Prepustili by ste švagrinej meno dieťaťa?

24. sep 2021

Ahojte mamičky, prepáčte že píšem anonymne, ale pre niektoré to bude možno blbosť a zlynčovali by ste ma tu😀 totiž ide o to, že švagriná má malé dievčatko, ktoré jej chodievam občas postrážiť keď má toho veľa, aby si porobila, doteraz sme mali normálne vzťahy, žiadne blízke kamarátky, ale neskákali sme si do vlasov😀 ale keď som u nej bola naposledy, tak mi povedala, že ak budú mať druhé bábo chlapca, tak sa bude volať ako môj muž. Ide o to, že my sa snažíme intenzívne o bábo a nedarí sa, takže som na to veľmi citlivá a odkedy som začala s mojím mužom ešte len chodiť, tak sme sa dohodli, že sa raz bude volať náš syn po ňom (a dcéra mať ženskú verziu mena), pretože je to tradičné meno, ktoré sa u nich dedí generácie a volá sa tak aj jeho otec, dedko a pradedko. Keď som jej povedala, že my sme tak dohodnutí už roky, že sa tak bude volať naše dieťa, na ktorom pracujeme, tak povedala, že veď jej nevadí ak budú mať rovnaké mená. Ja viem že to riešim skoro a nikto nevieme, že čo a ako vlastne bude, ale nahnevalo ma to, pretože to nie je náhoda, ale dobre vedela, že jej brat celý život tvrdil, že jeho syn bude mať meno po ňom, ako je to u nich zvykom. Ak by mali dieťa ako prví, tak by som bola potom proti, aby sa tak volal aj náš syn, lebo je to blízka rodina a mali by dokonca aj rovnaké priezviská, lebo švagriná si nechala svoje priezvisko a má ho aj ich prvá dcérka, každý by si ich mýlil a boli by z toho problémy, ale ak by sa im narodil syn až po našom, tak by som nemala ako zabrániť tomu, aby dali rovnaké meno. Manžel nechce ani počuť aby sa naše dieťa volalo inak, švagriná sa urazila že jej chcem obmedzovať výber mena pre dieťa, ktoré nie je ešte ani v pláne, takže som vlastne ja z toho vyšla ako tá najhoršia😀 ja by som aj prežila hocijaké iné meno, len nech je bábo zdravé, ale zarazil ma ten princíp, lebo vie, s čím sa trápime a že jej brat po tom túži celý život, a je to pekná rodinná tradícia, na svete je milión iných mien z ktorých si môžu vybrať a nebude to spôsobovať hádky v rodine a chaosy napr. v škôlke, na úradoch atď.

andrea_prestastna
24. sep 2021

Nech sa vola kazdeho dieta ako chce ved vase budete mat doma vy a svagrina svoje ona, nebud citliva vsetko je ok nech sa zadari a dopadne vsetko ako ma tak bud rada ak sa ti zadari otehotniet a donosit, nelam si uz teraz hlavu nad tymto

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuvelyn
24. sep 2021

A nie je jedno ako sa bude volať jej dieťa? Aj keby mali rovnaké mená, co je na tom?
K otázke, nie "neprepustila", ale ja moje deti sa volajú tak ako chceme my s muzom bez ohľadu na to kto v okolí vybral rovnaké meno 🤷🏼‍♀️

ckocka
24. sep 2021

Aký chaos to bude sposobovať? Plánujete deti vychovávať v komúne?

niekto2hy
24. sep 2021

Ach jaj,su aj ine problemy....😎

mamamasama
24. sep 2021

S kamoskou sme boli naraz tehotne. Ona chcela dat meno po manzelovi Peter. Ja som chcela Samuela. Jej syncek sa narodil prvy. Hadaj ake meno dostal? No predsa Samuel. Aj napriek tomu mame Samuela aj my a kamosky sme stale. Viac menej ma to pobavilo. Urcite by som preto nerobila rozbroje.

buzby
24. sep 2021

My máme známych, ktorí majú dve vnučky Julky, nikto to nerieši.

autor
24. sep 2021

Bývame v jednej dedine, je tu jedna škôlka spojená so základnou školou, ja viem že myslím príliš do budúcnosti, ale bolo by to fakt divné keby sú menovci ešte aj s rovnakým priezviskom, alebo boli by napr. u babky a tá by zakričala krstné meno a ozvali by sa obaja, akože je to blbosť, ale príde mi divné keď je toľko mien, aby to muselo byť presne to isté meno. Akože ja na ňom až tak netrvám, ale muž sa zaťal a ja nechcem riešiť celý život vysvetľovanie, že ktorý je ten náš

yvanielka
24. sep 2021

Sajfa a jeho brat majú obaja Sáry Cifrové. To prežijete 🙂

ofzuza
24. sep 2021

Nejak dramatizujes. Syn s otcom mozu mat rovnake ale bratranci nemozu, lebo bude chaos? Nech si kazdy pomenuje svoje dieta ako chce. Este nie ste ani tehotne a uz sa povadite kvoli menu. Ani jedna nemusite vobec chlapca.

petulda333
24. sep 2021

To fakt? Moj svokor ma len jedneho brata, obaja maju synov s rovnakym menom, len s 12r rozdielom a ziju. Podla mna prehanas ale, ze velmi

0silvia0
24. sep 2021

Neriesila by som, viac k tomu nie je co dodat...

jvasenka
24. sep 2021

Autorka riesi asi princip ze vsetci vedia ze take meno by si priali ale svagrina ako na truc chce take iste-otazka je ci sa jej to meno pacilo aj predtym alebo ozaj to robi naschval

mima1
24. sep 2021

Neriesila by som to vobec. Proste v skolke skole budu dvaja jankovia mrkvickoviech a hotovo.
Ked tak daj janko jozko mrkvicka

autor
24. sep 2021

Príde mi to nefér k jej bratovi, keď ho pozná a vie aký je, že veľmi túži po veľkej rodine a aby mal syna s menom po sebe a môže si vybrať fakt hocijaké meno, pritom dobre vie že sa snažíme a nejde to, prišlo mi to trošku ako výsmech, že ešte aj meno nám preberú, keď vedia celý čas, že to meno máme vybraté.

asia83
24. sep 2021

Môj syn má meno po manželovi. Preto, že sa mi páči. Keby ho dala svojmu synovi švagriná, ktorá snáď raz to dieťa mať bude, bola by som hrdá a potešilo by ma to. Ja neviem, čo ste to za sebeckí a egoistickí ľudia.

yvanielka
24. sep 2021

Tak ale možno budete mať samé baby, nikdy nevieš.. Alebo oni budú mať dievča

ckocka
24. sep 2021

Vy žiadne práva na meno nevlastníte, z toho vyplýva že vám ho nikto nemože prebrať.

kate211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
24. sep 2021

A presne toto je problém. (Viď váš príspevok nado mnou.) Nie meno, ale to, že vôbec by mali druhé dieťa a vy ani jedno. Doprajte a bude vám dopriate.

petulda333
24. sep 2021

Nefer? Nefer je jedine to, co riesis ty. Kludne mozu mat obaja rovnake meno. Muz bude spokojny aj svagrina. Detom je to jedno. A nehnevaj sa, pride mi to chore. Ani jedna z vas tehotna nie je, duplom neviete pohlavie a ty uz riesis meno. Ach boze. Ak by sa mne nedarilo, tak pohlavie a duplom meno by mi bolo ukradnute. V prvom rade by som sa modlila za dieta, za zdrave dieta a meno je nic.

kittykat22
24. sep 2021

tak ty tehotna niesi. Moze sa stat ze tehotna nebudes cele mesiace a nakoniec mozes mat same dievcata. Nemozete niekoho obmedzovat s menom pre syna, ktoreho este ani necakate. Pozri sa na konika ako to funguje s detmi - rodicia si zelaju take makove deti, taky makovy pocet a vo finale sa uz len vezu s tym, co pride bez rozdielu na ich zbozne priania. Posledna vec je, ze ked sa tebe nieco paci - preco by sa to nemohlo pacit aj niekomu inemu 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

marsmykkok
24. sep 2021

podľa mňa riešiš blbosti, dosť náhoda aby ste otehotneli v rovnakom čase, čakali obe chlapca a tak. A keby aj tak, dajte ako chcete meno a nerieš aké dajú iný

dzulli1980
24. sep 2021

Nič v zlom, no toto mi príde dosť zvláštne ... ver, že v živote sú oveľa dôležitejšie veci a horšie "problémy", ako to, že štyria susedia a piati bratranci dajú svojmu dieťaťu rovnaké meno ako má to moje ...

lucia147852
24. sep 2021

Riešiš hlúposti. Môj muž je Peter, jeho 2 bratranci sú tiež Petrovia, jeden dokonca aj s rovnakým priezviskom. Nikto to nikdy neriešil. Ona má právo dať meno aké chce, nevidím dôvod prispôsobovať meno svojho dieťaťa podls toho či už niekto blizky take má alebo chce dať.

didi2102
24. sep 2021

Nás synsa volá po mužovi,keď som čakala druhé ak by bol chlapec chcel meno po bratovi že sa mu páči, áno aj mne sa páčilo ale bolo mi blbé že čo keď on bude chcieť syna pomenovať po sebeuz povedal že u nich je normálne že sa tak volal bratranec ako on a že sa opakujú u nich mena a je to ok, nakoniec máme dievča a dali sme meno Ema,moja naj kamarátka bola tehu so mnou a dala meno Emily s tým že ju volajú Ema, hrozné má to mrzelo,prešiel rok a stále je mi to blbé ale čo už, emu mame aj v rodine no vzdialenejšej , tak som váhala , ak by si bola tehu uvidíš čo a ako , možno sa zmenia veci atď ale mrzelo by ma to a ver že po čase by to preslo

somtunovaa
24. sep 2021

Nečítam komenty ale ja som svojim deťom vyberala mena bez ohľadu na to aké majú mena ostantniˇí v rodine a tak by som to robila aj pri dalších deťoch

sense
24. sep 2021

Pozri ak budeš mat syna, pomenuj ako chceš, ak bude mať ona syna nech pomenuj ako chce, nikde nie je napísané že jedna alebo druhá ešte budete mat dieťa alebo ze to bude syn... Určite by som si tým nezatazovala hlavu zvlášť keď ani jedna z vás nie je tehotná

miadi
24. sep 2021

A ja ti teraz vestim ze budete mat obe baby😜a uplne zbytocne robis bojovy tanec. Najviac sa mi paci ten fakt ze doma by bolo ok mat dvoch Janov ale v skole uz by bol problem 😂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz