučila som sa sama. Ale u nich je podstatné úplne niečo iné. Nie to, že je človek milý, dobrý, že pracujem, že sa snažím byť najlepšia mama, že ich syna robím šťastným. Ich šťastie sa meria v peniazoch. Za každým, keď sa na mňa pozrú viem, že nemám dostatok značkových vecí na sebe, najnovší iphone, že som s vysokou školou sekla po pol roku, takže som nevzdelana. Presne poznám ich hodnoty a ich slová. Ja som čašníčka. Okrem toho, že opovrhuju týmito ľuďmi, nemáme dokonca rovnaký názor na to, že by mali v reštike nechať trinkgelt. Čo ma aj dosť uráža. Ale neriešim to pred nimi. Nehovorím, že na to všetko nemám peniaze. Ale nemyslím si, že potrebujem najdrahšie šaty, značky, mobily a podobne. Môj manžel je v tomto ako ja.skromny človek. Možno preto, lebo bol vychovaný ešte za čias, keď sa im finančne tak nedarilo ako teraz. Neviem čo robiť. Doslova tým trpím, som dosť precitlivela. Najradšej by som sa odsťahovala niekam ďaleko preč, kde by mi stačila len jedna drevená chatrč a kľud. More, piesok, a moje milované dieťa a manžel.... ak to navrhnem manželovi, debata nevedie nikam. Nevie o týchto mojich pocitoch,že sú až tak vážne, a že sa cítim fakt zle v ich spoločnosti. O nestretavani s nimi nemôžem uvažovať... Viem,že by to ublížilo hlavne manželovi. Neviem už čo robiť, rozmýšľala som nad psychológom. S manželom som 5 rokov, a oni ešte nenavstivili moju rodinu. Nie sú dosť nóbl. Nemajú si čo povedať. Okrem môjho manžela, majú ešte jedného syna. Ten si na rozdiel od môjho muža našiel bohatú manželku. Je mi nepríjemné už len sa s ňou zhovárať, taká je namyslená. Samozrejme, tej najnovšie a najdrahšie kúsky nechýbajú v žiadnom smere🙂 až mi je ľúto, koľko zabitých zvierat má v skriniach.
Myslíte, že sa moja situácia dá nejako riešiť?
Ďakujem za prečítanie ak ste to dočítali až sem.

andrea_82
18. máj 2021

Nedaj sa vyviest z miery. To ty si ta, ktora ma spravne nazory, spravne zivotne hodnoty. Ako casto sa stretavate? Skus obmedzit navstevy na nevyhnutne minimum. Ty si zi svoj stastny zivot. Ak by sa stalo, ze pridu o peniaze, nezostane im nic, tebe vsetko. Drz sa! 👍😀

petus998
18. máj 2021

@emv nestretavat sa s ich rodinou iba v nejakých situáciách si super človek ine by už dávno nosili drahé kabelky a podobne . Ty sa drž sebe a svojich pocitov

dskjhfdlkdjhl
18. máj 2021

@emv Ak si Ty spokojna so svojim zivotom, tak si ich pohlady nevsimaj. Len ja mam (po precitani Tvojho prispevku) dojem, ze Ty mas problem so sebou-ze nie si so sebou az taka spokojna, ako sa snazis opisat. Ale mozno sa mylim.

bosorka2302
18. máj 2021

A robil to vzdy ci len teraz? Mozno daka porucha spravania

emv
autor
18. máj 2021

@bosorka2302 to nie manžel

janickacrazy
18. máj 2021

@emv Tak proste ty máš v živote iné hodnoty ako oni, to je úplne v poriadku. Každý človek je iný a je pre neho doležité niečo iné. To neznamená, že si menejcenná. Každá práca je doležitá. Keby nebolo smetiarov, utopíme sa v bordeli. Keby nebolo čašníčok, tak kto by ich v tej reštike obslúžil? Proste ich nerieš. Zi si ako vieš. Alebo občas návštevu vynechaj a pošli len manžela s dieťaťom, aspon si oddýchneš. Keby sme boli všetci rovnakí, to by bola nuda na svete. Možno skús nejaký kurz asertivity, asi ti trochu chýba sebavedomie. Tiež nemám rada ľudí, ktorí opovrhujú inými.

panelacikova
18. máj 2021

@bosorka2302 nepomýlila si si diskusiu? to v dobrom myslím 🙂
@emv ak manžel je s tebou spokojný, tak nerieš. ľudí nezmeníš, a už vôbec nie horenosov... hlavná vec, že manžel ťa berie takú, aká si 🙂

annamalaga
18. máj 2021

Juj. V živote sa to môže ešte otočiť , že aj ty im budeš raz dobrá. Podnikanie je super, ale netreba zabúdať , že raz si hore a raz zase dole. To že oni opovrhujú bežnými ľudmi si nevšímaj. Keď ta nemajú radi nenavštevuj ich. To že máš bohatú svagrinu ti môže byt jedno. Buď aká si a váš si to čo máš. Veď oproti svetu , kde je hlad ,bieda a vojny či už to je v Ázii alebo Afrike , či neďalekej Ukrajine mi mame hojno. To že oni sa cítia nadludmi ty nezmeníš. Tak sa preto netráp.😉

bosorka2302
18. máj 2021

@panelacikova ano pomylila😀😀 sorry🤣🤣. Os0ravedlnujem sa som si zmylila diskusiu

ledgerka
18. máj 2021

popracuj na svojom sebavedomi a kasli na nich. Ja by som u nich sedela na kave uplne v pohode a bez nejakeho pocit menejcennosti. Nedomyslaj si ze co si kto mysli o tvojom obleceni a o tebe. Pokial ti nikto nic neprijemne nehovori, tak proste posed a zivot ide dalej. Tvoj muz je rovnaky ako ty, mate spolocne hodnoty, tak si naozaj nenechaj otravovat zivot vlastnymi pocitmi. Za mna vyrabas problem tam kde nie je.

hederamonstera
18. máj 2021

to ti oni povedali, ci je to v tvojej hlave? Asi nemas sama u seba uzrovnane, co je pre teba dolezite, inak by ta to netrapilo.
Tiez mame kamaratov, ktori len znackove a najdrahsie veci. A my s muzom mame uplne na salame, lebo PRE NAS to vobec nie je dolezite a vobec sa necitime menejcenni :D a to na to mame. Skor mi ich je luto, ze si zvykli na taky vysoky standart a uz sa budu cely zivot nahanat za peniazmi. Ked ich pocuvame, tak ani nie su s rodinou, lebo sa za nimi uz teraz cele dni nahanaju. Po tom som teda ja nikdy netuzila. A nedajboze pridu o tie peniaze, to bude pre nich ina katastrofa.

martina1201
18. máj 2021

@emv ahoj, ako som čítala čo si napísala tak ma napadlo len jedno. Ak by neboli ľudia ako ty, čiže čašníčky nemal by im kto v reštaurácii doniesť jesť. Kde by sa stravovali? Oni raz pochopia akí sú povrchní. Najlepšie si o týchto pocitoch pohovoriť s tvojim mužom že ti je to nepríjemné. A či by sa nedalo nejako to riešiť. Buď nech im dohovorí, alebo že ich budete navštevovať len minimálne
...

merlinja
18. máj 2021

.... stačila by mi drevená chatrč, ... more, piesok, ..... - aké nenáročné ..... hlavne keď mám všetko a môžem si dovoliť sa odsťahovať. Jaj, koľko iných by čo dalo za to, keby nemuseli denno-denne riešiť finančné problémy. Manžel Vás chápe, miluje, aký problém. S jeho rodinou sa stýkať nemusíte. A že má švagriná v skrini kožuchy a drahé vecí? A čo? To je jej vec. Mala by som to pekne v paži.

komplikovana
18. máj 2021

urcite sa to da riesit. Akceptuj, ze su aki su, a ty popracuj viac na svojom sebavedomi. Su to taki isti ludia ako ty, nerob z nich viac. Je super, ze manzel ma rovnake hodnoty ako ty, to sa rata najviac.

whatever1
18. máj 2021

Tiez si myslim, ze si to potrebujes zrovnat hlavne sama so sebou. Prestan sa s nimi porovnavat, aj ked mas pocit ze sa porovnavaju oni s tebou. Vobec to tak nemusi byt. Mas pocit ze ta neakceptuju , ale ja mam skor pocit ze neakceptujes ty ich. Dalsia velmi dolezita vec- vy ste manzelia, mate dieta. Si rovnocenny clen rodiny ako tvoj manzel.

malva123
19. máj 2021

@emv v prvom rade si myslim,ze je to vymyslena tema.

tykat
19. máj 2021

@emv ...ty riesis ze na teba "pozeraju"? V prvom rade mas problem ty a nie oni. Ty neries kto ako na teba pozera ci mas alebo nemas znackove veci. Ver mi kopec ludi co si to moze dovolit ziadne znacky nekupuje, nepotrebuju sa ukazovat, ze na to maju. Ty trpis nejakym pocitom menejcennosti a nemas dovod. Pozri aj "chudobna a nevzdelana" moze ocarit "bohateho a vzdelaneho". Ziadne ich peniaze a nazory tomu nezabranili. Aspon vies ze si ta nezobral pre peniaze a dobre postavenie ale preto ze ta lubi.
Muza mas dobreho, toho si si vybrala... rodinu si nevyberies.

anja27
19. máj 2021

@emv ja by som sa s takymi povrchnymi ludmi stretavat nemohla aj keby to manzelovi vadilo.