Ahojte , s manželom uvažujeme ,ze by sme odišli zo Slovenska ,keď sledujeme , čo sa deje k ničomu dobrému to tu nepeje .. pracujeme obaja v mieste bydliska ,čiže za prácou neodchádzam .. Moja mzda je minimálna ,manžel o niečo viac .. niečo máme ušetrené. Nebývame vo svojom ,sme v prenajme .. Máme možnosť odísť do poľska ,vybavené bývanie aj práca manžela .. Manžel je poliak odišli by sme do domu k svokre , prepísali by nám dom s tým ,že oni by mali doživotne pravno a opatrovali by sme ich ,zatiaľ si obaja mobilný aj samostatný ,viem časom sa to môže zmeniť som s tým zmierena .. manžel nechce tu u nás brat úver na bývanie ,lebo vraj ma doma dom .. on by pracoval mal by o niečo v viac ako zarobí tu , ale ja by som bola bez prace ,čiže finančne menej ako máme obaja spolu teraz .. nad iným odchodom do zahraničia ,niekde inde nerozmýšľame .. čiže buď odísť ,alebo zostať tu .. chceli by sme dom a investovať peniaze do niečoho svojho.. čo by ste urobili vy ? Áno bývanie zo svokrou a podobne .. každý máme na to iný názor , ja osobne s tým problém nemám
Preco len minimalne mzdy? Sla by som tam, kde mozem najst dobru pracu.
@ropucha6 žijeme na strednom slovensku banskobystrickom kraji ,kde mať prácu je zázrak
Pre pana preco Polsko a preco ku svokre... Rakusko, Francuzko, Nemecko je omnoho lepsia alternativa, dvaja pracujuci tam budete zit normalne, nech mate akokolvek "podradnu" pracu kym sa naucite poriadne rec. K svokre a planovat ju tridsat rokov opatrovat, NEBLAZNI.
Vsak sa chcete prestahovat, tak chodte niekam, kde si obaja najdete dobru pracu.
Stastnu cestu
Svokra a ich dom už by som Ani viac nepotrebovala :D žila som dva roky v dvojizbovom byte s úžasnou svokrou po dvoch rokoch mi zibrala uzasna nepripadala
Uz ked do Polska tak ok...pracu si najdes...ale v ziadnom pripade by som neisla ku svokre do ICH domu s DOŽIVOTNÝM pravom...to si dievca dobre rozmysli...predpokladam, ze si s nimi nikdy nebyvala...boli u vas na kave, popripade prespali 1-2noci...to je nieco úplne ine...
Ja len tolko. Ine je ist k svokre na navstevu a ine tam byvat. Vzdy to bude JEJ dom a ty budes skakat ako ona povie. A to opatrovanie je tiez " jackpot". Mas vlastne predstavu ake to je tazke opatrovat npr. leziaceho cloveka? Je to fakt narocne. Osobne sa hlboko sklanam pred ludmi co sa takto staraju. A vsetci to " hodia" na teba- ved byvas v ich dome . Asi by som osobne skusila nieco uplne ine - Nemecko, Rakusko. Nemyslim ze v Polsku sa maju ovela lepsie ako my. Skus zistit ako to maju z materskou, dochodkom - asi horsie ako na svk.
No neviem Poľsko a svokra. Z dažďa pod odkvap. Skúsila by som inú prácu, možno aj inde na Slovensku. Ak odísť do zahraničia, určite nie do Poľska.
ist za pracou ked tu nemate karieru je dobry napad ist k svokre je velmi velmi zly napad
Toto si tu už písala, nie?
Zacalo to tak odvazne,ambiciozne...hovorim si do toho!A potom som si precitala Polsko a ze odist byvat k svokre a uz som dalej ani necitala.
Ved ked s tym nemas problem preco sem vlastne pises? 1. v zivote (ano nikdy nehovor nikdy) by som zo sr neodchadzala do polska. Prast jak uhod. Po druhe. JEHO dom, JEHO rodicia. Ak by bola malinka sanca ze dostanem uver tu, tak ju vyuzijem. Ty tam budes bez jazyka (ok naucis sa), bez rodiny, u svokry, bez prace (najdes si), ale totalne zavisla od muza. Bez ohladu na to ci robotu mat budes alebo nie. Premyslas vobec nad tym, ze vam to aj nemusi vyjst? Vies si tam predstavit vychovavat deti?
Asi si v norvembri nedostala odpovede, ktore by ta uspokojili? 🤷♀️ https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mame-odist-zit-do-polska/
V com je lepsie polsko od Slovenska?
Na bývanie so svokrov asi nenajdes nikoho co pozdiela tvoje nadšenie..
Toto píšeš už 3.x, však? Áno, máš pravdu, ak zarabas minimálnu a tvoj muž o trochu viac, tak nič dobre ta tu nečaká a pravdepodobne ani v zahraničí .
A co vám bráni sa presťahovať inde? Vlastný byt nemate, nic viac vas neviaže.
V polsku získate jedine dom, o to ide? Aj keď za akú cenu? A myslis ze inde v zahraničí je to ružové a čakajú na teba/vas s otvorenou náručou? Zbožňujem takýchto idealistov🤦♀️
Ale ano, nech sa paci choďte 👋
Nuz a co keby tak svokrovci predali dom a nasli si pekny mensi bytik prisposobeny starsim ludom, kde nebudu potrebovat az tak markantne opatrovat a nejakou ciastkou vam prispeli na novy start u nas alebo kdekolvek na svete hoci aj v tom Polsku, ale na vase byvanie…so vsetkou uctou k ludom, ktori ti vychovali manzela, spolu byvat nie! Majte sa radi kazdy vo svojom dome/byte/najme…
Prakticky nemáte čo stratiť. Takže krok vpred si predstavujem rozhodne inak než odísť do Poľska k svokrovcom. Asi tak.
Už keď premýšľate nad odchodom zo Slovenska, tak nie do Poľska a už vôbec nie ku svokrovcom 🙈
Kedze mas na Sk minimalnu mzdu, to znamena, ze bud nemas dostatocne vzdelanie, zrucnosti, alebo nemas co ponuknut. To znamena, ze ani v zahranici sa o taku pracovnu silu nepobiju, duplom bez znalosti jazyka. Neviem, ci v Polsku nemaju platy este horsie ako tu. A napad ist k svokre na krk dvaja dospeli ludia.... Zufalstvo nad zufalstvo.
Pretoze ak sa na Sk trochu snazis, sice nevyskakujes, ale nemas sa tu zle.
nepíšeš to tu pravidelne alebo sa zbehlo toľko podobných osudov? Keď odchod zo Slovenska, tak niekam, kde je to ozaj odlišné od našej krajiny a nie do toho istého len v trolinku inom odtieni. Teda ak ozajstným dôvodom má byť situácia u nás.
Čítam predchádzajúcu diskusiu a myslím, že problém je inde ako v práci a nízkej mzde
@anjelicek26 poznám aj takú co bola 10 rokov v NL a vie akurát dobrý deň a s angličtinou tiež bieda 😅 čize niektorí sa ani jazyk po rokoch nedokážu naučiť (čím netvrdím ze to je prípad autorky)
Môžem zdá opýtať, z akého "rozumného" dôvodu sa to pýtaš dookola?
Bývať ku svokre, v ich dome…..ďalej som ani necitala. Zúfalý plán