Prehodnocujem život

petko159
2. jún 2023

Ahojte ľudia, neviem ako mám začať no skúsim to.
Som obyčajný zdravý chalan, mám 21 rokov. Keď som bol ešte malý mal som nadváhu, bol som utiahnutý, nevenoval som sa športu ani hobby. Ostatní chlapci si ma dosť doberali tak som radšej trávil čas s dievčatami. Našiel som si v 14-tich frajerku bol to taký detský vzťah no boli sme stále spolu odrezaný od sveta asi 5 rokov. Ostatní chlapci si udržali priateľstvá, poznajú sa zo športu a pod. Ide o to že mnou ľudia pohŕdajú a ja už neviem ako sa mám správať, o čom sa s nimi rozprávať alebo zapadnúť do kolektívu. Veľmi ma to trápi že mnou ľudia pohŕdajú pritom mám na oveľa viac.. odsťahovať sa kvôli tomu nechcem, zo športom napr. s futbalom si myslím že je dosť neskoro. Ako si môžem vybudovať ten prirodzený rešpekt? Viem že už nebudem najobľúbenejší no taktiež ma trápi že ostatní nemajú medzi sebou problém len ja som toľko veci pokašlal že keď ma vidia tak majú už svoju mienku ktorú neviem zmeniť, prejdú okolo mňa a dovi

zuzanka.zuzu
3. jún 2023

nikto tebou nepohŕda, neboj 😉 (pretože nikoho okrem zopár ľudí reálne nezaujímaš, ale to zistíš až životnými skúsenosťami)
žiješ v nejakej uzavretej komunite? či prečo si tak veľmi zakladáš na uznaní od pár jedincov? 🙈 zoznám sa s inými ľuďmi, na planéte ich je niekoľko miliárd a stále pribúdajú... prečo práve hentí futbalisti? kde pracuješ? kde študuješ? čo ťa baví, aké máš záľuby?

denithestrange1993
3. jún 2023

@petko159 preco chces zapadnut? Preco ta trapi mienka inych ludi? A celkovo mi z tvojho prispevku vychadza,ze si myslis,muz=sportovec,co urcite tak nie je. Ved zi si svoj zivot tak ako doteraz,venuj sa svojim konickom zalubam. Som od teba o par rockov starsia a nevidim v okoli,zeby sa muzi nejako extra spolcovali. Vacsinou sa to stane ,ked si zalozia rodiny a tak prirodzene od partie upustia. Maximalne par krat do roka sa stretnu a to je vsetko. Tak moja rada pre teba-sustred sa na seba,na svoju pracu,konicky,partnersky a rodinny zivot. Muz je najviac respektovany ked sa sustredi na svoj rozvoj,svoju rodinu a neriesi pubertalne veci typu co si o mne kto pomysli. Lebo nikdy ta nebude mat kazdy rad.

listy456
3. jún 2023

no chlapce problem hladaj v tvojich pocitoch menejcennosti a nie vo futbale... mas 21 ale ako keby citam sloh od siedmaka na zš. Chlapa robia ciny, to ze si stoji za slovom ze vie ako sa spravat v spolocnosti a ku zenam, takito chlapi k sebe pritahuju dobru spolocnost no ale z tvojho prejavu mi je jasne preco to ty tak nemas.... zacni sa rozvijat ale kvoli sebe lebo ty sa chces mat rad a nie kvoli dakemu respektu deti na sidlisku inak sa vzdy budes len medzi detmi pohybovat a ver mi ze poznam aj 40 rocne deti co sa z tejto fazy menejcennosti nikdy nedostali, nemaju hrdost ale chcu respekt... ja to vidim problem trosku v inteligencii ze clovek si nevie sam sebe poradit a ist dalej uvedomit si svoju existenciu ale tak to si nevyberame

ivangeline
3. jún 2023

No mas 21. Okruh ludi sa hadam uz aj zmenil a nie je ten isty ako v 14tich...tak by ti to malo byt jedno...co si myslia ti pred tym,nie? A kedze si sa zmenil aj ty,ak som pochopila dobre,mas uz nejake hobby,si aktivnejsi,menej utiahnuty a asi hladas kamaratov? Tak normalne v skole,pri svojich zaujmoch a kadetade aa staci nebat a zacat rozhovor.. Socialne zrucnosti sa nadobudaju socializaciou. :D Prirodzeny respekt? Daj do Google. ;D Maj rad seba,ostatnych,spravaj sa s respektom a budes ho mat.

eva8
4. jún 2023

@petko159 nesnaží sa. Buď taký aký si. Keď nevieš, čo povedať, radšej mlc, pozoruj. Cítiš sa úplne sám. Ak študuješ, nájdi si brigádu, stretneš nových ľudí, budú ťa brat bez predsudkov, tam môžeš mať viac odvahy. Od spolužiakov neboc, neboj sa.
Neviem, ako je to s tvojimi futbalistami, ak veľmi chces, chodievajú na ich zápasy, yes sa z ich úspechov, pochval brankára ak dobre chytal, toho, čo dal gól. Časom ťa prijmu. Ak ťa futbal nebaví, nevnucuj sa.
Ak robíš, čo kolegovia? Skús ich pozvať na drink po práci. Nemusí byť alkohol. Alebo sa len tak opýtaj, ako sa majú, covidu dnes robiť, aké majú plány na víkend.
Cítiš také vákuum? Skús si ísť zaplávať na plaváreň, je to relax,, aj dobre na postavu, nehanbí sa.
Napíš o sebe viac, je to blbý pocit, byť takto stratený. Možno je to len tvoj pocit, i tak je to na nic. Budes teraz prekvapený, čo ti napíšem: Okoliu na tebe záleží, berú ťa takého, aký si. A nájdeš si svoje miesto, nič nešlo, každý sme nejaký. A tak to je dobre 🍀 Napíš, ak chces o sebe viac, nech vieme, z čoho vychádzať (si študent, pracujúci, momentálne bez práce, máš čerstvo prázdniny...)