Dievčatá fakt neviem ako dalej, pred 3 rokmi sme sa rozhodli že si kúpime starší domček a prerobíme , svokrovci nám povedali aby sme si prerobili ich starý dom kde chovali len domáce zvieratá , bola a je tam maštaľ a nikto tam ani nechodil, proste žiadna voda , kúpelka , toaleta na dvore a tak ako to býva v tých starých sedliackych domoch. Ten môj chlap mi povedal, že sa staral o babku ktorú doopatroval takže mu ten dom nechala. Tak som súhlasila, ved dom je môjho priateľa, a ja som chcela predať byt a investovať do toho domu. Začalo sa prerábať, najskôr strecha a nový krov, lebo všetko bolo už zhnité , môj priateľ si zobral pôžičku a tak boli nejaké peniaze . Ja som sa chystala predať byt. Problém nastal ked som sa začala rozčulovať na to, že na dvore sú samé hovná od všetkej tej hydiny, ktorá sa tam volne prechádzala a celý dvor bol mokrý od výkalov. Na to mi moja švagriná povedala, že ked sa mi nepáčia hovná po dvore, mám zostať bývať v meste, skoro ma porazilo, pritom oni bývajú nedaľeko, na dvore trávniček a kvety a doma žiadna hydina , lebo ved načo , oni si hydinu chovajú na našom dvore, tak prečo by mala ona mať hovná po dvore, ale že ja sa rozčulujem, tak to si nemôžem dovoliť a podľa nej je to v poriadku že to tak je. Tak je to doteraz a to sú 3 roky. No ale ide o to že mi povedala , nakoľko sme vám dali ten dom do,, užívania".....skoro som skolabovala ked som to počula, je rozdiel dať dom do uživania a je rozdiel ked ten dom patrí priateľovi ...tak som sa ho spýtala , ako to je na koho je ten dom napísaný , a to ma už fakt skoro porazilo, no je na švagrinú, teda sestru môjho priateľa!! Takže vlastne prerábame dom pre jeho sestru a nie pre nás. A som sa spýtala ako by to bolo ked ja predám byt, investujem do domu ktorý nie je náš...takže by to bolo podľa jeho vysvetlenia tak, že by sa u notára napísala suma ktorú som tam investovala a keby niečo tak sa mi vrátia peniaze...akože toto ma dorazilo, ved tu ide aj o to, že človek investuje nie len tie financie, ale aj prácu a vytvorí si domov a podobne. A najlepšie je, že ja som tak z toho všetkého sklamaná že nedokážem si predstaviť aby som bývala, niekde kde mi nič nikdy nebude patriť a nemôžem si tam ani povedať čo a ako chcem, lebo všetko čo spomeniem jeho sestra skomentuje, že tak to nemôže byť lebo je to nepraktické, pritom pred prerábkou sme si s priateľom povedali ako to chceme v akom štýle, ale teraz on v podstate všetko mení podľa jeho sestry . Už som mu povedala, že ja to takto nechcem a že veľmi ľutujem že som s tým súhlasila aby sme si ten dom prerobili . Mali sme si kúpiť niekde úplne iný a spoločne do toho investovať, bol by to náš dom náš domov, takto je to dom v podstate jeho sestry ktorá sa nám do všetkého mieša a s ktoru momentálne už nekomunikujem a ten môj zatial priateľ si ju stále zastáva a nestojí za mnou a ja neviem ako to mám vyriešiť lebo sa už hádame každý deň. Najskôr mi povedal že si môžem spraviť podľa seba kúpelku , ale kým som prišla domov, kúpelna bola už hotová podľa jeho sestry , a potom som chcela aby mi nechal chodbu s trámami ...ani to tak nenechal, proste takto to išlo dalej, nakoniec mi nezostala žiadna miestnosť v ktorej by bolo niečo podľa mňa . A to mi stále tvrdí, že on ten dom prerába len kvôli mne, tak mi povedzte či je toto normálne ??? Raz som bola svedkom jednej debaty u nich doma, že ked sa už pominú rodičia môjho priateľa, tak jeho sestra predá dom v ktorom býva s nimi , slobodná je a sama , a potom jej ten môj priateľ pristaví nejakú izbu u nás a tam bude bývať, tak čo si myslíte, pre koho robí ten dom ?? Ona mu dokonca riadi aj účty , na kartu mu pošle čo môže minúť...jedná s ním ako s mentálne retardovaným a jemu to nevadí , ale mne ano, nakoľko ľudia čo žijú v spoločnej domácnosti by si svoje peniaze mali spravovať spolu a nie aby ich kontrovala dalšia osoba ...Ona takto riadi doma celú rodinu, nemá vlastnú takže do všetkých sa stará , dokonca dalšej švagrinej už nechce chodiť lebo že nemá upratané a ona tam nebude predsa sa na to pozerať...Zato svokra je iná, ona sa do nás nestará a nekomanduje, povedala aby sme si to spravili tak ako chceme, že to bude naša domácnosť...aj ked teda nebude lebo je to na niekoho iného napísané a ten môj priateľ to nechce riešiť , najskôr tvrdil že to sa vyrieši a prepíše na neho darovacou zmluvou ...ale už nerieši nič, jemu to asi tak vyhovuje, alebo sa to bojí riešiť. Dom je už hotový a ja nemám chuť sa tam sťahovať, byt som nepredala, odkedy viem že nám ho dala do užívania a tak premýšlam či tam mám vôbec ísť bývať...Chcela som tam kúpiť aspoň nejaký nábytok, aj sa páčil môjmu priateľovi , no na druhý deň s tým už nesúhlasil...asi diskutoval o tom doma ...a aby som sa musela pýtať na to či si môžem v záhrade niečo zasadiť, alebo niečo kúpiť do domu , tak to je už moc , som dosť tolerantná, ale toto je moc. Dala som mu ultimátum , bud za tá kúpeľňa prerobí tak ako sme chceli a prepíše si ten dom na seba , hoc aj tou darovacou zmluvou, tak vtedy som ochotná tam ísť bývať.
cele zle... ten byt nepredaj v ziadnom pripade. olutujes to
@tedea222 moj skromny nazor je ze bud rada,ze si nepredala svoj byt,pekne tam zostan byvat sama a priatela nechaj sestre...toto podla mna nie je ok...
@tedea222 no za prve,neries majetok,ktorý ti nepatrí
za druhe,od dnesneho dna by som tam nevkrocila a k nicomu sa nevyjadrila a
oni nech si buduju a prerabaju a magaju sa v hovnach.
a za tretie,ten hore ta ma rad,že si este nestihla predat svoj byt a zainvestovat
prasule niekomu cudziemu.
Nechaj ich,nech si riesia a ak priatel o teba stoji,musi pristupit na ine veci
@tedea222 vymenit priatela.
Este nie ste ani svoji a on ta dohnal investovat do cudzieho. A to sprostym klamstvom, ze dom je jeho!
Takemu by som zakyvala, dalej s nim uz riesila len navratnost tvojej investicie do dome.
A ked s nim aj tak zostanes, tak sa ohromne tesim na dalsie temy ohladom klamstiev tvojho milovaneho.
Vezmi nohy na plecia dakuj Bohu ze si nepredala byt a nenatahujbto toto nema zmysel najdi si chlapa nie handru
Mne sa zdá, že ty si so svojím priateľom len preto, že mu ešte sestra nekazala, aby sa poslal do minulosti. Aj to príde. Už sa poprerabalo, narobila si sa, už jej budeš nanič. Začne zadrapovat. Moja svagrina svojej sestre takto rozbila manželstvo a snažila sa aj bratove. Ale ten si vzal mna, takže madam narazila na kameň. To sú veľmi majetnicke typy. A že mu riadi účet, to už je vrchol. Ani by ma nehlo makať na dome, keď vidím kam to vedie. Somar chlap, čo už.
Dievca zlate nebud hlupe alen si ty pekne drž svoj zlatý byt!!!!
@tedea222 kopni toho nesvojprávneho tupca do .... a buď rada, že si nepredala byt. Čo pozitívne môžeš čakať o muža, ktorý má tvoje predstavy a túžby totálne na háku, uprednostní vždy rodinu a oklamal ťa vo veľmi podstatnej veci, keď ti povedal, že je dom jeho. Inak investovať do domu v takom stave je totálna kravina, tam ušetríš len to, že nekupuješ pozemok, ale vyskočia ti ďalšie poplatky - odvoz.
Fuuu, celw zle, ani dom to docitat nedokazala. Utekaj odtial, NIKDY tam nebudes stastna. Bud pojde chlap s Tebou alebo pojdes sama.
Ja by som toto nevydrzala ani tyzden. Oklamali Ta s tym vlastnictvom.
O tom, ze prerabat staru chajdu je najhorsie, co Vas mohlo napadnut radsej pomlcim 😀
@tedea222 hneď teraz si otvor šampus alebo čo máš rada, zatlieskaj si a zatancuj oslavný tanec, že si nepredala byt a neopováž sa to niekedy v budúcnosti urobiť kvôli tomu, aby si vrazila prachy do cudzieho.
A keď dooslavuješ, tak sa zbav toho tajtrlíka, v živote nikdy nebudeš preňho rovnocennou partnerkou... A keď sa milovaná a milujúca sestrička rozhodne, že ty budeš spať so sliepkami na dvore, tak jej to splní. A rád. Na tvojom mieste s ním čas nestrácam.
Takze darovacia zmluva je o nicom a vlastne cele je to chore co pises, prepac ze budem hovorit k veci ale je tvoj priatel v poriadku? Mentalne ako? Lebo toto co robi mi tak pripada... Nesla by som tam byvat nikdy sa tam nebudes citit ako doma, priatel ta odrbava, lebo nie je ku tebe uprimny a je poriadne manipulovany, po tretie byt by som nepredavala ale nechala si ho ako zadne dvierka, ked si priatel zobral uver dufam ze niesy rucitel tak nech ho splaca on aj so sestrou. V podstate je chore prerabat cudzi dom a za svoje peniaze podla predstav druheho a ked ta uz tak miluje tak by som mu povedala ok milacik, urob ako myslis, na tvoj dom si nerobim,ziadne naroky davam rukh od toho prec a jednodicho pridem ku tebe byvat ak chces..? Neinvestovala by som ani cent do niecoho co nie je moje.. A nech si potom riesia,majetko pravne veci on so sestrou
@tedea222 jo a na nejake papire od notara by som moc nespoliehala...predas byt ,utopis tam prachy a potom budes behat po sudoch a mamit to roky spat...keby daco...
Si predsyav situaciu,ked teda to s tym ze ho sestra vydeluje s peniazmi, ze posles muza kupit ja neviem plienky tej a tej znacky a prinesie ine lebo segra povedala..alebo ti vyberie kocik...
Ani omylom...
Dievčatá, preto som to sem napísala lebo premýšlam nad rozchodom, mám už toho dosť, už sa nahromadilo toľko problémov ktoré on nechce riešiť, každá jeho odpoved na moje otázky je, že teraz to riešiť momentálne nebude, všetko sa nahromadilo a on sa tvári, že všetko má čas na riešenie a ide aj o to že fakt nestojí za mnou a nie som jeho prioritou a to ma najviac zraňuje. Povedal mi že si nemám všímať jeho sestru, že jej mám povedať niečo , ale aj ked poviem, moc mi to nepomôže, toľko do neho ona bude hučať, že proste urobí to aj tak podľa jej návrhu . Jedinú vec na ktorú som sa tešila že tam bude bola vaňa na nožičkách v kupelke, myslíte že to tak spravil, hoc aj sme mali projekt spravený z jednej predajne a veľmi sa nám obom páčil, aj tak tam dal vaňu normálnu, obmurovanú , lebo jeho sestra povedala že tá vaňa na nožičkách nie je pekná a vôbec sa tam nehodí...a týmto to všetko začalo a neskončilo . Pred mesiacom som išla na dom, lebo bolo treba upratať a dať spraviť u stolára dosku pod umývadlo, nakoľke sme chceli mať umývadlo na doske a pod ním nohy z tej starej šijacej mašiny a ona mi zavolala že načo tam idem , nič tam netreba robiť...rozumiete ona mi normálne povedala že asi bez jej dovolenia tam nemám čo robiť, a ked som jej povedala že ja tam mám čo robiť a idem stolárovi dať spraviť tú dosku pod umývadlo, tak mi povedala že na to mám zabudnúť, to tam nebude!!! a to nie normálne to na mna vrieskala a vtedy som zistila že ani ten môj ešte priateľ za mnou nestojí, že on sa jej asi bojí, lebo mi povedal že načo som jej vôbec o tom hovorila ...ja neviem prečo má z nej strach. Povedal mi že on jej je moc vdační za niečo čo pre neho spravila a že určite nám ona nechce ublížiť ale len pomôcť a že ja by som sa mala s nou poradiť čo tam chcem!!!! asi by som bola na hlavu! Ja viem čo chcem a nemienim s nou o tom diskutovať, nakoľko moje predstavy od jej sú veľmi vzdialené.
@tedea222 dievca moje utekaj cim skor a dakuj Bohu,ze si nepredala byt a nemas peniaze u jeho sestry
@tedea222 nestrácaj s ním čas a nervy, toto fakt nemá budúcnosť. Obdivujem ťa, že si to vydržala tri roky, ja by som to zabalila už po prvých pokusoch jeho sestry miešať sa sa do všetkého. Veď on je ako pajác a sorry, ešte som nepočula o dospelom mužovi (teda predpokladám, že nemá 20, keďže ty už tiež dávno nie), ktorému by sestra spravovala účet a vydelovala sumu, ktorú môže minúť. Je ti treba si takéhoto tĺka uviazať na krk?
@puklica13 asi som to mala vtedy riešiť, on bol vtedy ochotný aj odísť odtial, aj sme hľadali iný dom, len sa to potom zmenilo, lebo mu slúbili že mu ho prepíšu a to som vtedy nevedela že tá jeho milovaní sestra sa nám bude takto miešať do života, a bude ho takto riadiť jemu, na toto všetko som prišla neskôr...
@tedea222 ty mu len pekne povedz, že nič, čo ti sľúbil nesplnil, že sa pokojne pozerá na to, ako ty investuješ svoj čas a energiu do cudzieho, kľudne by pristal na to, keby si investovala aj peniaze, tvoje názory ho nezaujímajú, tak si ideš hľadať muža, za ktorého slovami stoja činy a on sa môže so sestrou mágať v tých hovnách ďalej.
@tedea222 Toto su spolky s diablom, nikdy to nebude robit dobrotu, dakuj nebesiam ze mas svoj byt, neschopneho priatela ktoremu je sestra prednejsia kopni do prdele a hladaj takeho, pre ktoreho budes TY priorita. Pre sucasneho urcite nie si, aj keby tvrdil opak, jeho ciny hovoria nieco ine.