Žienky chcem sa poradit. Pred 8rokmi nam sud dal striedavu starostlivist. No syn mi je uz na 2stupni a vidim ze je stym problem. Da sa poziadat kolizneho opatrovnika na presetrenie? Lebo od sudu nik nebol skontrolovat maleho ako sa ma.
Ak je syn na 2. stupni, tak ma minimalne 10 rokov, cize musis počítať s tým, ze sud sa bude pytat na jeho nazor.
Nenapisala si nic konkretne, ake problémy mate? Ci su to naozaj problémy, alebo to tak vnímaš len ty.
Mozes poziadat kolíznu o prešetrenie, ale musis počítať, ze šetriť sa bude aj u teba.
Aby chodili len tak šetriť, na to nie su dovody a urad na to nema ani kapacity.
Ahoj. Tu striedačku vám dali keď išiel syn do 1.triedy?suhkasila si snou?
@chvostik1 Ja nechcem nikoho urážať. Áno.mas pravdu nechala som sa zmanipulovať. To je fakt.chcela som sestre pomôcť bola na dne a ja som prijala rozhodnutie. Kým sa nepostaví na nohy. A teda potom každý sa postará o svoj život. Nie vždy poznáš toho druhého aký má skutočný zámer. Zvlášť ak je to najbližší. Ja som milovala starých rodičov veľa spomienok a viazaná na starú mamu. Nechcela som aby teta bola umiestnená v zariadení . Chápeš. Malo to byť dočasné. Riešenie len dá to vyvinulo úplne inak. Ale viem sa stoho dostať a ver že má. Bude bolieť keď ju dám preč. Ale budem musieť. Toto neunesiem . Všetko.
@anabela1234 asi nejaký omyl, napísala si do inej témy
@standab môžeš podať návrh na zmenu, môžeš zájsť aj na upsvar za koliznym a poradiť sa. Priprav si dostatočné dôvody, ktoré máš na zmenu a príprav sa na to, že sa budú pýtať aj dieťaťa na jeho názor. Bezdôvodne k vám socialka na kontrolu chodiť nebude, musia mať nejaký podnet, napr ten návrh na súd, alebo písomný podnet z tvojej strany....