Prenájom bytu a výdavky pre 4 člennú rodinu

mimusa1997
5. sep 2018

Dobrý deň. Prepáčte, ak sem nepatrí táto téma, ale .... Sme mladá rodinka s 3 ročnou dcérkou a 2 mesačným synčekom. Rozhodli sme sa osamostatniť a ide o to, že máme k dispozícii 4 izb. byt na prenájom, kde vraj mesačné náklady sú 350€ s energiami, ale pre 2 osoby. Neviete mi z vlastnej skúsenosti povedať, o koľko € navyše by sme platili energie? Resp. vodu? Veľmi pekne Vám ďakujem aj za prečítanie

ivkazba
5. sep 2018

Ja prenajímam 4 izbový byt (Petržalka), bývajú tam 4 ľudia, komplet energie platím 290 eur. Za minulý rok som za teplo mala preplatok necelých 100 eur. Takže 350 eur na dvoch ľudí je brutálne veľa podľa mňa.

ukulela
5. sep 2018

@mimusa1997 @ivkazba zalezi od nastavenia zalohovych platieb, od spotrebicov, od sposobu vykurovania - plyn/elektrika/vlastny kotol v byte/kotolna/... taktiez, kolko ide do rezervneho fondu na opravy,

mimusa1997
autor
5. sep 2018

a približne mesačne neviete +/-?

mimusa1997
autor
5. sep 2018

@ivkazba 350€ je nájom + energie

zuzanka.zuzu
5. sep 2018

@mimusa1997 350 je predpokladám suma pre majiteľa, a to si môže dať akú chce... inak v prvom príspevku píšeš "mesačné náklady sú 350€ s energiami" a teraz že 350 + energie - tak ako to teda je? 🙂

ivkazba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimusa1997
autor
5. sep 2018

prepáčte, vyjadrila som sa zle, myslim to tak že v cene 350€ je zahrnutý nájom už aj s energiami, samotné energie cenu netuším, vieme len to, že tých 350€ by sme platili každý mesiac už ako nájomne spojené s ener. lenže pôvodný majteľ toho 4-izb. bytu nám povedal, že je to cena pre osoby, že ak chceme bývať 4 ludia v tom byte, tak že náklady za energie budu vyššie a to ma zaujíma, že cca o kolko vyššie náklady nám može zarátať k tým 350€

mimusa1997
autor
5. sep 2018

* že je to cena pre 2

ckatka
5. sep 2018

vsak sa opytajte majitela priamo ...toto budu ciste dohadovacky tu,...to nikto nemoze vediet aky typ bytu to je a ake su skutocne naklady

ivkazba
5. sep 2018

@mimusa1997 to ti ťažko poradíme, keďže nevieme, koľko z tých 350 eur sú energie, môže to byť 30 aj 100 eur

erikavesela
5. sep 2018

A kde sa ten byt nachadza?..su ine ceny najmov v ba a ine vo zv

mimusa1997
autor
5. sep 2018

@erikavesela Tvrdošín (stredné Slovensko, na severe)

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matulik212
5. sep 2018

@mimusa1997 fuha 350€ za 4 izbovy byt? Super cena

ukulela
5. sep 2018

@mimusa1997 zalezi, aku mate tiez spotrebu energii/vody ... viac periete, viac varite, ... cena za najom je ozaj dobra. tie zvysene naklady sa vam ukazu zrejme az v prvom vyuctovani(iby ak by ste sa s majitelom dohodli, ze dopredu budete za energie platit zalohovo viac. inac len pockat na prve vyuctovanie a nedoplatok - a podl atoho sa potom nastavi splatka. doteraz ste kde byvali? podla toho nevies odhadnut, kolko cca ako rodina minate?

catherinah
5. sep 2018

Zalezi od vasej spotreby. Pri detoch sa minie dost. Majitela bytu si sa nepytala?

marvin1234
5. sep 2018

@mimusa1997 tvrdosin, takze tipujem elektricky sporak. Ak mate v zmluve ze platite nedoplatky, dosledne si skontrolujte kolko z tych 350€ je elektrina, aby ste sa nevypiekli. Dve male deti ti dvihnu mozno o malicko kurenie, lebo tipujem ze budes kurit, ale fakt tazko povedat, podla mna ak na dve deti vam dvihne o viac nez 30, tak bude riadny hajzel.

marvin1234
5. sep 2018

@mimusa1997 pocuj a nie je to byt v bytovke c. 10 na 3. poschodi co ma 3 balkony a jednu izbu s trojuholnikovym podorysom nahodou?

whatever1
5. sep 2018

@mimusa1997 priamo sa ich spytaj kolko je najom bez zaloh. A povedz ze tie zalohy by si chcela zdvihnut o cca 30e kvoli detom. Keby ste minuli menej peniaze sa vam vratia. Ak viac, budete doplacat. A zmluvu poriadne precitat. Ale musim povedat ze ta cena na 4izbak sa mi fakt nezda.

romiada
5. sep 2018

@mimusa1997 energia sa vypocitava preddavkovo a skor na m2. Nedavno som kvoli tomu volala do Zse. Lebo ci mas v byte 2 alebo 4 osoby to Ti az taky rozdiel nerobi. Skor by som si davala riadne bacha na spotrebu vody...hlavne pri malych ktore sa casto kupu vo vani...voda je zvycajne aj najvacsiou polozkou v nedoplatku. Mali by Ste poziadat najomcu o kopiu rozpisu mesacnych nakladov stanovenych od spravcu. V najomnej zmluve je spravne uviest aka hodnota z najmu je povazovana za naklady na energie a vodu. Ja prenajimam a v pohode nemam problem dat najomcovi kopiu rozpisu poloziek mes.platieb, povazujem to za ferove. Ved potom sa vsetko ukaze pri rocnom vyuctovani. Za 2izb.mi platia 150eur (sprava,voda,energie). Byva tam parik s malym babom.

romiada
5. sep 2018

Pardon "poziadat prenajimatela" nie najomcu 🙈

juliet86
5. sep 2018

takto sa to neda povedat. spytaj sa ho ake ma zalohove platby za plyn energiu kolko kubikov kolko kw. kolko to ma metrov stvorcovycg ako je to zateplene aka bude dlha zima ako casto varis pecies ktire poschodie atd

lija22
6. sep 2018

ak budes mat nedoplatok za vodu cojaviem 100€ zalezi na tom? ten byt mate skoro zadarmo, uvidis nedoplatky za rok. urcite to nebude nic dramaticke

catherinah
6. sep 2018

@lija22 u nas jeden pan byval s manzelkou na byte. Ked sa im narodilo dieťa, nedoplatok bol 700 €.

kenzom
6. sep 2018

Kúriť viac nebudeš, budeš platiť viac za smeti, elektrinu, a vodu....

jamimka
6. sep 2018

V prvom rade sa spýtaj majitela, ci vôbec chce detí v byte. Nie kazdy totiz akceptuje deti, ci zvieratka. A za 4.izb.byt super cena. V košiciach 2.izb.byt v prenajme aj 400e.

nikoletah
6. sep 2018

@mimusa1997 ked tam byvali 2 dochodci ktory setrili svetlom, raz za tyzden sprchovali a teraz tam denne styria bude hodinu clapkat vo vani a svietit jak las vegas tak moze byt kludne aj +100 eur...