Manžel je kamionista jazdí už 13 rokov ako sme spolu .... Posledný mesiac mi začali depresie a keď odíde na jazdu strašná úzkosť, že nieje pri mne ...... Bola som u psychiatra, dal mi AD .... Keď je manžel doma som ok a keď odíde som KO ... Mám 2 ročnú a 11 ročnú dcéru ... Máte niekto podobný živiť ? Manžel má nevie pochopiť keď chcem od neho zmenu zamestnania teda áno vie že musí zmeniť aj chce ale ešte nie .... Som fakt zúfalá
No len na SK zarobi biedne, uz si zvykol zivot kamionistu a asi aj plat ma k tomu adekvatny. Mali sme v rodine kamionistu a tiez to tak mali a on sa este zvykol chvalit ako fajne zarabal. Ona sa teda sama starala o deti skoro cely zivot a teraz na stare kolena sa stara este aj onho, lebo skoncil s parkinsonov chorobou a nikto nevie preco to dostal. Takze teta cely zivot opatrovala najprv deti, potom svoju mamu a teraz opatruje uz aj svojho muza
ty si pred malou pracovala?
@kajda2211 musíte sa spolu dohodnúť, nie že on musí zmeniť zamestnanie. Keď sa vráti na SK a zníži sa príjem do rodiny, ideš ty automaticky do prace tiež, aby ste mali dosť? Už máš prácu? Deti máš dosť veľké, pomaly môžeš nastúpiť, ak on bude doma a budete sa striedať pri vyzdvihovani a pod. To my nevieme, ako ste si to vydiskutovali, či sa máš kam vrátiť do prace.
@kajda2211 môže si skúsiť nájsť prácu, kde bude jazdiť len po Slovensku, takže taká veľká zmena to preňho nebude, ale hlavne finančne budete mať menej. Si nato pripravená? Nevieme, akú máte situaciu finančne, či máte vysokú hypotéku, atď. Ale keď už máš ty také problémy, tak ozaj by sa mal manžel prispôsobiť, lebo zdravie je najdôležitejšie.
@kajda2211
Ja som to mal opačne,tiež som skončil na AD ale ako vodič,začalo mi vadiť to odlúčenie od rodiny a žiť v tej kabíne ako pes. Len ja som to robil 23 rokov. A nie už to nie je ani také lukratívne ako kedysi,keď brat vo fabrike zarobil 12tis a ja na kamióne 30 tak to bolo lukratívne. Pomohla mi pol roka pauza a teraz jazdím iba vnútroštátnu,len keďže je to zásobovanie tak aj nočné a víkendy. Ale za rovnaké peniaze ako som jazdil úniu. 👍
Nemyslim si, ze je to tou pracou. 13 rokov jazdi a az teraz ti zacali uzkosti? Tam bude problem asi inde.
@0kristina0 prečo nie? Možno je proste unavená, vyhorena, stará sa o deti roky sama, tak sa to prejavilo až teraz. Ako vraví to príslovie: stokrát nič umorilo osla.
Ja len k tým platom kamionistov. Účtovala som firmu s kamiónovou prepravou, je to už cca 5 rokov dozadu, ale teda platy ako také mali fakt mizerné. Čistý príjem im robili vysoké diéty. V tomto prípade išlo o firmu, kde jazdili výlučne len zahraničie - západná Európa.
Väčšina tých vodičov by v prípade PN bola na tom veľmi biedne. Netvrdím že všetky firmy to majú takto, ale títo platili fakt mizerne a mali aj problém s náborom nových zamestnancov.
Ak máš už psychické problémy nie je to dobré. Prešla som si niečím podobným. Manžel odišiel pracovať do zahraničia a mňa doma nechal s dvomi malými deťmi samú. Bola som z toho tak vyčerpaná, trvalo to 2 roky, že mi diagnostikovali panickú poruchu. Manžel sa musel vrátiť a ja som sa psychicky dávala dokopy 2 roky. 2 roky som sa nebola schopná zamestnať, hoci som veľmi chcela.
Zrejme si od neho závislá a nudíš sa ...malú do jasiel aspoň na pol dňa a ty do práce a hneď ti to rýchlejšie ubehne
Vidím to tak, že nedokážete pochopiť jeden druhého. Tvrdíte, že 13 rokov jazdí. Doteraz vám to nevadilo? Nepoznám vás, netuším ako je to finančne, ale ak sa nemýlim, tak manželia kamionisti zvyknú ťahať domácnosť po finančnej stránke. Ak zmení prácu, príjem bude nižší, pôjdete aj vy do práce? Alebo očakávate, že aj po zmene práce bude mať rovnaký príjem?
@123hombre
Ahoj,teraz mám 2200 základ a keďže robím víkendy a nočné,tak sú k tomu príplatky. Momentálne robíme dva dni dennú dva nočnú a štyri dni voľna. Diéty nemáme keďže jazdíme iba po SK,ale keď zoberiem jednu smenu naviac,tak to vie vyjsť aj 2200 v čistom. Čo je myslím pekné,na to že som každý deň doma.
Ano tiež sme kedysi boli platený od kilometra a základ minimum,možno 730,ale našťastie je nedostatok vodičov a môžeme si vyberať a určovať podmienky. Už by som to asi tak nerobil,radšej by som išiel niekam do inej roboty a za tie peniaze nech si tam sadne pán majiteľ aj zo svojou rodinou.
@kajda2211 Keby sám chcel, tak s tým už dávno skončí a pomôže ti s výchovou dievčat. Ak nedbá ani na zhoršenie tvojho psychického stavu, potom musíš zvoliť kompromis.